Najlepsza pora na czytanie
Re: Najlepsza pora na czytanie
raczej nie mam problemów z przechodniami. w moim mieście jest dość dużo parków i są one dość oddalone od ulic i chodników, a znowu jest tyle trawy, że jeśli usiądę sobie na środku pod drzewem, to nawet nie słyszę jak ludzie spacerują tamtejszymi ścieżkami. ewentualnie jakiś pies od czasu do czasu przebiegnie ; p
Od kiedy się przeprowadziłam, to nie mam możliwości czytania na świeżym powietrzu, bo jest za głośno, za dużo ludzi wszędzie, czytam zaszyta w kawiarni czytelniczej albo u siebie w domu. Popołudniami jedynie, wieczorem nie mogę, bo ciemność sprawia, że przy książce od razu zasypiam
-
- Imię: Olka
Czytam książki o każdej porze dnia i nocy, sięgam po nie kiedy tylko mam czas.
Ale najlepiej czyta się w nocy lub późnym wieczorem gdy panuje cisza i spokój. Można w pełni oddać się lekturze.
Ale najlepiej czyta się w nocy lub późnym wieczorem gdy panuje cisza i spokój. Można w pełni oddać się lekturze.
Czytam jeżdżąc rano do szkoły autobusem i po południu do domu, ponieważ dotarcie w jedną stronę zajmuje 45 minut. Czasami jeszcze przed snem z 30-60 minut, gdy już leżę w łóżku, ostatnio częściej.
- QueenDream
- Imię: Aldona
Ostatnio lubię czytać w pociągu, przynajmniej wiem, że ten czas, który nim jadę nie jest zmarnowany
-
Ja za to bardzo często czytam w autobusie - też nie lubię marnować czasu, a dziennie jest to dla mnie godzina. No i zawsze czytam przed snem.
- Hinaru
- Imię: Fabian
Ja czytam w szkole na nudnych lekcjach , w tramwaju no i przed snem.
Pewnie za pomocą czytnika/ tableta?Hinaru pisze:w tramwaju
Nie lubię czytać w żadnym ze środków komunikacji. Możliwe, że to się zmieni za jakieś pół roku, kiedy będę regularnie dojeżdżać do Katowic jakąś godzinę w jedną stronę (przeklęty objazd).
- Hinaru
Za pomocą telefonu hehe
E-book dobra sprawa
E-book dobra sprawa
A nie przeszkadza Ci mały ekran w telefonie? Chyba, że masz I-poda. Ja planuję przed październikiem sprawić sobie czytnik ebooków, żeby nie nudzić się w autobusie.
- Hinaru
Nie przeszkadza mi, az takiego małego ekranu też nie mam jakies 4 cale
Kwestia przyzwyczajenia.
Kwestia przyzwyczajenia.
Też mam 4 calowy wyświetlacz, ale nie umiem na nim czytać. Za drobne litery. Za to na tablecie jest idealnie.
- Hinaru
Ja sobie w Adobe Reader tak fajnie przybliżam.
Ja uwielbiam czytać kiedy jestem sama. Czasami czytam późno w nocy, kiedy wszyscy śpią, ale przy pysznej kawie wczesnym rankiem też jest bardzo przyjemnie.
Polubiłam czytanie w pociągu, zwykle nie mogłam, bo zbyt szybko mnie to usypiało, ale teraz to już mi jakoś nie przeszkadza. Nawet szybciej mi czas mija na czytaniu niż na słuchaniu muzyki albo na gapieniu się na innych ludzi. Nadal jednak wieczorem średnio mogę, podobnie jak wcześnie rano
Zwykle czytałem wieczorami, bo wiązało się to z moimi powrotami ze szkoły, a teraz z pracy, więc wcześniej niż godzina 17 nie brałem książki do ręki dla samej przyjemności czytania
-
Najlepiej czyta mi się wieczorem/ w nocy, kiedy panuje idealna cisza. (;
Dla mnie najlepszą porą jest późna noc, np. lubię rozpoczynać czytanie książek o 1 Rano jestem niewyspany, ale dopiero o tej porze jestem w stanie wyciszyć się i skupić się na treści.
-
- Imię: Damian
15-20 , później chce mi się spać, wcześniej pracuje
16-20. Jakoś popołudniu mi się najlepiej czyta, a może po prostu wtedy mam wolne i nie śpię.
wieczór przed snem
Ja lubię czytać wieczorem, wtedy przenoszę się lepiej myślami w książki fantasy. Ostatnio swoje wieczory łącze z przeczytaniem całej serii Olimpijscy Herosi R. Riordana, polecam młodym fanom fantastyki .
Mam tak samoFujima pisze:Czytam jeżdżąc rano do szkoły autobusem i po południu do domu, ponieważ dotarcie w jedną stronę zajmuje 45 minut. Czasami jeszcze przed snem z 30-60 minut, gdy już leżę w łóżku, ostatnio częściej.
Ostatnio odkryłam nawet, że w autobusie muszę przy czytaniu słuchać muzyki, bo normalne odgłosy strasznie mnie rozpraszają i irytują
Ja to nie umiem czytać przy muzyce, zawsze wtedy skupiam się na muzyce, a nie na tym, co czytamkallina pisze:Ostatnio odkryłam nawet, że w autobusie muszę przy czytaniu słuchać muzyki,
A ja nie umiem czytać w autobusie. Zresztą, w większości przypadków nie mam nawet jak.
Wieczór to dla mnie najlepsza pora, by sięgnąć po książkę. Jakoś wtedy bardziej wciąga mnie jej treść i czyta mi się o wiele przyjemniej.
Zdecydowanie od 22 do północy we własnym łóżku ;-)
-
Czytam w pociągu, w pracy, w łóżku, na krześle w kuchni i na wykładach. Nie czytam dużo, ale te miejsca są takimi, które lubię i mogę. Na wykłady bez książki nie chodzę.
-
wtedy kiedy akurat mam czas, najczesciej w tramwaju w drodze do pracy i wieczorem chociaż kilka stron przed snem