Czy macie szacunek do ludzi słuchających innej muzyki?
Re: Czy macie szacunek do ludzi słuchających innej muzyki?
Pewnie ze mam szacunek:) Chociaz boje sie matalowcow ze wzgledu na buty jakie nosza, jeden kopniak i mnie nie ma:D
-
Usunięty 5226
Kiedyś może rzeczywiście kogoś krytykowałem, ba nawet śmiałem się z czyjegoś gustu.
Teraz trochę zmądrzałem
Gdy otworzyłem się na muzykę której nie lubiłem wcześniej.
Inaczej patrzę na muzykę, mam szersze horyzonty. Nie wszystko mi podejdzie, ale doceniam pracę innych.
Jedyne do czego mogę się przyczepić, a co kiedyś sam robiłem jak młodszy byłem, to udawanie że słucha się tego i tego, wychwalanie się, chociaż nie miało się o tym pojęcia. Dziś jak ktoś mówi publicznie że słucha popu, a w odtwarzaczu tylko disco polo, no to niestety zaśmieję się
Słucham głośnego darcia mordy, słucham Bethovena i nie wstydzę się tego.
Jeśli chodzi np. o Biebera, to naprawdę nie rozumiem co jest w jego muzyce, ale jak ktoś to lubi, to niech będzie. Gdyby nikt nie słuchał, to on też nie byłby tak popularny. Jeśli z niego szydzę, to wyłącznie przez zachowanie, jak robi z siebie idiotę.
Teraz trochę zmądrzałem
Inaczej patrzę na muzykę, mam szersze horyzonty. Nie wszystko mi podejdzie, ale doceniam pracę innych.
Jedyne do czego mogę się przyczepić, a co kiedyś sam robiłem jak młodszy byłem, to udawanie że słucha się tego i tego, wychwalanie się, chociaż nie miało się o tym pojęcia. Dziś jak ktoś mówi publicznie że słucha popu, a w odtwarzaczu tylko disco polo, no to niestety zaśmieję się
Słucham głośnego darcia mordy, słucham Bethovena i nie wstydzę się tego.
Jeśli chodzi np. o Biebera, to naprawdę nie rozumiem co jest w jego muzyce, ale jak ktoś to lubi, to niech będzie. Gdyby nikt nie słuchał, to on też nie byłby tak popularny. Jeśli z niego szydzę, to wyłącznie przez zachowanie, jak robi z siebie idiotę.
- PCouter

- Imię: Paweł
Mam szacunek. Co więcej lubię poznawać osoby z odmiennymi gustami muzycznymi.
Mam szacunek
Ponieważ słucham różnej muzyki, nie jestem ukierunkowana tylko na jeden typ
Pamiętam, że kiedyś nie mogłam znieść reggae, uciekałam z pokoju i wpadałam w agresję, jak ktoś puszczał taką muzykę. A potem spodobał mi się jeden zespół, potem drugi i trzeci. Ale nie wszystko mi się podoba
Pamiętam, że kiedyś nie mogłam znieść reggae, uciekałam z pokoju i wpadałam w agresję, jak ktoś puszczał taką muzykę. A potem spodobał mi się jeden zespół, potem drugi i trzeci. Ale nie wszystko mi się podoba
- niam

- Imię: Katarzyna
Szanuję i mimo że czasami mam ochotę powiedzieć siarczyste "Wyłącz to gó_no!" to tego nie robię, bo wiem, że ktoś może myśleć tak samo o tym, czego słucham ja.
- Hinaru

- Imię: Fabian
Mam tak samo.niam pisze:Szanuję i mimo że czasami mam ochotę powiedzieć siarczyste "Wyłącz to gó_no!" to tego nie robię, bo wiem, że ktoś może myśleć tak samo o tym, czego słucham ja.
Chociaż nie raz nie idzie wytrzymać.
-
Usunięty 5226
Ktoś może tak pomyśleć, racja.
Ale ja się pytam po co iść na szpan przez ulicę i puszczać na głośnik?
Albo lepiej, puszczać dla popisu, gdy koś cię mija?
Wiem że od słuchawek słuch idzie sobie daleko, ale jednak jakaś kultura zobowiązuje.
Tylko tego nie rozumiem. Ja swoją rzadko puszczam, ale tylko w domu i nie na full, bo wiem że przy moim guście trudno wytrzymać
Ale ja się pytam po co iść na szpan przez ulicę i puszczać na głośnik?
Albo lepiej, puszczać dla popisu, gdy koś cię mija?
Wiem że od słuchawek słuch idzie sobie daleko, ale jednak jakaś kultura zobowiązuje.
Tylko tego nie rozumiem. Ja swoją rzadko puszczam, ale tylko w domu i nie na full, bo wiem że przy moim guście trudno wytrzymać
Jak ktoś nie narzuca mi tego co mam słuchać to niech słucha co chce
ale jak siedzę w busie i ktoś mi zapuści obok ucha jakieś łupu cupu na cały głośnik to mam ochotę mu wywalić ten telefon przez okno
-
asia22usmiech

- Imię: asia
To, że ja słucham innej muzyki niż ktoś to nie powód by ktoś mnie nie szanował a ja kogoś. Każdy z nas ma inne gusta i nie można mu narzucić czego ma słuchać a czego nie, każdy słucha muzyki jaka mu się podoba.
Dawno temu byłam bardzo zamknięta na inne gatunki muzyki niż metal w sensie słuchania, ale nigdy nie na ludzi
właściwie to nie interesowało mnie za bardzo, co inni słuchają, sama sobie wyszukuję muzykę i decyduję, co mi się podoba, a co nie. A co inni słuchają to ich wybór i nic mi do tego. To tak, jakby nie lubić kogoś za to, że nie lubi ogórkowej albo kalafiorowej... Wiem, już pisałam o tych zupach, ale takiego smaka mam tej nocy ehhh
Do tego tematu jak ulał pasuje cytat z NDK- "Integracja":
Do tego tematu jak ulał pasuje cytat z NDK- "Integracja":
Niech muzyka integruje nas, a nie dzieli
Nikt, tak jak ona nie ma tylu wielbicieli
Więc po co być wrogami skoro wszyscy jej słuchamy?
Bądź wyrozumiały, a będziesz tolerowany
-
Peggy_Brown

Jak dla mnie muzyka nie ma większego znaczenia w życiu i w większości jestem skazana na słuchanie czegoś, czego nie lubię. Niektórzy wychodzą z założenia "moi sąsiedzi słuchają za**bistej muzyki więc zrobię jeszcze głośniej". Moja siostra tak ma i znajomi. Przyzwyczaiłam się więc nie narzekam na inny rodzaj. Nie przywiązuję dużej wagi do muzyki tak więc mogę słuchać różnych jej rodzajów i nie mam z tym problemu.
Chciałem pisać - pewnie, że tak, ale w sumie jakoś dziwnie wśród znajomych nie mam nikogo kto by słuchał disco polo, jakiś techniakowych łupanek itp. Ale mam za to znajomych, co kochają rap i hip-hop, czy takich, których zdarza się włączyć "weekend" dla jaj. (mam nadzieję :o).
No jak dla mnie to cos dziwnego żeby dyskryminować kogoś przez jakąś muzyke
Chyba że ktoś jest namolny z tą muzyką to go ewentualnie upomne 
Jak można nie mieć do kogoś szacunku ze względu na muzykę którą słucha?
każdy ma prawo słuchać tego co lubi
discopolo - cebulak i wiesniak
hiphop - dres, złodziej, bandyta
metal - je koty
techno - daje na dyskotekach

hiphop - dres, złodziej, bandyta
metal - je koty
techno - daje na dyskotekach
Nie wiem ale da się bardzo dobrze... Może lepiej zamiast szukać lekarstwa na raka powinni najpierw na głupotę?kerpisz pisze:Jak można nie mieć do kogoś szacunku ze względu na muzykę którą słucha?
-
NothingBad.
Często się z tym spotykam, ale uważam to za dziwne stereotypy ukształtowane przez społeczeństwo.
U mnie nie ma wpływu jakiej muzyki słucha dana osoba, tylko jaką osobą jest.
Liczy się charakter, a nie gust muzyczny.
U mnie nie ma wpływu jakiej muzyki słucha dana osoba, tylko jaką osobą jest.
Liczy się charakter, a nie gust muzyczny.
Myślę, że jeśli ktoś słucha disco polo to wiele o nim mówiNothingBad. pisze:U mnie nie ma wpływu jakiej muzyki słucha dana osoba, tylko jaką osobą jest.
Co takiego?iverna pisze:Myślę, że jeśli ktoś słucha disco polo to wiele o nim mówi
Zresztą pewnie i tak się nie doczekam jakiejś sensownej odpowiedz, bo widzę gównianą reklamę podnośników, meh.
-
Usunięty 5226
Wydaje mi się, że iverna miała na myśli to, że teksty są ,,płytkie'' a muzyka ,,na jedno kopyto''.
Większość piosenek ma jakieś podteksty seksualne, wokaliści i wokalistki śpiewają z Autotune.
Wszystko jest sztuczne w tej muzyce. Ale to tylko moje zdanie.
To jest taka muzyka na jakąś zabawę, choć ja pewnie bym się przy tym nie bawił. Czyli przechodząc do sedna jest to muzyka mało wymagająca, bo takie też było założenie tej muzyki. Czyli słuchacze są mało wymagający. Chyba się ze mną zgodzisz?
Większość piosenek ma jakieś podteksty seksualne, wokaliści i wokalistki śpiewają z Autotune.
Wszystko jest sztuczne w tej muzyce. Ale to tylko moje zdanie.
To jest taka muzyka na jakąś zabawę, choć ja pewnie bym się przy tym nie bawił. Czyli przechodząc do sedna jest to muzyka mało wymagająca, bo takie też było założenie tej muzyki. Czyli słuchacze są mało wymagający. Chyba się ze mną zgodzisz?
-
DollyWitch

Albo poprostu mają nieskomplikowane i wesołe podejście do życia 
Mnie osobiście irytują ludzie, któży krytykuja innych za ich upodobania muzyczne i jeszcze wszem i wobec trują życie sobie i innym. Niech się każdy porąża w swojej muzyce,co za różnica jakiej skoro sprawia, że ktoś jest dzięki niej szczęśliwy.
Mnie osobiście irytują ludzie, któży krytykuja innych za ich upodobania muzyczne i jeszcze wszem i wobec trują życie sobie i innym. Niech się każdy porąża w swojej muzyce,co za różnica jakiej skoro sprawia, że ktoś jest dzięki niej szczęśliwy.
Oczywiście, że szanuję ludzi , którzy słuchają innej muzyki. Każdy ma swój gust muzyczny i , wg mnie, nie mamy prawa oceniać kogoś tylko dlatego, że lubi , np. disco polo, czy też heavy metal, bądź pop. Słucham różnych gatunków muzycznych , czasem zupełnie skrajnych i też bym nie chciała, żeby ktoś oceniał mnie tylko przez ten pryzmat ;-)
-
Usunięty 5226
DollyWitch, mam nadzieję, że nie wzięłaś mnie jako takiej osoby krytykującej.
Bo tak w gruncie rzeczy to chodziło mi o to co ty napisałaś.
Temat jest o szacunku do innych, którzy mają inne gusta - ja mam, napisałem tylko moje zdanie na temat akurat o TYM gatunku muzycznym. Może zazdroszczę innym tego wesołego podejścia do życia
Bo tak w gruncie rzeczy to chodziło mi o to co ty napisałaś.
Temat jest o szacunku do innych, którzy mają inne gusta - ja mam, napisałem tylko moje zdanie na temat akurat o TYM gatunku muzycznym. Może zazdroszczę innym tego wesołego podejścia do życia
Mam i nawet czasem dowiaduję się czegoś nowego, o czym nie miałem pojęcia. Każdy rodzaj muzyki ma gnioty i coś wartego posłuchania.
Pewnie ze mam, pytanie cz oni mają do mnie:)
-
monisia8732
Oczywiście, że mam szacunek do ludzi słuchającej innej muzyki. Mnie nie przeszkadza, że ktoś słucha czegoś innego ode mnie.
Nic nie mam do ludzi słuchających innej muzyki niż ja, jednak nie nazwałbym tego szacunkiem. Moim zdaniem o tym, czy danego człowieka szanujemy czy nie decydują inne czynniki niż gust muzyczny.
Kiddo, czyli jakie to czynniki?
Na pewno nie gust muzyczny.
Między innymi chodzi o postępowanie tej osoby i to jak się zachowuje, na podstawie tego, czego słucha dana osoba trudno jednoznacznie ją ocenić.
Ja podzielam opinie przedmówców. NIe mam nic do ludzi słuchającej innej muzyki, zresztą jestem otwarta na wszelkie nowe doznania muzyczne