Czy macie szacunek do ludzi słuchających innej muzyki?

Jeśli muzyka jest całym Twoim światem, bądź znaczącym jego elementem, wprowadź nas do niego i sam sprawdź w jakich dźwiękach jest nasz.
metanoied
Newbie
Imię: Damien

Re: Czy macie szacunek do ludzi słuchających innej muzyki?

Post autor: metanoied » 19 sie 2012, 15:04

filozof90 pisze:
Offline pisze:Podsumowując; możesz słuchać nawet dźwięku spłuczki w ubikacji, ale nikt nie ma prawa przez to nazwać cię głupim człowiekiem.
z tą spłuczką to o dubstepie xD ?
xD Ej ale wypraszam sobie. Dobry dupstep jest dobry.
filozof90 pisze:Jedyne czego nie toleruję, to puszczanie muzyki na głos, z telefonu w miejscach publicznych. To bardzo fajnie, że ktoś lubi muzykę, jednak dlaczego zmusza wszystkich w około, do słuchania tego co mu pasuje. Moim zdaniem to właśnie Ci ludzie nie mają szacunku do innych, ponieważ narzucają innym słuchanie określonego utworu/gatunku. Takie sytuacje mnie irytują i często zwracam na to ludziom uwagę, jeśli nie zostaję wysłuchany to staję obok i sam zapuszczam jakiś soczysty kawałek In flamesów, Manowara czy co tam mam ciekawego na telefonie..
O to to. Pomijając fakt,że Ty ze swoją posturą możesz bez problemu zwrócić komukolwiek uwagę ( :D ), to i tak puszczanie muzyki z telefonu w miejscu publicznym jest profanacją muzyki.

Extra marzyciel
Imię: Dominika

Post autor: Offline » 19 sie 2012, 21:14

filozof90 pisze:
Offline pisze:Podsumowując; możesz słuchać nawet dźwięku spłuczki w ubikacji, ale nikt nie ma prawa przez to nazwać cię głupim człowiekiem.
z tą spłuczką to o dubstepie xD ?
Akurat tego nie miałam na myśli. xD W sumie to dupstep kojarzy mi się z remontem, głównie z wiertarkami. W każdym razie nigdy nie pomyślałam, że dźwięk spłuczki jakoś się z nim łączy. A poza tym, jak napisał metanoia, dobry dupstep nie jest zły. :hyhy:
filozof90 pisze:Jedyne czego nie toleruję, to puszczanie muzyki na głos, z telefonu w miejscach publicznych. To bardzo fajnie, że ktoś lubi muzykę, jednak dlaczego zmusza wszystkich w około, do słuchania tego co mu pasuje. Moim zdaniem to właśnie Ci ludzie nie mają szacunku do innych, ponieważ narzucają innym słuchanie określonego utworu/gatunku.
Też racja.

sekundka
Marzyciel-Gaduła
Imię: Gosia

Post autor: sekundka » 20 sie 2012, 15:43

O gustach się nie dyskutuje, każdy robi to co lubi. Ważne, żeby tylko nie narzucał komuś swoich przekonań i upodobań.

Usunięty 2094

Post autor: Usunięty 2094 » 20 sie 2012, 16:11

Szanuję osoby słuchające innej muzyki, niż ja. Nie mam z tym problemu, bo to żaden problem, a przez brak szacunku w stosunku do takich osób, tworzą się niepotrzebne podziały. Zwłaszcza, że gusta z biegiem czasu się zmieniają. Tata mojego faceta uwielbia disco polo i gdy tam przychodzę, czasem leci jakiś kawałek. No to się pobujam, żaden wstyd. Jestem bardzo swobodną, a przez to otwartą na innych, co mi pomaga wiele rzeczy zrozumieć.

Portrecistka
Marzyciel-Gaduła
Imię: Sandra

Post autor: Portrecistka » 24 sie 2012, 1:51

Mam szacunek do osób, które słuchają innej muzyki, to mogą być naprawdę miłe osoby i nie ma sensu się uprzedzać z tego powodu.

Punishment
Newbie

Post autor: Punishment » 14 wrz 2012, 16:37

Szacunek zawsze trzeba mieć i to do każdego, bez żadnych wyjątków. Każdy lubi co innego i na tym świat się kręci. Zresztą każdy ma prawo lubić co innego. :ok:

Saya
Newbie

Post autor: Saya » 14 wrz 2012, 19:34

Póki nie wpieprzają się w to co ja słucham to mam stosunek neutralny. Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. I nie zależy to tylko od gatunku preferowanej muzyki.

Bogini Śmiechu
Newbie
Imię: Sylwia

Post autor: Bogini Śmiechu » 15 wrz 2012, 20:08

Nie przeszkadzają mi ludzie słuchający innej muzyki. Bo niby w czym ma mi to przeszkadzać? Chyba że w tym przypadku:
filozof90 pisze:Jedyne czego nie toleruję, to puszczanie muzyki na głos, z telefonu w miejscach publicznych. To bardzo fajnie, że ktoś lubi muzykę, jednak dlaczego zmusza wszystkich w około, do słuchania tego co mu pasuje. Moim zdaniem to właśnie Ci ludzie nie mają szacunku do innych, ponieważ narzucają innym słuchanie określonego utworu/gatunku. Takie sytuacje mnie irytują i często zwracam na to ludziom uwagę, jeśli nie zostaję wysłuchany to staję obok i sam zapuszczam jakiś soczysty kawałek In flamesów, Manowara czy co tam mam ciekawego na telefonie..
I też zazwyczaj puszczam przy takich osobach swoją muzykę. Albo podchodzę i mówię, że chyba temu komuś telefon dzwoni^^

Lbubsazob
Marzyciel-Gaduła

Post autor: Lbubsazob » 15 wrz 2012, 23:10

Nie mam nic do ludzi, którzy słuchają innej muzyki, dopóki sami nie zachowują się w sposób chamski, tzn. zmuszają innych do słuchania tego, co oni albo wyśmiewają się z innych, bo wolą inną muzykę. Jeżeli nie robią takich rzeczy, to się nie czepiam, przecież nie ma nic złego w tym, że ktoś woli co innego niż ja.

filozof90
Newbie
Imię: Kamil

Post autor: filozof90 » 16 wrz 2012, 2:40

Bogini Śmiechu pisze:Albo podchodzę i mówię, że chyba temu komuś telefon dzwoni^^
Dobry patent, będę musiał spróbować ;)

fragola
Bujający w obłokach

Post autor: fragola » 05 lut 2013, 21:12

Szanuję ludzi, którzy słuchają innej muzyki, bo czemu mam nie szanować? Każdy ma swój gust. Przecież nikt nas nie zmusi do słuchania muzyki, która nam się nie podoba i odwrotnie. Różny gust muzyczny też nie przeszkadza w zadawaniu się z drugim człowiekiem.

taluncia
Bujający w obłokach
Imię: Natalia

Post autor: taluncia » 06 lut 2013, 1:03

Osobiście jest mi to obojętne jakiej muzyki słuchają inni, to ich sprawa a mi nic do tego.

ANIOŁ
Sponsor
Imię: Jerzy

Post autor: ANIOŁ » 06 lut 2013, 6:51

Raczej mam, za to wiele osób jak ma pojęcie czego słucham to się nie może nadziwić jakim cudem pomimo wielu fajnych wykonawców w mojej kolekcji są dla nich też shitowe pozycje :kwasny:

Thor
Extra marzyciel
Imię: Jarek

Post autor: Thor » 06 lut 2013, 10:19

Rozumiem gdy ktoś słucha innej muzyki np. rapu - ale nienawidzę gdy wsiada np. dwóch gości do tramwaju z telefonami na full :kwasny:

ANIOŁ
Sponsor
Imię: Jerzy

Post autor: ANIOŁ » 06 lut 2013, 14:22

Thor pisze:Rozumiem gdy ktoś słucha innej muzyki np. rapu - ale nienawidzę gdy wsiada np. dwóch gości do tramwaju z telefonami na full :kwasny:
No bo to jest wiocha.... czemu np nie wsiada ktoś z Bachem czy Ravelem i nie puszcza ? Kultura :]

Obwarzanek
Newbie
Imię: Ignac.

Post autor: Obwarzanek » 06 lut 2013, 15:10

Właśnie dlatego, że taki ktoś zwykle szanuje gust innych, nawet jeśli inni słuchają tzw. byle gówna :] Choć ja nieraz mam ochotę puścić moją muzykę z telefonu na full. Babcie tramwajowe zirytowane, ale gówniarzeria może się nauczy tego i owego ;) zwłaszcza, że mój gust muzyczny odbiega od gustu przeciętnego fana muzyki "umcumcjebujebsumcumcparara".
Inna sprawa, że jakakolwiek muzyka puszczana z przeciętnego telefonu bez słuchawek brzmi po prostu irytująco, zwłaszcza, gdy jest głośna. Aż uszy bolą.

Szacunek mam, dopóki ktoś ma szacunek do mnie. To jedna z zasad, która obowiązuje mnie w każdej sytuacji, z jednym wyjątkiem.
Nic mi do tego, kto czego słucha, ale chciałabym, aby pewnych piosenek ludzie przy mnie nie puszczali, bo działają mi mocno na nerwy.

Erkanna
Marzyciel-Gaduła+
Imię: Daria

Post autor: Erkanna » 31 lip 2013, 18:00

Mam, o ile ta osoba też szanuje tego czego ja słucham i nie próbuję na siłe zmienić mojego gustu.
Jak na przykład moja koleżanka, która nie rozumie jak można nie kochać rapu i próbuję od 2 lat zmusić mnie do słuchania Peji ;]

Usunięty 2886

Post autor: Usunięty 2886 » 14 sie 2013, 22:28

Muzyka jest jedna, są różne gatunki. :hyhy:
Ale wracając do pytania, owszem. Sam się nie ograniczam, więc dlaczego miałbym nie mieć.

Ajsza
Bujający w obłokach
Imię: Ajsza

Post autor: Ajsza » 15 sie 2013, 16:08

Jasne, że to żaden powód. Każdy ma prawo do własnego gustu i szacunku. Jedni lubią rocka ani disco polo. Nudno by było gdybyśmy wszyscy lubili to samo. Nie oceniajmy innych, sami nie chcemy by nas oceniano.

M4rc1N
Imię: Marcin

Post autor: M4rc1N » 04 wrz 2013, 23:40

Ja szanuje każdy gatunek muzyki i osoby ich słuchające. Często jest denerwujące słyszeć jak ktoś mówi o czymś "co to za g-wno?" itd. :) Każdy lubi co lubi i tyle.

inanna
Marzyciel-Gaduła+
Imię: ...

Post autor: inanna » 05 wrz 2013, 14:30

Szacunek mam do każdego, kto na to zasługuje, więc to, że ktoś słucha czy podoba mu się coś, co mi niekoniecznie, to nie znaczy, że mam nie szanować go, tym bardziej, że tym nie wyrządza mi żadnej krzywdy.

Makaron
Łapacz chmur
Imię: Berkano

Post autor: Makaron » 05 wrz 2013, 14:39

Widzę, że zebrało się tutaj bardzo tolerancyjne społeczeństwo :3.
Od siebie dodam, że bardziej szanuję osoby z gustem zbliżonym do mojego, niż ludzi słuchających wiejskiego disco polo oraz techno z jednym i tym samym bitem :oczami: .

Shizu
Początkujący marzyciel
Imię: Tak

Post autor: Shizu » 10 paź 2013, 20:29

Inną muzyke szanuje ale na podstawie tego co słuchają często ich oceniam i już na starcie przypinam im taką łatke bo jednak pewne stereotypy ciągle krążą w naszym społeczeństwie które są niezwykle wkurzające .. metal = satanista, disco polo = wieśniak, rap = bezmózgi dres ale ogólnie staram się ludzi nie krytykować że słuchają nie tego co ja :D

Punishment
Newbie

Post autor: Punishment » 10 paź 2013, 20:38

Shizu pisze:metal = satanista, disco polo = wieśniak, rap = bezmózgi dres ale ogólnie staram się ludzi nie krytykować że słuchają nie tego co ja
Ja słucham głównie rapcoru to jaką mogę mieć łatkę? :rotfl: :wstyd:

Jak dla mnie to bez znaczenia większego kto czego słucha. Choć fajnie jak ktoś preferuje podobną do mnie muzę.

Pro
Newbie
Imię: Hubert

Post autor: Pro » 11 paź 2013, 7:39

Shizu pisze:metal = satanista, disco polo = wieśniak, rap = bezmózgi dres
Serio? Takie spojrzenie bardzo ogranicza.

Shizu
Początkujący marzyciel

Post autor: Shizu » 11 paź 2013, 7:55

Pro pisze:
Shizu pisze:metal = satanista, disco polo = wieśniak, rap = bezmózgi dres
Serio? Takie spojrzenie bardzo ogranicza.
Wiesz ile ja się już w szkole nasłuchałem że szatan ze mnie bo słucham rocka i metalu ? Strach w ogóle robić coś czego inni nie robią bo zaraz jesteś odmieńcem i kumpli nie masz w ogóle...

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 11 paź 2013, 7:58

Shizu pisze:Wiesz ile ja się już w szkole nasłuchałem że szatan ze mnie bo słucham rocka i metalu ?
Chyba nie bierzesz tego kretynizmu na serio?

Punishment
Newbie

Post autor: Punishment » 11 paź 2013, 9:54

Shizu pisze:Wiesz ile ja się już w szkole nasłuchałem że szatan ze mnie bo słucham rocka i metalu ? Strach w ogóle robić coś czego inni nie robią bo zaraz jesteś odmieńcem i kumpli nie masz w ogóle...
IMO jakieś dziwne środowisko. :oczami: Czyżby bali się odmienności? Przecież w tym tkwi piękno tego świata, że każdy jest inny. Wiesz, jeśli miałbym wybór być sobą i być odmieńcem dla innych bez kumpli, lub stosować się do tego jaki mam być według społeczeństwa i mieć znajomych, to wybrał bym pierwszą opcje. Wolę być sobą nawet jako odmieniec. :cwaniak: Nikt nie będzie mi mówił jaki mam być, co mam robić i czego mam słuchać.
Shizu pisze:Wiesz ile ja się już w szkole nasłuchałem że szatan ze mnie bo słucham rocka i metalu ?

No proszę ja ciebie od razu szatan? Nawet tego nie skomentuje bo to jak powiedziała Ruta, kretynizm. :oczami:

Pro
Newbie
Imię: Hubert

Post autor: Pro » 11 paź 2013, 9:59

Shizu, piszesz, że te łatki są głupie, krzywdzące i złe, ale sam je przypinasz innym ludziom. Trochę nie fair.

Shizu
Początkujący marzyciel

Post autor: Shizu » 11 paź 2013, 21:27

Ruta pisze:
Chyba nie bierzesz tego kretynizmu na serio?
Jak bym brał ten kretynizm na serio to by mnie tu dawno nie było na tym świecie hah
Punishment pisze:
Shizu pisze:Wiesz ile ja się już w szkole nasłuchałem że szatan ze mnie bo słucham rocka i metalu ? Strach w ogóle robić coś czego inni nie robią bo zaraz jesteś odmieńcem i kumpli nie masz w ogóle...
IMO jakieś dziwne środowisko. :oczami: Czyżby bali się odmienności? Przecież w tym tkwi piękno tego świata, że każdy jest inny. Wiesz, jeśli miałbym wybór być sobą i być odmieńcem dla innych bez kumpli, lub stosować się do tego jaki mam być według społeczeństwa i mieć znajomych, to wybrał bym pierwszą opcje. Wolę być sobą nawet jako odmieniec. :cwaniak: Nikt nie będzie mi mówił jaki mam być, co mam robić i czego mam słuchać.

No proszę ja ciebie od razu szatan? Nawet tego nie skomentuje bo to jak powiedziała Ruta, kretynizm. :oczami:
Jestem tego samego zdania, nie wiem czemu ale ludzie coraz bardziej dążą do tego aby społeczeństwo było szare, nijakie, nudne... a tak się po prostu nie da żyć. Ale moja klasa jest zacofana niestety i nie tolerują tego że nie słucham rapu tylko "Jakieś darcie ryja"

Pro pisze:Shizu, piszesz, że te łatki są głupie, krzywdzące i złe, ale sam je przypinasz innym ludziom. Trochę nie fair.
Ale czy traktuje ich w ten sposób ? Najpierw staram się poznać chociaż trochę zanim ocenie bo przecież nie ocenia się książki po okładce, w samej klasie mam jeden przykład chłopaka słuchającego rapu który jest cholernie inteligentny i można z nim porozmawiać na poziomie.

ODPOWIEDZ