Poszukuję książki
- Iluminacja
Re: Poszukuję książki
nieogarniety, masz drugą część, pożyczysz no nie?
A ja szukam jakiegoś naprawdę dobrego i trzymającego w napięciu thrillera oczywiście z zaskakującym zakończeniem
A ja szukam jakiegoś naprawdę dobrego i trzymającego w napięciu thrillera oczywiście z zaskakującym zakończeniem
-
- Imię: Marcin
Ano pożyczę. Polecam coś Maxime Chattama. Na przykład Drapieżców. Albo trylogię o Brolinie.Iluminacja pisze:nieogarniety, masz drugą część, pożyczysz no nie?
-
- Imię: Maciej
Jeśli chodzi o niesamowite zakończenie thrillera to polecam Jo Nesbo "Łowcy głów", lub ewentualnie jego ekranizacje z 2011 roku. Tak jak zawsze autor skupił się oprócz samej zagadki, na psychologicznym aspekcie jakim jest wiedza, że w każdej chwili możesz zostać zamordowany/ana i popadaniem przez to w obłęd i to co sam lubię najbardziej czyli "Efekt popularności Lost" (Termin przeze mnie wymyślony ) tzn: Bohaterowie nigdy nie są dobrzy, ani źli. Nie ma bieli, ani czerni. Wszystko jest szare
Inną świetną z tego gatunku lekturą jest "Dziewczyna z sąsiedztwa", ale to już dla ludzi o silnych nerwach, bo opisy gwałtu i tortur są naprawdę szczegółowe.
Inną świetną z tego gatunku lekturą jest "Dziewczyna z sąsiedztwa", ale to już dla ludzi o silnych nerwach, bo opisy gwałtu i tortur są naprawdę szczegółowe.
Poszukuje książek o satanizmie w Polsce najlepiej na wczoraj. (w pdf)
BYŁBYM WDZIĘCZNY NIEMIŁOSIERNIE.
BYŁBYM WDZIĘCZNY NIEMIŁOSIERNIE.
-
Patorek, jak poczekasz do jutra i jak nie zapomnę, to zapytam jedną koleżankę, bo ona coś czytała ostatnio. Chyba ogólnie o sektach religijnych. Ale może o satanizmie też, bo znając ją, to pewnie czytała.
I warunek konieczny, to to, czy będę pamiętała. Ale postaram się pamiętać.
I warunek konieczny, to to, czy będę pamiętała. Ale postaram się pamiętać.
Patorek,
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/20157/sekty
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/91657/sa ... ofilaktyka
http://lubimyczytac.pl/ksiazki/t/sekty
Ale zdajesz sobie sprawę, że szukając czegoś o sektach w Polsce będziesz miał to wszystko nasiąknięte katolicyzmem?
Ja sama interesuje się tym jak w Polsce wygląda sprawa grup wyznaniowych, rozumianych przez KK jako sekty. Ale mało rzetelnej informacji jest.
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/20157/sekty
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/91657/sa ... ofilaktyka
http://lubimyczytac.pl/ksiazki/t/sekty
Ale zdajesz sobie sprawę, że szukając czegoś o sektach w Polsce będziesz miał to wszystko nasiąknięte katolicyzmem?
Ja sama interesuje się tym jak w Polsce wygląda sprawa grup wyznaniowych, rozumianych przez KK jako sekty. Ale mało rzetelnej informacji jest.
Tez się nad tym zastanawiam
dobragit, nad czym? Możesz jaśniej?
Nie od dziś wiadomo, że najlepsze kryminały pisała agatha christie. Można przeczytać wszystkie i nie znudzić się
Re: 52 książki w rok!
możecie polecić jakąś ciekawą książe katastroficzną, może z elementami horroru, fantasy ?
Re: Co przeczytałeś?
możecie polecić jakieś dobre fantasy ?
grai, proponowałabym zamieszać swoje posty w odpowiednich tematach. Tak na przyszłość.
Nie do końca temat o tym, ale może ktoś pomoże szukam książki w PDF - Nawyk samodyscypliny. Zaprogramuj wewnętrznego stróża.
Mogę polecić "Aleja samobójców" Autor: Marek Krajewski, Mariusz Czubaj. Interesująca i ciekawa opowieść ;d
Re: Co przeczytałeś?
Sapkowskiego wszystko, albo Marion Zimmer Bradley, jeszcze Roger Żelazny - no to już klasyka, Z polskich Marcin Mortka dobrze pisze.grai pisze:możecie polecić jakieś dobre fantasy ?
Poszukuję książki o II wojnie światowej, holocaust i te sprawy. Albo beletrystyka, albo nie, ale wolałabym by to była po prostu powieść.
Mogę polecić książkę: "Łódzkie getto 1940-1944. Vademecum". Tylko to mi przychodzi do głowy. A z takich, co czytałam to "Skrwawione ziemie. Europa między Hitlerem a Stalinem".
To pierwsze to o tym, o czym pisałaś mi na fejsie tak?
Sprawdzę obydwie te pozycje. Dziękuję.
Sprawdzę obydwie te pozycje. Dziękuję.
Pytalska, Halina Birenbaum - Nadzieja umiera ostatnia. Wyprawa w przeszłość, Miklos Nyiszli - Byłem asystentem doktora Mengele, Bogdan Wojdowski - Chleb rzucony umarłym, Wiesław Kielar - Anus mundi. Na początek wystarczy.
O właśnie. Poczytaj o Mengele, to jedna z ciekawszych postaci nazizmu i zarazem jedna z najbardziej przerażających. Tylko lepiej nie czytaj w nocy do poduszki tej książki o nim. Wystarczy, tak naprawdę, że pójdziesz do biblioteki i się zapytasz o jakieś książki na jego temat. Ja oglądałam dokument o nim i muszę powiedzieć, że w jednym momencie mi się dość konkretnie zaszkliły oczy.
Acid, dziękuję. Zapisuję do listy którą wezmę do biblioteki, kiedy będę oddawać książki, które czytam aktualnie.
Dafne, Tobie też dziękuję. Lubię taki historie, więc na pewno coś na ten temat mi się spodoba.
Dafne, Tobie też dziękuję. Lubię taki historie, więc na pewno coś na ten temat mi się spodoba.
Poszukuję książek o tematyce magii, czarownicach, wiedzy ezoterycznej. Ale w postaci książek fabularnych. Może być fantastyka, obyczajowa. Ktoś coś zna?
- Hinaru
- Imię: Fabian
Ruta,
Saga o Ludziach Lodu!!!!!!
Saga o Ludziach Lodu!!!!!!
Hinaru, nie dziękuję. Inna propozycja? (sag nie chcę, nie idą mi)
Od siebie mogę szczerze polecić trylogię "Milennium" Stiega larssona. Genialnie napisana, trzymająca w napięciu , czyta sie 'od deski do deski'! I mimo, że każda z części ma ponad 700 stron, to czyta się je błyskawicznie i jeszcze człowiekowi za mało
monia_el, polecasz to komuś konkretnemu?
Zgodzę się, czyta się dobrze, ale nie podzielam zachwytów nad główną bohaterką Jakoś Millenium nie będzie moim top 3monia_el pisze:Od siebie mogę szczerze polecić trylogię "Milennium" Stiega larssona. Genialnie napisana, trzymająca w napięciu , czyta sie 'od deski do deski'! I mimo, że każda z części ma ponad 700 stron, to czyta się je błyskawicznie i jeszcze człowiekowi za mało
- Hinaru
A co powiecie na Erę Pięciorga T.Canavan ?
Mam zamiar przeczytać. Na razie mam za sobą Trylogię Czarnego Maga i Trylogię Zdrajcy.Hinaru pisze:A co powiecie na Erę Pięciorga T.Canavan ?
Poszukuje jakiegoś dobrego horroru. Zna ktoś jakieś? Czyta? Chciałabym zagustować w tym gatunku. ^^
- Hinaru
Borderline, Borderline, Oczywiście Król Gatunku S.King na razie przeczytałem Miasteczko Salem i uwielbiam, w kolejce mam Pokochała Toma Gordona.