Dlaczego by nie prawiczek?

Seks od dawna nie jest tematem tabu. Pojawia się wszędzie - w życiu, w telewizji, a szczególnie w Internecie, dlatego porozmawiajmy o nim i o naszych doświadczeniach.
Możliwość postowania tylko dla aktywnych userów!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Dlaczego by nie prawiczek?

Post autor: Ruta » 28 lip 2011, 15:45

Często można trafić na mężczyzn, którzy na żonę poszukują dziewicy.
Jak myślicie, czy są kobiety, które poszukują prawiczków?

I skoro oni narzekają na brak dziewic, to czy one mogą narzekać na brak prawiczków?

Icannotfly.
Newbie
Imię: Agnieszka

Post autor: Icannotfly. » 28 lip 2011, 16:18

Myślę, że mężczyźni poszukujący dziewic to też faceci bez doświadczenia, nie chcą się zbłaźnić i dlatego. Chociaż mogę się mylić.
Eteryczna pisze:Jak myślicie, czy są kobiety, które poszukują prawiczków?
Owszem, wydaje mi się, że to idzie w obie strony.
Dziewczyna dziewica, która podchodzi do seksu emocjonalne będzie szukać faceta, który będzie prawiczkiem, aby razem mogli przeżyć ten pierwszy raz, razem się do tego jakoś przygotować, razem do tego podchodzić niezwykle wyjątkowo.
Jeśli ktoś jednak traktuje seks jako sport, to zadowoli się bardziej takim już doświadczonym i obeznanym.

Myślę, że właśnie takie dylematy typu 'brać dziewicę/prawiczka czy doświadczoną/ego' największe znaczenie odgrywają przy pierwszym razie.

Chociaż kierowanie się tylko tymi kryteriami to dla mnie głupota i coś niezbyt fajnego. Każdy ma jakąś tam przeszłość. Ma zostać skreślony tylko dlatego, że uprawiał seks z kimś, myśląc wtedy że to ten/ta jedyny/jedyna?

she
Newbie
Imię: Patrycja

Post autor: she » 28 lip 2011, 17:16

Eteryczna pisze:Często można trafić na mężczyzn, którzy na żonę poszukują dziewicy.
Albo dlatego co napisała Icannotfly, albo chcą nauczyć (czytać niżej :p )
Eteryczna pisze:Jak myślicie, czy są kobiety, które poszukują prawiczków?
Chyba nie. Ja nie szukam. Nie musi być dla mnie facet prawiczkiem. Ale mógłby mi się jakiś trafić, chyba fajnie jest kogoś nauczyć czegoś nowego :rotfl:

Czy to ma w ogóle znaczenie? Nie sądzę. Ważne, żeby było 'miło' ;P

Bum!
Newbie

Post autor: Bum! » 28 lip 2011, 17:33

Icannotfly. pisze:Myślę, że mężczyźni poszukujący dziewic to też faceci bez doświadczenia, nie chcą się zbłaźnić i dlatego.
Zapewne są i tacy którzy boją się doświadczonych kobiet, ale tez często faceci lubią jak kobieta dominuje, także?
Ja bym powiedziała, ze jeśli facet może nie tyle poszukuje, co ceni sobie to, ze na taką trafił, to przez to, ze może ją jako pierwszy czegoś nauczyć.

Hmm, a stwierdzone jest też to podobno, ze większość kobiet, ma największy sentyment do tych swoich "pierwszych" i sa im w stanie najwięcej wybaczyć. (Gdzieś tak czytałam)

Ja powiem szczerze, ze wolę doświadczonych facetów, nieporadność w łóżku mnie nie cieszy.

I ja nie wyszczególniam tylko dwóch kategorii czyli tych którzy podchodzą do tego aż tak emocjonalnie i na tych którzy robią to dla sportu. To zbyt wąski krąg.
Icannotfly. pisze:Dziewczyna dziewica, która podchodzi do seksu emocjonalne będzie szukać faceta, który będzie prawiczkiem, aby razem mogli przeżyć ten pierwszy raz, razem się do tego jakoś przygotować, razem do tego podchodzić niezwykle wyjątkowo.
Aż w tak bajkowy sposób do tego nie podchodzę, traktuję to bardzo wyjątkowo, ale jakichś romantycznych ekscesów nie potrzebuję.

Poza tym w tym temacie narzuca mi się na myśl pewne powiedzenie, "Na starej p*czy, młody kutas ćwiczy" możliwe, ze coś w tym jest ;D

she
Newbie

Post autor: she » 28 lip 2011, 17:47

Bum! pisze:"Na starej p*czy, młody ku*** ćwiczy"
'Się' zjadłaś xD
Też chciałam to napisać, ale jakoś się powstrzymałam :kabel:

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 28 lip 2011, 17:56

Bum! pisze:Hmm, a stwierdzone jest też to podobno, ze większość kobiet, ma największy sentyment do tych swoich "pierwszych" i sa im w stanie najwięcej wybaczyć.
To znowu jestem inna jakaś. ;D

Bum!
Newbie

Post autor: Bum! » 28 lip 2011, 18:13

Eteryczna pisze:To znowu jestem inna jakaś. ;D
Większość, nie całość :P
TrisHka pisze:Też chciałam to napisać, ale jakoś się powstrzymałam :kabel:
:oczami:

Icannotfly.
Newbie
Imię: Agnieszka

Post autor: Icannotfly. » 28 lip 2011, 18:19

TrisHka pisze:Czy to ma w ogóle znaczenie? Nie sądzę.
Szczerze, to dla mnie trochę miało.
Chciałam to przeżyć z kimś dla kogo też będą tą pierwszą, kto razem ze mną od początku to pozna, kto będzie czuł ten sam dreszczyk, lekki stres. Ta cała nieporadność była urocza. ;)
Bum! pisze:Zapewne są i tacy którzy boją się doświadczonych kobiet, ale tez często faceci lubią jak kobieta dominuje, także?
Pewnie, nie mówię, że nie... ale czy akurat przy pierwszym razie będą chcieli czegoś aż tak odważnego? ;D

Bum!
Newbie

Post autor: Bum! » 28 lip 2011, 18:32

Icannotfly. pisze:ale czy akurat przy pierwszym razie będą chcieli czegoś aż tak odważnego? ;D
Zbyt odważna kobieta mogła by bardziej zestresować, ale mogła by tez pokierować co i jak.

she
Newbie

Post autor: she » 28 lip 2011, 20:27

Icannotfly. pisze:Ta cała nieporadność była urocza.
Rozumiem. Ale czy Ci, którzy wiedzieli co i jak, i robili to z kimś, kogo był to pierwszy raz, mieli gorzej? Nie sądzę. Bo to chwila, kiedy się robi to z kimś, na kim Nam zależy (pomijam inne przypadki) i tak cieszy. A kto wnika w przeszłość partnera w takich momentach? Ważne, żeby osoba, która ma o tym już pojęcie była delikatna, dla tej która robi to pierwszy raz. To też jest urocze ;P

Awatar użytkownika
Cherry Bomb
Extra marzyciel

Post autor: Cherry Bomb » 29 lip 2011, 8:06

Eteryczna pisze:Często można trafić na mężczyzn, którzy na żonę poszukują dziewicy.
Jak myślicie, czy są kobiety, które poszukują prawiczków?

I skoro oni narzekają na brak dziewic, to czy one mogą narzekać na brak prawiczków?
Jak dla mnie to głupota,bo takie kobiety potrafią zrobić rekonstrukcję błony dziewiczej byle by tylko dostać kasę,bo taki facet często płaci za seks z dziewicą.A tak ogółem to nie wiem dlaczego facet szuka na żonę dziewicy...może dlatego bo chcą być tymi pierwszymi którzy je dotkną,nie wiem czym taki mężczyzna się kieruje...A kobiety raczej się nie przejmują czy jej partner jest prawiczkiem czy nie jest jeśli sama nie jest dziewicą,bo jeśli jest to może chcieć faceta którzy będzie prawiczkiem żeby noc poslubna była wyjątkowa,ale jak coś się im nie spodoba to co wtedy rozwód? najlepiej uprawiać seks przed ślubem bo można poznać swoje ciała...no ale są różni ludzie i tyle opini ile jest ludzi...co do tematu naprawdę nie znam powodu,ale dla mnie to śmieszne i głupie.

ajwenhou
Newbie
Imię: Ania

Post autor: ajwenhou » 03 sie 2011, 10:31

nie spotkałam na mojej drodze faceta, który szukałby dziewicy, albo twierdził, że są lepsze niż doświadczone kobiety. ja się chyba w naprawdę dziwnych kręgach obracam :niepewny: może wśród starszych panów taka moda na dziewice panuje, nie wiem, troche mnie to dziwi i martwi.

na temat. dla mojego obecnego faceta byłam pierwszą i baardzo się z tego cieszę, mimo że on moim pierwszym nie był.

Eteryczna pisze:
Bum! pisze:Hmm, a stwierdzone jest też to podobno, ze większość kobiet, ma największy sentyment do tych swoich "pierwszych" i sa im w stanie najwięcej wybaczyć.
To znowu jestem inna jakaś. ;D
więc wychodzi na to, że ja też jestem jakaś inna ;D

Awatar użytkownika
Patorek
Spełniacz Marzeń
Imię: Twoje marzenie

Re: Dlaczego by nie prawiczek?

Post autor: Patorek » 05 kwie 2013, 15:23

Wiem, że to nie na temat, ale nie ma sensu robić nowego tematu, a to mieści się - powiedzmy - w ramach tego.

Kiedy dziewica przestaje być dziewicą, a prawiczek prawiczkiem?

Mam na myśli, co jeśli dana kobieta uprawia sex oralny, jednak nadal ma błonę dziewiczą.. nadal nią jest?
A co jeśli jak w przypadku wyżej facet uprawia sex oralny, petting, lecz bez normalnego stosunku, nadal nim jest?

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 05 kwie 2013, 15:28

Patorek pisze:Mam na myśli, co jeśli dana kobieta uprawia sex oralny, jednak nadal ma błonę dziewiczą.. nadal nią jest?
Nie wiem jak wciąż to może być obiektem rozmyślań.
Patorek pisze:A co jeśli jak w przypadku wyżej facet uprawia sex oralny, petting, lecz bez normalnego stosunku, nadal nim jest?
A czy seks oralny to nie seks, że są na to jakieś dziewiczo-prawicze ulgi?

Awatar użytkownika
Patorek
Spełniacz Marzeń

Post autor: Patorek » 05 kwie 2013, 15:33

Ruta pisze:A czy seks oralny to nie seks, że są na to jakieś dziewiczo-prawicze ulgi?
Właśnie mnie to zastanawia, bo słyszałem opinie, że dopóki facet 'nie penetrował', a kobieta ma błonę dziewiczą to reszta się nie liczy i nadal z dumą noszą to miano.

Usunięty 2094

Post autor: Usunięty 2094 » 05 kwie 2013, 15:37

Patorek pisze:Kiedy dziewica przestaje być dziewicą, a prawiczek prawiczkiem?
Myślę, że dziewictwo/ prawictwo leży w głowie, nie między nogami. Jeśli kobieta przed swoim pierwszym stosunkiem uprawiała seks analny, to jakby już tą dziewicą nie była- w końcu uprawiała seks, ale błonę ma dalej. Tak mi się wydaje. Bo mimo, że w definicji słownikowej dziewictwo to brak pierwszego stosunku, to jednak często przed samym stosunkiem, stosowane są inne praktyki.

Nanya
Extra marzyciel
Imię: Cysia

Post autor: Nanya » 05 kwie 2013, 15:46

Za moich (starczych ;) ) czasów kolejność czynności seksualnych dla partnerów, którzy robili "to" po raz pierwszy kształtowała się tak: pocałunki --> intensywniejsze pocałunki --> petting (bez dotykania narządów płciowych lub z nieśmiałym dotykiem) --> stosunek. Dopiero w późniejszej fazie związku, przy kolejnych zbliżeniach było odkrywanie pettingu prowadzącego do orgazmu, seksu oralnego, itp. Może dlatego wtedy było łatwiej określić, że dziewica, to naprawdę dziewica, która z jakąkolwiek czynnością seksualną miała naprawdę mało lub w ogóle nie miała do czynienia. Dziś to jest wszystko tak bardzo poplątane :oczami:

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 05 kwie 2013, 15:50

Patorek pisze:
Ruta pisze:A czy seks oralny to nie seks, że są na to jakieś dziewiczo-prawicze ulgi?
Właśnie mnie to zastanawia, bo słyszałem opinie, że dopóki facet 'nie penetrował', a kobieta ma błonę dziewiczą to reszta się nie liczy i nadal z dumą noszą to miano.
Jeśli całowałeś dziewczynę nie po francusku, to znaczy, że jeszcze się nie całowałeś, bo nie włożyłeś jej języka? Ta sama zasada, bzdurna, nie?

Awatar użytkownika
Patorek
Spełniacz Marzeń

Post autor: Patorek » 05 kwie 2013, 16:18

Ruta pisze:Jeśli całowałeś dziewczynę nie po francusku, to znaczy, że jeszcze się nie całowałeś, bo nie włożyłeś jej języka? Ta sama zasada, bzdurna, nie?
Właśnie tak samo do tego podchodzę, ale byłem ciekaw opinii. :D

adelia
Newbie

Post autor: adelia » 06 kwie 2013, 12:34

Zawsze mówili mi (w szkole czy na jakichś wykładach czy coś takiego), że utrata dziewictwa to przerwanie błony dziewiczej. Skoro ma błonę dziewiczą, to chyba tą dziewicą jest... tak logicznie, rzecz biorąc.

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 06 kwie 2013, 13:49

adelia pisze:Skoro ma błonę dziewiczą, to chyba tą dziewicą jest... tak logicznie, rzecz biorąc.
A co jak ktoś się urodził bez błony, albo została przerwana w czasie aktywności innej jak seksualna?

adelia
Newbie

Post autor: adelia » 06 kwie 2013, 13:55

To inna sytuacja, wiadomo przecież, że różne sytuacje się zdarzają, ale one zawsze będą, to co... w ogóle po co rozmawiać o błonie dziewiczej, skoro niektóre osoby jej nie mają. Mowa jest przecież o tych, które mają błonę dziewiczą, prawda?
Patorek pisze:Mam na myśli, co jeśli dana kobieta uprawia sex oralny, jednak nadal ma błonę dziewiczą.. nadal nią jest?
.

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 06 kwie 2013, 14:02

adelia pisze:To inna sytuacja, wiadomo przecież, że różne sytuacje się zdarzają, ale one zawsze będą, to co... w ogóle po co rozmawiać o błonie dziewiczej, skoro niektóre osoby jej nie mają. Mowa jest przecież o tych, które mają błonę dziewiczą, prawda?
Bo piszesz, że o dziewictwie świadczy fakt, że ma błonę dziewiczą (bo tak Ci mówiono), więc skoro to jest miernikiem dziewictwa, to pytam co się dzieje z tym dziewictwem, gdy ktoś błony nie ma nie z przyczyn aktywności seksualnej?

adelia
Newbie

Post autor: adelia » 06 kwie 2013, 14:11

Jest tak, jak gdyby była. Podczas penetracji traci dziewictwo. Tak myślę.
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2013, 14:19 przez adelia, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 06 kwie 2013, 14:16

adelia pisze:Podczas penetracji traci dziedzictwo.
Więc błona nie jest potrzebna.
A co z seksem analnym?

she
Newbie

Post autor: she » 07 kwie 2013, 19:10

Teoretycznie jest dziewicą. Zależy jak do tego podchodzi. I tak, może sobie używać analnie, oralnie czy też paluszkiem i uznawać się za dziewicę.

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 07 kwie 2013, 19:29

she pisze:Zależy jak do tego podchodzi.
Pytam w kontekście tego co sądzi adelia.

adelia
Newbie

Post autor: adelia » 07 kwie 2013, 19:48

Ruta, uważam dokładnie tak, jak napisała she. Według mnie, jeśli nie dochodzi do penetracji, nie dochodzi do przerwania tej błony, jest dziewicą.

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 07 kwie 2013, 19:51

adelia pisze:Według mnie, jeśli nie dochodzi do penetracji, nie dochodzi do przerwania tej błony, jest dziewicą.
Dla mnie to dziwne spojrzenie na temat. Bo w takim razie taka dziewica może być bardziej doświadczona jak ta, co jest zadeklarowaną ex-dziewicą. Dziwny ten świat.

adelia
Newbie

Post autor: adelia » 07 kwie 2013, 19:54

Ruta, może być dziwne, co z tego? Różne są przypadki, różni ludzie, so..., niektóre nastolatki są bardziej doświadczone niż te dorosłe kobiety.

ODPOWIEDZ