Dlaczego by nie prawiczek?

Seks od dawna nie jest tematem tabu. Pojawia się wszędzie - w życiu, w telewizji, a szczególnie w Internecie, dlatego porozmawiajmy o nim i o naszych doświadczeniach.
Możliwość postowania tylko dla aktywnych userów!
she
Newbie
Imię: Patrycja

Re: Dlaczego by nie prawiczek?

Post autor: she » 07 kwie 2013, 20:06

Ruta pisze: Bo w takim razie taka dziewica może być bardziej doświadczona jak ta, co jest zadeklarowaną ex-dziewicą.
To nie jest dziwne. Ty po prostu "czystość" odbierasz szerzej, a niektóre podchodzą do tego konkretnie. Tak samo jak z tym przykładem pocałunku, czy to z języczkiem czy bez. Dla mnie taki bez języczka to cmok/całus/buziak, a nie pocałunek. Kwestia podejścia.

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 07 kwie 2013, 21:32

she pisze:Kwestia podejścia.
Nie bardzo wiem co ma kwestia podejścia akurat do tego tematu. Bo jeśli taki facet usłyszy od dziewczyny, że jest dziewicą, to pomyśli, że jest kompletnie głupia w takich tematach, bo jest nietknięta seksualnie. A tutaj się szybko zdziwi, kiedy ona przedstawi mu szereg czynności seksualnych, w których jest biegła.

she
Newbie

Post autor: she » 07 kwie 2013, 21:38

Ma tyle, że on też może inaczej interpretować dziewictwo. Skoro dla niej anal/oral/masturbacja nie jest naruszeniem jej dziewictwa (błona czy też nie), to za taką się uważa. Natomiast jeżeli dla niego jej zabawy świadczą o tym, że nie jest już dziewicą, to za taką ją ma. Czy teraz już rozumiesz co do tego się ma podejście? Poza tym co to za wyznacznik, że skoro dziewica, to jest zielona?

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 07 kwie 2013, 21:45

she pisze:Czy teraz już rozumiesz co do tego się ma podejście? Poza tym co to za wyznacznik, że skoro dziewica, to jest zielona?
Tylko, że nie po to używa się ogólnych już słów o swojej definicji i jeszcze ich nie poszerza o własne interpretacje, by każdy miał co innego na myśli. Jeśli ludzie różnie spostrzegają jakieś niejasne zjawisko, miałoby było je dopełniać o własne definicje. A nie w takich kwestiach rzucić pojęciem, które jak widać może znaczyć wiele. Nie sądzę, by taki facet, dla którego ważna jest czystość, nie poczuł się jak frajer kiedy ona mu powie "ale nie pytałeś czy robiłam połowie miastu loda". Jeśli usłyszy dziewica, w oczach ma niepraktykującą dziewuchę, a nie blacharę spod bloku.

Już nie wspomnę, że pierwsza penetracja wiosny nie czyni. Z medycznego punktu widzenia.

she
Newbie

Post autor: she » 07 kwie 2013, 21:54

No dobrze, więc jak to ogólnie jest przyjęte? Że czystość na amen? W takim razie dziewictwo by traciła nawet 13latka sama ze sobą, kiedy pod kołderką zaczyna się poznawać ;)

Pół miasta, to na pewno. Podejrzewam, że poczułby się tak nawet i ten, który nie spodziewał się dziewicy.

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 07 kwie 2013, 21:58

she pisze: Pół miasta, to na pewno. Podejrzewam, że poczułby się tak nawet i ten, który nie spodziewał się dziewicy.
Zapewne, ale nie uwierzę, że ktoś automatycznie nie przypisuje takiej dziewicy nieobeznania w temacie.
she pisze:No dobrze, więc jak to ogólnie jest przyjęte? Że czystość na amen? W takim razie dziewictwo by traciła nawet 13latka sama ze sobą, kiedy pod kołderką zaczyna się poznawać ;)
Może nie czystość na amen, ale praktyki seksualne, które wychodzą poza zwykłe dotykanie się (nawzajem zwłaszcza).

she
Newbie

Post autor: she » 07 kwie 2013, 22:07

Okej, ale nie odpowiedziałaś jak to jest ogólnie przyjęte.

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 07 kwie 2013, 22:21

she pisze:Okej, ale nie odpowiedziałaś jak to jest ogólnie przyjęte.
Chyba odpowiedziałam. Ma dwa aspekty: fizyczny oraz moralny. Rozbierać na czynniki pierwsze tego o tej porze nie będę, tym bardziej, że chyba wiadomo z jakich przyczyn tak się to podzieliło. Inaczej się nie da, nawet jeśli ktoś uważa, ze dziewictwo to fakt posiadania błony dziewiczej i, że traci się je w czasie pierwszego stosunku, gdzie dochodzi do penetracji... to w przypadku, gdy nie dochodzi do uszkodzenia błony, mamy problem w założeniu. Bo będzie dziewicą (ma błonę), czy nie będzie nią (w końcu doszło do penetracji)? Nie da się tego podzielić inaczej. Seks ma różne formy, nie zawsze związane z penetracją i uważam, że jeśli dochodzi do fizycznego zbliżenia z drugą osobą (które ma polegać na uprawianiu seksu), w celu zaspokojenia się seksualnego.. to dziewicą ciężko się nazwać.

she
Newbie

Post autor: she » 08 kwie 2013, 13:18

No dobra, niby fizyczny i moralny, ale według mnie, Ty pomieszałaś je oba. Skoro fizyczny to ja to rozumiem jako penetracja, a skoro ona nie miała miejsca (anal i oral nie narusza błony) więc dziewicą pozostaje. Moralny jest taki, że nawet nastolatkę zabawa może rozdziewiczyć. Ty łączysz moralny z fizycznym, bo skoro dotyki i inne różne zabawy bez penetracji tam były, to już dziewicą nie jest. Widać więc dokładnie, że podejście jednostki jest ważne w tym temacie. I podzielić to można na trzy ogólnie przyjęte normy: fizyczna, moralna i fizyczno - moralna. Nadal twierdzę, że nie ma w tym nic dziwnego, bo to zupełnie indywidualne podejście.

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 08 kwie 2013, 15:45

she pisze:No dobra, niby fizyczny i moralny, ale według mnie, Ty pomieszałaś je oba.
Eh... bo nie wiem czy wpadłaś na to, że dziewictwo ma dwa wymiary, razem, nie oddzielnie. Dziewictwo do fizyczność i moralność. Nie fizyczność lub moralność.
she pisze:Nadal twierdzę, że nie ma w tym nic dziwnego, bo to zupełnie indywidualne podejście.
O jeny... a czy Ty w ogóle wiesz o co ja pytałam adelię, bo chyba nie bardzo. Wbijasz się w czyjąś rozmowę, nie bardzo będąc chyba w temacie. Z resztą... nie będę tracić na to czasu.

Zgredfil
Bujający w obłokach

Post autor: Zgredfil » 08 kwie 2013, 18:51

Ruta pisze:Eh... bo nie wiem czy wpadłaś na to, że dziewictwo ma dwa wymiary, razem, nie oddzielnie.
A Dziewica Orleańska, to... ilowymiarową była, bo historia jakoś przemilcza ten temat... :D

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 08 kwie 2013, 20:20

Zgredfil pisze:A Dziewica Orleańska, to... ilowymiarową była, bo historia jakoś przemilcza ten temat... :D
Może dowiemy się z filmu..

powidlo
Newbie
Imię: Olga

Post autor: powidlo » 11 kwie 2013, 7:10

Nie no, raczej mentalność to dziewictwo. Jakby nie patrzeć są też różne problemy z tą głupią błoną, czasem dziewczyna już jest gotowa, już przełamała tabu swojego ciała, ale nie doszło do penetracji. W sensie, fizyczne często przeszkody to są jak ból, etc.

filozof90
Newbie
Imię: Kamil

Post autor: filozof90 » 11 kwie 2013, 8:16

Wracając do pierwotnego tematu, wyobraziłem sobie pewną sytuację.
Wyobraziłem sobie, że facet, próbuje poderwać jakąś kobietę, na to, że jest prawiczkiem :D

Z jednej strony wydaje mi się to głupie, jednak jeśli coś tylko wygląda na głupie, ale działa, to już nie jest głupie.

Jak myślicie(i to pytanie kieruję głównie do kobiet), czy taka "zajawka" ma w ogóle sens?
(czy po prostu zadziała tylko na tych kobietach, które prawiczka szukają etc.)

Jakbyście zareagowali, gdybyście taką scenę przyuważyli i usłyszeli :D ?

Awatar użytkownika
Iluminacja
Newbie

Post autor: Iluminacja » 11 kwie 2013, 8:25

filozof90 pisze:akbyście zareagowali, gdybyście taką scenę przyuważyli i usłyszeli ?
Chyba wybuchnęłabym gromkim śmiechem.
filozof90 pisze:Jak myślicie(i to pytanie kieruję głównie do kobiet), czy taka "zajawka" ma w ogóle sens?
Nie? Bo niby jak to ma przemówić na jego korzyść bardziej niż cokolwiek innego. No chyba, że ktoś kogoś takiego szuka jak już wspomniałeś.

Nanya
Extra marzyciel
Imię: Cysia

Post autor: Nanya » 11 kwie 2013, 8:34

filozof90 pisze:Jak myślicie(i to pytanie kieruję głównie do kobiet), czy taka "zajawka" ma w ogóle sens?
Zależy, jaka będzie ta "zajawka" ;) Są kobiety, które lubią być nauczycielkami. Kręci ich to, że są guru w sypialni, że mogą wprowadzić niedoświadczonego chłopaka do świata rozkoszy ;) Być jego pierwszą. I myślę, że jakby odpowiednio taką kobietę podejść, to mógłby być to sposób na podryw (zupełnie jak podryw na geja).

filozof90
Newbie

Post autor: filozof90 » 11 kwie 2013, 14:12

Temat mnie trochę zaintrygował, więc poruszyłem go ze znajomymi z grupy dziś. Doszliśmy do zabawnej "zajawki":

"Ej Ty! Możesz być moją pierwszą, nie spier**l tego!" :popcorn:

Amie
Extra marzyciel
Imię: Sancho

Post autor: Amie » 11 kwie 2013, 14:29

Nanya pisze:Są kobiety, które lubią być nauczycielkami. Kręci ich to, że są guru w sypialni, że mogą wprowadzić niedoświadczonego chłopaka do świata rozkoszy
Pierwsze określenie, jakie przychodzi mi na myśl, to cougars.

Usunięty 2094

Post autor: Usunięty 2094 » 12 kwie 2013, 14:09

Jeśli taki facet nie ma nic do zaoferowania kobiecie, oprócz swojego prawictwa, to raczej jest cienkim graczem.

powidlo
Newbie

Post autor: powidlo » 14 kwie 2013, 19:43

Dafne pisze: filozof90 pisze:Jak myślicie(i to pytanie kieruję głównie do kobiet), czy taka "zajawka" ma w ogóle sens?

Jeśli taki facet nie ma nic do zaoferowania kobiecie, oprócz swojego prawictwa, to raczej jest cienkim graczem.
Dokładnie.
Chociaż na dobrą sprawę każda kobieta (chyba) czasem lubi dominować i uczyć czegoś, nie wiem, zaskoczyć w łóżku.

Osobiście nie preferuję, nie jara mnie to.

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 14 kwie 2013, 20:36

Ma, jeśli wie się, ze te słowa kierujemy do kobiety, która lubi dominować.

Usunięty 2094

Post autor: Usunięty 2094 » 15 kwie 2013, 8:43

No dobrze, dominować można, ale raczej tylko w łóżku, dominowanie i w życiu codziennym, i w sypialni na dłuższą metę się nie sprawdzi. Wyobrażam sobie takiego faceta, który próbuje mnie poderwać na "prawictwo" i mi się śmiać chce.

filozof90
Newbie

Post autor: filozof90 » 15 kwie 2013, 8:48

Dafne, No ale kobiety są różne, tak samo faceci, też są różni. Niektórzy lubią to, inni tamto. Może ktoś lubi być dominowany, nawet na dłuższą metę, znajdzie sobie kobietę, która lubi dominować, a nie lubi być dominowana, będą do siebie idealnie pasować :)

Usunięty 2094

Post autor: Usunięty 2094 » 15 kwie 2013, 9:14

W sumie, czemu nie :P. Tylko po prostu uważam, że taki podryw na prawictwo byłby dla mnie śmieszny. Zależy od ludzi, faktycznie. Niekiedy samym wzrokiem można przekazać "Pragnę Cię", np. w trakcie imprezy. Facet, zachęcony takim spojrzeniem, podejdzie i zacznie swą gadkę, że jeszcze nigdy, itd. I czy mogłaby być jego "nauczycielką".

Ale ja bym wolała, żeby to w praniu wyszło, nie tak hop siup, zaraz na początku. Bo jednak relacja oparta na mojej dominacji by mnie nie kręciła.

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 15 kwie 2013, 15:57

Dafne pisze: Facet, zachęcony takim spojrzeniem, podejdzie i zacznie swą gadkę, że jeszcze nigdy, itd. I czy mogłaby być jego "nauczycielką".
Sądzicie, że tak się da? Czy dla większości facetów nie jest to kompleksem?

filozof90
Newbie

Post autor: filozof90 » 15 kwie 2013, 16:04

Ruta, Myślę, że generalnie większość mężczyzn, która jeszcze nigdy tego nie robiła, jest tym faktem zażenowana. Jednak z drugiej strony, na pewno istnieją tacy prawiczkowie, którzy są dumni z faktu, że "jeszcze nigdy nic nie ten teges".

she
Newbie

Post autor: she » 15 kwie 2013, 16:42

filozof90 pisze:Jednak z drugiej strony, na pewno istnieją tacy prawiczkowie, którzy są dumni z faktu, że "jeszcze nigdy nic nie ten teges".
I w sumie mają z czego!

Awatar użytkownika
Patorek
Spełniacz Marzeń
Imię: Twoje marzenie

Post autor: Patorek » 15 kwie 2013, 17:57

Kwestia podejścia, czy ma to dla kogoś wartość, czy też nie.

Usunięty 2094

Post autor: Usunięty 2094 » 15 kwie 2013, 18:18

Ruta pisze:
Dafne pisze: Facet, zachęcony takim spojrzeniem, podejdzie i zacznie swą gadkę, że jeszcze nigdy, itd. I czy mogłaby być jego "nauczycielką".
Sądzicie, że tak się da? Czy dla większości facetów nie jest to kompleksem?
Wystarczą procenty na rozluźnienie i dodanie odwagi. Napędzanie (czy nawet podpuszczanie) kumpli też może zrobić swoje. Mogą też czuć się atrakcyjnym towarem i czynić z tego atut.

powidlo
Newbie

Post autor: powidlo » 16 kwie 2013, 9:26

No i znowu próbujemy z seksu zrobić skrajność. Nic dziwnego, że ktoś jest z tego ALBO dumny, ALBO tym zażenowany. Nie ma wyjścia. -.-'

ODPOWIEDZ