Czy rozmiar ma znaczenie?

Seks od dawna nie jest tematem tabu. Pojawia się wszędzie - w życiu, w telewizji, a szczególnie w Internecie, dlatego porozmawiajmy o nim i o naszych doświadczeniach.
Możliwość postowania tylko dla aktywnych userów!
she
Newbie
Imię: Patrycja

Post autor: she » 17 lip 2011, 20:41

InfernalTear pisze:Zawsze można ściaśnić i problem z głowy, wszyscy zadowoleni :)
Serio? Ja bym nie umiała (chyba) skupić się na przyjemności swojej, robiąc to. Obym nigdy nie musiała, bo nie ma to jak przyjemność obojga naraz ^^

A ja słyszałam, że przeciętna to 15 cm ;P

InfernalTear
Sponsor

Post autor: InfernalTear » 17 lip 2011, 21:12

Wiesz... Jeśli jest ciaśniej, to chyba obojgu lepiej, nie sądzisz? I nie ma się tam nad czym skupiać.

she
Newbie
Imię: Patrycja

Post autor: she » 17 lip 2011, 21:33

No skoro jesteś 'wyluzowana' to jednak musisz ściskając o tym pomyśleć. Przypominam, że odnoszę się do wcześniej wymienionej sytuacji (my narzekamy na wielkość, oni również), a nie o zwykłym stosunku :>

sepän poika
Newbie

Post autor: sepän poika » 18 lip 2011, 12:22

To ja tylko napiszę, że te wasze "standardowe rozmiary" to wiecie... Po pierwsze zgaduję, że nie ma żadnej standaryzacji w kwestii jak mierzyć :PPP (chociaż nie wiem, może kobiety jakieś mają xD ). Po drugie co to znaczy "standardowa długość"? Średnia? Mediana? Najczęściej występująca wartość? Stąd pewnie te rozbieżności :>

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 18 lip 2011, 12:53

sepän poika pisze:Średnia? Mediana? Najczęściej występująca wartość?
Zapewne to wszystko naraz? Tak samo jak szacuje się średnią wiekową w danym kraju. Dzięki jakimśtam statystykom.

sepän poika
Newbie

Post autor: sepän poika » 18 lip 2011, 13:02

Eteryczna pisze:Zapewne to wszystko naraz?
Eeee... jak?
Eteryczna pisze:Tak samo jak szacuje się średnią wiekową w danym kraju.
Średnia to średnia. Nie "standardowa długość życia" :PPP

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 18 lip 2011, 13:04

sepän poika pisze:Eeee... jak?
Hmm.. chodzi mi o to, że każdy statystyk może sobie obliczyć to inaczej. Zależy jak ktoś na zlecenie, na jakiej sumie osób, itd. ;p

Awatar użytkownika
Patorek
Spełniacz Marzeń
Imię: Twoje marzenie

Re: Czy rozmiar ma znaczenie?

Post autor: Patorek » 11 gru 2011, 19:39

rozmiar ma znaczenie, gdyż gdy członek jest zbyt mały, nie dotrze w takie miejsca , które by sprawiły większą przyjemność partnerce :hyhy:

co do biustu? to chyba kwestia wizualna, jedni wolą mniejsze piersi, inni większe, a kolejnym jest to bez różnicy :rotfl:

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 11 gru 2011, 22:06

gdyż gdy członek jest zbyt mały, nie dotrze w takie miejsca , które by sprawiły większą przyjemność partnerce
Podobno większość kobiet i tak nie odczuwa zbytniej przyjemności dzięki penetracji..

Maykon
Bujający w obłokach
Imię: MajkeL

Post autor: Maykon » 12 gru 2011, 10:03

Widzicie jaki dziwny jest ten świat? Nikomu się nie dogodzi. Kobiety polemizują o rozmiarze członka a faceci o wielkości piersi oraz tyłka. Ja osobiście wolę spoglądać na kobiece tyłki i uda bo one najbardziej mnie kręcą :D

Rozmiar oczywiście ma znaczenie... ale rozumu jak ktoś już wspomniał. Kobiety, które zostały zapytane o rozmiar penisa to albo kłamały albo mają partnera ze średnim penisem, w sam raz.
Jak ktoś ma za małego to nic konkretnego nie zrobi. Jak ktoś ma za dużego to może sprawić ból partnerce i z seksu nici :/
Przecież jakby rozmiar penisa w związku odgrywał by kluczowe znaczenie to związki długo by nie trwały.

Icannotfly.
Newbie
Imię: Agnieszka

Post autor: Icannotfly. » 12 gru 2011, 19:11

Eteryczna pisze:
gdyż gdy członek jest zbyt mały, nie dotrze w takie miejsca , które by sprawiły większą przyjemność partnerce
Podobno większość kobiet i tak nie odczuwa zbytniej przyjemności dzięki penetracji..
Ponoć początek pochwy jest najbardziej unerwiony, więc duży członek niepotrzebny. :D

piagizela
Newbie

Post autor: piagizela » 17 sty 2012, 14:09

Eteryczna pisze:Podobno większość kobiet i tak nie odczuwa zbytniej przyjemności dzięki penetracji..
Icannotfly. pisze:Ponoć początek pochwy jest najbardziej unerwiony
Pierwsze 5 cm, potem już bez znaczenia. I dlatego podobno nie długość jest ważna - a grubość.

Maykon
Bujający w obłokach

Post autor: Maykon » 17 sty 2012, 15:43

piagizela pisze:a grubość.
jak i długość to i grubość odpowiednia jest... przecież jakimś patykiem nie będę targał :|

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 17 sty 2012, 16:01

Maykon pisze:
piagizela pisze:a grubość.
jak i długość to i grubość odpowiednia jest... przecież jakimś patykiem nie będę targał :|
Kto Cie tam wie.. :P

Bywaja rozne wybryki natury. :rotfl:

Ania
Bujający w obłokach

Post autor: Ania » 17 sty 2012, 17:01

piagizela pisze: I dlatego podobno nie długość jest ważna - a grubość.
A ja bym powiedziała, że najważniejsza jest technika i umiejętności operowania swoim sprzętem ;) Co mi po odpowiednio grubym czy długim penisie skoro on nie będzie wiedział jak się nim ma posługiwać.

"Nie wielkość pałeczki się liczy tylko co można z niej wyczarować".
Ostatnio zmieniony 17 sty 2012, 17:09 przez Ania, łącznie zmieniany 1 raz.

piagizela
Newbie

Post autor: piagizela » 17 sty 2012, 17:04

Ania pisze:A ja bym powiedziała, że najważniejsza jest technika i umiejętności operowania swoim sprzętem
Ale to już inna sprawa, równoległa.
Tak trochę, żeby położyć swoje na wierzchu.

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 17 sty 2012, 17:05

Eee... nie jest filozofia 'operowac' paleczka. Poza tym od czego jest partnerka, jak nie od dawania wskazowek? Ma lezec jak kloda?

Ania
Bujający w obłokach

Post autor: Ania » 17 sty 2012, 17:08

Eteryczna pisze:Ma lezec jak kloda?
Jak ktoś tak lubi spełniać taką funkcję w łóżku to czemu nie. Jego sprawa. :P
Co do rozmiaru.. mówi się, że najlepsze są te po środku. Nie za duży, nie za mały. Ale wg mnie to sprawa drugorzędna. Jak się kocha, to nie ma to znaczenia.

Bum!
Newbie

Post autor: Bum! » 17 sty 2012, 17:10

Facet też musi być stanowczy i pewny w swoich ruchach, a nie takie lelum polelum.

A leżeć jak kłoda tez nie wiem jak można, gdy wszystko tak kusi.

Maykon
Bujający w obłokach

Post autor: Maykon » 17 sty 2012, 17:12

Widzę, że lubicie tak trochę ostrzej :D

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 17 sty 2012, 19:11

Dla mnie mowienie, ze 'jak sie kocha, to nie ma znaczenia' jest nierozsadne. Bo duzy wplyw na udany zwiazek, ma udany seks.

Maykon
Bujający w obłokach

Post autor: Maykon » 17 sty 2012, 19:18

No tak. Jak się kogoś kocha to i pociąga nas fizycznie. Więc moim zdaniem seks to drugoplanowa sprawa :ok:

Bum!
Newbie

Post autor: Bum! » 17 sty 2012, 19:22

Tylko gorzej, gdy nadejdą cięższe chwile, niewielki kryzys i osoba niezadowolona wtedy zwróci na to uwagę.
O wszystkim trzeba rozmawiać, a nie tłumaczyć sobie "kocham go, więc tak ma być".

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 17 sty 2012, 19:23

Chodzi mi o to, ze czesto sie przymyka oko na niedoskonalosci partnera, a potem sie pluje sobie w brode, ze dalo sie zwiesc, bo teraz ma sie ochote tylko narzekac na te braki (a nie chcesz zmieniac przeciez partnera na sile w kogos kim nie jest). Watpie, ze ktos zrezygnuje z zwiazku przez malego wacka. Ale potem jesli seks nie bedzie interesowal, albo szybko sie znudzi (bo pozycje beda ograniczone) jedna strona, lub obie beda coraz bardziej sie oddalac z bliskoscia od siebie. Bedzie narastala irytacja... az w koncu trach!

Analogicznie moglabym tutaj zamiast wacka wstawic jakas inna przyware.

Maykon
Bujający w obłokach

Post autor: Maykon » 17 sty 2012, 19:25

Nie o to mi chodzi. Wiadomo, że w miłości nie ma tajemnic. Jak idziemy przez życie to idziemy razem na dobre i na złe. Oczywiście, że powinno się rozmawiać o problemach i o przyjemnościach. Chodziło mi bardziej jak kogoś kochamy to dziwne aby nie kochać seksu, który uprawiamy z miłości do naszej wybranki/ka.

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 17 sty 2012, 19:32

Dziwne, jest meczyc sie w zwiazku z tematem nieudanego seksu.

Moze wyobraz sobie inna sytuacje. Twoja panna lubi pomodorowa, Ty nie. Ale kochasz ja wiec akceptujesz, to ze co niedziele kaze jesc Ci ta zupe.... zamierzasz cale zycie robic dobra mine do zlej gry?

Maykon
Bujający w obłokach

Post autor: Maykon » 17 sty 2012, 19:42

Nie ma takiej opcji... nawet jakby była grochowa. I po co ma mi kazać? Niestety ale pominę ten przykład, który przytoczyłaś ale dodam, że: wszystkie zupy zjadam tak jak każdą. Bez miny i narzekań. To jest pożywienie, jakie by nie było na jedzenie nie narzekam.

Gdyby w moim związku było by coś nie w porządku to wyczułbym to na pewno. Zapytał co jest grane i poprosił aby moja dziewczyna mówiła mi w czym problem. Oczywiście ze wzajemnością.

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 17 sty 2012, 19:55

No dobra, mowi Ci, ze masz za malego dla niej i nie jest zadowolona.... I co? Idziesz sobie powiekszasz czy liczysz, ze rozmowa wszystko zalatwi?

Ania
Bujający w obłokach

Post autor: Ania » 17 sty 2012, 20:22

Eteryczna pisze:Dla mnie mowienie, ze 'jak sie kocha, to nie ma znaczenia' jest nierozsadne. Bo duzy wplyw na udany zwiazek, ma udany seks.
A seks musi być tylko za pomocą penisa? Pamiętaj jest jeszcze język, a on też może dużo zdziałać. ;)
Mówiąc, że 'jak się kocha, to nie znaczenia' miałam na myśli to, że w miłości wszystko jest możliwe. Jeśli kochasz to w związku jest się szczerym. Czyli mówi się o wszystkim co nas boli, czego pragniemy. Rozmowa jest na pierwszym planie, więc takie niedomówienia powinno się wyjaśnić.
Eteryczna pisze:No dobra, mowi Ci, ze masz za malego dla niej i nie jest zadowolona.... I co? Idziesz sobie powiekszasz czy liczysz, ze rozmowa wszystko zalatwi?
Są jeszcze pewne pozycje, które są korzystne przy małym członku. Jeśli ktoś tak bardzo ubolewa z tego faktu to może skorzystać z pomocy seksuloga, który na pewno znajdzie jakieś rozwiązanie.

Usunięty 2094

Post autor: Usunięty 2094 » 17 sty 2012, 22:02

Oj ma znaczenie, ma... Tyle, że mało która kobietka się do tego przyzna, bo będzie zasłaniała się uczuciem :D. Ale nie o to chodzi, nie o tym jest tematem dyskusji ;). Ja powiem szczerze, że dla mnie ma znaczenie, może i nie zajmuje ta kwestia pierwszych miejsc, ale jednak nie pogniewałabym się, gdyby był przynajmniej średniej wielkości :D.
Eteryczna pisze:No dobra, mowi Ci, ze masz za malego dla niej i nie jest zadowolona.... I co? Idziesz sobie powiekszasz czy liczysz, ze rozmowa wszystko zalatwi?
A ja znam taką stronkę dla panów xD. O powiększaniu penisa domowymi metodami, za darmo. Więc jeśli ktoś chce, to może się postarać, o ile pan nie odbierze tego, jako ugodzenie w swoje męskie ego ;).

ODPOWIEDZ