Twierdziłaś najpierw, że słyszałaś tylko 'słodkie' piosenki, a to oznacza, że ty naprawdę nie znasz zbyt dużo z muzyki made in japan. A ty na to z tekstem, że dla ciebie to wszystko jest jednym gatunkiem, ale jakim cudem możesz tak stwierdzić, jeśli sama mówiłaś, że znasz tylko SŁODKĄ "stronę"?Guśka pisze:Twierdziłam, ze przesłuchałam ileś tam piosenek, którzy właśnie Japończycy śpiewali.
Japońska muzyka
- Melancthe

- Imię: Wioletta
Re: Japońska muzyka
Tak, twierdziłam tak, ale to nie znaczy, że nie słyszałam tych zrobionych w języku angielskim.
- Melancthe

Nawet jak słyszałaś, to nie znasz całego dorobku tej sceny muzycznej by wszystko pakować do jednego 'worka', a właśnie to zrobiłaś 
To pokaż mi coś co według Ciebie jest godne uwagi.Melancthe pisze:Nawet jak słyszałaś, to nie znasz całego dorobku tej sceny muzycznej by wszystko pakować do jednego 'worka', a właśnie to zrobiłaś
- Melancthe

Mam to zrobić po komentarzu ->Guśka pisze:To pokaż mi coś co według Ciebie jest godne uwagi.
no, ale nich Ci będzie na początek proponuję Dir en Grey - Obscure. Dlaczego? Raz muzyka nie jest słodka, a na to narzekałaś. Dwa - tekst daje pole do popisu przy interpretacji, trzy nawet światowi muzycy dość wysokich 'lotów' uważają muzykę graną przez ten zespół za coś wartego uwagi, cztery teledysk sam w sobie jest sztuką (mimo iż oscyluje na granicy cenzury), pięć lubię Kyo xDGuśka pisze: Japońska muzyka, japońskie teksty, japońskie głosy - to dla mnie taki gatunek jeden.
Nie chcesz, nie musisz jeju, nikt Cie przecież nie zmusza, a jakieś łaski nikomu nie są potrzebne.
Dir en Grey - Obscure - to potwierdza moją teorię O.o Wybacz, ale dla mnie jest to okropieństwo. I tak długo wytrzymałam.
Dir en Grey - Obscure - to potwierdza moją teorię O.o Wybacz, ale dla mnie jest to okropieństwo. I tak długo wytrzymałam.
- Melancthe

Ale słodkie nie jest - musisz przyznać
więc już nie wrzucaj wszystkiego razem.
i niechaj tak pozostanie, bo kogo miałabym nawracać jeśli wszyscy wierzyliby w to co ja??Guśka pisze:ale dla mnie jest to okropieństwo
Słodkie nie jest, ale też nie w moim typie.
Może sama sobie poszukam czegoś, byle nigdy nie metal, to na starcie odpada, nieważne czy Polskie, czy Angielskie, czy Francuskie, czy Japońskie.
Może sama sobie poszukam czegoś, byle nigdy nie metal, to na starcie odpada, nieważne czy Polskie, czy Angielskie, czy Francuskie, czy Japońskie.
- Melancthe

jak możeszGuśka pisze:byle nigdy nie metal
i o to mi chodziłoGuśka pisze:Słodkie nie jest
Nie płacz xD Nigdy taka muzyka mi nie odpowiadałaMelancthe pisze:jak możesz
SuperMelancthe pisze:i o to mi chodziło jestem usatysfakcjonowana!
Jednak szukanie dobrze mi nie idzie i chyba odpuszczę.
- Melancthe

[*] biedne dziecię...serce mi złamałaś...Guśka pisze:Nigdy taka muzyka mi nie odpowiadała
A zobacz jeszcze Boom Boom Satelites - Easy ActionGuśka pisze:Jednak szukanie dobrze mi nie idzie i chyba odpuszczę.
Melancthe pisze:A zobacz jeszcze Boom Boom Satelites - Easy Action
pozbierasz się:DMelancthe pisze:[*] biedne dziecię...serce mi złamałaś...
- Melancthe

Ale angielski płynny i bez akcentuGuśka pisze:![]()
Guśka pisze:pozbierasz się:D
Nie wiem, nie przysłuchałam się dokładnie 
- Melancthe

eee giń? 
Chyba Ty

- Melancthe

nie
bo kto wówczas będzie obsługiwał "piekielną korespondencję"?
bo kto wówczas będzie obsługiwał "piekielną korespondencję"?
Ej, ale ja jeszcze nie chce ginąć
Całe życie przede mną
Jestem ciekawa czy kiedyś się przekonam do japońskiej muzyki.
Jestem ciekawa czy kiedyś się przekonam do japońskiej muzyki.
- Melancthe

PeszekGuśka pisze:Ej, ale ja jeszcze nie chce ginąć
Szczerze wątpię, chyba, że wsiąkniesz 'w ten świat'Guśka pisze:Jestem ciekawa czy kiedyś się przekonam do japońskiej muzyki.
Tego to nie chceMelancthe pisze:Szczerze wątpię, chyba, że wsiąkniesz 'w ten świat'
- Melancthe

Guśka pisze:Tego to nie chce
a-ale każdy chce!
Nie chce wsiąknąć w ten świat, nigdy ! 
- Melancthe

~.~
niewierna . . .
niewierna . . .
:* xDMelancthe pisze:~.~
niewierna . . .
- Melancthe

Guśka pisze::*
(i tak skończysz jako jedna z nas
Szykujecie jakąś zagładę?:DMelancthe pisze:(i tak skończysz jako jedna z nas )
Czy tak to pisze w regulaminie, że trzeba kochasz anime i japońską muzykę?:D
Ja osobiście nie uważam się za osobę z wyrobionym gustem muzycznym. Nie mam dobrego słuchu (niedosłownie), po prostu nie łapię często rytmu, przez co nie umiem także tańczyć. Raczej nie mam ulubionych piosenek, często słucham tego co wpadnie mi w ucho. Wyjątkiem jest właśnie muzyka japońskiego pochodzenia ale nie w szerokim tego słowa znaczeniu. Podobają mi się przede wszystkim Soundtracki, a zwłaszcza z Naruto. To jedyny typ muzyki, którego słucham "na stałe" 
To powinieneś skojarzyć
Japońska muzyka jest częścią mnie od sześciu lat i teraz już nie wyobrażam sobie życia bez j-rocka. Najczęściej słucham zespołów:
The GazettE, Phantasmagoria, Girugamesh, 12012, Baiser, Angelo, Born, Dir En Grey, ビリー , Amber Girls, Exist Trace, Alsdead, 176Biz, X Japan, hide., ムック, Kiryu, Brain Hacker, Art Cube, ギルガメッシュ, 0801弐209336, Blast, Luna Sea, 水樂, ∀nti Feminism, Allure Idea, ダウト, Aioria, Aliza Marie, Brodiaea, Angel+Dust, After Image, Aliene Maφriage, NeGa, Biosphia, Megaromania, Royz, Diaura, Matenrou Opera.
The GazettE, Phantasmagoria, Girugamesh, 12012, Baiser, Angelo, Born, Dir En Grey, ビリー , Amber Girls, Exist Trace, Alsdead, 176Biz, X Japan, hide., ムック, Kiryu, Brain Hacker, Art Cube, ギルガメッシュ, 0801弐209336, Blast, Luna Sea, 水樂, ∀nti Feminism, Allure Idea, ダウト, Aioria, Aliza Marie, Brodiaea, Angel+Dust, After Image, Aliene Maφriage, NeGa, Biosphia, Megaromania, Royz, Diaura, Matenrou Opera.
Soundtrack z Ghost in the shell-strasznie mi się podobał:)