Hinaru pisze:Marionetka pisze:Ja tam wole krótkie serie. Tasiemce mnie wkurzają. Wolę obejrzeć kilka odcinków i mieć kolejnie anime zaliczone.

Z twojej wypowiedzi wnioskuje , że oglądasz anime tylko po to aby mieć więcej obejrzanych ;/
Co według mnie jest całkowicie bez sensu.
Nie. Po prostu. Nie mam czasu, żeby oglądać tasiemce. Fakt, mam w swoim życiu kilka tasiemców.
Hinaru pisze:Krótkie serie mają z reguły to do siebie, że są za krótkie i prawie zawsze chce się czegoś więcej , jakiejś długiej kontynuacji.
W tasiemcach podoba mi się to, że można zobaczyć jak bohater się rozwija.
Właśnie. Zgadzam się. Tylko, że w tasiemcach bohater czasami rozwija się na... jakby to ująć stacza się.
Saya pisze:Co wolicie? tasiemce które mają po kilkaset odcinków czy może anime kończące sie zwykle na 12 lub 24 epkach?
Ostatnio trafiam na same ciekawe te, które mają po 12 odcinków. Sama nie wiem...
Saya pisze:Jakie zalety mają tasiemce a jakie wady?
Tasiemiec jest fajny, jeśli wszystko zachwyca nas, jak na samym początku. Zdarza się tak, że zaczynają nudzić, a wtedy nie jest fajnie. Zalety to rozwijająca się fabuła, która zaraz nam się nie skończy.
Saya pisze:Jakie zalety mają krótkie serie a jakie mają wady?
Krótka seria, jeśli fabuła przyciąga od samego odcinka to... obejrzy się ją w jeden dzień. Tak jak użytkownik
Hinaru powiedział chce się czegoś więcej. Powiem, że mają w sobie to coś. Nie raz obejrzałam dobre krótkie serie, jednak... zakończenia były takie, jakby ktoś je uciął. Nie zawsze, ale...