łatwiej sie Wam czyta na monitorze czy na kartkach
Ksiazki tradycyjne czy ebooki?
-
Torreadorka

Ksiazki tradycyjne czy ebooki?
Wolicie czytac ksiązki tradycyjne czy tzw e-booki?
-
HELLBRINGER

-
alyouidiot

- słodka idiotka

-
Obwarzanek

- Imię: Ignac.
Nie cierpię czytać niczego długiego na komputerze. Jestem już wystarczająco ślepa i nie chcę bardziej psuć oczu. Bolą strasznie potem. Nawet własne książki wolałam zawsze najpierw wydrukować i potem sprawdzić, niż siedzieć kilka dni przed kompem i z niego czytać...
Tradycyjna książka ma klimat. Cudownie jest siąść sobie wieczorem przy lampce, trzymać książkę przy sobie i czytać. Przewracać kartki, zwłaszcza w tych knigach, gdzie papier jest cienki i żółty lub brązowy...
Poza tym, persecutoria lubi tulić książeczki
E-booka nie przytulę.
Tradycyjna książka ma klimat. Cudownie jest siąść sobie wieczorem przy lampce, trzymać książkę przy sobie i czytać. Przewracać kartki, zwłaszcza w tych knigach, gdzie papier jest cienki i żółty lub brązowy...
Poza tym, persecutoria lubi tulić książeczki
-
Peggy_Brown

Popełniłem raz grzech przeczytania ebooka - dwa zbiory opowiadań Wiedźmińskich skończyłem na kompie
. Ale potem zaniechałem, bo uznałem że o wiele lepiej czytać coś leżąć sobie wygodnie na łóżku lub siedząc w fotelu.
Myślałem, że ksiązki na komórkę okażą się dobrą rzeczą, jednak tym razem wymiękłem przy 2 stronie Władcy Pierścieni - tu to dopiero oczy bolą, a i niezbyt wygodny interfejs jest.
Myślałem, że ksiązki na komórkę okażą się dobrą rzeczą, jednak tym razem wymiękłem przy 2 stronie Władcy Pierścieni - tu to dopiero oczy bolą, a i niezbyt wygodny interfejs jest.
Zamysliła bym się w pewnym momencie i juz pewien fragment bym straciła.ajwenhou pisze:nawet one nie będą w stanie zastąpić tradycyjnej książki, na szczęście.Melancthe pisze:audiobooki
raz słuchałam, chyba samotność w sieci, najpierw przeczytałam, później z ciekawości sprawdziłam jak to działa. była to jakaś wersja skróconanie podobało mi się.
- Niespopularyzowana

ja tam bym się pewnie po "dwóch stronach" zajęłą czymś zupełnie innym i cała treśc poleciałąby daleko po za moją świadomosc.Bum! pisze:Zamysliła bym się w pewnym momencie i juz pewien fragment bym straciła.ajwenhou pisze:nawet one nie będą w stanie zastąpić tradycyjnej książki, na szczęście.Melancthe pisze:audiobooki
raz słuchałam, chyba samotność w sieci, najpierw przeczytałam, później z ciekawości sprawdziłam jak to działa. była to jakaś wersja skróconanie podobało mi się.
Zgadzam się ze wszystkimi. audio- i ebooki to jakiś projekt zniszczenia czytelnika chyba...
Nie wyróżnię się specjalnie moją odpowiedzią. Zdecydowanie wole tradycyjny format książki. Lubię czuć w rękach ile przeczytałam a ile mam do przeczytania, lubię kiedy literatura jest w jakiś sposób namacalna. Poza tym uwielbiam książki z biblioteki, szczególnie takie zaczytane, wtedy mój mózg dorabia sobie od razu wizję innych ludzi czytajacych te książkę, ona sama ma swoją dodatkową zagadkową historię wędrowania z domu do domu. Ostatnio zabrałam swoją książkę z biblioteki do Afryki. I to pozostanie słodką tajemnicą dla następnych niczego nie domyślających się czytelników
To zdecydowanie bardziej urocze niż plik w komputerze, który można skopiować jednym kliknięciem albo usunąć.
-
Icannotfly.

- Imię: Agnieszka
-
Bogini Śmiechu

- Imię: Sylwia
Jak większość zdecydowanie książka w formie tradycyjnej. Zapach, posiadanie czegoś w dłoni no i dostępność... komputer nie wszędzie jest, nie wszędzie można go wziąć, trzeba płacić za prą/ładowanie, a książkę się weźmie no i przy odpowiednim świetle będzie okej. 
A przy czytaniu z kompa dłuższych tekstów oczy mnie bolą...
A przy czytaniu z kompa dłuższych tekstów oczy mnie bolą...
-
anielica19

Re: Ksiazki tradycyjne czy ebooki?
Jestem za głosem wszystkich - książki tradycyjne górują!
Są lepsze, wygodniejsze i oczywiście ładniejsze ;)
Nie lubię czytać e-booków, wzrok strasznie mi się po nich męczy..
Są lepsze, wygodniejsze i oczywiście ładniejsze ;)
Nie lubię czytać e-booków, wzrok strasznie mi się po nich męczy..