Kierunek studiów
Re: Kierunek studiów
Hermes Trismegistos, akademicka?
-
Hermes Trismegistos

- Imię: Bonawentura Iarema
Tak, specjalność teoretyczna.
O rany. *.* Co prawda ostatnio marudziłam na abstrakcyjność swoich studiów, ale kiedyś też bym poszła...
-
Hermes Trismegistos

Ta "abstrakcyjność" to dla mnie główny powód pożądania matematyki, albowiem jest -- paradoksalnie -- najbardziej naturalną rzeczą.piagizela pisze:O rany. *.* Co prawda ostatnio marudziłam na abstrakcyjność swoich studiów, ale kiedyś też bym poszła...
Dlaczego nie wybrałaś fizyki teoretycznej?
Hermes Trismegistos, bo jej nie czuję, na razie dużo bardziej podchodzi mi doświadczalna (bo to jest to, co aktualnie robię, informacje kilka stron wyżej są aktualne tylko w połowie, medyczna wciąż trwa), ale może wszystko się zmieni, jak te studia zrobią się bardziej poważne. Zobaczymy, w każdym razie - akademicką się param.
-
Hermes Trismegistos

Powodzenia zatem, oby nikt z efektem Pauliego nie przeszkadzał w Twoich eksperymentach. 
- niam

- Imię: Katarzyna
Naprawdę?adelia pisze:Jaram się tym. Chciałabym też, ale może na drugi kierunek bardziej.niam pisze:kulturoznawstwo
niam, poważnie. Interesuję się takimi rzeczami, poza tym, uważam ten kierunek za mega ciekawy. Ktoś musi być ekspertem od takich właśnie dziedzin życia.
- niam

- Imię: Katarzyna
Mądrze godasz!adelia pisze:niam, poważnie. Interesuję się takimi rzeczami, poza tym, uważam ten kierunek za mega ciekawy. Ktoś musi być ekspertem od takich właśnie dziedzin życia.
-
Obwarzanek

- Imię: Ignac.
niam, to, że hołota nie umie docenić wagi kierunków humanistycznych, to jej problem
ja też idę na "kijowy" kierunek "bez przyszłości", więc pjona.
Na jaki?Obwarzanek pisze: ja też idę na "kijowy" kierunek "bez przyszłości", więc pjona.
-
Obwarzanek

Historia. Czyste zło.
zarządzanie, podatki i rachunkowość.
Ja poszedłem na zarządzanie, na szczęscie zahaczyłem się w technicznej branzy. Gdybym miał jeszcze raz wybierać byłoby IT. Jak ktoś się czuje na siłach to prawo na wydziale prawa a nie administracji, medycyna albo własne IT. Osobiście nie polecam iść za głosem serca.
-
Obwarzanek

Czemu?
Poszłam za głosem rozsądku (nie tylko swojego zresztą) i drugi raz nie popełniłabym tego błędu. Prawo to też pułapka
Poszłam za głosem rozsądku (nie tylko swojego zresztą) i drugi raz nie popełniłabym tego błędu. Prawo to też pułapka
To kwestia nie tylko wyboru właściwego kierunku. Idąc na prawo od razu kierować się w stronę właściwych profesji w tej dziedzinie. Samo skończenie egzaminów i czekanie na deszcz monet nie wystarcza.
-
Obwarzanek

No ja akurat na deszcz monet nie czekałam
i choć mam pracę i stawiam niby swoje pierwsze kroki na ścieżce do dobrze płatnego zawodu, drugi raz nie poszłabym za rozsądkiem. Chyba, że wcześniej, do zawodówki.
-
klaus'

- Imię: Karol
Mam do was pytanko - lepiej iść na prawo czy administrację? chUJot czy UŚ?
-
Usunięty 2094
Lepiej iść na to, co jest większą pasją. A to, w jakim zakresie będziesz przerabiał prawo - czy to administracyjne, czy całościowe, już nie ma znaczenia. A uczelnia? Moi znajomi z USia sobie chwalą studia prawnicze. A sama obecność w Wydziale Prawa i Administracji można potraktować jako niezłą przygodę
. Polecam.
Byłem przez 2 miesiące na administracji i jeśli nie masz zamiłowania to będzie to katorga,
dlatego pasja przede wszystkim.
dlatego pasja przede wszystkim.
Ja mam zamiar iść na studia Filmowe
Wszyscy mi wmawiają, że tylko parę lat zmarnuje, bo to jest bez przyszłości :L Ale że chcę zostać reżyserem/scenarzystą ewentualniem kamerzystą, to się uparłam i i tak pójdę
Rozważam jeszcze coś w kierunku Chemii, bo to mój ulubiony przedmiot w szkole, i to jedyne co, oprócz matematyki, sztuki teatralnej i biologii, dobrze mi idzie
Rozważam jeszcze coś w kierunku Chemii, bo to mój ulubiony przedmiot w szkole, i to jedyne co, oprócz matematyki, sztuki teatralnej i biologii, dobrze mi idzie
Mam już licencjat z antropologii kulturowej i z reklamy i marketingu, teraz jestem w trakcie magistra z amerykanistyki. Ze wszystkich swoich wyborów jestem zadowolona, każdy z nich jakoś na mnie wpłynął i mnie ukształtował. A co będzie dalej, to się zobaczy.
-
Usunięty 2886
Teraz Mechatronika na SiMR. Mam nadzieję, że po za tym uda mi się zapisać na prywatną uczelnię. W planach mam zamiar zrobić chociaż licencjat z reżyserii dźwięku, bądź muzykologii. 
-
Peggy_Brown

znam chłopaka, który poszedł. od zawsze miał zamiłowanie do filmu i niedawno czytałam z nim wywiad w jakiejś gazecie. Chłopak uwielbia to, co robi i widzi w tym przyszłość. Komponuje jakieś filmy i chyba odniesie jakiś sukces. Może nie na światową skalę ale zawsze robi to, co lubi.Erkanna pisze:Ja mam zamiar iść na studia FilmoweWszyscy mi wmawiają, że tylko parę lat zmarnuje, bo to jest bez przyszłości :L Ale że chcę zostać reżyserem/scenarzystą ewentualniem kamerzystą, to się uparłam i i tak pójdę
![]()
idź idź. Dowiesz się ciekawych rzeczy, ale pracy po tym niewiele. Trzeba mieć znajomości, bo w tej branży mało miejsc. Też wiem od osoby, która to skończyła.Erkanna pisze:Rozważam jeszcze coś w kierunku Chemii, bo to mój ulubiony przedmiot w szkole, i to jedyne co, oprócz matematyki, sztuki teatralnej i biologii, dobrze mi idzie![]()
-
Usunięty 2094
Słyszę to przy okazji jakiegokolwiek kierunku. I może coś w tym jest.Peggy_Brown pisze:pracy po tym niewiele. Trzeba mieć znajomości,
Polecam to krótkie video. Przedstawiony w nim jest punkt widzenia zbliżony do mojego - obrany w umiejętne słowa i przykłady, jeszcze raz polecam:
Mi się wydaje teraz ciekawym kierunkiem praca socjalne - są rózne specjalizacje z tego i ma się poczucie, ze rozbisz coś ważnego społecznie.
Miss Sixi, a masz coś na oku? W sumie praca socjalna jest bardzo pożyteczna, bo pomaga innym ludziom. Poza samym wynagrodzeniem pieniężnym, na pewno wynosi się sporo satysfakcji i wdzięcznych dusz. 
wypatrzyłam po prostu na stronie jednej uczelni, że kierunek łączy zagadnienia i z socjologii i politologii, do tego prawa i ekonomii. Wszystkie mnie interesuję pod katem zmieniania swiata na lepsze
i tak jak piszesz wdzięcznośc drugiego złowieka jest bezcenna. 
Jasne, że tak. Jeśli to dodatkowo wiążę się z Twoimi zainteresowaniami to bardzo fajnie. A na jakiej uczelni wypatrzyłaś taki kierunek?:>