Depilacja miejsc intymnych
Depilacja miejsc intymnych
Co sądzicie o depilacji miejsc intymnych?
Depilujecie się w tamtych miejscach?
Jak często?
Jak często?
-
Obwarzanek

- Imię: Ignac.
-
Bogini Nocy

-
Obwarzanek

- Imię: Ignac.
Ot, znalazło się.
Oczywiście, na całkiem gołym tyłku łatwiej utrzymac higienę, ale ja jakoś na dziwne zapachy nie narzekam nawet teraz, więc chyba jednak da się dbac o te częsci ciała bez depilacji.
Link do artykułu (całośc)Całkowita depilacja okolic bikini może mieć jednak negatywne skutki dla naszego zdrowia. Specjaliści przekonują, że najzdrowiej jest włosów wcale nie usuwać. Włosy łonowe chronią bowiem przed grzybicami, a ich brak sprzyja nawrotom tych dolegliwości. Włosy stanowią dodatkową ochronę delikatnych z natury narządów rozrodczych. Zatrzymują na sobie wszelkie niepożądane drobnoustroje.
Oczywiście, na całkiem gołym tyłku łatwiej utrzymac higienę, ale ja jakoś na dziwne zapachy nie narzekam nawet teraz, więc chyba jednak da się dbac o te częsci ciała bez depilacji.
Nie piernicz! Włosy są naturalną barierą antybakteryjną, wydzielina gruczołów łojowych przywłośnych działa bakteriobójczo i bakteriostatycznie. Gdyby rzeczywiście włosy były zagrożeniem dla naszego zdrowia, to natura na pewno nie pozwoliłaby na to, żebyśmy je posiadali i to nie byle gdzie, bo w okolicy narządów rozrodczych...Bogini Nocy pisze:Przecież na włoskach mogą zatrzymywać się różne bakterie i chociażby dlatego powinnyśmy również tam się depilować.
Depilacja miejsc intymnych to sprawa estetyki, zdrowia w to nie mieszajcie.
-
Szalona_Kotka

-
Bogini Śmiechu

- Imię: Sylwia
- QueenDream

- Imię: Aldona
-
Icannotfly.

- Imię: Agnieszka
- Cherry Bomb

Co sądzę,no to dbanie o siebie,nie lubię tam włosków więc je usuwam,nikt chyba gąszczu nie znosi,depiluję się tam owszem,lubię mieć tam gładkie,zostawiam tylko mały paseczek:P Jak często,depiluję się depilatorem więc co 2-3 tygodnie...maszynką co 2-3 dni.BabaJaga pisze:Co sądzicie o depilacji miejsc intymnych?
Jak często?
- QueenDream

- Imię: Aldona
-
Usunięty 2094
Re: Depilacja miejsc intymnych
Depilacja obowiązkowo... To wygląda schludnie i fajnie. Depiluję czasem plastrami, czasem żyletką bądź kremem do depilacji. Próbowałam depilatorem, ale bolało jak skur...syn!
jakimś specjalnym? Ja kiedyś kupiłam krem do depilacji pod kątem nóg i na ulotce były przeciwwskazania co do depilacji miejsc intymnych.Robe-Rose pisze: czasem żyletką bądź kremem do depilacji.
Uuu to już wymiękam, choć nie próbowałam. Sama istota oderwania plastra ze skóry mnie zniechęca. Możliwe, że strach ma u mnie duże oczyska.Robe-Rose pisze:Depiluję czasem plastrami
Ostatnio na nowo przerzuciłam się na zwykłą maszynkę. Szybko, ale włoski szybko odrastają. Wcześniej używam kremów do depilacji. Szkoda, że one tak śmierdzą
-
Usunięty 2094
Robię to tylko plastrami do stref bikini, mnie nic nie boliAnia pisze:Uuu to już wymiękam, choć nie próbowałam. Sama istota oderwania plastra ze skóry mnie zniechęca. Możliwe, że strach ma u mnie duże oczyska.
ja też wymiękam a co dopiero w tamtych okolicach..Ania pisze:Uuu to już wymiękam, choć nie próbowałam. Sama istota oderwania plastra ze skóry mnie zniechęca. Możliwe, że strach ma u mnie duże oczyska.
-
Usunięty 2094
Wiem, że jest do skóry wrażliwej... i pisze na nim "bikini"Muszol pisze:jakimś specjalnym? Ja kiedyś kupiłam krem do depilacji pod kątem nóg i na ulotce były przeciwwskazania co do depilacji miejsc intymnych.
-
powidlo

- Imię: Olga
zabrzmiało dwuznacznieV pisze:Ja stawiam na żelu.
Nawet na kremach do depilacji stref bikini jest ostrzeżenie, że nie wolno używać do depilacji okolic genitaliów i odbytu. Po prostu można nimi usuwać włosy ze wzgórka łonowego i właśnie bikini, ale już z "niższych" partii nie, bo można sobie porządnie tam napaskudzićMuszol pisze:jakimś specjalnym? Ja kiedyś kupiłam krem do depilacji pod kątem nóg i na ulotce były przeciwwskazania co do depilacji miejsc intymnych.
Ja nie depiluje miejsc intymnych. Mój partner o to dba podcinajac "grzyweczke".
Podcinam. nie depiluję, jak dotąd nie było zastrzeżeń, u kobiet nienawidzę odrostów..... albo dobrze ogolona, albo wcale 
Nienawidzę owłosienia. Mnie to obrzydza. Najchętniej jakby u kobiet i facetów owłosienie poniżej szyi znikło całkowicie. 
Sweter na klacie jest The BestPatorek pisze:Nienawidzę owłosienia. Mnie to obrzydza. Najchętniej jakby u kobiet i facetów owłosienie poniżej szyi znikło całkowicie.

Makaron pisze:Sweter na klacie jest The BestPatorek pisze:Nienawidzę owłosienia. Mnie to obrzydza. Najchętniej jakby u kobiet i facetów owłosienie poniżej szyi znikło całkowicie.![]()

Sam zobacz.
Fuj ogolony facet
Ok, czaje jezeli jest bodybuilderem lub kulturysta, ale inaczej to takie niemeskie wedlug mnie.
Anyways taki tip dla pan. Znalazlam sposob na idealnie gladka skore po goleniu bez tych widocznych podraznien
3 rzeczy. 1. depilator z minimum 4 ostrzami i paskiem nawilzajacym 2. gel,krem do golenia 3. tadadadadadaaa.... dezodorant w sztyfcie!
Golisz sie jak trzeba i na sam koniec na delikatnie osuszona skore nakladasz dezodorant w sztyfcie, tak jakbys nakladala go pod pacha. Skora zostaje gladka bez tych czerwonych grudek lub podraznien. Sprawdzilam, dziala.
Anyways taki tip dla pan. Znalazlam sposob na idealnie gladka skore po goleniu bez tych widocznych podraznien
3 rzeczy. 1. depilator z minimum 4 ostrzami i paskiem nawilzajacym 2. gel,krem do golenia 3. tadadadadadaaa.... dezodorant w sztyfcie!
Golisz sie jak trzeba i na sam koniec na delikatnie osuszona skore nakladasz dezodorant w sztyfcie, tak jakbys nakladala go pod pacha. Skora zostaje gladka bez tych czerwonych grudek lub podraznien. Sprawdzilam, dziala.