Depilacja miejsc intymnych

Seks od dawna nie jest tematem tabu. Pojawia się wszędzie - w życiu, w telewizji, a szczególnie w Internecie, dlatego porozmawiajmy o nim i o naszych doświadczeniach.
Możliwość postowania tylko dla aktywnych userów!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BabaJaga
Bujający w obłokach

Depilacja miejsc intymnych

Post autor: BabaJaga » 27 cze 2010, 13:48

Co sądzicie o depilacji miejsc intymnych?
Depilujecie się w tamtych miejscach?
Jak często?

Obwarzanek
Newbie
Imię: Ignac.

Post autor: Obwarzanek » 27 cze 2010, 14:32

Nie, bo niby po co...?
Gdzieś miałam artykuł o nenatywnych skutkach takiej depilacji, ale u mnie jak zwykle wszystko czort ogonem przykryje.

Bogini Nocy
Spełniacz Marzeń

Post autor: Bogini Nocy » 01 lip 2010, 15:25

Odkąd zaczęłam się tam depilować to teraz nie wyobrażam sobie, jak mogłabym tego nie robić.
Na początki te włoski mi nie przeszkadzały, teraz tak i to jak bardzo.
Przecież na włoskach mogą zatrzymywać się różne bakterie i chociażby dlatego powinnyśmy również tam się depilować.

Obwarzanek
Newbie
Imię: Ignac.

Post autor: Obwarzanek » 01 lip 2010, 16:39

Ot, znalazło się.
Całkowita depilacja okolic bikini może mieć jednak negatywne skutki dla naszego zdrowia. Specjaliści przekonują, że najzdrowiej jest włosów wcale nie usuwać. Włosy łonowe chronią bowiem przed grzybicami, a ich brak sprzyja nawrotom tych dolegliwości. Włosy stanowią dodatkową ochronę delikatnych z natury narządów rozrodczych. Zatrzymują na sobie wszelkie niepożądane drobnoustroje.
Link do artykułu (całośc)

Oczywiście, na całkiem gołym tyłku łatwiej utrzymac higienę, ale ja jakoś na dziwne zapachy nie narzekam nawet teraz, więc chyba jednak da się dbac o te częsci ciała bez depilacji.

Q
Spełniacz Marzeń

Post autor: Q » 01 lip 2010, 21:04

Bogini Nocy pisze:Przecież na włoskach mogą zatrzymywać się różne bakterie i chociażby dlatego powinnyśmy również tam się depilować.
Nie piernicz! Włosy są naturalną barierą antybakteryjną, wydzielina gruczołów łojowych przywłośnych działa bakteriobójczo i bakteriostatycznie. Gdyby rzeczywiście włosy były zagrożeniem dla naszego zdrowia, to natura na pewno nie pozwoliłaby na to, żebyśmy je posiadali i to nie byle gdzie, bo w okolicy narządów rozrodczych...

Depilacja miejsc intymnych to sprawa estetyki, zdrowia w to nie mieszajcie.

Szalona_Kotka
Łapacz chmur

Post autor: Szalona_Kotka » 02 lip 2010, 12:15

Nie depilowałam się tam :P
Ale mam zamiar, uważam że jest to bardzo wygodne,moja mama depiluje od dawna i nie narzeka :P

Bogini Śmiechu
Newbie
Imię: Sylwia

Post autor: Bogini Śmiechu » 14 lip 2010, 0:48

Tak, depiluję się tam.
Bez włosków jest mi jakoś lepiej.

Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator
Imię: Aldona

Post autor: QueenDream » 14 lip 2010, 8:54

Depilowałam się tam przez dłuższy okres czasu, bez włosków rzeczywiście było mi lepiej, ale po przeczytaniu kilku artykułów na temat golenia tamtych miejsc stwierdziłam, że nie ma to sensu, tylko sobie podgalam, żeby nic nie było widac jak założę bikini :)

Bum!
Newbie

Post autor: Bum! » 05 lis 2010, 19:34

Nie czuła bym się komfortowo gdybym miała tam włoski. Raczej nawet nie czuła bym się czysto, bo składnikiem mojej kompieli jest dokładna depilacja. A poza tym nie czuła bym się tez komfortowo i przyjemnie przed partnerem gdybym miała w tym miejscu taki krzaczek. Ja musze być gładziutka.

Icannotfly.
Newbie
Imię: Agnieszka

Post autor: Icannotfly. » 08 lis 2010, 19:02

Depiluję miejsca intymne. Od czasu do czasu pozwalam im trochę podrosnąć i przy następnej depilacji zostawiam ich trochę na wzgórku lub taki paseczek. Czuję się bardziej komfortowo gdy ich nie mam, lub mam śladowe ilości. Wkurzają mnie jedynie podrażnienia, które maszynka czasem po sobie zostawia.

Zorza
Extra marzyciel

Post autor: Zorza » 08 lis 2010, 19:29

Ja ujmę to tak - nie mam tam pustkowia ale reguluję stopień zalesienia :rotfl:

Awatar użytkownika
Bogusia
Marzyciel-Gaduła+

Post autor: Bogusia » 27 lut 2011, 14:07

Depiluję się w miejscach intymnych, bo jest to po prostu dla mnie o wiele wygodniejsze.
mniej się pocę itd

Kate
Marzyciel-Gaduła+
Imię: Kasia

Post autor: Kate » 27 lut 2011, 21:11

Ja również depiluję, choć przyznam szczerze, że niechętnie. To dlatego, że mam wrażliwą skórę i często mnie po depilacji piecze. Nie wiem jak temu zaradzić. Macie jakieś na to sposoby? Oprócz niedepilowania? :)

Awatar użytkownika
Cherry Bomb
Extra marzyciel

Post autor: Cherry Bomb » 05 kwie 2011, 18:59

BabaJaga pisze:Co sądzicie o depilacji miejsc intymnych?
Depilujecie się w tamtych miejscach?
Jak często?
Co sądzę,no to dbanie o siebie,nie lubię tam włosków więc je usuwam,nikt chyba gąszczu nie znosi,depiluję się tam owszem,lubię mieć tam gładkie,zostawiam tylko mały paseczek:P Jak często,depiluję się depilatorem więc co 2-3 tygodnie...maszynką co 2-3 dni.

V
Newbie
Imię: Eljot

Post autor: V » 11 kwie 2011, 20:45

Ja stawiam na żelu.

Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator
Imię: Aldona

Post autor: QueenDream » 30 sie 2011, 20:42

Teraz, kiedy jest lato, jest mi po prostu wygodniej, jak tam nic nie mam, więc się gole. Choć nie za czesto, okolo raz na tydzień by nie podrażniac za bardzo skóry

Usunięty 2094

Re: Depilacja miejsc intymnych

Post autor: Usunięty 2094 » 07 lut 2012, 18:41

Depilacja obowiązkowo... To wygląda schludnie i fajnie. Depiluję czasem plastrami, czasem żyletką bądź kremem do depilacji. Próbowałam depilatorem, ale bolało jak skur...syn!

Muszol
Extra marzyciel

Post autor: Muszol » 07 lut 2012, 18:59

Robe-Rose pisze: czasem żyletką bądź kremem do depilacji.
jakimś specjalnym? Ja kiedyś kupiłam krem do depilacji pod kątem nóg i na ulotce były przeciwwskazania co do depilacji miejsc intymnych.

Ania
Bujający w obłokach

Post autor: Ania » 07 lut 2012, 19:02

Robe-Rose pisze:Depiluję czasem plastrami
Uuu to już wymiękam, choć nie próbowałam. Sama istota oderwania plastra ze skóry mnie zniechęca. Możliwe, że strach ma u mnie duże oczyska.

Ostatnio na nowo przerzuciłam się na zwykłą maszynkę. Szybko, ale włoski szybko odrastają. Wcześniej używam kremów do depilacji. Szkoda, że one tak śmierdzą :| ale cóż-sama w nich chemia.

Usunięty 2094

Post autor: Usunięty 2094 » 07 lut 2012, 19:12

Ania pisze:Uuu to już wymiękam, choć nie próbowałam. Sama istota oderwania plastra ze skóry mnie zniechęca. Możliwe, że strach ma u mnie duże oczyska.
Robię to tylko plastrami do stref bikini, mnie nic nie boli ;).

Muszol
Extra marzyciel

Post autor: Muszol » 07 lut 2012, 19:12

Ania pisze:Uuu to już wymiękam, choć nie próbowałam. Sama istota oderwania plastra ze skóry mnie zniechęca. Możliwe, że strach ma u mnie duże oczyska.
ja też wymiękam a co dopiero w tamtych okolicach.. :hyhy: :przestraszony:

Usunięty 2094

Post autor: Usunięty 2094 » 07 lut 2012, 19:14

Muszol pisze:jakimś specjalnym? Ja kiedyś kupiłam krem do depilacji pod kątem nóg i na ulotce były przeciwwskazania co do depilacji miejsc intymnych.
Wiem, że jest do skóry wrażliwej... i pisze na nim "bikini" :D. Miałam też maszynki do stref intymnych, ale się stępiły. W sumie, wszystko mam do tej strefy, jeśli już golę :D.

powidlo
Newbie
Imię: Olga

Post autor: powidlo » 23 lip 2012, 19:39

V pisze:Ja stawiam na żelu.
zabrzmiało dwuznacznie :niepewny:

Nanya
Extra marzyciel
Imię: Cysia

Post autor: Nanya » 01 lut 2013, 11:53

Muszol pisze:jakimś specjalnym? Ja kiedyś kupiłam krem do depilacji pod kątem nóg i na ulotce były przeciwwskazania co do depilacji miejsc intymnych.
Nawet na kremach do depilacji stref bikini jest ostrzeżenie, że nie wolno używać do depilacji okolic genitaliów i odbytu. Po prostu można nimi usuwać włosy ze wzgórka łonowego i właśnie bikini, ale już z "niższych" partii nie, bo można sobie porządnie tam napaskudzić ;) Znam tylko jeden krem, który nadaje się również do tamtych miejsc i jako jedyny nie ma takiego ostrzeżenia, ale może nie będę tu wklejać reklamy (jak coś to na PW :D ).

taluncia
Bujający w obłokach
Imię: Natalia

Post autor: taluncia » 01 lut 2013, 22:52

Ja nie depiluje miejsc intymnych. Mój partner o to dba podcinajac "grzyweczke".

ANIOŁ
Sponsor
Imię: Jerzy

Post autor: ANIOŁ » 02 lut 2013, 10:21

Podcinam. nie depiluję, jak dotąd nie było zastrzeżeń, u kobiet nienawidzę odrostów..... albo dobrze ogolona, albo wcale :kwasny:

Awatar użytkownika
Patorek
Spełniacz Marzeń
Imię: Twoje marzenie

Post autor: Patorek » 06 sty 2014, 18:41

Nienawidzę owłosienia. Mnie to obrzydza. Najchętniej jakby u kobiet i facetów owłosienie poniżej szyi znikło całkowicie. :D

Makaron
Łapacz chmur
Imię: Berkano

Post autor: Makaron » 06 sty 2014, 19:10

Patorek pisze:Nienawidzę owłosienia. Mnie to obrzydza. Najchętniej jakby u kobiet i facetów owłosienie poniżej szyi znikło całkowicie. :D
Sweter na klacie jest The Best :luka:
Obrazek

Awatar użytkownika
Patorek
Spełniacz Marzeń
Imię: Twoje marzenie

Post autor: Patorek » 06 sty 2014, 19:13

Makaron pisze:
Patorek pisze:Nienawidzę owłosienia. Mnie to obrzydza. Najchętniej jakby u kobiet i facetów owłosienie poniżej szyi znikło całkowicie. :D
Sweter na klacie jest The Best :luka:
Obrazek
Obrazek

Sam zobacz. :D

Awatar użytkownika
Pawian
Marzyciel

Post autor: Pawian » 07 sty 2014, 9:03

Fuj ogolony facet :/ Ok, czaje jezeli jest bodybuilderem lub kulturysta, ale inaczej to takie niemeskie wedlug mnie.
Anyways taki tip dla pan. Znalazlam sposob na idealnie gladka skore po goleniu bez tych widocznych podraznien :hyhy:
3 rzeczy. 1. depilator z minimum 4 ostrzami i paskiem nawilzajacym 2. gel,krem do golenia 3. tadadadadadaaa.... dezodorant w sztyfcie!
Golisz sie jak trzeba i na sam koniec na delikatnie osuszona skore nakladasz dezodorant w sztyfcie, tak jakbys nakladala go pod pacha. Skora zostaje gladka bez tych czerwonych grudek lub podraznien. Sprawdzilam, dziala.

ODPOWIEDZ