Co gdy nie spłacę pożyczki o czasie
Witam, tak jak w temacie powyżej co mnie czeka gdy będę mieć problem ze spłaceniem pożyczki pozabankowej?
- Śniący

- Imię: Konrad
Re: Co gdy nie spłacę pożyczki o czasie
No to w takim przypadku firma poza bankowa może naliczać dość wysokie odsetki i mogą nie być przyjemni dla Ciebie, jeżeli nie odzyskają długu.
To jest pewne ryzyko, gdy pożycza się pieniądze w takich firmach, bo one mogą nie być uczciwe. Na ogół jest tak, choć się na tym nie znam, że wszystkie firmy pożyczkowe, poza bankowe, naliczają wysokie procenty od pożyczek, a wtedy to już jest trudno spłacać.
Nie wiem, jak jest w przypadku innych takich firm, ale niektóre firmy poza bankowe, celowo, na początku zapewniają o bardzo niskich "procentach", ale potem to się zmienia i w rzeczywistości są one bardzo wysokie, raczej niemożliwe dla biednych ludzi do spłacenia.
I wtedy już jest ryzyko, że przez "złodziejski dług", jeśli ktoś ma jakiś majątek, dom, mieszkanie, samochód, mogą zabrać za długi, a tam mają tzw. "windykatorów".
To jest pewne ryzyko, gdy pożycza się pieniądze w takich firmach, bo one mogą nie być uczciwe. Na ogół jest tak, choć się na tym nie znam, że wszystkie firmy pożyczkowe, poza bankowe, naliczają wysokie procenty od pożyczek, a wtedy to już jest trudno spłacać.
Nie wiem, jak jest w przypadku innych takich firm, ale niektóre firmy poza bankowe, celowo, na początku zapewniają o bardzo niskich "procentach", ale potem to się zmienia i w rzeczywistości są one bardzo wysokie, raczej niemożliwe dla biednych ludzi do spłacenia.
I wtedy już jest ryzyko, że przez "złodziejski dług", jeśli ktoś ma jakiś majątek, dom, mieszkanie, samochód, mogą zabrać za długi, a tam mają tzw. "windykatorów".
pójdzie pan siedzieć do paki..
do paki, i jeszcze mama da panu klapsa.
a tak na prawdę to zależy gdzie bierzesz pożyczkę i na jakich warunkach
a tak na prawdę to zależy gdzie bierzesz pożyczkę i na jakich warunkach
Odsetki, komornik, paka. W ogóle pytanie wskazuje lekko na brak chęci do spłaty. Kredyt biorę w trudnej sytuacji i tylko wtedy gdy wiem, ze dam radę spłacić. Brałem raz w Latwykredyt.pl i nie miałem problemu ze spłatą.
- Śniący

- Imię: Konrad
Jeżeli ktoś ma możliwość spłacać kredyt co miesiąc, nie ma za wysokich odsetek, to nie jest źle.
No ale to rzeczywiście, zależy od danej firmy pożyczkowej, bo jeśli trafi się nieuczciwa firma, to potem będą problemy.
Dokładnie trzeba zawsze czytać UMOWĘ POŻYCZKI, chyba że to są jakieś "kombinację" i firmy celowo wprowadzają w błąd klientów, a tak działają firmy nieuczciwe.
No ale to też musi być rozwaga ludzi, czyli najlepiej sprawdzić taką firmę, czy jest legalna, czy widnieje na stronie internetowej, czy ma dobrą opinię innych klientów.
Nie jest to zbyt duży wysiłek, a można uniknąć oszustwa i nieuczciwości.
No ale to rzeczywiście, zależy od danej firmy pożyczkowej, bo jeśli trafi się nieuczciwa firma, to potem będą problemy.
Dokładnie trzeba zawsze czytać UMOWĘ POŻYCZKI, chyba że to są jakieś "kombinację" i firmy celowo wprowadzają w błąd klientów, a tak działają firmy nieuczciwe.
No ale to też musi być rozwaga ludzi, czyli najlepiej sprawdzić taką firmę, czy jest legalna, czy widnieje na stronie internetowej, czy ma dobrą opinię innych klientów.
Nie jest to zbyt duży wysiłek, a można uniknąć oszustwa i nieuczciwości.
Nie strasz ludzi paką, co najwyżej komornik. I tyle. Ale można polubownie się dogadać. Najlepiej zrobić tak, że nawet jeśli się nie ma całej kwoty na spłatę, wpłacić tyle ile możemy na daną chwilę. I tak cyklicznie aż do spłaty całości. Wtedy raczej nawet zajęcia komorniczego nie będzie, a czasem nawet odsetki umorzą.