Co gdy nie spłacę pożyczki o czasie

Każdego z nas dopada chwila smutki, melancholii. Potrzebujesz pomocy, wsparcia lub po prostu chcesz się wyżalić? Nie duś tego w sobie, to niezdrowo. ;-) Pomożemy, poradzimy, wesprzemy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sirbarta

Post autor: sirbarta » 19 lip 2017, 9:14

Witam, tak jak w temacie powyżej co mnie czeka gdy będę mieć problem ze spłaceniem pożyczki pozabankowej?

Awatar użytkownika
Śniący
Łapacz chmur
Imię: Konrad

Re: Co gdy nie spłacę pożyczki o czasie

Post autor: Śniący » 19 lip 2017, 9:39

No to w takim przypadku firma poza bankowa może naliczać dość wysokie odsetki i mogą nie być przyjemni dla Ciebie, jeżeli nie odzyskają długu.

To jest pewne ryzyko, gdy pożycza się pieniądze w takich firmach, bo one mogą nie być uczciwe. Na ogół jest tak, choć się na tym nie znam, że wszystkie firmy pożyczkowe, poza bankowe, naliczają wysokie procenty od pożyczek, a wtedy to już jest trudno spłacać.

Nie wiem, jak jest w przypadku innych takich firm, ale niektóre firmy poza bankowe, celowo, na początku zapewniają o bardzo niskich "procentach", ale potem to się zmienia i w rzeczywistości są one bardzo wysokie, raczej niemożliwe dla biednych ludzi do spłacenia.
I wtedy już jest ryzyko, że przez "złodziejski dług", jeśli ktoś ma jakiś majątek, dom, mieszkanie, samochód, mogą zabrać za długi, a tam mają tzw. "windykatorów".

Awatar użytkownika
cayman
Extra marzyciel

Post autor: cayman » 11 sie 2017, 10:22

pójdzie pan siedzieć do paki..

Awatar użytkownika
cvku
Bujający w obłokach

Post autor: cvku » 05 wrz 2017, 10:00

do paki, i jeszcze mama da panu klapsa.

a tak na prawdę to zależy gdzie bierzesz pożyczkę i na jakich warunkach

krasny
Imię: Mikołaj

Post autor: krasny » 28 lis 2017, 10:53

Odsetki, komornik, paka. W ogóle pytanie wskazuje lekko na brak chęci do spłaty. Kredyt biorę w trudnej sytuacji i tylko wtedy gdy wiem, ze dam radę spłacić. Brałem raz w Latwykredyt.pl i nie miałem problemu ze spłatą.

Awatar użytkownika
Śniący
Łapacz chmur
Imię: Konrad

Post autor: Śniący » 29 lis 2017, 10:54

Jeżeli ktoś ma możliwość spłacać kredyt co miesiąc, nie ma za wysokich odsetek, to nie jest źle.
No ale to rzeczywiście, zależy od danej firmy pożyczkowej, bo jeśli trafi się nieuczciwa firma, to potem będą problemy.
Dokładnie trzeba zawsze czytać UMOWĘ POŻYCZKI, chyba że to są jakieś "kombinację" i firmy celowo wprowadzają w błąd klientów, a tak działają firmy nieuczciwe.

No ale to też musi być rozwaga ludzi, czyli najlepiej sprawdzić taką firmę, czy jest legalna, czy widnieje na stronie internetowej, czy ma dobrą opinię innych klientów.
Nie jest to zbyt duży wysiłek, a można uniknąć oszustwa i nieuczciwości.

Migela
Imię: Migela

Post autor: Migela » 22 sie 2018, 16:20

Nie strasz ludzi paką, co najwyżej komornik. I tyle. Ale można polubownie się dogadać. Najlepiej zrobić tak, że nawet jeśli się nie ma całej kwoty na spłatę, wpłacić tyle ile możemy na daną chwilę. I tak cyklicznie aż do spłaty całości. Wtedy raczej nawet zajęcia komorniczego nie będzie, a czasem nawet odsetki umorzą.

ODPOWIEDZ