Życzyliście kiedyś komuś śmierci?

Intryguje Cię kwestia relacji między ludźmi? Zależności i stereotypów? A może ktoś Cię niemiłosiernie wkurwia i masz ochotę zabić jego i całą jego rodzinę? Śmiało!
Usunięty 2094

Re: Życzyliście kiedyś komuś śmierci?

Post autor: Usunięty 2094 » 30 gru 2011, 12:54

QueenDream pisze:Czy życzyliście komus kiedyś śmierci?
Tak, życzyłam. Obecnie, na szczęście, nie mam w sobie tego rodzaju uczuć.
QueenDream pisze:Dlaczego?
Bo sama miałam problemy ze sobą.
QueenDream pisze:I komu(jeśli można wiedzieć)?
Nie pamiętam, komu. Pamiętam natomiast, że przez długi czas żyłam w gniewie, w nienawiści, goryczy.

rzeczywista
Bujający w obłokach

Post autor: rzeczywista » 30 gru 2011, 13:21

Nigdy nie życzyłam nikomu śmierci. Tak na poważnie.

she
Newbie
Imię: Patrycja

Post autor: she » 30 sty 2012, 17:43

rzeczywista pisze:Tak na poważnie.
Tak na poważnie to raczej można przejść tylko do czynów :P

CiasteczkowyPotwór
Bujający w obłokach
Imię: Wiera

Post autor: CiasteczkowyPotwór » 30 sty 2012, 20:03

Zdarzyło mi się w nerwach, uniesieniu, ale żeby tak całkowicie poważnie i na chłodno? Myślę, że nie byłoby mnie na to stać.

Peggy_Brown
Marzyciel

Post autor: Peggy_Brown » 31 sty 2012, 19:01

CiasteczkowyPotwór pisze:ale żeby tak całkowicie poważnie i na chłodno? Myślę, że nie byłoby mnie na to stać.
Ale dlaczego nie?
Ja jak ochłonę czasami myślę nadal tak samo jak w nerwach.
I czasami na chłodno też życzyłam.
teraz nie wiem, czy ma to sens czy nie ma. Czy lepiej czasami zdać się na los i nadal żyć z kimś kto życie uprzykrza.

rzeczywista
Bujający w obłokach

Post autor: rzeczywista » 15 lut 2012, 15:05

TrisHka pisze:Tak na poważnie to raczej można przejść tylko do czynów :P
xD Miałam na myśli, że nigdy nie chciałam czyjejś śmierci. Zdarzało mi się w żarto-nerwach powiedzieć coś w stylu: umrzyj, albo całkiem w nerwach pomyśleć/mówić na głos, że byłby spokój bez tej osoby i mogłaby sobie już zemrzeć, ale wcale nie chciałam, aby ta prośba się spełniła. Chyba źle bym się z tym czuła, gdyby moje słowa miały taką zabójczą moc.

Airin
Imię: Rita

Post autor: Airin » 21 lut 2012, 22:53

Niestety zdarzyło się... historia sprzed ponad roku... napisałam znajomemu na gg, że lepiej by było gdyby ta osoba umarła... Następnego dnia dowiedziałam się, że nie żyje... Najpierw nie wierzyłam, potem tylko przepraszałam... do tej pory mi się czasem śni... jedyna rzecz której żałuję i którą chciałabym cofnąć

Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Post autor: Ruta » 22 lut 2012, 12:35

Airin, i chyba nie wierzysz, że naprawdę to była jakaś klątwa?

Airin
Imię: Rita

Post autor: Airin » 23 lut 2012, 14:44

nie... nie wierzę raczej w takie rzeczy ; ) To był po prostu zbieg okoliczności, chociaż nie potrafię sobie wybaczyć, że życzyłam śmierci tej osobie... Na początku myślałam, że przeze mnie umarła... ale teraz tak jak na to patrze to niemożliwe przecież... winna jednak się czuje.. no nie wiem jak to napisać, ale po prostu to jest takie uczucie...

Luck316
Extra marzyciel
Imię: Łukasz

Post autor: Luck316 » 23 lut 2012, 15:04

Jedyni ludzie którzy moim zdaniem zasłużyli sobie na śmierć to ludobójcy i dyktatorzy. Ci którzy zabijali, lub zabijają masowo innych by realizować swoje chore idee.

luken7777
Imię: luken

Post autor: luken7777 » 11 lip 2025, 16:55

Oczywiście. Często życzę ludziom śmierci. Ludzie to szmaty, nie wszyscy, ale zdecydowana większość z nich. Często życzę ludziom, żeby zdychali w męczarniach. Problem z dzisiejszym światem jest taki, że ludzie często niesłusznie Cię oceniają względem Twojego wyglądu. Jeśli nie pasujesz do ogólnego standardu, to jesteś wyśmiewany i okazywany jest Ci brak szacunku, a tak być nie powinno. Już jako małe dziecko nie potrafiłem tego zrozumieć. Co innego, gdy ktoś jest chamski i brak mu kultury – to owszem, takiemu człowiekowi należy się pogarda. Natomiast gdy ktoś jest pozytywną osobą, nie zawadzającą nikomu, to dlaczego takiego człowieka się gnoi? Przecież nikomu nic nie zrobił?

Awatar użytkownika
patryktarachon
Marzyciel-Gaduła

Post autor: patryktarachon » 02 sie 2025, 9:20

Uważam, że myśl oparta na złym życzeniu komuś, kto nas zranił lub sprowokował, jest naturalna. W różny sposób radzimy sobie z trudnościami, więc jeśli nie idzie za tym hejt, atak czy przemoc online/offline, to można zrozumieć osobę, która takie myśli ma.

ODPOWIEDZ