Szczury - ogólnie

Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, kot chodzi własnymi drogami, chomik staje się aktywny dopiero nocą. A jaki jest Twój pupil? Pływający, biegający, skaczący czy latający?
filozof90
Newbie
Imię: Kamil

Re: Szczury - ogólnie

Post autor: filozof90 » 18 paź 2012, 22:22

dż., Nie mam, kamery nie mieliśmy, a telefony z aparatem były drogie. Jednak nie jest to jakaś strasznie trudna sztuka, żeby takiego szczura nauczyć tańczyć. Do mojej szkoły przyjeżdżał taki Pan Pająk, przywoził ze sobą różne fajne zwierzątka, czasami węże, czasami różne gryzonie, czasem pająki. Ten Pan Pająk raz opowiedział jak nauczył swojego szczura tańczyć, brało się smakołyk, odpalało muzyczkę, następnie tym smakołykiem zmuszano szczurka do łażenia na tylnych łapkach i robienia małych kółeczek, albo żeby się kręcił wokół własnej osi. Codziennie tak robiliśmy. Po 2 miesiącach odpaliliśmy samą muzykę i puf, Manfred i Stefan nadawali się do you can dance :D

Obwarzanek
Newbie
Imię: Ignac.

Post autor: Obwarzanek » 18 paź 2012, 23:57

Szkoda, że nie wszystkie szczury są zainteresowane nauką. Fajnie, że poruszyliście temat, akurat przypomniało mi się, że mam z najmłodszą popracować. Po wczorajszej akcji bardzo jej się to przyda :suchy:
Jeśli szczur chce się uczyć, nauka nie jest niczym trudnym. Polecam kliker. Dosłownie kilka lekcji i Kalinka podawała rączkę :]
http://www.youtube.com/watch?v=9zG2eJt9_4Q

filozof90, uczyłeś ich osobno czy uczyły się od siebie? U mnie Ligia od Kaliny nauczyła się i podawania rączki i obrotów, sama, zanim w ogóle przyszło mi do głowy, by akurat ją uczyć.Niestety nauczyła się też od Eleny włażenia na stół.
Liguś i Kalinka - piruety.
http://www.youtube.com/watch?v=VsRgJ_cvQrg
mam nadzieję, że nikogo nie będzie irytować monotonia ;)

powidlo
Newbie
Imię: Olga

Post autor: powidlo » 19 paź 2012, 7:39

filozof90, moja współlokatorka właśnie uczy szczurka chodzenia na dwóch łapkach metodą proszenia o smakołyki. I chodzi, normalnie jak w mordę strzelił, chodzi. I jest wyprostowany bardziej, niż ja, cholera. :zawstydzony:

Awatar użytkownika
kick
Bujający w obłokach

Szczury - ogólnie

Post autor: kick » 16 wrz 2018, 16:23

Dwa razy kupiłem i mnie kąsały... Nie przepadam.

Angels Don't Kill
Bujający w obłokach

Szczury - ogólnie

Post autor: Angels Don't Kill » 17 paź 2024, 21:36

Szczury ogólnie są niezwykłe, magiczne, tajemnicze, fantastyczne, kochane. Nie tak mądre jak sowy, ale najinteligentniejsze ze wszystkich zwierząt moim zdaniem.
W świecie relica myślałam o armii ze szczurów, chciałam je sobie hodować w piwnicy u babci, niestety za krótko żyją, choć nie wszystkie ; ) w mieście jakim mieszkałam byly takich rozmiarów jak jakieś kuny, choć nie wiem czy to dobre porównanie, bo bardziej przypominają koty albo małe lisy tak czy inaczej wielkiej wielkości, mieszkałam w bloku i schodziłam do nich do piwnicy by je dokarmiać, gdzie wszędzie były porozsypywane na nie trutki, sąsiedzi nawet chcieli wzywać policję, w każdym razie mam słabość do prawdziwych szczurów, nawet strollowanych ale zachowujących się wedle swojej Natury.

ODPOWIEDZ