A dodając coś do tej dyskusji, czy ja twierdziłem, że każda stacja telewizyjna, radio i gazety przekazują całą prawdę widzom?
Bo coś mi się wydaje, że ja nic takiego nie twierdziłem.
Jeszcze należałoby odróżnić w telewizji i w niektórych stacjach, a szczególnie w regionalnych stacjach, takich jak: TVP Warszawa, TVP INFO, niektóre reportaże, dokumenty, które, moim zdaniem są jak najbardziej wiarygodne dla widzów.
Bo uogólnianie wszystkich stacji i reportaży, jakie tam ukazują, że są złe, zakłamane, że manipulują, to chyba na miejscu nie jest.
Ja z wielką chęcią lubię oglądać takie reportaże, właśnie w regionalnych stacjach i programy dokumentalne, jakich w tych stacjach jest najwięcej puszczanych.
Natomiast, jeżeli ktoś używa prawidłowo swojego rozumu i ogląda takie reportaże w tych stacjach regionalnych, ogląda reportaże kryminalne, które się dzieją niemal codziennie wokół nas, to też powinien wiedzieć, że i dziennikarzom, reporterom, którzy ukazują takie dramaty, i policji, prokuraturze nie wolno wszystkiego ujawniać publicznie, bo jest to na etapie dowodów i prowadzonego śledztwa w takich sprawach. Więc widzowie niewiele się dowiedzą w takich sprawach, dramatycznych, kryminalnych.
I w takich przypadkach to nie jest tak, że reporterzy nie chcą powiedzieć, jak to wyglądało, jak było, tylko nie mogą wszystkiego ujawnić publicznie, bo poważne śledztwa są prowadzone anonimowo.
Także, nie wszystko jest nieprawda i manipulacją, ale nikt z widzów i tak nie będzie wiedział, co może być prawdą, a co nie.
Ludzie tylko oglądają i mogą wyciągać wnioski z tego, co widzą i słyszą w mediach.
Co do "biznesu w mediach", to prawda i ja tego nie kwestionuje, bo prawie każda stacja telewizyjna jest finansowana z ogromnych miliardów, a każdy dziennikarz nie zarabia mało, bo pracuje publicznie i sobie liczy za to nie małą stawkę.
I tutaj też miałbym pewne zastrzeżenia, co do zarobków dziennikarzy, bo nie wiadomo tak naprawdę, kto finansuje te media, i czy to jest tak do końca uczciwe.
Ale ja tego nie wiem, bo się na tym w ogóle nie znam.
-- śr 15 mar, 2017 15:51 --
Dafne pisze:To nie jest obraza a stwierdzenie faktu, bo Sniacy akurat jest trollem co robi z siebie ofiarę i jojczy jak to inni go oceniają. Nie karmijmy trolla, ja ignoruje jego wypowiedzi bo to takie bzdury ze glowa mała.
Ale ja Ci, dziewczyno nie zabraniam ignorować moich wypowiedzi i jest mi to, szczerze mówiąc, obojętne.
Ja na Twoje wypowiedzi również nie będę zwracał uwagi i będzie sprawiedliwie.
Ale ani Ty, ani druga koleżanka nie macie takiego prawa czepiać się, i to samych bzdur, które nie mają uzasadnienia w moich wypowiedziach.
To jest nie ok i nie w porządku. A jak ktoś sam w sobie nie chce widzieć nieprawidłowości, nie chce się do nich tak normalnie przyznać, tylko jest błędnie przekonany, to czy można na siłę zmienić czyjeś myślenie?
Nie ma w tym żadnej logiki, a powinna być.
Nie chcę też wypowiadać się nie na temat, bo wolę trzymać się regulaminu.