Ksiazki tradycyjne czy ebooki?
- Basia Komarek
Re: Ksiazki tradycyjne czy ebooki?
ebook zawsze mam pod ręką, nawet w podróży nie muszę pakować ciężkiej często książki tylko wyciągam telefon, tablet i czytam
na dzień dzisiejszy ebook lubie zapach farby drukarskiej i szelest papieru ale ebooki są wieczne i bardziej przenośne
Aktualnie łapię się na tym, że czytam jedną ksiązkę tradycyjną a druga na czytniku.
Zdecydowanie czytnik wygodniejszy, gdy się gdzieś jedzie. Czytnik zajmuje mniej miejsca i jest lżejszy.
Ale zapach ksiązki, jej ciężar, zdecydowanie jest najlepszy
Zdecydowanie czytnik wygodniejszy, gdy się gdzieś jedzie. Czytnik zajmuje mniej miejsca i jest lżejszy.
Ale zapach ksiązki, jej ciężar, zdecydowanie jest najlepszy
Zawsze uważałam, że lepsze są tradycyjne książki. Mam ich zresztą dużo, nie mieszczą mi się półkach. Ale stwierdziłam, że ja kiedyś zbankrutuję przez wydawanie pieniędzy na książki, więc uznałam, że lepszym rozwiązaniem będzie czytnik e-booków. Kupiłam więc sobie Kindle'a Paperwhite II. Sprawuje się bardzo dobrze, rzadko trzeba go ładować, nie męczy wzroku. No i jest lekki, więc nie muszę na wakacje brać dodatkowej torby na książki.
- Nightdream
Tylko i wyłącznie ebooki. Ale moje ukochane książki kupuję też w wersji papierowej, które są moją dumą na półce.
Jako że w czasie semestru na studiach czytam tylko jakieś książki na zajęcia, to zawsze w wersji elektronicznej, żal mi czasu albo nie chce mi się szukać książek po bibliotekach albo jeszcze gorzej w antykwariatach . Jak tylko mam dłuższe wolne to sięgam po papierowe książki dla przyjemności.
Przyznam się że od porodu, super się u mnie sprawdzają e-booki, wtedy w jednej ręce spokojnie mogę trzymać książkę, a drugą łapać zabawki
Ponieważ buraki z reguły siedzą na miedzy, zdecydowanie książki papierowe. E-booki mnie męczą.
Jednak wolę tradycyjne książki. Lubię czuć jak dotykam kartek i je przewracam. Ebooki ciężko mi się czyta.
Elektroniczna książka u mnie leży na boku,ja wolę książki tradycyjne.
Papier!!!
- QueenDream
- Imię: Aldona
Do elektronicznej zerkam tylko i wyłącznie wtedy, kiedy już nie mogę znaleźć interesującego mnie tytułu w najbliższych bibliotekach, bądź jest to któraś część jakieś sagi, na która trzeba długo czekać, więc żeby nie stracić wątku czytam e-booka.
Tylko książka tradycyjna,papierowa.Dzisiaj wszyscy korzystają z Internetu,mało kto zagląda do Biblioteki czy choćby nawet do Księgarni,a . Często zachodzę obejrzeć co nowego w Księgarniach, z Biblioteki wypożyczam po kilka książek,ponieważ lubię czytać.
Wolę książki tradycyjne, ah ten zapach, szelest papieru i błogie muskanie go palcami... e-booki nie są złe, są dla mnie taką alternatywą - jeśli nigdzie nie mogę znaleźć upatrzonej powieści w formie tradycyjnej, szukam e-booka w formacie EPUB lub MOBI, wgrywam na czytnik i czytam.
- aspołeczne.kurczę
- attention whore
Też preferuję książkę w tradycyjnej formie, choć między Bogiem a prawdą, częściej czytam ebooki z przyczyn pragmatycznych. Jednak zdecydowanie nie jest to to samo. Ciekawe, czy kiedyś znikną papierowe książki, czy podzielą los papierowych listów i pocztówek.
Oczywistości są po to, by je podawać w wątpliwość.
Tego bym nie chciała. :c Koresponduję z paroma osobami w ten sposób i to naprawdę świetna zabawa!