Czy dziewczyna może zgwałcić chłopaka?
-
-
- Imię: Ignac.
Nie ma tu nic o płci. Nie wiem, jak można myślec tak stereotypowo. Podobno jest równouprawnienie, a tu kobiety same odbierają sobie możliwośc gwałcenia faceta.ciocia Wikipedia pisze:Zgwałcenie – w szerokim tego słowa znaczeniu jest to zmuszenie drugiej osoby do obcowania płciowego, poddania się innej czynności seksualnej lub wykonania takiej czynności:
- przy użyciu przemocy, groźby bezprawnej lub podstępu
- przy wykorzystaniu bezradności lub wynikających z upośledzenia umysłowego lub choroby psychicznej braku zdolności tej osoby do rozpoznania znaczenia czynu lub pokierowania swoim postępowaniem
- przez nadużycie stosunku zależności lub wykorzystanie krytycznego położenia tej osoby
Zależy z jakiej strony patrzeć.
Bo tak, jak kobieta może faceta zgwałcić ma czym?
No ale jak już facetowi (no wiecie) i dojdzie do stosunku, to raczej nie można nazwać tego gwałtem. Chyba że facet był nie w stanie upojenia (czymś) i nie pamięta co się stało. I stan nieświadomości i to co się podczas niej stało można nazwać gwałtem.
Tak się mówi gwałt. Bo ogólnie wiadomo, że gwałt to jest stosunek płciowy, bez zgody jednej ze stron. No ale jeżeli facet nie chce to mu jego (nazwijmy go junior) się nie obudzi i nie ma zabawy.
Więc tak czy owak kobieta faceta nie zgwałci.
Koniec Kropka, git majonez, auf wiedersehen jak to mawia mój nauczyciel
Bo tak, jak kobieta może faceta zgwałcić ma czym?
No ale jak już facetowi (no wiecie) i dojdzie do stosunku, to raczej nie można nazwać tego gwałtem. Chyba że facet był nie w stanie upojenia (czymś) i nie pamięta co się stało. I stan nieświadomości i to co się podczas niej stało można nazwać gwałtem.
Tak się mówi gwałt. Bo ogólnie wiadomo, że gwałt to jest stosunek płciowy, bez zgody jednej ze stron. No ale jeżeli facet nie chce to mu jego (nazwijmy go junior) się nie obudzi i nie ma zabawy.
Więc tak czy owak kobieta faceta nie zgwałci.
Koniec Kropka, git majonez, auf wiedersehen jak to mawia mój nauczyciel
Od kiedy to wzwód jest wywoływany poprzez chęć jego posiadacza? A, mam ochotę poruchać, więc wstawaj Wacek, do roboty. Aaa, dzisiaj nie chce mi się ruchać, no to nie wstawaj.residentevil6 pisze:No ale jeżeli facet nie chce to mu jego (nazwijmy go junior) się nie obudzi i nie ma zabawy.
Otóż nie. Wzwód jest wywoływany przez bodźce (erotyczne) - jeśli są dostatecznie silnie, to mężczyzna nie jest w stanie im się przeciwstawić, nawet jeśli całe jego jestestwo się przed tym broni.
Tak, kobieta może zgwałcić mężczyznę.
Re: Czy dziewczyna może zgwałcić chłopaka?
Potwierdzam stwierdzenie przedmówcy... kobieta może wymóc stosunek seksualny z mężczyzną wbrew jego woli.
Na przykład ja jestem łatwym celem takiego gwałtu:) Była nawet podjęta taka próba i gdyby nie mój kolega, który był ze mną wtedy, to Bóg jeden wie co do czego by doszło:D
Na przykład ja jestem łatwym celem takiego gwałtu:) Była nawet podjęta taka próba i gdyby nie mój kolega, który był ze mną wtedy, to Bóg jeden wie co do czego by doszło:D
Mi się też wydaje, że może... Jak nie poprzez stosunek, to może go przecież jakoś przywiązać [ nie wnikam, są różne historie życiowe] do łóżka kajdankami i wymusić na nim seks oralny. No, w sensie... że może przecież to zrobić, chociaż on tego nie chce, tylko nie wiem jak, przecież faceci mają więcej siły. To musiałaby być bardzo gruba kobieta.
Kurde, w ogóle jaki nonsens. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.
Kurde, w ogóle jaki nonsens. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.
Pomijając, że kobieta może byś silniejsza od płci przeciwnej, trzeba mieć na uwadze, że pewna grupa mężczyzn czuje blokadę przed użyciem siły wobec kobiet nawet jeżeli ta jej używa wobec niego.tylko nie wiem jak, przecież faceci mają więcej siły. To musiałaby być bardzo gruba kobieta.
-
- Imię: Olga
Jasne, że tak. To jest jakiś dziwny pogląd, że nie, przecież dziewczyna może to zrobić wbrew woli chłopaka.
Jak najbardziej możliwe, nawet jeśli nie uzyska się podniecenia faceta i jego erekcji sposobami tradycyjnymi to przy pewnym stopniu znajomości anatomii można wywołać erekcję mechanicznie że się tak wyrażę
I jak to ma wyglądać? Z miękkiej gąbki pożytku nie będzie, biologii się nie oszuka, więc jak chcesz to uzyskać mechanicznie?ANIOŁ pisze:można wywołać erekcję mechanicznie że się tak wyrażę
W dalszym ciągu
Dafne pisze:Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.
Paluszek w... i jak znajdzie dobry punkcik to wywołuje silną erekcję właśnie w sumie mechanicznieDafne pisze:I jak to ma wyglądać? Z miękkiej gąbki pożytku nie będzie, biologii się nie oszuka, więc jak chcesz to uzyskać mechanicznie?ANIOŁ pisze:można wywołać erekcję mechanicznie że się tak wyrażę
W dalszym ciąguDafne pisze:Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.
Średnio mi się to widzi, najbardziej z tego względu, że kobieta raczej ma mniej siły. Chociaż wyjątki zapewne też mają swoje miejsce
A mi się wydaje, że jest to możliwe.. już nie chodzi o siłę tylko o podstęp.she pisze:Średnio mi się to widzi, najbardziej z tego względu, że kobieta raczej ma mniej siły. Chociaż wyjątki zapewne też mają swoje miejsce
Poza tym.. dzisiejszy 'mężczyźni'... wnosząc na górę worek z 10kg mają problem, bo coś im strzela tu i ówdzie..
Ale miałam na myśli sytuacje, gdzie podstęp nic nie zdziałał
-
Od czego są narkotyki i inne środki uspokajająco-nasenne?she pisze:Średnio mi się to widzi, najbardziej z tego względu, że kobieta raczej ma mniej siły.
^ od zażywania.
Nie brałabym tego pod uwagę, w sumie gwałtu też nie, no ale...skoro już, to bardziej na czysto.
Nie brałabym tego pod uwagę, w sumie gwałtu też nie, no ale...skoro już, to bardziej na czysto.
Natknęłam się na następujący artykuł o trzech kobietach z Afryki, które gwałciły autostopowiczów w celu uzyskania spermy do celów rytualnych zapewniających bogactwo.
Gwałt to przede wszystkim naruszenie wolnej woli. Większość mężczyzn powie, że nie ma nic przeciwko, lepsze to niż własna ręka - większej bzdury nie słyszałam. Ciekawa jestem, jak by zareagowali, gdyby zostali obezwładnieni, obdarci z resztek godności i wykorzystani seksualnie przez jakiegoś babsztyla, bo o to głównie chodzi, nie o biologiczne mechanizmy.Nastolatek chciał dostać się do miasta. Podczas podróży oskarżeni odurzyli go środkiem w aerozolu, po czym zboczyli z drogi, skręcając w zarośla niedaleko rzeki Mukuvusi, gdzie zmusili ofiarę do wypicia mikstury stymulującej popęd seksualny”.
„Potem zmusili nastolatka do odbycia czynności seksualnych z trzema kobietami, z użyciem prezerwatywy. Po wszystkim zabrali kondomy wypełnione spermą i ponownie odurzyli go aerozolem, po czym odjechali, zostawiając go nieprzytomnego. Kiedy nastolatek się obudził, powiadomił o całym zajściu policję”
Ostatnio zmieniony 27 lut 2013, 18:28 przez Amie, łącznie zmieniany 1 raz.
Gang kobiet z Zimbabwe (dawna Rodezja) gwałcił mężczyzn, a ich spermę wykorzystywał do rytualnych obrzędów.
Przed sądem w Harare (stolica Zimbabwe) rozpoczął się proces trzech kobiet, które zatrzymano po roku poszukiwań. Oskarżono je o gwałty i organizowanie rytualnych spotkań, których uczestnicy - dzięki spermie ofiar – mieli zapewnić sobie bogactwo.
wg. gazeta.pl
Przed sądem w Harare (stolica Zimbabwe) rozpoczął się proces trzech kobiet, które zatrzymano po roku poszukiwań. Oskarżono je o gwałty i organizowanie rytualnych spotkań, których uczestnicy - dzięki spermie ofiar – mieli zapewnić sobie bogactwo.
wg. gazeta.pl
Zgredfil, xD
Nadmienię, że model patriarchalnego społeczeństwa nie ułatwia sprawy. Gwałt dokonany na mężczyźnie musi być dla niego szczególnie uwłaczający, jeśli powszechnie przyjęte jest, że płeć męska ma nad kobietami fizyczną przewagę.
Nadmienię, że model patriarchalnego społeczeństwa nie ułatwia sprawy. Gwałt dokonany na mężczyźnie musi być dla niego szczególnie uwłaczający, jeśli powszechnie przyjęte jest, że płeć męska ma nad kobietami fizyczną przewagę.
Myślę, że każda przemoc fizyczna jest w jakiś sposób uwłaczająca, niezależnie od modelu społeczeństwa. Nie podejmuję się natomiast rozważać takich przypadków w aspekcie "koniecznej przyjemności" (jeśli była).Amie pisze:Zgredfil, xD
Dla niektórych ma to niestety duże znaczenie, wychowanie "na macho" też ten schemat utrwala, potęguje poczucie słabości.Zgredfil pisze:Myślę, że każda przemoc fizyczna jest w jakiś sposób uwłaczająca, niezależnie od modelu społeczeństwa.
To już jest problem tych, którzy są lub udają macho. Pewnie tak potraktowani cierpieliby bardziej, a może potrafiliby obrócić to w swój sukces...Amie pisze:Dla niektórych ma to niestety duże znaczenie, wychowanie "na macho" też ten schemat utrwala, potęguje poczucie słabości.
Glupie pytanie, oczywiscie ze moze.
Może - mnie próbowała. Może to gwałt za duże słowo, bo kojarzy się z brutalnością, ale jak definiować gwałt jako zachowanie na tle seksualnym, które nam nie odpowiada to tak próbowała.
Stare czasy.
Stare czasy.