Antykoncepcja
Re: Antykoncepcja
Robe-Rose, ja też zbytnio nie ufam tabletkom czy plastrom, po przerwaniu ich stosowania zabezpieczam się wyłącznie prezerwatywą. Jakoś nie martwię się czy zajdę w ciążę, jesteśmy ostrożni, no ale wiadomo prezerwatywa obowiązkowa.
-
Usunięty 2094
Stosuję tzw. "obserwację śluzu", no i mniej więcej wiem, kiedy mam owulację, bo liczę sobie.Eteryczna pisze:Ale "na oko" pewnie by i starczyło. No i proponuję samej wyśledzić dni płodne i je omijać szerokim łukiem.
Dziękuję Wam, kobitki
No tak, śluz dużo podpowie. A nie masz innych objawów? Mnie np. plecy na dole strasznie bolą.Robe-Rose pisze:Stosuję tzw. "obserwację śluzu", no i mniej więcej wiem, kiedy mam owulację, bo liczę sobie.Eteryczna pisze:Ale "na oko" pewnie by i starczyło. No i proponuję samej wyśledzić dni płodne i je omijać szerokim łukiem.
Dziękuję Wam, kobitki.
-
Usunięty 2094
Czasem mam objawy, niekiedy bywało tak, jak u Ciebie, że plecy bolały (może to przez jajniki, nie wiem), ale zwykle mam migreny i niskie ciśnienie.
-
Icannotfly.

- Imię: Agnieszka
Łał, nie spodziewałam się, że będzie to miało aż tak dużą skuteczność.TrisHka pisze:Co o tym myślicie? Skuteczność wynosi 99,3%, czyli tyle, ile tabletek antykoncepcyjnych.
Ja też jakoś nie ufam tabletkom chociaż mają większą skuteczność niż prezerwatywa. Póki co ona nam wystarcza i jeszcze nas nie zawiodła.Robe-Rose pisze:Mam pytanie. Czy w ramach zabezpieczenia starczyłaby prezerwatywa, globulki dopochwowe (jako jedna z niewielu, bez recepty) i ew. stosunek przerywany? U gina już byłam, mam pierwszą wizytę za sobą, więc nie o to chodzi, że się boję iść, ale nie ufam hormonalnym lekom. No i jeszcze nie pracuję, więc jakby to powiedzieć, chciałabym pójść po najniższych kosztach.
Też byłam zdziwiona czytaj to, ponieważ nie spodziewałam się, że jest aż tak duża skuteczność.Icannotfly. pisze:Łał, nie spodziewałam się, że będzie to miało aż tak dużą skuteczność.
U mnie taka sama sytuacja. Stosowałam kiedyś plastry, ale nie ze względu na antykoncepcję.Icannotfly. pisze:Póki co ona nam wystarcza i jeszcze nas nie zawiodła.
-
Usunięty 2094
A nie boicie sie ze ta gumka wam peknie? Przeciez jesli prezerwatywa jest jedyna metoda anty to strach jest wiekszy... ja sie wlasnie boje sprobowac tylko z tym i szukam drugiej metody.
-
Icannotfly.

- Imię: Agnieszka
Jeszcze się nam to nie zdarzyło. Gumka musi być na prawdę bardzo felerna albo źle użytkowana żeby pękła. Poza tym partner nigdy nie kończy we mnie, nawet w gumce.Robe-Rose pisze:A nie boicie sie ze ta gumka wam peknie?
-
Usunięty 2094
No i to chyba najlepsze rozwiązanie...Icannotfly. pisze:Poza tym partner nigdy nie kończy we mnie, nawet w gumce.
Jak macie stałych i pewnych partnerów, to niesamowicie dużo tracicie, jeżeli uprawiacie seks z prezerwatywą.. 
to tak jak pytanie. a nie boisz się że tabletki/plastry zadziałają, albo przestaną działać? Ja jakoś się nie martwię, jakoś wszystko robię z głową..Robe-Rose pisze:A nie boicie sie ze ta gumka wam peknie?
i tak jak wspomniała...
Fakt, powstał jakiś stereotyp, że gumka pęka, ale chyba naprawdę w dziwnych przypadkach..Icannotfly. pisze: Gumka musi być na prawdę bardzo felerna albo źle użytkowana żeby pękła.
Icannotfly. pisze:Poza tym partner nigdy nie kończy we mnie, nawet w gumce.
u mnie tak nie jest.. i nie żałujęRobe-Rose pisze:No i to chyba najlepsze rozwiązanie...
tu się mylisz.. ja po przerwaniu antykoncepcji nie mam regularnych miesiączek więc czasem ciężko wyliczyć dni płodne, niepłodne.. a wstrzymywać się od seksu tydzień, dwa to czasami głupota. Poza tym mój organizm jest "wyjątkowy" po antykoncepcji i mam wręcz wzmożona płodność....TrisHka pisze:Jak macie stałych i pewnych partnerów, to niesamowicie dużo tracicie, jeżeli uprawiacie seks z prezerwatywą..
Nie chodziło mi o antykoncepcje, a o sam seks.Muszol pisze:tu się mylisz.. ja po przerwaniu antykoncepcji nie mam regularnych miesiączek więc czasem ciężko wyliczyć dni płodne, niepłodne.. a wstrzymywać się od seksu tydzień, dwa to czasami głupota. Poza tym mój organizm jest "wyjątkowy" po antykoncepcji i mam wręcz wzmożona płodność....
Też mówię o seksie( bez prezerwatywy), z naciskiem na konsekwencje 
-
powidlo

- Imię: Olga
Omg, mój Luby pracuje jako kurier i wie, jak czasem są zapakowane czy przewożone prezerwatywy, jak różni się paczka do apteki (zawsze muszą być przestrzegane pewne zasady, odpowiednia temperatura i inne pierdoły mniej lub bardziej ważne) czy to lekarstwa czy też nie i naprawdę.. różnica jest sporaMuszol pisze:
Gdzie zazwyczaj kupujecie prezerwatywy?
Postautor: Muszol » wt 27 gru, 2011 03:10
Apteka?
Kiosk?
Sklep spożywczy?
Czy przywiązujecie do tego wagę czy jest wam to obojętne?
Chyba bym nie zaufała bez jeszcze jakiegoś zabezpieczenia, mój organizm lubi mi sprawiać niespodzianki, nie wierzę w przewidywalność..TrisHka pisze:autor: TrisHka » pn 06 lut, 2012 19:57
Pearly
Pearly to mały komputer cyklu przeznaczony do antykoncepcji, charakteryzujący się skutecznością na poziomie 99,36% potwierdzoną badaniami klinicznymi. Baza danych o ponad 1 milionie cykli kobiet znajdująca się w pamięci urządzenie umożliwia skuteczne wyznaczanie dni płodych i niepłodnych oraz owulacji.
Pearly zapewnia przyjazną kobiecie, wygodną i ekologiczną antykoncepcję, współdziałającą z kobiecym cyklem i nie wywołującą żadnych skutków ubocznych.
Wbudowana bateria nie wymagająca ładowania, niepodświetlany wyświetlacz oraz nieco inna konstrukcja Pearly w porównaniu do pozostałych komputerów cyklu, umożliwiły uzyskanie tak atrakcyjniej przystępnej ceny produktu, przy zachowaniu takiej samej skuteczności. Niewielkie rozmiary komputera cyklu oraz brak konieczności ładowania sprawia, że jest on doskonałym rozwiązaniem dla kobiet, które dużo i często podróżują.
Użytkowanie komputera cyklu Pearly
Za pomocą codziennych pomiarów temperatury pod językiem, komputer precyzyjnie określa występowanie dni płodnych i niepłodnych oraz owulacji. Pomiar trwa około 30-40 sekund. Wyniki są wiarygodne już od pierwszego pomiaru.
Yyy, chyba mnie nie zrozumiałaś. Nie twierdzę, że ma nie być żadnego zabezpieczenia. Po prostu gumka ujmuje dużo doznań. A jak ma się stałego partnera i jest się go pewnym, to np tabki albo plastry powodują to, że możecie zrezygnować z gumek zwiększając swoje doznaniaMuszol pisze:Też mówię o seksie( bez prezerwatywy), z naciskiem na konsekwencje
Ale to chyba zależne jest od wyników jakie się uzyskujeho pisze:Chyba bym nie zaufała bez jeszcze jakiegoś zabezpieczenia, mój organizm lubi mi sprawiać niespodzianki, nie wierzę w przewidywalność..
-
powidlo

A możliwe w sumie, niespecjalnie się znam na tej metodzie.TrisHka pisze:Ale to chyba zależne jest od wyników jakie się uzyskuje
Tabletki antykoncepcyjne
Za prezerwatywami nie przepadam, bo po pierwsze zwykle mnie uczulają i po takim jednym "zapomnieniu" mam tydzień wyjęty z życiorysu, a po drugie... hamują spontan 
Mówiłem że Cię lubię ?Nanya pisze:Tabletki antykoncepcyjneZa prezerwatywami nie przepadam, bo po pierwsze zwykle mnie uczulają i po takim jednym "zapomnieniu" mam tydzień wyjęty z życiorysu, a po drugie... hamują spontan
Co do antykoncepcji to obecnie tabletki preferuję, czekam niecierpliwie aż w końcu zrobią tabletki dla mężczyzn, czytałem że już dosyć dawno temu zaczęli nad tym prace, wtedy oczywiście bym używał bo kobiety są często takie nieodpowiedzialne w braniu tabletek
-
powidlo

No czy ja wiem,czy to ma tę samą wagę.ANIOŁ pisze:poza tym czasem sie spotyka panie panicznie bojące się chemii, ciekawe czy wiedzą co jedzą każdego dnia![]()
dramat. Nikomu nie polecam.ANIOŁ pisze:przez krótki okres globulki
Zastanawiam się nad zastrzykami, ale chyba potrzebuję fachowej porady, bo Internet mnie wytrąca z równowagi.
Zastrzyki to myślę niezły pomysł, nie wiem czy przypadkiem już nie ma implantów w tym zacofanym kraju, jakiś rok temu kumpela przyjechała z UK i nawet tam już stosuje się normalnie implant podskórny, niewidoczny, ale jak dotknąłem to jakby była gruba igła zaszyta pod skórądż. pisze:No czy ja wiem,czy to ma tę samą wagę.ANIOŁ pisze:poza tym czasem sie spotyka panie panicznie bojące się chemii, ciekawe czy wiedzą co jedzą każdego dnia
dramat. Nikomu nie polecam.ANIOŁ pisze:przez krótki okres globulki
Zastanawiam się nad zastrzykami, ale chyba potrzebuję fachowej porady, bo Internet mnie wytrąca z równowagi.
-
powidlo

ANIOŁ, implant? jakieś informacje dalsze?
Szczegółów nie znam ale pogoglowałem i znalazł takie info http://kobieta.wp.pl/kat,26355,title,Im ... aid=1102bf Jak wyczytałem, ten wynalazek wreszcie trawił do Polskidż. pisze:ANIOŁ, implant? jakieś informacje dalsze?
-
Usunięty 2094
Dobrze dobrane tabletki anty są naprawdę skuteczne. Miałam przedtem badanie krwi, aby sprawdzić, czy nie jestem na żaden składnik uczulona. Minus jest taki, że trzeba uważać z alkoholem. Dlatego nie jest to dobra metoda dla osób lubiących wypić- tak wynika z ulotki. Co nie znaczy, że wcale nie można pić
. Ja się boję, wolę uważać, dlatego tylko sporadycznie piję, ale to polega na jednym czy dwóch piwkach lub kilka lampkach wina... Nie wiadomo, jakby to potem wyglądało.
Od roku biorę tabsy Cilest. Nie narzekam. Najważniejsze, że spełniają swoją rolę. Gumkom stanowczo nie ufam. I to strasznie niezręczne, na dobrą sprawę.
Myślałam też o spirali, ale słyszałam, że pewna kobieta wpadła i urodziła dziecko, w którego to główce była owa spirala. To mnie odstraszyło od tej metody.
Od roku biorę tabsy Cilest. Nie narzekam. Najważniejsze, że spełniają swoją rolę. Gumkom stanowczo nie ufam. I to strasznie niezręczne, na dobrą sprawę.
Warto sobie nastawić budzik, zaznaczyć w kalendarzu, cokolwiek. Ja mam aplikację, która mi pipa o konkretnej godzinie. Nigdy nie zapomniałam o żadnej. Bardzo tego pilnuję.ANIOŁ pisze: wtedy oczywiście bym używał bo kobiety są często takie nieodpowiedzialne w braniu tabletek
Myślałam też o spirali, ale słyszałam, że pewna kobieta wpadła i urodziła dziecko, w którego to główce była owa spirala. To mnie odstraszyło od tej metody.
To bardzo proste ale skutecznie rozwiązanie, też właśnie swojej dziewczynie je podpowiedziałem jak zobaczyłem jak sama sobie z tym radzi,Cilest są niezłe u mojej dziewczyny nic np nie skoczyła wagaDafne pisze:Warto sobie nastawić budzik, zaznaczyć w kalendarzu, cokolwiek. Ja mam aplikację, która mi pipa o konkretnej godzinie. Nigdy nie zapomniałam o żadnej. Bardzo tego pilnuję.ANIOŁ pisze: wtedy oczywiście bym używał bo kobiety są często takie nieodpowiedzialne w braniu tabletek
.
-
Usunięty 2094
ANIOŁ, też nie mam skutków ubocznych. Więc myślę, że to dobre tabletki.
-
powidlo

Tia. Wiele przypadków. Też o tym myślałam, ale generalnie, to nie zakładają kobietą przez 30. z tego co wiem i przed porodem. Niestety.Dafne pisze:Myślałam też o spirali, ale słyszałam, że pewna kobieta wpadła i urodziła dziecko, w którego to główce była owa spirala. To mnie odstraszyło od tej metody.
-
Usunięty 2094
A właściwie, co jest nie tak ze spiralą? Są jakieś przeciwskazania medyczne?dż. pisze:Tia. Wiele przypadków. Też o tym myślałam, ale generalnie, to nie zakładają kobietą przez 30. z tego co wiem i przed porodem. Niestety.Dafne pisze:Myślałam też o spirali, ale słyszałam, że pewna kobieta wpadła i urodziła dziecko, w którego to główce była owa spirala. To mnie odstraszyło od tej metody.
- Jaśmin

- Imię: Cornèlia
Różne metody przetestowałam. I tabletki (dawno temu) i stosunek przerywany przez 4 lata bez niespodzianek. A aktualnie gumki. Do tabletek już bym nie wróciła, bo to jednak zabawa hormonami i zupełnie mnie nie przekonują.
Ja też nie jestem przekonana zabawą z hormonami, wystarczają mi same moje problemy z nimi
Obecnie korzystamy z gumek i nie narzekamy. W przyszłości jednak chyba wypróbuję plastry, chociaż też mam co do nich pewne wątpliwości.
Ja sie zastanawiam nad zastrzykami, bo tabletki mnie niemozliwie irytowaly. Szczegolnie, kiedy zapomnialam ich ze soba gdzies zabrac, wyjezdzajac.