Fani białego wilka łączcie się! Dyskusję czas rozpocząć! xD
dokładnieQ pisze:A tam, Geralt. Mnie zawsze Jaskier rozbraja![]()
a dla mnie w zupełności to wystarczyło, by zostać wierną fanką wiedźmina.sepän poika pisze:Niewątpliwie Saga o Wiedźminie jest bardzo interesującą kompilacją wielu innych opowiadań i mitów, konceptów fantasy, oplecionych bardzo sprawnym językiem i karczemnym humorem. Czyta się to bardzo dobrze, ale daleko mi do bycia oddanym fanem, co świata poza Wiedźminem nie widzi.
To w sumie dziwne, bo jest generalnie uznane za ponadczasową prawdę, że Trylogia Husycka jest dużo lepsza i dojrzalsza niż Wiedźmin.Amie pisze: Pierwszą książką Sapkowskiego, którą przeczytałam, było "Narrenturm". Niesłychanie mnie nudziła i zraziłam się do tego autora, ale sięgnęłam po Wiedźmina i wszelkie uprzedzenia zniknęły.
Może to dlatego, że czytałam ją na konkurs.sepän poika pisze:To w sumie dziwne, bo jest generalnie uznane za ponadczasową prawdę, że Trylogia Husycka jest dużo lepsza i dojrzalsza niż Wiedźmin.
Odmienia się Jaskra droga Dafne. Na pewno znajdziesz natchnienie i przeczytasz dalsze tomy.Dafne pisze:Przeczytałam trzy pierwsze części. Szukam natchnienia, by kontynuować czwartą część, po którą się wzięłam. Lubię Jaskiera, Ciri i Triss. Co się tyczy Geralta, nie poświęcam mu w myślach zbyt wiele uwagi, ale lubię też postać wampira (Regis). Fajne są w tej sadze opisy mitycznych stworzeń, gorzej, gdy nadchodzą opisy batalistyczne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości