Dragon Ball Z vs Dragon Ball KAI

Świat komiksu i animacji azjatyckiej jest niezwykle bogaty w emocje, tajemnice i w to wszystko o czym mozemy tylko pomarzyć. Zapraszamy do poszperania wśrod muzyki, dram i filmów azjatyckiech.
Nie wiesz od czego zacząć? Pomożemy. "Siedzisz" w tym? Zapraszamy do dyskusji.

Co lepsze?

DB KAI
2
8%
DB Z
22
92%

Liczba głosów: 24

metanoied
Newbie
Imię: Damien

Re: Dragon Ball Z vs Dragon Ball KAI

Post autor: metanoied » 03 paź 2013, 10:02

Raczej nie ma co porównywać :oczami: DBZ jest o wiele wiele, wiele lepsze. Moim zdaniem to trochę taki temat w stylu "Warka vs VIP z Bierdonki" :D

Makaron
Łapacz chmur
Imię: Berkano

Post autor: Makaron » 03 paź 2013, 11:01

metanoied pisze:Raczej nie ma co porównywać :oczami: DBZ jest o wiele wiele, wiele lepsze. Moim zdaniem to trochę taki temat w stylu "Warka vs VIP z Bierdonki" :D
Z czym jest lepsze?
Ze względu na sentyment, tasiemce oraz słabą kreskę? :P

Awatar użytkownika
Pawian
Marzyciel

Post autor: Pawian » 03 paź 2013, 14:06

Ja wlasnie postanowilam nie ogladac tej serii, bo jako czlowiek dorosly ma sie juz inny poglad na pewne sprawy i tasiemce moga irytowac. Jako dziecko widzi sie rzeczy nieco inaczej. Zostawie sobie to anime jako wspomnienie, bo tam wypada najlepiej.

metanoied
Newbie
Imię: Damien

Post autor: metanoied » 09 paź 2013, 9:52

Makaron, sentyment, słaba kreska oraz fabuła.

Fujima
Początkujący marzyciel
Imię: Fujima

Post autor: Fujima » 12 kwie 2014, 22:18

Osobiście nie oglądałem DBZ, tylko gdy byłem młodszy grałem w jakąś grę, gdzie była przedstawiona cała fabuła. Wtedy jeszcze nawet nie wiedziałem, co to znaczy anime czy manga.

Gdy zainteresowałem się tym tematem, odkryłem, że ta fajna gra była na podstawie anime i mangi, które jest pozycją obowiązkową. Niby znałem fabułę i tak dalej, ale jakoś ciągnęło mnie do tej serii, a mój kolega bardzo ją lubił, więc obejrzałem DB Kai w poprzednie wakacje. Jestem wielkim dzieckiem więc seria okropnie przypadła mi do gustu (uwielbiam szołneny), skończyłem ją bardzo szybko, bo nie mogłem przestać oglądać, i jakbym wtedy nie zajął się od razu Hunter x Hunter, to pewnie wziąłbym się za pozostałe części.

Tak jakoś przestałem się powiedzmy jarać Dragon Ballem na pół roku. Gdzieś na początku tego sobie o tym przypomniałem i... raz kozie śmierć, zacząłem kupować mangę. Mam na razie na półce dziesięć pierwszych tomów i chcę skompletować przynajmniej do szesnastego, by zamknąć pierwszą serię anime. Czyta się świetnie, humor jest na moim poziomie bo bardzo rozwala, a wszystko jest takie słodkie XD

O tym, że w tym sezonie rozpocznie się kontynuacja Dragon Ball Kai dowiedziałem się właściwie całkiem przez przypadek. Po prostu wszedłem na stronę animezone i bach! Zapowiedź! Okropnie się ucieszyłem i czekałem na pierwszy odcinek, który obejrzałem gdzieś tydzień temu. Świetnie jest na powrót widzieć, jak wszyscy się ruszają i są w kolorach <3

Awatar użytkownika
Patorek
Spełniacz Marzeń
Imię: Twoje marzenie

Post autor: Patorek » 12 kwie 2014, 22:33

Fujima, gdzie kupujesz mangę i po ile?

Fujima
Początkujący marzyciel

Post autor: Fujima » 12 kwie 2014, 22:45

W Krakowie jest taki specjalistyczny mangowy sklep, gdzie są właściwie wszystkie pozycje wydane w polsce. Tego typu sklep z tego co wiem istnieje na pewno też w Warszawie, Szczecinie, Katowicach i Gdańsku. Na razie miałem szczęście i trafiały mi się używane egzemplarze po 10 złotych. *nie ma zazwyczaj żadnej różnicy między używanymi a nieużywanymi poza tym, że używana została raz przeczytana i odłożona na półkę*. Te nowe pewnie kosztują 13 złotych, bo taka jest cena okładkowa początkowych tomów. Możliwe, że następne są trochę droższe, ale na pewno nie więcej niż 16 za jeden.

Awatar użytkownika
Pawian
Marzyciel

Post autor: Pawian » 12 kwie 2014, 22:48

To i tak nie drogo. W empiku mangi sa nawet po 5 dyszek.

Awatar użytkownika
Patorek
Spełniacz Marzeń
Imię: Twoje marzenie

Post autor: Patorek » 12 kwie 2014, 22:53

Fujima, ja mam chyba dwa pierwsze tomy, ale z chęcią bym zakupił wszystkie. Może kiedyś wybiorę się do tego sklepu. :D

Fujima
Początkujący marzyciel

Post autor: Fujima » 12 kwie 2014, 23:01

Z tego co wiem w empikach są tylko najnowsze pozycje, więc jeśli byś chciała zakupić coś starszego, nawet typu InuYasha lub Sailor Moon, to byłby problem, a w takich sklepach, o których mówię jest wszystko, od mang, przez gadżety aż po japońskie gry na konsole typu Nintendo DS, których gdzie indziej szukać ze świecą. Mangi zazwyczaj chodzą miedzy 13 a 25 złotych, wszystko zależy od tego, czy posiada obwolutę, jakiej jakości jest papier i jaki jest rozmiar mangi. Poza tym te od Waneko są zazwyczaj po 18, a z JPF-u trochę tańsze, z czego te formatu A4 chodzą po 25 złotych.
http://www.komiksiarnia.pl/ <-- strona sklepu w Katowicach i Krakowie.

Serio?
Marzyciel-Gaduła+
Imię: Marlena

Post autor: Serio? » 13 kwie 2014, 19:03

Jestem absolutną fanką DB Z.
Miałam podejście do db kai na samym początku jego wydania, obejrzałam chyba pierwsze 10 odcinków, ale nie chwyciło mnie za serce. Nie wiem, czy jest lepsza od zetki, bo nie oglądałam na bieżąco, natomiast do dbz mam po prostu sentyment :)

Makaron
Łapacz chmur
Imię: Berkano

Post autor: Makaron » 14 kwie 2014, 15:32

DBZ Saga Buu !
Do tego jeszcze ten rtl7'owski lektor.. :serce:
DB Kai nie podoba mi się opening i ending, ale kreska lepsza i fabuła skrócona o zbędne momenty :).

Z sentymentu DBZ, ale gdybym miał go po raz pierwszy w tym wieku obejrzeć to tylko Kai :)

KA.... - ME.... - HA.... - ME.... - HAAAaaa... ! I łzy wypływają strumieniami :zawstydzony:

ODPOWIEDZ