Wojowniczki z krainy marzeń (anime oraz manga).

Świat komiksu i animacji azjatyckiej jest niezwykle bogaty w emocje, tajemnice i w to wszystko o czym mozemy tylko pomarzyć. Zapraszamy do poszperania wśrod muzyki, dram i filmów azjatyckiech.
Nie wiesz od czego zacząć? Pomożemy. "Siedzisz" w tym? Zapraszamy do dyskusji.
Awatar użytkownika
Melancthe
Newbie
Imię: Wioletta

Wojowniczki z krainy marzeń (anime oraz manga).

Post autor: Melancthe » 16 paź 2011, 20:41

Jest to dzieło grupy rysowniczek Clamp - historia trzech nastolatek: Hikaru, Umi i Fuu, z trzech różnych szkół, które będąc na wycieczce na wieży Tokio, zostały przeniesione do magicznego świata o nazwie Cephiro.... (2serie anime, 3tomy mangi, 3odc. OVA)

Zastanawiam sie jak to jest możliwe, iż na forum o marzeniach, zwłaszcza w tym dziale, nie pojawił się jak do tej pory ten tytuł. Co prawda anime było emitowane dość dawno (jap.17 października 1994 – 27 listopada 1995, ova powstała w 1997), ale myślę, że nie tylko ja o nim pamiętam.

Czy ktoś jeszcze ma sentyment do "wojowniczek"? Jaka była wasza ulubiona postać? A może należycie do istot, które nigdy nie oglądały tego anime/nie czytały mangi?

Muszę przyznać, że na dzieciństwo Meli w dużej mierze wpływ miał właśnie ten tytuł. Moją ulubiona postacią była Hikaru Shidou (w wersji polskiej Luz) hah od dziecka lubiłam rude stworki i ogień :hyhy: Co mozna powiedzieć o tej postaci hmm..."Hikaru uczęszcza do III klasy gimnazjum, tak jak Umi i Fuu, lecz z racji swojego niskiego wzrostu i nieco dziecinnego zachowania, odstaje od nich." Eh...chyba niektóre cechy "odziedziczyłam" po niej ;)

Bum!
Newbie

Re: Wojowniczki z krainy marzeń (anime oraz manga).

Post autor: Bum! » 16 paź 2011, 21:28

Musiałam wrzucić tytuł w google grafika. Ale jednak się nie myliłam. Pamiętam głównie te ruda i z niebieskimi włosami. Anime kojarzy mi się przede wszystkim z czasem gdy bywałam chora, cały dzień leżałam w łóżku i oglądałam głównie bajki, czyli dosyć dawno temu.

Ehh stare dobre czasy i RTL7/TVN7.

ODPOWIEDZ