Pozycja do czytania
- PCouter
- Imię: Paweł
Pozycja do czytania

Re: Pozycja do czytania
Najczęściej siedzę w workowatym starym fioletowym fotelu popijając wiśniową kolę przez słomkę 

Nie mam ulubionej, chociaż najczęściej wygodnie rozsiadam się w fotelu, najlepiej z kubkiem gorącej herbaty czy czekolady. Lubię też czytać na leżaku i się opalać. Tak jest najwygodniej, chociaż jak książka mnie wciągnie to czytam też w autobusie czy na zwykłym, normalnie średnio wygodnym krześle w kuchni.
Jak czytam na leżąco szybko robię się senna;p
Jak czytam na leżąco szybko robię się senna;p
Najwygodniej czyta mi się na leżąco (w różnych pozycjach, podobnych do tych z załączonego obrazka
). Na siedząco też czytam, ale zdecydowanie rzadziej.

czytając stronę znajdująca się po prawej stronie ( jaki może być synonim do strony, aby nie powtarzać?
), leże na lewym boku - tak aby podtrzymywać z minimalnym zaangażowaniem prawą część tylnej okładki książki, która leży na przedniej okładce i analogicznie odwrotnie z drugą stroną ( mam nadzieję że nie zagmatwałem zbytnio
).

Zwykle czytam na leząco. Pozycja siedząca przy dłużeszej lekturze jest dla mnie zupełnie niewygodna. A na leząco przy nudnej książce łatwo można sobie przykimac
Często pozycja piąta, jednak najlepsza to ta leżąca na brzuchu 

Nie lubię czytać książki na siedząco
. Jakoś tak niewygodnie, chyba że w bardzo głębokim fotelu. Ale najczęściej nr. 6 - tyle, że na płaskim.

Zwykle leżę sobie na brzuszku
Na łóżku lub na połodze, zależy jak jest gorąco, bo wtedy podłoga ochładza
Na siedząco ewentualnie też, ale muszę się wtedy 'rozwalić' w jakimś fotelu więc praktycznie na nim też leżę 

O mamo, umiesz czytac na brzuchu? Ja próbowałam, ale mnie potem boli i niewygodne to.
Ja lubię mieć nogi wyżej w trakcie czytania
.
Ja lubię mieć nogi wyżej w trakcie czytania

-
- Imię: Agnieszka
Na leżąco lub oparta o ścianę i poduszkę.
Jedak podczas czytania potrafię kilkakrotnie zmieniać pozycję.

-
Zazwyczaj jest to pozycja pół leżąca lub leżąca. Od niedawna też czytam przy komputerze. 

Środkowy rząd, drugi i trzeci obrazek od góry - moje ulubione pozycje x'D
Kładę się w łóżku na plecach, podkładam pod głowę poduszkę, książkę trzymam pionowo na klacie i czytam. Jakoś nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale wygląda na to, że na siedząco czytam tylko w autobusach.
Super obrazek
Ja zazwyczaj czytałam w fotelu, teraz, kiedy kupiłam czytnik ciach, to właściwie nie ma znaczenia, bo jedną rękę mogę mieć zajętą, to o wiele wygodniejsze niż czytanie z klasyczną, papierową książką. No i książki są dużo tańsze.

Ostatnio zmieniony 02 lis 2013, 17:37 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Spam!
Powód: Spam!
- Melancthe
- Imię: Wioletta
Hmm siadam na podłodze po turecku i opieram się o łóżko lub przy moim biurku z filiżanką herbaty "pod ręką". Wszystko zależy od tego jaką pozycję w danym momencie czytam. 

Najczęściej kładę się po prostu na łóżku, na brzuchu, a pod prawą rękę podkładam poduszkę i mogę czytać. Jak mi się znudzi to czytam na siedząco przy biurku albo na łóżku leząc na plecach 

Ja nie mogę czytać na leżąco, bo nie umiem się odpowiednio ułożyć. No i jak leżę na plecach, to mam wrażenie, że książka chce mi spać na twarz
Moją ulubioną pozycją jest... Hmm, Chyba siedzenie "w kucki" z podciągniętymi nogami. Książkę opieram na kolanach i mogę trwać w takim bezruchu parę godzin

Moją ulubioną pozycją jest... Hmm, Chyba siedzenie "w kucki" z podciągniętymi nogami. Książkę opieram na kolanach i mogę trwać w takim bezruchu parę godzin

- _Magnolia_
Leżąca na brzuchu albo siedząca na fotelu.
Piąta wygrywa, zdecydowanie.
- Jessica_126
- Imię: Karola
Ja czytam na łóżku w pozycji trzeciej 

Ciesz się w życiu drobiazgami, bo któregoś dnia możesz spojrzeć za siebie i zobaczyć, że to były rzeczy wielkie
Pozycja do czytania
Ja zawsze czytam, leżąc na łóżku. Natomiast, ostatnio czytałem dwie książki Smętarz dla zwierzątek oraz Anna Księżniczka Millardii na fotelu i mniej mnie oczy bolały i mogłem dłużej czytać.