Polityczna aborcja :D
Zabijanie nie jest receptą na ludzkie nieszczęścia. Gdyby jednak tak było, dziecko można znieczulić i zabić już po urodzeniu. Jest to lepsze rozwiązanie, ponieważ kobieta rodzi naturalnie, ma większe szanse na zachowanie zdrowia, płodności. Niestety zdarza się, że nawet skrajne feministki po porodzie zaczynają kochać upośledzone dzieci, a rola niepełnosprawnego dziecka w społeczeństwie jest wysoka - samo spojrzenie na taką marność pobudza zdrowego człowieka do refleksji nad jego własnym życiem, do rozważań nt. skali jego problemów etc. To wszystko stanowi zagrożenie w procesie niszczenia społeczeństwa - mamy wszak iść w kierunku instrumentalizacji życia, życia przygodnego, hedonizmu i konsumpcjonizmu, a nie zastanawiać się nad sensem istnienia czy istnieniem Boga. Po drugie, wyrok został wydany przez TK, a nie przez Kosciół. Wychodzi cała hipokryzja obozu opozycji, która "swoje" orzeczenia uważa za niepodważalne, a orzeczenia "ich" uważa za bezprawne. Te wszystkie protesty nie są w interesie kobiet, a ich organizatorzy mają kobiety w nosie, tak jak w w nosie mają jakiegoś murzyna - ćpuna uduszonego kolanem czy prawa osób LGBTQWERTy. Po trzecie, protestujące dziś głupole robią dokładnie to, czego chce rząd. A chce albo odwrócić uwagę od COVIDa, albo - wiedząc, że Donald Trump przegra wybory i zmieni się układ sił na świecie - odejść z łatką "winy ideologicznej", aby w następnych wyborach (po recesji, która na pewno nadejdzie) mieć szanse na powrót. Ludzie mają krótką pamięć. Po czwarte, nie żyjemy w Iranie czy innym San Marino, za każdą granicą możecie wykonać sobie taki "zabieg", a ~500 euro za przegrzebanie macicy to nie jest majątek. Jeśli ktoś uważa, że części kobiet na to nie stać, to niech dołączy do fundacji "wir kratzen" i pomaga za swoje, bo ja się do zabijania na NFZ dorzucał nie będę. Ta droga jest po prostu zła, to jest "gotowanie żaby", najpierw aborcja do 3 miesiąca, potem do 9, a potem zabijanie wedle uznania - dorośli niepełnosprawni, dziadkowie (eutanazja) i inne "prawa obywatelskie"...
tldr; Trump nie wygra, szykuje się zmiana władzy, stąd odgrzebywanie kontrowersyjnych tematów.
tldr; Trump nie wygra, szykuje się zmiana władzy, stąd odgrzebywanie kontrowersyjnych tematów.
https://hostido.pl/polecam/WWW-COUT-PL
-
- Imię: Przechodzień
A ile to się dorzucasz do nfz ? Poza tym ideologizując forum je zniszczyłeś. Nie rozumiem facetów co koniecznie chcą rządzić cudzymi macicami.. Moim zdaniem maja nasrane.
Widzisz tłok na jakimkolwiek forum "wielotematycznym dla marzycieli" po ekspansji Facebooka, Panie okulisto? Ja wiem, że "chłopski rozum" przychodzi łatwiej niż badanie związków przyczynowo - skutkowych, ale to, że Rucia i inne Dafne się obraziły (czy po prostu dorosły i zajęły się czymś poważnym) niewiele zmienia w internetowych trendach. Jedyny realny zarzut, jaki możesz mi postawić jest taki, że mnie nie lubisz i strasznie Cię boli, że nie masz na nic wpływu, więc wylewasz swoje frustracje w miejscu, które nikogo nie obchodzi.
Na pocieszenie powiem Ci, że moda ma charakter cykliczny, a fora jeszcze wrócą do łask. No ale wtedy powiesz, że to dlatego, że mnie tu już nie ma. Tak jak za Tuska było źle, bo był kryzys, a za PiSu jest super, bo jest prosperity. Oczywiście za PiSu jest lepiej tak czy siak, bo przynajmniej nie sprzedajemy się za darmo jak Tusk z Pawlaczem, co to zamówili gaz od ruskich po najwyższych w Europie cenach do 2099 roku No ale chodziło o przykład z koniunkturą. W sumie po co ja Ci to wszystko pisze... Ty i tak myślisz, że to jakiś spisek, bo jak to forum może zarabiać, jak nie ma na nim Ruty. No i trzeba abortować dzieci codziennie i kochać wszystkich pedałów, inaczej nic nie znaczysz w dzisiejszym świecie.
-
Badz tak uprzejmy i wyjaśnij mi po co ta ironia i teksty w stylu "chłopski rozum". Co i komu to ma udowodnić ?
Hahahaha ja nie mam żadnych frustracji i nic nie mnie boli a Ty jesteś mi kompletnie obojętny z naciskiem na "kompletnie".
Mam wpływ na cale swoje życie czego i Tobie życzę. byś przestał zajmować się czyimś tyłkiem czy macica.
Mogę uznawać za głupie Twoje poglądy polityczne ale czy Cie nie lubię ? A kim Ty jesteś dla mnie ? Ciebie nie ma..
Ruty nie lubiłem, nie lubię i nie widzę szans by polubić bo ma przerost ego i jest po prostu.. głupia.
Z pobieżnej obserwacji Twoich hmm "wynurzeń" wynika ze wylewasz swoje frustracje, żale (za ceny gazu), to ze być może nie masz dzieci (albo i partnerki/partnera nawet) i jesteś ukrytym homoseksualista (we własnym profilu podajesz sie za kobietę hehe):
Nie interesuje mnie co kobiety robią w zakresie aborcji bo nie jestem aż tak zadufanym w sobie bubkiem żeby sądzić ze WSZECHMOGĄCY BÓG jest takim nie rozgarniętym małostkowym ćwokiem ze KONIECZNIE wręcz wymaga CZYJEJKOLWIEK pomocy w tym żeby zabraniać kobietom aborcji. Będziesz za to wisiał albo jak wolisz w piekle ? To co Cie to obchodzi ?
Nie mam nic do homoseksualistów bo nie zaglądam innym do łóżka i nie mam MISJI NAWRACANIA świata (rodem ze świętej inkwizycji )
Nie interesuje mnie zaistnienie "w świecie" bo nigdy mnie nie interesowało.
Nie mam profilu na fb czy innym zasranym gównie które jątrzy i dzieli ludzi.
Jest mi absolutnie obojętne czy moda wróci czy nie.
Oby dobry Bóg natchnął Cie i żebyś przejrzał na oczy i przestał sądzić ze jesteś lepszy od innych i ze TY WIESZ JAK BYĆ POWINNO i czego komu należy zabronić bo to jest według religii chrześcijańskiej grzech pychy..
Ew Łk 6,37-42
amen lub.... EOT.
Hahahaha ja nie mam żadnych frustracji i nic nie mnie boli a Ty jesteś mi kompletnie obojętny z naciskiem na "kompletnie".
Mam wpływ na cale swoje życie czego i Tobie życzę. byś przestał zajmować się czyimś tyłkiem czy macica.
Mogę uznawać za głupie Twoje poglądy polityczne ale czy Cie nie lubię ? A kim Ty jesteś dla mnie ? Ciebie nie ma..
Ruty nie lubiłem, nie lubię i nie widzę szans by polubić bo ma przerost ego i jest po prostu.. głupia.
Z pobieżnej obserwacji Twoich hmm "wynurzeń" wynika ze wylewasz swoje frustracje, żale (za ceny gazu), to ze być może nie masz dzieci (albo i partnerki/partnera nawet) i jesteś ukrytym homoseksualista (we własnym profilu podajesz sie za kobietę hehe):
Borcejn
Smyraj suty
Administrator
Kontakt:
Nie interesuje mnie co kobiety robią w zakresie aborcji bo nie jestem aż tak zadufanym w sobie bubkiem żeby sądzić ze WSZECHMOGĄCY BÓG jest takim nie rozgarniętym małostkowym ćwokiem ze KONIECZNIE wręcz wymaga CZYJEJKOLWIEK pomocy w tym żeby zabraniać kobietom aborcji. Będziesz za to wisiał albo jak wolisz w piekle ? To co Cie to obchodzi ?
Nie mam nic do homoseksualistów bo nie zaglądam innym do łóżka i nie mam MISJI NAWRACANIA świata (rodem ze świętej inkwizycji )
Nie interesuje mnie zaistnienie "w świecie" bo nigdy mnie nie interesowało.
Nie mam profilu na fb czy innym zasranym gównie które jątrzy i dzieli ludzi.
Jest mi absolutnie obojętne czy moda wróci czy nie.
Oby dobry Bóg natchnął Cie i żebyś przejrzał na oczy i przestał sądzić ze jesteś lepszy od innych i ze TY WIESZ JAK BYĆ POWINNO i czego komu należy zabronić bo to jest według religii chrześcijańskiej grzech pychy..
heheheW Piśmie Świętym pycha i wyniosłość przedstawione są jako poważne wady charakteru i grzech prowadzący do upadku:
„Obrzydłe Panu serce wyniosłe, z pewnością karania nie ujdzie” – Księga Przysłów 16,5
„Przed porażką – wyniosłość, duch pyszny poprzedza upadek” – Księga Przysłów 16,18
Ludzie pyszni uznani są za złe towarzystwo:
„Lepiej być skromnym pośród pokornych, niż łupy dzielić z pysznymi” – Księga Przysłów 16,19
Pychę potępiał wiele razy Jezus Chrystus:
„Wielu zaś pierwszych będzie ostatnimi, a ostatnich pierwszymi” – Ewangelia Mateusza 19,30
„Każdy bowiem, kto się wywyższa, będzie poniżony, a kto się poniża, będzie wywyższony” – Ewangelia Łukasza 14,11
Kościół katolicki
W Kościele katolickim pycha (łac. superbia) należy do siedmiu grzechów głównych. Nadmierna wiara w siebie, swoje możliwości, stanowi obrazę Boga i jego łaski. Zbyt wysoka samoocena jest w tym przypadku prawdopodobnie kompensacją wcześniejszego poczucia zranienia i poniżenia, o których jednak nie chce się pamiętać. Uważa się, że jest to grzech, z którego powstają wszystkie inne.
Ew Łk 6,37-42
amen lub.... EOT.
Wow, ale myślałeś nad odpowiedzią. Myślisz, że mi się chce czytać ten wysryw?
No, napisałeś argumenty. To prawda. Zaraz zrobię Ci odznakę, a potem zostaniesz administratorem.
-
Znam Administratorkę i założycielkę tego forum i nie mam aspiracji żeby być Administratorem. Zostaw sobie tytuly i etykiety.
Rozumiem ze kontrargumentów brak ? Tak właśnie jest z fanatykami.. zero własnego myślenia.
Pomyliłeś program "Minęła 20" z forum dla marzycieli. Ale rozumiem, że w dalszym ciągu jesteś sfrustrowany.
-
To jakaś wasza mania wmawianie innym waszych własnych stanów emocjonalnych ? Jestem nad wyraz spokojny.
Twoje usilne próby ataku na mnie czy poruszenia mnie - po prostu mnie bawią..
Ty nie popierasz tych czy innych poglądów czy wizji politycznych - TY WIERZYSZ W PIS. Nie jesteś zwolennikiem tego czy tamtego. Jesteś wyznawcą. Taką bezmyślną marionetką - czyli żadne racjonalne argumenty do Ciebie nie trafią i nie czytasz co się do Ciebie pisze. Nie rozumujesz. Odbijasz tylko bezmyślnie.
Ty nie chcesz rozmawiać tylko chcesz "wydalić z siebie" to co Ci wtłoczono a czego nawet nie umiesz ocenic krytycznie.
Innymi słowy nie masz nic do powiedzenia, bo nie masz własnych przemyśleń, a jedynie "prawdy wiary partii" Jarka. O tempora! O mores!
Za mnie nikt nie myśli. Robię to samodzielnie.
Dzięki za analizę psychologiczną. A czy wziąłeś w niej pod uwagę, że ja zweryfikowałem Cię wcześniej?
-
To nie jest analiza psychologiczna. Nie używaj pojęć jakich nie rozumiesz. Byc może mnie "zweryfikowałeś", tyle ze nietrafnie. Skądinąd jak zwykle...
BTW jesteś doskonałym przykladem na megalomanie.
-
Jesteś mi obojętny.
Czy pisząc, ze chmury "suną" po niebie pokazuje jakiś doń stosunek ?
Pisząc: "..jesteś doskonałym przykladem na megalomanie." czy "Jesteś wyznawcą. Taką bezmyślną marionetką - czyli żadne racjonalne argumenty do Ciebie nie trafią i nie czytasz co się do Ciebie pisze. Nie rozumujesz. Odbijasz tylko bezmyślnie." jest podobnie.
Problemem większości wyznawców pis-u jest to, ze nie potrafią zrozumieć, ze będąc przeciwnikiem rządów pis-u i ich ideologi rodem z socjalizmu ( który akurat pamietam ), kłamstw i tvp będącej tubą propagandy (jak za komuny), "polityków" (to potworne nadużycie pojęcia "polityk" w przypadków Suskiego czy Sasina i innych nielotów ) - nie jestem zwolennikiem PO. Każdemu wyznawcy pis-u takie dictum zawiesza system operacyjny..
Bardzo dobrze, że nie popierasz PO. Pewnie jesteś całkowicie apolityczny, z lekkim wskazaniem na POlska 2037* Szymka z "Mam talent"
*(nie pamiętam, jaki tam był rok, więc wziąłem ten z kontraktu na dostawę gazu od ruskich).
Ja też jestem całkowicie apolityczny oraz uważam, że każdy zasługuje na szacunek. Ale to co się dzieje w tym Kaczogrodzie, to już nie wiem. Hiperinflacja, Wenezuela i ogólnie kaczyzm. W przyszłym roku najpóźniej wszystko się zawali, jeżeli do władzy nie dojdzie Hołownia. A teraz jeszcze dzieci nie pozwalają zabijać. Gorzej niż w Iranie. Jutro wyjeżdżam na Białoruś, bo tu się nie da żyć.
*(nie pamiętam, jaki tam był rok, więc wziąłem ten z kontraktu na dostawę gazu od ruskich).
Ja też jestem całkowicie apolityczny oraz uważam, że każdy zasługuje na szacunek. Ale to co się dzieje w tym Kaczogrodzie, to już nie wiem. Hiperinflacja, Wenezuela i ogólnie kaczyzm. W przyszłym roku najpóźniej wszystko się zawali, jeżeli do władzy nie dojdzie Hołownia. A teraz jeszcze dzieci nie pozwalają zabijać. Gorzej niż w Iranie. Jutro wyjeżdżam na Białoruś, bo tu się nie da żyć.
-
Nie jestem zwolennikiem Hołowni i nie robią wrażenia na mnie jego pomysły czy wypowiedzi wiec strzeliłeś.. w plot.Borcejn pisze: ↑05 lis 2021, 7:07 Bardzo dobrze, że nie popierasz PO. Pewnie jesteś całkowicie apolityczny, z lekkim wskazaniem na POlska 2037* Szymka z "Mam talent"
Nie jestem apolityczny. Wręcz przeciwnie.
No widzisz, jak się postarasz, to potrafisz napisać coś z sensem.