Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Witamy na Forum Wielotematycznym, Forum Marzycielskim, z nami nie będziesz się nudził.
Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
Śledź forum na bieżąco!

Co zawartość torebki mówi o Tobie? TEST

Twój temat nie pasuje do innych działów? Umieść go tutaj!

Co zawartość torebki mówi o Tobie? TEST

Postautor: Dafne » czw 24 lis, 2011 21:00

Przed Tobą 10 pytań, każde ma trzy możliwe odpowiedzi. Zliczaj swoje typy A, B oraz C, a potem sprawdź, których było najwięcej i dowiedz się, jakim typem kobiety jesteś!



Spójrz na swoją ukochaną torbę – tę, którą nosisz najczęściej. Jak duża jest?

A. Ogromna, prawdziwa torba XXL!

B. Średniej wielkości

C. Dosyć duża, ale ma wiele przegródek, więc wszystko można w niej szybko zlokalizować


Jak wygląda Twoja ulubiona torba?

A. Jest wykonana z ciemnego tworzywa albo z tkaniny, którą można prać. Jest ogromna, nie ma zbędnych ozdóbek czy niepotrzebnych nadruków. Ma służyć do noszenia różnych rzeczy, niekoniecznie musi być ozdobą.

B. lubię torby w różnych kolorach, zdobione, np. kokardami albo zabawnymi troczkami. Bardzo podobają mi się także te pikowane na łańcuszku.

C. Przede wszystkim jest praktyczna! Wyposażona jest w kilka kieszonek zapinanych na suwaki. Wszystko jest w niej uporządkowane, niczego nie szukam dłużej niż kilka sekund. Lubię torby – kuferki.


Jesteś w pracy. Nagle łapie cię ból głowy. Co robisz?

A. Idę do pobliskiej apteki, nie czekając aż zacznie boleć jeszcze bardziej. Czasem mam opakowanie tabletek przeciwbólowych przy sobie, a jeśli nie to kupuję od razu więcej, żeby następnym razem uniknąć problemu.

B. Najpierw boleśnie wzdycham, a zapytana przez koleżanki o co chodzi, drżącym głosem pytam, czy mają może proszki…

C. Jak to co? Zawsze mam przy sobie kilka tabletek na wszelki wypadek. Jeśli nie przydadzą się mi, to pomogę komuś innemu.


Piątkowe popołudnie. Okazuje się, że musisz zostać w pracy dłużej, a już jesteś umówiona ze znajomymi na kolację. Nie zdążysz wrócić do domu. Jaki jest twój plan?

A. Po skończeniu pracy biegnę do biurowej łazienki, robię świeży makijaż (mam fluid i szminkę zawsze przy sobie), perfumuję się (flakon wody toaletowej to podstawa!), „kąpię się” chusteczkami nawilżanymi, zakładam na szyję korale i viola! Jestem gotowa!

B. Odwołuję spotkanie… Jestem zła, że cały mój plan legł w gruzach.

C.Postanawiam mimo wszystko się zmobilizować i skończyć pracę możliwie jak najszybciej, by zdążyć do domu na kwadrans!


Jest okropny, zimny deszczowy dzień. Typowy początek listopada. Musisz wyjść z domu coś załatwić. Wiesz, że czeka cię spacer, a potem długie stanie w kolejce. Wyobraź sobie, że masz do wyboru: parasolkę, ciekawą książkę, rutinoscorbin. Możesz ze sobą wziąć tylko jedną rzecz. Na co postawisz?

A. Wezmę parasol! Najważniejsze, że nie zmoknę!

B. Biorę książkę – nie będzie mi się nudziło w kolejce.

C. Wybieram rutinoscorbin – przecież to jasne, że jeśli zachoruję to już niczego nie załatwię!


Wymarzony prezent dla ciebie to:

A. Wielofunkcyjny robot kuchenny albo coś praktycznego do domu.

B. Och, cokolwiek! Najpiękniejsze są drobiazgi, najlepiej wykonane własnoręcznie…

C. Encyklopedia Zdrowia, herbata rozgrzewająca albo wyjazd do SPA.


Gdy przebywasz z dziećmi (swoimi albo cudzymi) i musisz zorganizować im czas, to:

A. Staram się, by czegoś się przy okazji nauczyły. Wymyślam dydaktyczne gry i zabawy.

B. Czytam im książkę albo proponuję malowanie.

C. Myślę wtedy tylko o tym, żeby nie zrobiły sobie krzywdy, bo będzie na mnie…


Co zajmuje w Twojej torbie najwięcej miejsca?

A. To, co może się przydać w ciągu dnia, np. telefon, portfel, notes, chusteczki, jakieś kosmetyki, zapasowa bielizna…

B. Oj, sama nie wiem, tyle tam rzeczy!

C. Tabletki na gardło, syrop na kaszel, tampony, temblak, szczoteczka do zębów.


Twoje wymarzone wakacje to:

A. Objazdowa wycieczka po Francji – dużo aktywności!

B. Wylegiwanie się nad brzegiem morza na jakiejś bajecznej wyspie. Tylko ja i mój ukochany…

C. Tydzień w SPA, gdzie wreszcie porządnie się zregeneruję!


Jaki mógłby być scenariusz Twojego najgorszego koszmaru?

A. Ktoś mnie wsadza w pociąg i karze jechać w nieznane, a ja nie mam walizki!

B. Ktoś zabiera mi z domu wszystkie pamiątki i zdjęcia, wyrzuca do kosza ulubione ubrania i książki.

C. Jem coś na co jestem uczulona, wyskakuje mi wysypka, a ja nie mam leków!

Najwięcej odpowiedzi A: PRAKTYCZNA I PRZEZORNA

Masz przy sobie zawsze dużą i dosyć ciężką torbę, ale jej waga nie ma żadnego znaczenia, kiedy wyciągasz z niej wszystko, czego w danej chwili potrzebujesz. Twoje koleżanki nie raz już były cię wdzięczne, gdy ratowałaś je długopisem, zmywaczem do paznokci, igłą i nitką, nowymi rajstopami albo parasolką, a chłopak był pod wrażeniem na widok twojego osobistego, awaryjnego śrubokrętu. Jak tak dalej pójdzie, twoja torba przybrać monstrualne rozmiary! Uważaj, kilkukilogramowy pakunek nie jest ani wygodny, ani stylowy! Pozwól sobie czasem na drobne szaleństwo i wyjdź z domu jedynie z portfelem, komórką i błyszczykiem do ust. Nie myśl o tym, co innego mogłoby ci się przydać, bo jesteś kobietą a nie żółwiem, dźwigającym na placach cały dobytek!

Najwięcej odpowiedzi B: ROMANTYCZNA SENTYMENTALISTKA

Sentymentalistka czy bałaganiara? W Twojej torbie jest przysłowiowe mydło i powidło! Od ususzonych kwiatków, które wrzuciłaś tam latem, po zgniecione paragony ze sklepów, które odwiedziłaś zagranicą. Wtedy wydawało ci się, że rachunek z greckiego sklepu wyłowiony z torby w środku zimy będzie świetną pamiątką cudownych wakacji, ale… dlaczego masz takich pamiątek kilkadziesiąt?! I to w jednej torbie?! A wśród nich muszelki, kasztany, zdjęcia bliskich, maskotki, breloczki oraz puste papierki po cukierkach… To fajnie, że jesteś romantyczna i darzysz, sentymentem dla innych nic nieznaczące śmieci, ale kiedyś możesz utonąć w tym ogromie bałaganu! Raz na jakiś czas zrób w swojej ukochanej torbie porządki i z zimnym sercem wyrzuć niepotrzebne drobiazgi. Niekoniecznie do kosza – możesz specjalnie dla niech przygotować osobne pudełko i zaaranżować je na osobisty skarbiec.

Najwięcej odpowiedzi C: HIPOCHONDRYCZKA

Gdyby nie Twoja podręczna apteczka, prawdopodobnie niejedna koleżanka wydałaby na leki fortunę! Jesteś niezastąpiona, gdy pojawia się nagły ból gardła albo… okres. Matki znajomych Twojego dziecka wiedzą, że pod Twoją opieką maluchy zawsze są bezpieczne – dysponujesz zarówno wodą utlenioną, jak i plasterkami z postaciami z kreskówek. Uważaj, jeszcze chwila i zaczniesz roztaczać wokół siebie podejrzany, chemiczny zapach! Wyjmij zawartość torby i postaraj się nieco ją zmodernizować – zamiast tabletek na niestrawność czy biegunkę, włóż perfumy. Zamiast bandaża – apaszkę. Poczujesz się bardziej kobieco. A aptekę, w razie potrzeby, znajdziesz na każdym kroku!



Pochwalcie się wynikami!
dum spiro, spero
___________
Awatar użytkownika
Dafne
Spełniacz Marzeń
 
Rejestracja: wt 23 sie, 2011 16:21
Lokalizacja: Śląsk
Has thanked: 90 times
Have thanks: 133 times
Płeć: Kobieta
Medals: 10
Posty: 8677

Re: Co zawartość torebki mówi o Tobie? TEST

Postautor: Ruta » czw 24 lis, 2011 22:58

Najwięcej odpowiedzi B: ROMANTYCZNA SENTYMENTALISTKA

Sentymentalistka czy bałaganiara? W Twojej torbie jest przysłowiowe mydło i powidło! Od ususzonych kwiatków, które wrzuciłaś tam latem, po zgniecione paragony ze sklepów, które odwiedziłaś zagranicą. Wtedy wydawało ci się, że rachunek z greckiego sklepu wyłowiony z torby w środku zimy będzie świetną pamiątką cudownych wakacji, ale… dlaczego masz takich pamiątek kilkadziesiąt?! I to w jednej torbie?! A wśród nich muszelki, kasztany, zdjęcia bliskich, maskotki, breloczki oraz puste papierki po cukierkach… To fajnie, że jesteś romantyczna i darzysz, sentymentem dla innych nic nieznaczące śmieci, ale kiedyś możesz utonąć w tym ogromie bałaganu! Raz na jakiś czas zrób w swojej ukochanej torbie porządki i z zimnym sercem wyrzuć niepotrzebne drobiazgi. Niekoniecznie do kosza – możesz specjalnie dla niech przygotować osobne pudełko i zaaranżować je na osobisty skarbiec.

Się nie zgadza. Mam tylko telefon, portfel, klucze, kosmetyki, szalik, rękawiczki, dodatkową bieliznę + szczoteczkę do zębów jak idę do kogoś na imprezę... yy... no chyba wszystko ;)
Awatar użytkownika
Ruta
Newbie
 
Rejestracja: ndz 13 mar, 2011 17:57
Has thanked: 72 times
Have thanks: 176 times
Płeć: Kobieta
Medals: 13
Posty: 12063

Re: Co zawartość torebki mówi o Tobie? TEST

Postautor: Iluminacja » sob 26 lis, 2011 17:44

Robe-Rose pisze:ajwięcej odpowiedzi A: PRAKTYCZNA I PRZEZORNA

Masz przy sobie zawsze dużą i dosyć ciężką torbę, ale jej waga nie ma żadnego znaczenia, kiedy wyciągasz z niej wszystko, czego w danej chwili potrzebujesz. Twoje koleżanki nie raz już były cię wdzięczne, gdy ratowałaś je długopisem, zmywaczem do paznokci, igłą i nitką, nowymi rajstopami albo parasolką, a chłopak był pod wrażeniem na widok twojego osobistego, awaryjnego śrubokrętu. Jak tak dalej pójdzie, twoja torba przybrać monstrualne rozmiary! Uważaj, kilkukilogramowy pakunek nie jest ani wygodny, ani stylowy! Pozwól sobie czasem na drobne szaleństwo i wyjdź z domu jedynie z portfelem, komórką i błyszczykiem do ust. Nie myśl o tym, co innego mogłoby ci się przydać, bo jesteś kobietą a nie żółwiem, dźwigającym na placach cały dobytek!


Nie zgadza się :> nie noszę tam wszystkiego wręcz prawie nic
Lecz diabeł kocha wybrane dzieci i czuwa, by nic nie przeszkodziło w realizacji jego planów.
Awatar użytkownika
Iluminacja
Newbie
 
Rejestracja: sob 28 maja, 2011 11:26
Lokalizacja: bułgarskie centrum chujozy
Has thanked: 53 times
Have thanks: 41 times
Płeć: Kobieta
Medals: 7
Posty: 3231

Re: Co zawartość torebki mówi o Tobie? TEST

Postautor: Bogini Śmiechu » ndz 27 lis, 2011 19:24

Najwięcej odpowiedzi B: ROMANTYCZNA SENTYMENTALISTKA

W ogóle się nie zgadza... Rzadko mam tego typu śmieci w torebce.
Siedzę na ławce, sięgam głową do chmur...
A niebo jest gładkie i nie ma w nim dziur...
Siedzę na ławce, w głowie wino i śpiew...
A w dole po trawce nogom brykać się chce...
Bogini Śmiechu
Newbie
 
Rejestracja: pn 22 cze, 2009 15:11
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 0 time
Have thanks: 3 times
Imię: Sylwia
Płeć: Kobieta
Medals: 2
Posty: 3370

Re: Co zawartość torebki mówi o Tobie? TEST

Postautor: Fantazja » wt 29 lis, 2011 11:33

Robe-Rose pisze:
Najwięcej odpowiedzi B: ROMANTYCZNA SENTYMENTALISTKA

Sentymentalistka czy bałaganiara? W Twojej torbie jest przysłowiowe mydło i powidło! Od ususzonych kwiatków, które wrzuciłaś tam latem, po zgniecione paragony ze sklepów, które odwiedziłaś zagranicą. Wtedy wydawało ci się, że rachunek z greckiego sklepu wyłowiony z torby w środku zimy będzie świetną pamiątką cudownych wakacji, ale… dlaczego masz takich pamiątek kilkadziesiąt?! I to w jednej torbie?! A wśród nich muszelki, kasztany, zdjęcia bliskich, maskotki, breloczki oraz puste papierki po cukierkach… To fajnie, że jesteś romantyczna i darzysz, sentymentem dla innych nic nieznaczące śmieci, ale kiedyś możesz utonąć w tym ogromie bałaganu! Raz na jakiś czas zrób w swojej ukochanej torbie porządki i z zimnym sercem wyrzuć niepotrzebne drobiazgi. Niekoniecznie do kosza – możesz specjalnie dla niech przygotować osobne pudełko i zaaranżować je na osobisty skarbiec.


Nie zgadza się. W ogóle bardzo naciągany ten test.
Głupotę to tu możesz kupić nawet jak chcesz w sklepie,
Sprzedawca Cię poklepie po ramieniu, bo ty płacisz,
Jak chcesz mamy w promocji tu kopa w dupę gratis
Fantazja
Spełniacz Marzeń
 
Rejestracja: ndz 08 lut, 2009 13:26
Lokalizacja: Utopia
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
Medals: 1
Posty: 1798

Re: Co zawartość torebki mówi o Tobie? TEST

Postautor: Icannotfly. » czw 02 lut, 2012 21:57

Najwięcej odpowiedzi B: ROMANTYCZNA SENTYMENTALISTKA

Sentymentalistka czy bałaganiara? W Twojej torbie jest przysłowiowe mydło i powidło! Od ususzonych kwiatków, które wrzuciłaś tam latem, po zgniecione paragony ze sklepów, które odwiedziłaś zagranicą. Wtedy wydawało ci się, że rachunek z greckiego sklepu wyłowiony z torby w środku zimy będzie świetną pamiątką cudownych wakacji, ale… dlaczego masz takich pamiątek kilkadziesiąt?! I to w jednej torbie?! A wśród nich muszelki, kasztany, zdjęcia bliskich, maskotki, breloczki oraz puste papierki po cukierkach… To fajnie, że jesteś romantyczna i darzysz, sentymentem dla innych nic nieznaczące śmieci, ale kiedyś możesz utonąć w tym ogromie bałaganu! Raz na jakiś czas zrób w swojej ukochanej torbie porządki i z zimnym sercem wyrzuć niepotrzebne drobiazgi. Niekoniecznie do kosza – możesz specjalnie dla niech przygotować osobne pudełko i zaaranżować je na osobisty skarbiec.

Wcale nie! Często robię w torbie porządki. ;D
- A ja lubię ten kawałek nieba...
- Ten kawałek nieba ma w du.pie, że go lubisz.
Icannotfly.
Newbie
 
Rejestracja: sob 12 cze, 2010 13:48
Lokalizacja: Stamtąd.
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
Imię: Agnieszka
Medals: 2
Posty: 4411

Re: Co zawartość torebki mówi o Tobie? TEST

Postautor: poly » czw 02 lut, 2012 22:05

Najwięcej odpowiedzi B: ROMANTYCZNA SENTYMENTALISTKA

Sentymentalistka czy bałaganiara? W Twojej torbie jest przysłowiowe mydło i powidło! Od ususzonych kwiatków, które wrzuciłaś tam latem, po zgniecione paragony ze sklepów, które odwiedziłaś zagranicą. Wtedy wydawało ci się, że rachunek z greckiego sklepu wyłowiony z torby w środku zimy będzie świetną pamiątką cudownych wakacji, ale… dlaczego masz takich pamiątek kilkadziesiąt?! I to w jednej torbie?! A wśród nich muszelki, kasztany, zdjęcia bliskich, maskotki, breloczki oraz puste papierki po cukierkach… To fajnie, że jesteś romantyczna i darzysz, sentymentem dla innych nic nieznaczące śmieci, ale kiedyś możesz utonąć w tym ogromie bałaganu! Raz na jakiś czas zrób w swojej ukochanej torbie porządki i z zimnym sercem wyrzuć niepotrzebne drobiazgi. Niekoniecznie do kosza – możesz specjalnie dla niech przygotować osobne pudełko i zaaranżować je na osobisty skarbiec.

Łał, raz się zgadzam, jest tam wszystko.
Świat cię nie kocha.
poly
Newbie
 
Rejestracja: ndz 13 lut, 2011 11:44
Has thanked: 61 times
Have thanks: 51 times
Imię: Iwona
Medals: 4
Posty: 2656

Re: Co zawartość torebki mówi o Tobie? TEST

Postautor: she » czw 02 lut, 2012 23:29

Robe-Rose pisze:Najwięcej odpowiedzi A: PRAKTYCZNA I PRZEZORNA

Masz przy sobie zawsze dużą i dosyć ciężką torbę, ale jej waga nie ma żadnego znaczenia, kiedy wyciągasz z niej wszystko, czego w danej chwili potrzebujesz. Twoje koleżanki nie raz już były cię wdzięczne, gdy ratowałaś je długopisem, zmywaczem do paznokci, igłą i nitką, nowymi rajstopami albo parasolką, a chłopak był pod wrażeniem na widok twojego osobistego, awaryjnego śrubokrętu. Jak tak dalej pójdzie, twoja torba przybrać monstrualne rozmiary! Uważaj, kilkukilogramowy pakunek nie jest ani wygodny, ani stylowy! Pozwól sobie czasem na drobne szaleństwo i wyjdź z domu jedynie z portfelem, komórką i błyszczykiem do ust. Nie myśl o tym, co innego mogłoby ci się przydać, bo jesteś kobietą a nie żółwiem, dźwigającym na placach cały dobytek!
Robe-Rose pisze:Najwięcej odpowiedzi B: ROMANTYCZNA SENTYMENTALISTKA

Sentymentalistka czy bałaganiara? W Twojej torbie jest przysłowiowe mydło i powidło! Od ususzonych kwiatków, które wrzuciłaś tam latem, po zgniecione paragony ze sklepów, które odwiedziłaś zagranicą. Wtedy wydawało ci się, że rachunek z greckiego sklepu wyłowiony z torby w środku zimy będzie świetną pamiątką cudownych wakacji, ale… dlaczego masz takich pamiątek kilkadziesiąt?! I to w jednej torbie?! A wśród nich muszelki, kasztany, zdjęcia bliskich, maskotki, breloczki oraz puste papierki po cukierkach… To fajnie, że jesteś romantyczna i darzysz, sentymentem dla innych nic nieznaczące śmieci, ale kiedyś możesz utonąć w tym ogromie bałaganu! Raz na jakiś czas zrób w swojej ukochanej torbie porządki i z zimnym sercem wyrzuć niepotrzebne drobiazgi. Niekoniecznie do kosza – możesz specjalnie dla niech przygotować osobne pudełko i zaaranżować je na osobisty skarbiec.


Pomieszanie z poplątaniem :P
'she dances in a ring of fire and throws off the challenge with a shrug' - J.M
she
Newbie
 
Rejestracja: ndz 05 gru, 2010 17:56
Lokalizacja: z polskowłoslandi ;)
Has thanked: 19 times
Have thanks: 37 times
Imię: Patrycja
Medals: 2
Posty: 14136

Re: Co zawartość torebki mówi o Tobie? TEST

Postautor: Melancthe » pn 06 lut, 2012 17:26

A co z człowieczkami, którzy nie noszą torebek? :D
The mind is its own place, and in itself can make a heaven of hell, a hell of heaven..'
Awatar użytkownika
Melancthe
Newbie
 
Rejestracja: czw 28 paź, 2010 13:18
Lokalizacja: Wien
Has thanked: 22 times
Have thanks: 7 times
Imię: Wioletta
Płeć: Kobieta
Medals: 1
Posty: 1729

Re: Co zawartość torebki mówi o Tobie? TEST

Postautor: adelia » sob 19 lis, 2016 16:50

Mam dużą torbę, w której jest sporo, ale zupełnie nie zgadzam się ze swoim rozwiązaniem. :niepewny:
Szukam możliwości ekspresji.
Miasto tętni życiem, ale to tylko ruch mięśni.
Muszę czuć we krwi puls, a nie siłą inercji
Kulić ogon kiedy krzyczą: „Biegnij”.
Pieprzyć, mogę być trupem,
Dla wielu nie będę szczurem, u celu nie czuję presji.
Chcą mnie umniejszyć, z pogardą wzrok,
To nie imadło, to chamstwo i nic ponadto, ziom.

Bisz-Serce musi bić
adelia
Newbie
 
Rejestracja: wt 19 cze, 2012 19:10
Has thanked: 35 times
Have thanks: 33 times
Płeć: Kobieta
Medals: 6
Posty: 2853


Wróć do Rozmówki marzycieli

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


cron