| Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim |
|---|
|
Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz! |

Wiem, że babcia mi czytała, a potem to ja sama sięgałam po książki.
W ten sposób uczą je zamiłowania do książek i pogłębiają więź z dziećmi. 

chciał mnie zaznajomić z Biblią, ale niestety interesował mnie głównie Mojżesz, stworzenie Świata, Jonasz w brzuchu ryby i Daniel w jaskini lwów. Też znane były te historie na pamięć, ale "tata, przeczytaj, nooo!". Doceniam jego starania i cierpliwość

ajwenhou pisze:czy to jest pożyteczne? pewnie, rozwija wyobraźnie, zostawia piękne wspomnienia.

Tristezza pisze:Czy gdy byliście mali rodzice czytali wam książeczki dla dzieci?
Tristezza pisze:I co uważacie na temat czytania dzieciom? Czy jest to pożyteczne? I czy rodzice powinni czytać dzieciom ksiązki?

Tak. W sumie chyba całkiem długo i to nie tylko bajki, ale też całkiem poważną literaturę. W sumie pewnie dzięki temu o wielu dobrych książkach się dowiedziałem; sam bym pewnie po nie nigdy nie sięgnął.Tristezza pisze:Czy gdy byliście mali rodzice czytali wam książeczki dla dzieci?
Powinni, ale nie tylko ze względu na rozwijanie wyobraźni itp., ale też żeby w ogóle ten czas dzieciom poświęcać. W sumie też jest to jakiś istotny element spajania rodziny.Tristezza pisze:I co uważacie na temat czytania dzieciom? Czy jest to pożyteczne? I czy rodzice powinni czytać dzieciom ksiązki?

Tristezza pisze:Czy gdy byliście mali rodzice czytali wam książeczki dla dzieci?

Tristezza pisze:I co uważacie na temat czytania dzieciom? Czy jest to pożyteczne? I czy rodzice powinni czytać dzieciom ksiązki?

Taki nasz rytuał.

Pamiętam tylko, że najczęściej były to bajki/baśnie z książki o nazwie "Bajarka opowiada", mam do niej bardzo sentymentalne podejście. Chyba niedługo do niej wrócę.I co uważacie na temat czytania dzieciom? Czy jest to pożyteczne? I czy rodzice powinni czytać dzieciom ksiązki?
), ale także np. ciekawsze urywki z różnych mitologii świata, które to mitologie bardzo mnie interesują. Poza tym, wydaje mi się, że również bardzo rozwijają wyobraźnię 

Wróć do Kraj dzieciństwa i młodości
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości