Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Z czym kojarzą się Wam marzenia?

Masz marzenia? Pewnie tak, skoro tu jesteś. Podziel się nimi. Nieważne czy bezsensowne, drobne, czy ogromne. Nieważne jaki jesteś, o czym marzysz, jak patrzą na to inni. Marzenia nie znają ograniczeń, są dla każdego, są tylko Twoje.

Z czym kojarzą się Wam marzenia?

Postautor: Malutka » śr 08 cze, 2011 11:04

Z jakimi rzeczami, zwierzetami, miejscami czy też czymś innym kojarzą się Wam marzenia i dlaczego?
Jakie zwierzę jest według Was symbolem bądź też uosobieniem marzeń i czemu tak uważacie?
Ostatnio zmieniony śr 08 cze, 2011 13:27 przez Malutka, łącznie zmieniany 1 raz
Malutka
Marzyciel-Gaduła+

Cash on hand: 0.00

Postautor: Cherry Bomb » śr 08 cze, 2011 11:13

Miejsce z którym kojarzą mi się marzenia są zdecydowanie Paryż i Wenecja, dlaczego? Bo to miasta które są symbolami miłości, tam ludzie jeżdżą realizują swoje uczucia i wycieczki.

Zwierzęta? Koty są bardzo tajemnicze i to mnie w nich zachwyca.

[ Komentarz dodany przez: Rusałka: 8 czerwca, 2011 ]
Paryż i Wenecja to miasta Cherry ;)
Ostatnio zmieniony śr 08 cze, 2011 13:31 przez Cherry Bomb, łącznie zmieniany 1 raz
Cherry Bomb
Extra marzyciel

Cash on hand: Locked

Postautor: Ruta » śr 08 cze, 2011 13:29

Nie wiem dlaczego, ale marzenia zawsze, od kiedy tylko pamiętam, kojarzą mi się z magią i jednorożcami. Może dlatego, że są tajemnicze i piękne. Ale nie wiem na pewno, po prostu tak już mi się kojarzy. :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 752,915.65
Bank: 0.00
Medals: 4
Zwycięzca Konkursu (3) User Roku (1)

Postautor: Cherry Bomb » śr 08 cze, 2011 15:31

Rusałka oj tam oj tam :P Niewielka pomyłka :P Myślałam o Francji i tak się zagalopowałam :D
Cherry Bomb
Extra marzyciel

Postautor: TrisHka » śr 08 cze, 2011 17:25

Malutka pisze:Z jakimi rzeczami,

Z biurkiem, z laptopem,z moim biurem, piórem i wszystkim tym co mi jest potrzebne do pracy. Dzięki nim realizuje swoje CELE w pracy.
Malutka pisze:zwierzetami

z papużkami nierozłączkami :P i kotami.. tymi dzikimi i drapieżnymi.
Malutka pisze:miejscami

Wenecja, Capri, NY- Central Park, Paryż...
Czasem przeoczę ten moment, w którym powinnam się ugryźć w język.
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 323,232.25
Imię: Patrycja
Medals: 2
Miss Forum (1) Partia Zboczuchów (1)

Postautor: Peggy_Brown » śr 08 cze, 2011 23:23

marzenia mi się kojarzą z bujaniem w obłokach.
Ale idąc innym tropem, to kojarzą mi się z miejscem pracy, bo to kiedyś było moje marzenie.
Ze mną samą, bo jako młodsza jeszcze osoba zawsze marzyłam sobie by być inna.
No i jeszcze z kilkoma rzeczami, które są mi potrzebne do spełniania kolejnych pomysłów i realizacji planów.

Jakie miejsca? To jedno tylko. Marzenie w połączeniu z tym miejscem i czasem.
Powiem tylko tyle, że morze... Obojętnie jakie miejsca, ważne że morze, wschód słońca i te dwie osoby. Z tym kojarzą mi się marzenia.
" Ej Mała- nie płacz.
Rób wszystko- pij, pal, klnij ile wlezie, wal pięścią o ścianę, gryź wargi z bólu- ale nie płacz.
Nie pozwól zaszklić się oczom, pokaż że potrafisz być silna".
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Cash on hand: 174,267.30
Medals: 1
Rozmarzony (1)

Re: Z czym kojarzą się Wam marzenia?

Postautor: Perła_Mroku » czw 09 cze, 2011 01:28

Malutka pisze:Z jakimi rzeczami, zwierzetami, miejscami czy też czymś innym kojarzą się Wam marzenia i dlaczego?
Jakie zwierzę jest według Was symbolem bądź też uosobieniem marzeń i czemu tak uważacie?

Marzenia są zmienne jak kameleon, nieuchwytne jak powietrze, złudne jak tęcza i surrealistyczne jak kraniec świata.
Bujający w obłokach

Cash on hand: 3,400.00
Imię: surrealizm_

Postautor: Tristezza » śr 20 lip, 2011 19:44

Hmmm... marzenia... co do miejsca, to z Włochami, wydaje mi się jakieś takie tajemnicze :), co do zwierząt to zdecydowanie kot z tego samego powodu i jeszcze po prostu z wiatrem i powietrzem xD
Przeszywa mnie chłodny dreszcz. Nie wywołuje go zimno, lecz to czego nie wiem.
I co boję się odkryć.

Oczy zapiekły mnie od łez. Bez chwili namysłu rzuciłam się w dół.

- A ty dokąd?
- Idę... idę... idę...
- Na razie stoisz - mruknął Radek.

http://www.miastomgly.blogspot.com
Awatar użytkownika
Tristezza
Bujający w obłokach

Cash on hand: 379.00

Postautor: Dafne » śr 04 sty, 2012 11:44

Konie od zawsze kojarza mi sie z marzeniami. Oraz biale jednorozce. Dlaczego? Bo ich powiewajaca na wietrze grzywa kojarzy mi sie z ulotnoscia tych marzen oraz z poczuciem wolnosci. Blekit i zielen to barwy, ktore utozsamiam silne z marzeniami.
Świat nie kończy się na firmamencie. Nie krąży tylko po najwyższych piętrach. Nie liczy się nic, liczą się przyspieszone tętna.

Nieważne są żadne słowa, nasza miłość jest piękna.
Awatar użytkownika
Dafne
Marzyciel

Cash on hand: 772,696.25
Bank: 0.00
Imię: Becia
Medals: 4
Zwycięzca Konkursu (2) User Roku (2)

Postautor: rzeczywista » śr 04 sty, 2012 15:25

Z ładną, słoneczną pogodą, białymi chmurami, błękitnym niebem, delikatną mgłą, chłodnym, świeżym wiatrem. Koń też jest bardzo dobrym skojarzeniem. I jego rozwiana grzywa. Pięknie.
Cum tacent, clamant.
Awatar użytkownika
rzeczywista
Bujający w obłokach

Cash on hand: 89,408.70
Medals: 1
Gaduła (1)

Postautor: Roland Deschain » śr 04 sty, 2012 18:45

Póki nie są górnolotne, to kojarzą mi się z celami. Proste, masz marzenie, więc przekształcasz je w cel do osiągnięcia.
Ten, który walczy z potworami, powinien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy patrzysz w otchłań, otchłań może zacząć patrzeć w ciebie.
Awatar użytkownika
Roland Deschain
Marzyciel-Gaduła

Cash on hand: 30,218.15
Imię: Radek

Postautor: Przechodzień » ndz 29 sty, 2012 20:40

Malutka pisze:Z jakimi rzeczami, zwierzetami, miejscami czy też czymś innym kojarzą się Wam marzenia i dlaczego?

Marzenia kojarzą mi się z chmurami na niebie.. od kiedy pamiętam.. :) może to stad ze kiedyś lubiłem leżeć na ławce bądź trawie i spoglądać w niebo obserwując jak chmury zmieniają kształty i przeistaczają się wciąż w coś nowego.. i jest w tym coś z naszych marzeń. Żadne zwierze... chociaż jest.. jednorożec.. myślę, ze jeśli musiałbym podać jakieś zwierze które miałoby symbolizować marzenia to byłby właśnie jednorożec.
Przechodzień

Bank: Locked

Postautor: ...feniks » wt 31 sty, 2012 13:49

Marzenia to coś ulotnego, niedościgłego... chmury są świetnym przykładem.

Al_Hadzi pisze:Marzenia kojarzą mi się z chmurami na niebie.. od kiedy pamiętam.. może to stad ze kiedyś lubiłem leżeć na ławce bądź trawie i spoglądać w niebo obserwując jak chmury zmieniają kształty i przeistaczają się wciąż w coś nowego.. i jest w tym coś z naszych marzeń. Żadne zwierze... chociaż jest.. jednorożec.. myślę, ze jeśli musiałbym podać jakieś zwierze które miałoby symbolizować marzenia to byłby właśnie jednorożec.

Al_Hadzi a patrzyłeś na chmury leżąc na polanie w lesie??? Szum lasu, kołyszące się drzewa, a w górze przesuwające się chmury... idylla :)

Jeśli chodzi o zwierzę to ja preferuję pegaza, wskoczyć mu na grzbiet i wzlecieć...
Uczymy się całe życie, a i tak głupi umieramy.
Awatar użytkownika
...feniks
Marzyciel-Gaduła+

Cash on hand: 0.40
Imię: Krystyna

Postautor: Icannotfly. » czw 02 lut, 2012 00:08

Nie będę oryginalna, ale marzenia kojarzą mi się z płynącymi po niebie obłokami i bańkami mydlanymi.
- A ja lubię ten kawałek nieba...
- Ten kawałek nieba ma w du.pie, że go lubisz.

fbl.
Awatar użytkownika
Icannotfly.
Moderator

Cash on hand: 240,943.10
Imię: Agnieszka
Medals: 2
Zwycięzca Konkursu (1) User Roku (1)

Wróć do Sfera naszych marzeń