Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Alter ego

Tutaj możemy nieco dokładniej opisywać swój wygląd, charakter. Nie umieszczamy w tym dziale zdjęć - służy do tego album.

Alter ego

Postautor: Szalona_Kotka » wt 17 maja, 2011 13:15

Macie takie swoje alter ego? Jest ono choć w małym stopsniu podobne do Was czy też nie?
Kiedy ono się najczęsciej objawia? zastanawialiscie sie dlaczego tak sie dzieje?
Bo pokażę pazurki
Awatar użytkownika
Szalona_Kotka
Łapacz chmur

Cash on hand: 0.00

Postautor: Crown » wt 17 maja, 2011 14:23

Hm, myślę, że alter ego to domena raczej artystów. Nie, nie mam. Wydaje mi się, że stale jestem sobą, chociaż oczywiście różnie zachowuję się w zależności od sytuacji i ludzi w otoczeniu. Trzeba się dostosowywać.
ile to razy nawet nie wierząc spotkamy się w innym świecie
Awatar użytkownika
Crown
Extra marzyciel

Postautor: InfernalTear » wt 17 maja, 2011 16:05

Uuuu... mam jedno takie paskudne, wredne i niemiłe. Czasem jest naprawdę okropne, kiedy ktoś nadepnie mi na odcisk.
"I don't believe in fairy tales, but I believe in u and me..."
Awatar użytkownika
InfernalTear
Łapacz chmur

Medals: 1
Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: Ruta » wt 17 maja, 2011 23:18

Nie mam, chociaż mam różne etapy. Ale zawsze działam świadomie, więc alter ego samo się wyklucza. Jednak bywam skrajna, czasem aż za. Poddaje się chwilowym nastrojom, bo coś zobaczę, przeczytam, poczuję, np. wiatr, który mi coś przypomni. Czasem takie małe rzeczy powodują kompletnie różne wahania. Ze szczęśliwej nagle potrafię stać się wściekła, i odwrotnie. Z poukładanej wewnętrznie potrafię stać się rozsypana.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 752,915.65
Bank: 0.00
Medals: 4
Zwycięzca Konkursu (3) User Roku (1)

Postautor: TrisHka » czw 19 maja, 2011 20:24

Nie wiem. Całkiem możliwe, że mam. Tylko, że jest ono słabe. Okazuje mi się wtedy kiedy jest mi źle, smutno, kiedy szkoda/żal mi innych. Sama nie raz i nie dwa próbowałam z tym walczyć, ale nie zawsze mi się to udaje. Jest takie czułe na nieszczęścia innych. Mimo wszystko wolę być odbierana jako ta 'twarda', która sobie da radę. Z tym wolę powalczyć sama, na osobności.
Czasem przeoczę ten moment, w którym powinnam się ugryźć w język.
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 323,232.25
Imię: Patrycja
Medals: 2
Miss Forum (1) Partia Zboczuchów (1)

Postautor: Icannotfly. » czw 19 maja, 2011 22:59

Wydaje mi się, że każdy ma takie swoje drugie ja, jedni w mniejszym, inni w większym stopniu.

Rusałka pisze:Czasem takie małe rzeczy powodują kompletnie różne wahania. Ze szczęśliwej nagle potrafię stać się wściekła, i odwrotnie. Z poukładanej wewnętrznie potrafię stać się rozsypana.

Czasem mam identycznie.
- A ja lubię ten kawałek nieba...
- Ten kawałek nieba ma w du.pie, że go lubisz.

fbl.
Awatar użytkownika
Icannotfly.
Moderator

Cash on hand: 240,943.10
Imię: Agnieszka
Zwycięzca Konkursu (1) User Roku (1)

Postautor: TomalaRamone » pn 23 maja, 2011 21:36

Kiedy ten temat został założony to wydawało mi się, że tak nie mam... I tak też pewnie jest, ale z drugiej strony... No właśnie. Minął zaledwie tydzień od założenia tematu i gdybym wtedy go skomentowała - to chyba teraz musiałabym zmienić swoje zdanie...
Otóż, chociażby jak teraz - przecież czasem łapie mnie taki nastrój, ta 'moja mała apatia', która jednak już po chwili robi ze mnie nader spokojnego człowieka, wstrzykując mi w żyły melancholie i ciszę.. O właśnie - tak jak przed chwilą - w takich momentach używam tego typu zwrotów, metafor, przelewam słowa lirycznie na papier... aaaj... Czy to może być alter ego? Chyba nie, choć to jednak jakaś zwykle zamknięta na klucz cecha...

Dla państwa mówiła druga Tomala, czyli jej Mr. Hyde.
Masz taki komfort, jesteś disko. Mi ciągle bliżej do Sex Pistols.
Ja mam mieszkanie tam, gdzie nie trzeba, źle się odżywiam, źle się ubieram...

Reach out. Speak out. Keep out. Stand out.
The Out Campaign.
Awatar użytkownika
TomalaRamone
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 45,476.45
Imię: Paulina
Medals: 3
Zwycięzca Konkursu (2) Rozmarzony (1)

Postautor: Eranor » czw 26 maja, 2011 20:37

Ostatnio bardzo popularne się zrobiło posiadanie jednego czy dwóch alter ego -,-'

Kiedyś sądziłem, że może i coś takiego mam.

Obecnie uważam, że to po prostu różne strony mnie i tyle.

Nie, alter ego nie posiadam (i całe szczęście... znosić drugiego takiego jak ja? brrrr)
"Idealizmy przestają być piękne, gdy doda się do nich pierwiastek o nazwie rzeczywistość."

Jeśli już czytasz mój post to przynajmniej przeczytaj to, co jest napisane, a nie to, co chcesz zobaczyć...
Awatar użytkownika
Eranor
Sponsor

Postautor: maite195 » wt 26 lip, 2011 17:19

nie posiadam
Awatar użytkownika
maite195
Marzyciel-Gaduła+

Cash on hand: 4,876.60

Postautor: persecutoria » wt 26 lip, 2011 17:23

Ja nawet do końca nie jarzę, o co z tym alter ego chodzi, ale nie sądzę, bym jakieś miała. No chyba, że da się pod to podciągnąć mój sposób myślenia i zachowanie, kiedy mi, delikatnie mówiąc, odbije szajba w napadzie złości.
Lord, who made the lion and the lamb,
You decreed I should be what I am;
Would it spoil some vast eternal plan,
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 169,752.55
Imię: Ignac.
Medals: 1
Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: Student » wt 26 lip, 2011 17:55

Alter ego? Hm... Podobno u mnie podpada to czasem pod rozdwojenie jaźni, tak się znajomi nabijają. Ale Duś posiada. Nawet dwa. Długo by się rozpisywać. Jedno powstało w okresie młodzieńczego buntu, kiedy obrażałam się na wszystko i wszystko mnie raniło. Problemy w domu, w szkole, wszystko się na siebie nałożyło. I tak narodziła się Soba. Wielu myśli, że chcę być w jakiś sposób oryginalna i zwrócić na siebie uwagę takim "głupim gadaniem". Niech myślą, ja wiem swoje. Jak i moja współlokatorka, często upominająca, żebym w końcu przestała dyskutować z powietrzem. Jest to spokojna odmiana mnie, dziecko, którym długo być nie mogłam, rekompensata straconej młodości.
Jest jeszcze coś w drugą stronę, Amelia, która jest... tym, kim ja nigdy nie będę, robi to, czego ja nigdy nie zrobię, przez co jest wspaniałym materiałem na bohaterkę miniatur. Nieokiełznana morderczyni, sadystka, masochistka, seksoholiczka.
I tak sobie żyjemy we trzy, choć zazwyczaj dwie, bo Amelia strzela fochy na lewo i prawo...
Kiedy ktoś spotyka kogoś
Idąc pośród zbóż
Gdy ktoś pocałuje kogoś
Płakać chciałby któż?
Awatar użytkownika
Student
Extra marzyciel

Cash on hand: 1,505.00

Re: Alter ego

Postautor: Dafne » czw 29 gru, 2011 16:28

Alter ego mam. Tylko nie wiem, czy jest nim spokojna, cicha dziewczynka, którą jestem na co dzień, czy wredna jędza. Któreś z dwóch.
Świat nie kończy się na firmamencie. Nie krąży tylko po najwyższych piętrach. Nie liczy się nic, liczą się przyspieszone tętna.

Nieważne są żadne słowa, nasza miłość jest piękna.
Awatar użytkownika
Dafne
Marzyciel

Cash on hand: 772,679.20
Imię: Becia
Medals: 4
Zwycięzca Konkursu (2) User Roku (2)

Postautor: Bogini Śmiechu » czw 29 gru, 2011 16:57

Nie zauważyłam u siebie. Fakt, zdarza się, że na wierzch wypływają jakieś moje inne, dotąd nieznane cechy, ale żeby to od razy alter ego było? Nie, na pewno nie :p
Gdy cierpisz na bezsenność, nic nie wydaje się być prawdziwe. Wszystko jest kopią kopii.
Awatar użytkownika
Bogini Śmiechu
Marzyciel

Cash on hand: 107,438.95
Imię: Sylwia
Partia Zboczuchów (1) Rozmarzony (1)

Postautor: Strawberry » sob 28 kwie, 2012 19:42

Wydaję mi się, ze posiadam jakby dwie takie osobowości. Jedna mroczniejsza, zlośliwa, sarkastyczna, ironiczna czasami okrutna. Druga czuła, wrażliwa na nieszcześcia innych, potrafiaca łatwo się wzruszać. Choć zazwyczaj nie okazuję takich uczuć, wolę na zewnątrz być twarda i czasem tez niedostępna, by nie okazać słabości
Niektóre stare rany nigdy się nie zabliźniają i krwawią przy najmniejszym nawet zadrapaniu.

Większość ludzi woli przeważnie zaprzeczać okrutnej prawdzie, niż spojrzeć jej w oczy.

Jeśli zabijesz człowieka niechcący, będzie tak samo martwy jak wtedy, gdy zrobisz to celowo.

George.R.R.Martin
Awatar użytkownika
Strawberry
Marzyciel-Gaduła

Cash on hand: 35,230.55
Imię: Justyna

Wróć do Nasz charakter, wygląd