Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Szczęście

Masz marzenia? Pewnie tak, skoro tu jesteś. Podziel się nimi. Nieważne czy bezsensowne, drobne, czy ogromne. Nieważne jaki jesteś, o czym marzysz, jak patrzą na to inni. Marzenia nie znają ograniczeń, są dla każdego, są tylko Twoje.

Postautor: V » ndz 10 kwie, 2011 20:29

Tak, moim marzeniem jest bycie szczęśliwym. Gdy już osiągnę zamierzone cele i spełnię swoje marzenia - będę szczęśliwy.
`Nie czuj się zobowiązana wyrazić zachwyt moją osobą. John zrobił to już na wszelkie możliwe w języku angielskim sposoby.`
Awatar użytkownika
V
Redaktor

Cash on hand: 102,943.55
Imię: Eljot
Medals: 3
Zwycięzca Konkursu (1) Rozmarzony (1) User Roku (1)

Postautor: Peggy_Brown » pt 15 kwie, 2011 21:49

Szczęscie, to raczej marzenie wszystkich. bo pod tym słowem może się bardzo wiele kryć.

Dla mnie bycie szczęśliwym, to wstanie rano z uśmiechem od ucha do ucha, wiedząc, że wszystko jest w jak najlepszym porządku.
I chyba tego chcę. Być szczęśliwą we własnym świecie.
Marzenie i cel do zrealizowania.
" Ej Mała- nie płacz.
Rób wszystko- pij, pal, klnij ile wlezie, wal pięścią o ścianę, gryź wargi z bólu- ale nie płacz.
Nie pozwól zaszklić się oczom, pokaż że potrafisz być silna".
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Cash on hand: 174,267.30
Medals: 1
Rozmarzony (1)

Re: szczęście

Postautor: Kotarzyna » ndz 01 maja, 2011 14:25

Szczęście to pojęcie względne. Co dla jednego mogłoby być lekiem, dla drugiego byłoby trucizną. Sądzę, że każdy chciałby być szczęśliwy i pewnie część już jest. No, pomijając masochistów, chociaż dla nich nieszczęście innych jest ich szczęściem, więc w pewnym sensie też pragną szczęścia dla siebie xD Wiem, pokręcone to trochę.
Awatar użytkownika
Kotarzyna
Marzyciel-Gaduła+

Cash on hand: 0.00

Postautor: nieogarniety » ndz 01 maja, 2011 14:35

Kotarzyna pisze:No, pomijając masochistów, chociaż dla nich nieszczęście innych jest ich szczęściem, więc w pewnym sensie też pragną szczęścia dla siebie xD Wiem, pokręcone to trochę.
No troszkę pokręcone, bo sama się pogubiłaś ;P... Masochiści raczej cieszą się z własnego cierpienia niż innych ;)

Co do tematu, oczywiście chciałbym być szczęśliwy. Niestety z wyjątkiem lat dzieciństwa kiedy nie przejmowałem się niczym :p, chyba nie było takiego momentu w którym mogłem powiedzieć z całą pewnością, że jestem szczęśliwy :| Zawsze mi czegoś brakowało, a jednak do niedawna nawet nie starałem się tego zmieniać. Mam nadzieję, że jeszcze uda mi się to zmienić.
Awatar użytkownika
nieogarniety
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 241,539.10
Medals: 3
Mister Forum (1) Rozmarzony (1) Pomocnik (1)

Postautor: Peggy_Brown » ndz 01 maja, 2011 16:44

rychu pisze: Zawsze mi czegoś brakowało,
Ale nawet mając wszystko, będzie brakowało czegoś jeszcze. Taka jest niestety natura człowieka, że im więcej ma, tym więcej chce mieć.

Ja codziennie sobie uświadamiam teraz, że jestem szczęśliwa. Że każdy dzień jest radością i szczęściem. Że jest dane go mieć, przeżyć i jako tako dobrze na koniec dnia wyjść w bilansie.
To nie znaczy, że czegoś nie brakuje. Bo gdyby wyliczać to wyliczyłabym więcej czego brakuje niż co mam. A do szczęścia potrzeba jednego i drugiego. By brakowało i by chcieć to zdobyć oraz to co się ma.
" Ej Mała- nie płacz.
Rób wszystko- pij, pal, klnij ile wlezie, wal pięścią o ścianę, gryź wargi z bólu- ale nie płacz.
Nie pozwól zaszklić się oczom, pokaż że potrafisz być silna".
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Cash on hand: 174,267.30
Rozmarzony (1)

Postautor: Olaala » wt 03 maja, 2011 17:23

Moim szczęściem są osoby,które mnie otaczają.Moje pasje, zainteresowania, coś co kocham i jestem w stanie robić, dążyć do pełni szczęścia.
Staram się nie przejmować błahostkami i być optymistycznie nastawiona do życia :)
Olaala

Cash on hand: 0.00

Postautor: Tristezza » śr 20 lip, 2011 19:59

Szczęście także jest moim marzeniem, to dla mnie oczywiste, gdyż każdy w końcu chce być szczęśliwym xD
Przeszywa mnie chłodny dreszcz. Nie wywołuje go zimno, lecz to czego nie wiem.
I co boję się odkryć.

Oczy zapiekły mnie od łez. Bez chwili namysłu rzuciłam się w dół.

- A ty dokąd?
- Idę... idę... idę...
- Na razie stoisz - mruknął Radek.

http://www.miastomgly.blogspot.com
Awatar użytkownika
Tristezza
Bujający w obłokach

Cash on hand: 379.00

Postautor: TrisHka » śr 20 lip, 2011 23:38

Peggy_Brown pisze:Dla mnie bycie szczęśliwym, to wstanie rano z uśmiechem od ucha do ucha, wiedząc, że wszystko jest w jak najlepszym porządku.

A dla mnie, od niedawna szczęściem byłoby tylko zdrowie najbliższych mi osób. Ciężko jest jak się usłyszy, że ktoś, kogo bardzo kochasz ma 'serce jak kapec' i nie wiesz czy dożyje jutra...

Wszystko inne idzie kąt.
Czasem przeoczę ten moment, w którym powinnam się ugryźć w język.
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 323,232.25
Imię: Patrycja
Medals: 2
Miss Forum (1) Partia Zboczuchów (1)

Postautor: Ink » sob 23 lip, 2011 21:19

Tak, chcę być szczęśliwa. Bardzo rzadko się tak czuję, ale myślę, że prawdziwie szczęśliwa byłabym wtedy, kiedy spełniłabym wszystkie marzenia. A to jest raczej niemożliwe, bo po spełnieniu jednych pojawiają się kolejne. Więc muszę zadowolić się tylko namiastką szczęścia.
(...)jedno, co można zrobić, to podejść do rzeczy filozoficznie, czyli powiedzieć sobie: "Srał to pies". To jest handel, raz się zyska, raz się straci.
Awatar użytkownika
Ink
Extra marzyciel

Cash on hand: 3,273.00
Bank: 0.00
Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: gawron » pn 05 wrz, 2011 09:31

Jasne, że każdy chce być szczęśliwy, dla mnie szczęście to taki wewnętrzny spokój, przekonanie, że wszystko jest tak, jak powinno być, poczucie bezpieczeństwa - nie tylko wewnętrzne, ale i przekonanie, że daję moim bliskim takie poczucie i że czują się ze mną dobrze i są ze mną szczęśliwi...:) A to czasem nie jest takie łatwe.. ;/
Awatar użytkownika
gawron
Początkujący marzyciel

Cash on hand: 1,150.00

Re: Szczęście

Postautor: ho » wt 01 maja, 2012 20:57

To w sumie trochę niebezpiecznie marzyć o szczęściu, kiedy samemu nie wie się, czym ono jest.
' umrę ci kiedyś.

Oczy mi zamkniesz, i wtedy — swoje, smutne, zdziwione, bardzo otworzysz. '
Awatar użytkownika
ho
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 173,845.60
Bank: 249,990.00
Imię: Olga
Medals: 4
Marzyciel (1) Zwycięzca Konkursu (2) Gaduła (1)

Postautor: Strawberry » wt 01 maja, 2012 21:34

Każdy z nas dąży do szczescia i o tym marzy. Marzymy o szczęsciu. Spełnianie marzeń prowadzi do szczęścia. Tak, dazę do szczęścia. Chyba nie ma takiej osoby, która nie dażyłaby do szczęścia. Szczeście jest to pojęcie względne.
Niektóre stare rany nigdy się nie zabliźniają i krwawią przy najmniejszym nawet zadrapaniu.

Większość ludzi woli przeważnie zaprzeczać okrutnej prawdzie, niż spojrzeć jej w oczy.

Jeśli zabijesz człowieka niechcący, będzie tak samo martwy jak wtedy, gdy zrobisz to celowo.

George.R.R.Martin
Awatar użytkownika
Strawberry
Marzyciel-Gaduła

Cash on hand: 35,230.55
Imię: Justyna

Postautor: Dafne » pn 07 maja, 2012 11:41

QueenDream pisze:Czy Waszym marzeniem jest być szczęśliwym? porozmawiajmy na temat szczęścia ;)

Ja już jestem szczęśliwa. Nie oczekuję wszak wiele od losu.
Szczęście to dla mnie bycie w harmonii ze sobą. Akceptowanie siebie i swojego życia bezwarunkowo. Pogodzenie się z niektórymi sprawami (w końcu niektórych nie da się zmienić) i życie po swojemu. Do szczęścia, moim zdaniem, nie trzeba koniecznie miłości, przyjaźni, zdrowia, trzeba odpowiedniego podejścia do samego siebie. Aczkolwiek wspomniane rzeczy niewątpliwie przyczyniają się do naszego samozadowolenia, jednak życie pokazało mi, że posiadając miłość czy przyjaźń niekoniecznie trzeba być szczęśliwym.
Świat nie kończy się na firmamencie. Nie krąży tylko po najwyższych piętrach. Nie liczy się nic, liczą się przyspieszone tętna.

Nieważne są żadne słowa, nasza miłość jest piękna.
Awatar użytkownika
Dafne
Marzyciel

Cash on hand: 772,679.20
Imię: Becia
Zwycięzca Konkursu (2) User Roku (2)

Postautor: Ruta » pn 07 maja, 2012 14:03

Nie bezpośrednio, ale pośrednio tak. Chcę robić rzeczy, które sprawiają, ze jestem szczęśliwa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 752,915.65
Zwycięzca Konkursu (3) User Roku (1)

Postautor: Luck316 » pn 07 maja, 2012 14:09

Bardzo bym chciał odnaleźć szczęście, które mnie nie opuści. Podobno buddyjska medytacja to dążenie do osiągnięcia nirwany- stanu w którym pozbywamy się wszystkich myśli przeszkadzających nam i osiągamy można powiedzieć "wieczne szczęście". Bardzo ciekawe, może kiedyś spróbuje.
"Te świątynie będą pełne głębokiej wiary w dobro świata, tak by karmiły ludzkosć ambrozją sposobów osiągania nieśmiertelności. A mocą tych wielkich dzieł wspomogę tych wszystkich, którzy opadają z sił w oceanie istnienia."- Jayarvarman VII, król Imperium Khmerów- o Angkor Wat.
Awatar użytkownika
Luck316
Bujający w obłokach

Cash on hand: 76,606.30
Imię: Łukasz

Postautor: paulajnx3 » wt 08 maja, 2012 11:38

Hm, można by powiedzieć, że tak. Bo jeżeli osiągnę to o czym marzę to równoznacznie będę szczęśliwa. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
paulajnx3
Początkujący marzyciel

Cash on hand: 6,420.50
Imię: Paulina

Postautor: marzanna » czw 10 maja, 2012 11:31

Każdy marzy o szczęściu,ja również.Ale najważniejszym szczęściem dla mnie jest moje zdrowie,jeśli jest się zdrowym,nic tak człowieka nie uszczęśliwi.Można mieć wszystko,ale jeśli nie ma najważniejszego,to posiadanie materialnych rzeczy nie ma żadnego sensu i nie ma się wówczas z czego cieszyć.Jak się ma zdrowie,to ma się wtedy wszystko inne.I to jest dla mnie szczęście i to wielkie.
marzanna
Marzyciel-Gaduła

Cash on hand: 16,982.00
Imię: Julia

Poprzednia

Wróć do Sfera naszych marzeń