Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Osobowość wg Enneagramu

Tutaj możemy nieco dokładniej opisywać swój wygląd, charakter. Nie umieszczamy w tym dziale zdjęć - służy do tego album.

Ennagramowy test

Postautor: Szalona_Kotka » pt 05 lis, 2010 19:56

Ostatnio natrafiłam w internecie na ciekawy test.
http://www.enneagram.pl/

Rozwiążcie go i pochwalcie się wynikami :)
Bo pokażę pazurki
Awatar użytkownika
Szalona_Kotka
Łapacz chmur

Cash on hand: 0.00

Postautor: alyouidiot » pt 05 lis, 2010 22:29

od zawsze 4w5 ;)
ain't no sunshine when he's gone
Awatar użytkownika
alyouidiot
Bujający w obłokach

Postautor: Zorza » sob 06 lis, 2010 12:06

Ja rozwiązuję ten test od kilku lat co jakiś czas i za każdym razem wychodzi co innego :rotfl: Kilka tygodni temu mi ktoś podesłał i wyszło równo 7.
Obrazek
Nic nie zdarza się dwa razy tak samo
Awatar użytkownika
Zorza
Extra marzyciel

Medals: 1
Rozmarzony (1)

Postautor: persecutoria » sob 06 lis, 2010 15:08

Lol, jak Wy się będziecie opierać na samym teście to nic się nie dowiecie tak naprawdę.
Np. żeby wyszło 4w5, wystarczy mieć porządnego doła podczas wykonywania testu. Nie zmienia to jednak faktu, że to i tak najbardziej miarodajny test... Ja mimo wszystko polecam raczej czytać opisy (tylko też nie wtedy, kiedy jesteście wkurzeni, zbyt weseli, zbyt smutni itd.).

Mi w nim zawsze wychodziło 5w4, przy czym w moim przypadku nie można stwierdzić, czy jestem rzeczywiście 5w4, czy 4w5, bo wpływ zarówno 5 jak i 4 jest u mnie potężny, jeżeli nie taki sam (co w przypadku teorii enneagramu nie może być prawdziwe). Np. to, że 5 ma opóźnione reakcje na uczucia - nie wiem, czy ktoś może reagować tu jeszcze wolniej niż ja. Z drugiej strony przejście z euforii w stan depresyjny i odwrotnie, typowy dla 4, nie jest u mnie żadnym problemem. Mam właściwie wszystkie cechy typowe dla 5 i dla 4, aczkolwiek większość forumowiczów raczej będzie mnie utożsamiała z 5.
W domu mam 1w2 (tata) i 8w7 (mama) - koszmar, bo oba typy są ode mnie diametralnie różne. Za to moja świebodzińska część rodziny - tata, chrzestny, babcia to kwintesencje 5 i 4 tak jak ja, więc się świetnie dogadujemy.
Mój za to jest 6w5... Zderzenie zczwórczonej Piątki (czy nawet zpiątczonej Czwórki) przerażonej wszelkimi przejawami uczuć z opiekuńczą i dosyć wylewną Szóstką... Komedia jakich mało.
Lord, who made the lion and the lamb,
You decreed I should be what I am;
Would it spoil some vast eternal plan,
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 169,752.55
Imię: Ignac.
Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: BLADEDesign » sob 06 lis, 2010 19:09

mi wyszło 4w5
BLADEDesign
Początkujący marzyciel

Postautor: Melancthe » sob 06 lis, 2010 21:06

4w5

I się potwierdziło...jestem masochistą w dodatku z " kosmosu" :|
Obrazek
Awatar użytkownika
Melancthe
Moderator

Cash on hand: 254,450.00
Imię: Wiola
Rozmarzony (1)

Postautor: persecutoria » sob 06 lis, 2010 21:18

4w5 nie są masochistami >_>
i tylko wydaje im się, że są inne niż wszyscy.
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: alyouidiot » ndz 07 lis, 2010 00:20

Np. żeby wyszło 4w5, wystarczy mieć porządnego doła podczas wykonywania testu. Nie zmienia to jednak faktu, że to i tak najbardziej miarodajny test... Ja mimo wszystko polecam raczej czytać opisy (tylko też nie wtedy, kiedy jesteście wkurzeni, zbyt weseli, zbyt smutni itd.).
tez tak myslalam, dopoki nie wypelnilam go w przyplywie ogromnej radosci! i wyszlo ...

... 4w5 o.O
ain't no sunshine when he's gone
Awatar użytkownika
alyouidiot
Bujający w obłokach

Postautor: persecutoria » ndz 07 lis, 2010 00:35

alyouidiot, ja nie twierdzę przecież, że 4w5 wychodzi tylko wtedy, kiedy ktoś ma doła...
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: Melancthe » ndz 07 lis, 2010 11:27

persecutoria pisze:4w5 nie są masochistami >_>
i tylko wydaje im się, że są inne niż wszyscy.

Pssst...przecież żartuję.
W opisie 4 było coś o masochistach, a w 4w5 o tym, iż czasami zdaje się im, że są z innej planety. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Melancthe
Moderator

Cash on hand: 254,450.00
Imię: Wiola
Rozmarzony (1)

Postautor: persecutoria » ndz 07 lis, 2010 12:10

Jeżeli Czwórka czuje się źle (np. jakieś stany depresyjne czy poddepresyjne), lubi dobijać sama siebie (przynajmniej ja to widzę na sobie... nie wiadomo, czym jestem, ale wpływ Czwóry robi swoje), nie tyle w sensie fizycznym, ale raczej psychicznym.
Zasadniczo opisy na tej stronie są niezłe, ale warto tam też zajrzeć na forum do działu odpowiedniego typu. Rozwój, poziom zdrowia (czyli "kiedy 4 czuje się dobrze to robi to i to, a kiedy źle to to i to") itd. Warto poczytać :)
Enneagram w zasadzie jest dobry dla ludzi, którzy chcą się dowiedzieć czegoś o sobie, przy czym żeby dobrze określić swój typ, to niepotrzebny jest tu test, ale introspekcja. Jeżeli ktoś lubi babrać się w samym sobie - świetna sprawa, a w połączeniu z socjoniką, dużo dokładniejszą moim zdaniem - jeszcze lepsza.
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: Midnight » ndz 07 lis, 2010 12:41

Mi wyszło 7w8 - entuzjasta-realista (robiłam ten test już wielokrotnie i zawsze to wychodziło, ale nigdy później nie pamiętałam, jaki to był numerek). Generalnie raczej wszystko się zgadza. Całkiem ciekawy test, choć zdecydowanie w kwestii typów osobowości, jestem fanką socjoniki :)
First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you win.
Awatar użytkownika
Midnight
Bujający w obłokach

Cash on hand: 115,367.65
Imię: Justyna

Postautor: Laurelin » ndz 07 lis, 2010 17:20

Piąteczka mi wyszła - Obserwator.

Nie czytałam wszystkiego, ale większość się zgadza ;>
Exstasowa muzyka

"Fuzzy Wuzzy was a bear. Fuzzy Wuzzy had no hair. Fuzzy Wuzzy wasn't very fuzzy was he."

Moje gg: 823139
Awatar użytkownika
Laurelin
Grafik

Cash on hand: 94.00
Bank: 49,960.00

Postautor: Ben » ndz 07 lis, 2010 17:34

Przez dzieje: 7w6, 4w5, 2w1
Czarna krowa w kropki bordo gryzła trawę kręcąc mordą.
Awatar użytkownika
Ben
Marzyciel-Gaduła+

Osobowość wg Enneagramu

Postautor: Ruta » śr 23 mar, 2011 18:59

Słowo Enneagram pochodzi od połączenia dwóch greckich słów "ennea" oznaczającego "dziewięć" oraz "gram" oznaczającego "znak". Enneagram jest nauką próbującą scharakteryzować ludzkie rodzaje osobowości oraz związki pomiędzy nimi. Enneagram dzieli ludzkie charaktery na 9 podstawowych typów. Każdy z tych typów posiada swoje własne motywy działania, własne obawy oraz własne sposoby rozwiązywania problemów. Każda osoba posiada tylko jeden typ charakteru, który się rozwija w okresie dzieciństwa i przyjmuje się, że jest on niezmienny podczas naszego całego życia.
enneagram.pl

A czy Wy znacie swoją osobowość wg Enneagramu? Zróbcie test i podzielcie się wynikami, oraz wrażeniami. :cool:

Edit: dodaje jeszcze drugi link, ponieważ dopiero teraz zauważyłam, że w ogóle jest inna strona z takim testem. Pytania są identyczne, więc można sprawdzać tylko opisy (bo się różnią zawartością). KLIK
Ostatnio zmieniony śr 23 mar, 2011 22:01 przez Ruta, łącznie zmieniany 1 raz
Obrazek
Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 752,915.65
Bank: 0.00
Medals: 4
Zwycięzca Konkursu (3) User Roku (1)

Postautor: TrisHka » śr 23 mar, 2011 21:21

Postrockowa pisze:A czy Wy znacie swoją osobowość wg Enneagramu?

Właśnie zrobiłam sobie test. Może i coś w tym jest,ale nie do końca się ze wszystkim zgadzam :P

Zacytuję tu to co jest prawdą :

Dwójki są osobami, które widzą świat przez pryzmat spraw międzyludzkich i określają się poprzez służenie innym. Mogą być bezinteresowne, kochające i obdarowujące, lub też mogą być zależne, ambicjonalne i wrogie.

Dwójka jest najbardziej bezinteresownym typem w enneagramie.Dwójki są podatne na odbieranie życia jako fundamentalne "daj i bierz" w relacjach między ludźmi, których traktują jako jedną wielką rodzinę. Z takiego punktu widzenia, dawanie miłość staje się jednym z najważnieszych rzeczy jakie dwójki mogą innym ofiarować.Ludzie z tym typem mają dobrze rozwiniętą zdolność do identyfikowania się emocjonalnie z potrzebami innych. Mają oni silny nieświadomy zwyczaj wczuwania się w sytuację innych osób i intuicyjnego przepowiadania co w danej chwili taka osoba może odczuwać lub potrzebować.

Zdanie "użycz siebie innym ale również daj siebie sobie" najlepiej opisuje zdrowe dwójki. Są one również zdolne do odczuwania prawdziwie bezinteresownej miłości do innych i mają unikalne zdolności pasterskie.

Gdy dwójki są mniej zdrowe, nadal poświęcają dużo swojej uwagi innym, ale zaczynają tłumić swoje własne potrzeby i przekierowują swoją energię w kierunku dbania o innych niezależnie od tego czy inni tego potrzebują czy nie. Mogą zbytnio identyfikować się z innymi, tracąc sens własnego Ja, jednocześnie pokładając nadzieje w to, że ktoś je dostrzeże, doceni i pokocha.

Mój wynik 2w1 - "Służący"

To skrzydło daje dwójce nieco uczciwości i emocjonalnej stabilności. Gdy dwójka z tym skrzydłem jest zdrowa, pracuje według swoich zasad pomagania innym. Może się starać utrzymywać wysokie standardy. Etyka jest ważniejsza niż duma. Jest bardziej dyskretna i szanująca granice innych ludzi, a gdy jest smutna, ma tendencję do zamykania się w sobie i przeżywania silnych emocji wewnątrz. Jest bardziej melancholijna niż dwójka ze skrzydłem trzy.
Gdy jest w stresie, często myli swoje poczucie misji pomagania innym z potrzebami związanymi tylko z jej osobą. Może ślepo kierować się swoimi motywami, naruszać prywatność innych osób oraz starać się innych zdominować. Uważa, że jej akcje są zupełnie usprawiedliwione poczuciem, że pomaga w dobrej wierze. Może równiez skupiać się tylko i wyłącznie na pomaganiu innym. Jest to dla niej sposób aby unikać roztrzygania dylematu czy trzymać się swoich zasad etyczno-moralnych czy słuchać swoich własnych potrzeb.

Słynne dwójki ze skrzydłem jeden: Alan Alda, Bill Cosby, Matka Teresa, Yoko Ono, Danny Glover, arcybiskup Desmond Tutu.

Po części się z tym zgadzam. Jestem otwarta dla ludzi i mogę im wiele od siebie dać. Czasami oczekuję czegoś w zamian,najczęściej jest to zrozumienie. Mam swoje zasady,których się trzymam i nie jestem podatna na innych. Jak już kiedyś gdzieś pisałam,kiedy jest taka potrzeba potrafię się rozpychać łokciami i walczyć o swoje. Zazwyczaj staram się nie wchodzić w żadne konflikty,ale niekiedy jest to rzeczą nierealną :P A jak ktoś już wejdzie ze mną na ścieżkę wojenną,to..uuu..współczuję :P Muszę pokazać,że mam swoje zdanie i jest ono dla mnie ważne :] Ale nie zgodzę się z tym,że pomoc dla innych jest dla mnie najważniejsza. Lubię pomagać,ale mam też swoje priorytety i dążę do ich realizacji. Może dlatego jestem pracoholikiem? Lubię swoją pracę i wykonuję ją dokładnie i tak jak należy (teraz się tak nieskromnie pochwalę,ale taka jest prawda,bo ostatnio dostałam awans,więc coś w tym jest :P )
Czasem przeoczę ten moment, w którym powinnam się ugryźć w język.
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 323,232.25
Imię: Patrycja
Medals: 2
Miss Forum (1) Partia Zboczuchów (1)

Postautor: Ruta » śr 23 mar, 2011 22:12

Jesteś pierwszą osobą, którą znam o takim wyniku. :hyhy:

Ja jestem Włóczęgą, czyli 4w5 (Indywidualista, Ekscentryk, Tragiczny Romantyk) :rotfl:
Najbardziej bawi mnie ten tragiczny romantyk, bo naprawdę drażni mnie taka werterowska postawa, chociaż świetnie się w nią potrafiłam wczuć. Ale zasadniczo się zgadzam z tym opisem.

Czwórka ze skrzydłem pieć: 4w5 - "Włóczęga"

Skrzydło 5, daje czwórce introwertyczne zachowanie, odsuwanie się od innych, złożoną osobowość. Ta czwórka może być intelektualistką ale posiada wyjątkową głębię uczuć. Jest otwarta na duchowe i estetycznie doznania. Znajduje wiele znaczeń dla prawie wszystkich zdarzeń. Może posiadać silną potrzebę i umiejętność aby realizować się artystycznie. Samotnik, wygląda tajemniczo i jest trudna do "rozszyfrowania". Do świata zewnętrznego podchodzi z rezerwą, ale wewnętrznie bardzo go przeżywa. Gdy się w końcu otwiera, to bardzo gwałtownie i całkowicie, bez żadnych oporów.
W stresie, 4w5 bardzo łatwo popada w alienację i depresję. Wiele czwórek z tym skrzydłem ma odczucie zupełnej inności, jakby pochodziły z innej planety. Narzeka na swój obecny los, wspomina i przeżywa wiele razy zdarzenia z przeszłości. Dość często ma posębne oblicze, odsuwa się od innych z uczuciem zawiedzenia lub poczuciem wstydu. Żyje we własnym świecie bólu i straty. Może mieć bardzo chorą duszę, wyobrażać sobie i interesować się własną śmiercią.

Przyciąga go to, co niedostępne. Tragiczny, smutny, artystyczny, wrażliwy. Skupiony na nieobecnym kochanku lub utracie przyjaciela. Indywidualista często jest artystą lub ekscentrykiem (oryginalnie się ubiera i zachowuje).
Obrazek
Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Postautor: TrisHka » śr 23 mar, 2011 22:24

Postrockowa pisze:Jesteś pierwszą osobą, którą znam o takim wyniku. :hyhy:

Jak mam to rozumieć? Pozytywne to czy raczej nie? :P
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Postautor: Ruta » śr 23 mar, 2011 22:30

Raczej neutralnie. ;)
Każdy jest inny i póki mi nie zajdziesz za skórę, to nie ma się co stresować o moje widzimisię na temat Twojej osobowości. ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Postautor: TrisHka » śr 23 mar, 2011 22:36

Postrockowa pisze: i póki mi nie zajdziesz za skórę, to nie ma się co stresować o moje widzimisię na temat Twojej osobowości. ;p

Haha,to samo miałam napisać :P Ale bardziej mi chodziło o ocenę samego charakteru jak mojej osoby :P
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Postautor: Acid » śr 23 mar, 2011 22:38

8w7 - "Dysydent"
Świadoma ósemka ze skrzydłem siedem jest często bardzo silna i ekspansywna. Towarzyska i chojna, może pokazywać radosne oblicze. Może być dynamiczna, skuteczna, energiczna. Często ma wysokie poczucie humoru i potrafi śmiać się z siebie. Generalnie bardzo ekstrawertyczna, ambitna i materialistyczna. Może mówić bardzo głośno i być w centrum zainteresowania, wieść prym wodzireja na imprezach. Czasem jest wizjonerska, może myśleć znacznie jaśniej niż ósemka ze skrzydłem 9; skrzydło 7 daje jej intelektualne umiejętności. Chętna do podejmowania ryzyka.
Gdy 8w7 jest w stresie, agresja połączona z apetytem, tworzy silną tendencję do uzależnień. Wiele ósemek ze skrzydłem siedem, ma problem z alkoholem lub narkotykami oraz pociąg do każdego innego rodzaju uzależnienia. Szybko zmieniający się temperament, markotność, egocentryzm, gwałtowne wybuchy gniewu. Ma tendencję do wzniecania chaosu, napuszania się, zadzierania nosa, myślenia o sobie narcystycznie. Może być beznadziejnie materialistyczna. Może wykorzystywać ludzi, wysysać z nich wszelką energię. Może mieć napady furii, jest skłonna do gwałtownych i agresywnych reakcji.

Ósemki są bezpośrednie, ufne we własne możliwości, odważne, opiekuńcze.

Zacznę od tego co pasuje do mojego charakteru.
Jestem ekstrawertykiem, nie lubię siedzieć sam. Lubię być w centrum uwagi niż być zepchnięty na bok. Jeśli już tak się dzieje czuję się wtedy jak bym tracił energię. Z tym też wiąże się poczucie humoru.
Podejście do życia mam czysto materialistyczne, jeśli mam coś do zrobienia i widzę że nie będę z tego miał zadowalających korzyści nie podejmuję się tego zadania. Tym bardziej nie lubię trwonienia pieniędzy na jakieś głupoty. Denerwuje mnie to.
Ryzyko też lubię podejmować, szczególnie w pracy. Po części wiąże się to z nowymi wyzwaniami, wychodzę z założenia że jeśli będę robił ciągle to samo to po prostu znudzi mi się to co robię i nie będę mógł czerpać pełnej satysfakcji ze swojej pracy.
Mam tendencję do napuszania się i zadzierania nosa. To akurat jest trafione w 100% :D
Jestem bezpośredni, czasami nawet aż za bardzo. Często mówię a dopiero po tym myślę, czasami wypadało by się w język ugryźć.
No i teraz najciekawsze, przyznaję się bez bicia. Czasami zdarza mi się wykorzystywać ludzi do własnych celów. Czy wysysam z nich energię? Chyba nie, chociaż często słyszę że ciężko się ze mną pracuje.

Nie pasują mi tutaj te uzależnienia :PPP
Ze stresem akurat dość dobrze sobie radzę, więc nie potrzebuję "wspomagaczy".
Tym bardziej nie mam ataków furii, agresywny reakcji czy wybuchów gniewu. Jestem raczej opanowany, czasami nawet aż za bardzo.
Nie mam też aż tak wysokiego mniemania o sobie na co może wskazywać egocentryzm lub narcyzm.
Każdy ma marzenia. Michael Jackson chciał być biały, a ja chce być żółty no.
Awatar użytkownika
Acid
Marzyciel

Cash on hand: 22,570.30
Rozmarzony (1)

Postautor: Saya » śr 23 mar, 2011 22:52

Czwórka ze skrzydłem pieć: 4w5 - "Włóczęga"
Skrzydło 5, daje czwórce introwertyczne zachowanie, odsuwanie się od innych, złożoną osobowość. Ta czwórka może być intelektualistką ale posiada wyjątkową głębię uczuć. Jest otwarta na duchowe i estetycznie doznania. Znajduje wiele znaczeń dla prawie wszystkich zdarzeń. Może posiadać silną potrzebę i umiejętność aby realizować się artystycznie. Samotnik, wygląda tajemniczo i jest trudna do "rozszyfrowania". Do świata zewnętrznego podchodzi z rezerwą, ale wewnętrznie bardzo go przeżywa. Gdy się w końcu otwiera, to bardzo gwałtownie i całkowicie, bez żadnych oporów.
W stresie, 4w5 bardzo łatwo popada w alienację i depresję. Wiele czwórek z tym skrzydłem ma odczucie zupełnej inności, jakby pochodziły z innej planety. Narzeka na swój obecny los, wspomina i przeżywa wiele razy zdarzenia z przeszłości. Dość często ma posębne oblicze, odsuwa się od innych z uczuciem zawiedzenia lub poczuciem wstydu. Żyje we własnym świecie bólu i straty. Może mieć bardzo chorą duszę, wyobrażać sobie i interesować się własną śmiercią.

Czwórki należą do ludzi, którzy żyją głównie we własnej wyobraźni i własnych uczuciach.

Tak jak jedynki, czwórki porównują rzeczywistość z tym co mogłoby się zdarzyć. Czwórki mogą posiadać własne odczucia, że są tragicznymi romantykami, ale również mogą odczuwać poczucie traktowania się jako osoby bardzo wyjątkowej. Gdy czwórki są mniej zdrowe, skupiają się na tym co nieuniknione lub czego brakuje w ich życiu. Stają się negatywnie nastawieni i krytyczni, znajdując problem w każdej sytuacji w której się znajdują. Zwracają się wtedy do swojego wnętrza i używając wyobraźni wspominają inne miejsca i inne czasy. Czwórki często żyją przeszłością lub przyszłością, jakąkolwiek byleby by była bardziej zadowalająca niż teraźniejszość. Czwórki często zazdroszczą wszystkiego czego nie posiadają, wyolbrzymiając znaczenie powiedzenia "trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie". Potrzeba bycia dostrzeganym jako ktoś wyjątkowy, może również być bardziej widoczne. Czwórki są blisko związane ze swoimi uczuciami, ale gdy są nie zdrowe, przeobrażają swoje uczucia w melodramat. Mogą być pełne rozpaczy i nostalgii, domagając się rozpoznania i odrzucając wszystko co mogą dobrego otrzymać od przyjaciół. Niezdrowa czwórka może być bardzo markotna i nadwrażliwa. Wyniesione na powierzchnię poczucie swojej unikalności, może im dać poczucie bezkarności w złym zachowywaniu się, będąc egoistyczną i nieodpowiedzialną. Czwórki w tym stadium, skłaniają się ku odczuciom winy, wstydu, melancholii, zazdrości i bycia bezwartościowym.

Troche duzo cytatow... jak ktoś bedzie chciał to sobie poczyta, jak nie to trudno...
Wiekszość z tego co tu zacytowane moge odnieść do swojej osoby...
Napewno jestem introwertykiem, a reszte sobie doczytajcie
Awatar użytkownika
Saya
Marzyciel

Cash on hand: 19,290.55
Rozmarzony (1)

Postautor: Ruta » śr 23 mar, 2011 22:55

Mocno zaskakujące, jak dla mnie, jest podejście do ludzi. Ja mam wprost przeciwne. ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Postautor: TrisHka » śr 23 mar, 2011 22:58

Postrockowa, to odnośnie mojego wyniku? :P
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Postautor: Ruta » śr 23 mar, 2011 23:17

TrisHka, tak. ;p

Acid88, zwróć uwagę, że to nie ma nic wspólnego z tym jak jest, a jedynie jak może być.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Postautor: Acid » śr 23 mar, 2011 23:22

Postrockowa pisze:Acid88, zwróć uwagę, że to nie ma nic wspólnego z tym jak jest, a jedynie jak może być.

No jasne że zawsze coś może się zmienić. Tego nie napisałem :]
"Nigdy nie mówi nigdy" ;)
Każdy ma marzenia. Michael Jackson chciał być biały, a ja chce być żółty no.
Awatar użytkownika
Acid
Marzyciel

Cash on hand: 22,570.30
Rozmarzony (1)

Postautor: persecutoria » śr 23 mar, 2011 23:28

http://www.nasze-marzenia.eu/topics68/3362.htm#118561

Szukajka nie gryzie ;)

Edyta: scaliłam.
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: Ruta » śr 23 mar, 2011 23:31

persecutoria, racja. Ale takie tematy powinny być w takim razie w lepszych działach. Bo tam nawet bym nie szukała czegoś takiego, skoro dział (który ja wybrałam :hyhy: ) nadaje się chyba bardziej - skoro dotyczy usposobienia charakterologicznego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Postautor: persecutoria » śr 23 mar, 2011 23:42

Postrockowa, fakt, na swoje usprawiedliwienie powiem, że nie ja wtedy byłam modem :P a potem temat zaginął gdzieś w czeluściach.
Niemniej opcja "szukaj" znalazła mi go od razu ;)
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: Ruta » śr 23 mar, 2011 23:57

Spoko, spoko. ja nie szukałam. Z prostej przyczyny. Przeglądając dział Nasz charakter, wygląd zauważyłam, że nic takiego nie ma, więc uznałam, że nikt jeszcze nie pomyślał o tym. Nie wpadłam na to, że ktoś go założył w tak kompletnie innym miejscu. ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
Ruta
Spełniacz Marzeń

Następna

Wróć do Nasz charakter, wygląd