Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Święta w marzeniach!

Masz marzenia? Pewnie tak, skoro tu jesteś. Podziel się nimi. Nieważne czy bezsensowne, drobne, czy ogromne. Nieważne jaki jesteś, o czym marzysz, jak patrzą na to inni. Marzenia nie znają ograniczeń, są dla każdego, są tylko Twoje.

Święta w marzeniach!

Postautor: Lussi-M » pn 06 gru, 2010 23:50

Zdarza się wam poświęcić świąteczny czas na chwilę marzeń? O czym wtedy sobie marzycie? Czy marzenia postawione w ubiegłym roku staracie się realizować, czy odkładacie na półkę na lepszy czas?
Nie rozmawiam z użytkownikami poprzez Prywatną Wiadomość. Wszelkie wiadomości będą ignorowane.
Awatar użytkownika
Lussi-M
V.I.P

Cash on hand: 13,333.05
Medals: 1
Rozmarzony (1)

Postautor: Peggy_Brown » pn 06 gru, 2010 23:56

Tak. Zawsze marzę o tym, że kolejne święta będą lepsze...
Cóż marzenia nie zawsze się spełniają.
Postawię w tym roku kolejne takie. Za rok ocenimy.
" Ej Mała- nie płacz.
Rób wszystko- pij, pal, klnij ile wlezie, wal pięścią o ścianę, gryź wargi z bólu- ale nie płacz.
Nie pozwól zaszklić się oczom, pokaż że potrafisz być silna".
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Cash on hand: 174,267.30
Rozmarzony (1)

Postautor: ajwenhou » wt 07 gru, 2010 00:13

nie zastanawiałam się nad tym. chociaż fakt, święta to czas kiedy zazwyczaj o coś prosimy.
postanowienia zazwyczaj rozmywają się w czasie, zazwyczaj jedynym co udaje mi się zrealizować to z roku na rok być silniejszą.
"nikt nie jest na własność, ludzie się od czasu do czasu zaczynają nienawidzić, a miłość? jeszcze nie wiem"
~ ajwenhou
Awatar użytkownika
ajwenhou
V.I.P

Cash on hand: 308,615.70
Medals: 4
Zwycięzca Konkursu (2) User Roku (2)

Postautor: Peggy_Brown » wt 07 gru, 2010 00:15

ajwenhou pisze:być silniejszą.
Mi się też to udaje.
Niedługo już będę ze stali jak tak dalej pójdzie.
Zawsze też obiecuję sobie, że coś zmienię w sobie. Udaje się, bo od zeszłorocznej gwiazdki zmieniło się wiele.
I to pewnie nie raz jeszcze się zmieni.
" Ej Mała- nie płacz.
Rób wszystko- pij, pal, klnij ile wlezie, wal pięścią o ścianę, gryź wargi z bólu- ale nie płacz.
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Rozmarzony (1)

Postautor: Bogini Śmiechu » wt 07 gru, 2010 02:47

Sporo świątecznego czasu poświęcam na marzenia. Śnieg, lampki, choinka. Non stop odpływam. Ale większość tych marzeń przepada wraz ze świątecznym okresem. Czasami zdarzają się wyjątki- marzenia, które zamierzam spełnić w najbliższym czasie, te, do których mam motywację. Zazwyczaj po Nowym Roku sobie o nich przypominam:P Święta bardzo sprzyjają zwielokrotnieniu się w mojej głowie liczby marzeń.
Gdy cierpisz na bezsenność, nic nie wydaje się być prawdziwe. Wszystko jest kopią kopii.
Awatar użytkownika
Bogini Śmiechu
Marzyciel

Cash on hand: 107,438.95
Imię: Sylwia
Medals: 2
Partia Zboczuchów (1) Rozmarzony (1)

Postautor: Bum! » wt 07 gru, 2010 12:15

Zazwyczaj o tym, ze chciała bym aby te święta wyglądały lepiej, co się niestety nie udaje. Często gdzies tam w myślach wypowiadam pewne postanowienia na najbliższy rok, chęci jakichś zmian, aczkolwiek rzadko mi się to niestety udaje. Zapewne zmienia się cos we mnie z roku na rok, ale nie zawsze to dostrzegam.
Ostatnio zmieniony wt 07 gru, 2010 12:17 przez Bum!, łącznie zmieniany 1 raz
"Sometimes I feel like there is no hope for me at all
But after while I am laughing loud because I love
So many things in my life I do appreciate
All of the moments I'm sure I won't ever forget"
Awatar użytkownika
Bum!
Marzyciel

Cash on hand: 236,524.25
Bank: 0.00
Medals: 3
Rozmarzony (1) Gaduła (1) User Roku (1)

Postautor: babka cukrowa » wt 07 gru, 2010 13:01

Świąteczne porządki
O grudniu tak sobie piszę
o prezentach i mrzonkach
lecz należy przypomnieć
o świątecznych porządkach

Czas już okna myć wielki
wyszorować dywany
polerować mebelki
wieszać czyste firany

I podłogi panele
do połysku pucować
w Święta będzie weselej
przy stole biesiadować

Gdy dom zalśni czystością
okna trzeba ozdobić
własną pomysłowością
piękne stroiki zrobić

Czeka nas czas radości
ciepełka rodzinnego
odwiedzin wielu gości
i wszystkiego dobrego

Jak już posprzątamy
zostanie ciast pieczenie
i wtedy smakowicie
przywitamy Boże Narodzenie. :)
babka cukrowa
Marzyciel-Gaduła+

Cash on hand: 0.00

Postautor: Icannotfly. » wt 07 gru, 2010 13:28

Cóż, każdego roku mam to samo marzenie, żeby były lepsze od poprzednich, a dzieje się wręcz przeciwnie - z roku na rok co raz mniej cieszą, co raz mniej w nich magii. Marzą mi się święta takie wielkie, w gronie najbliższej rodziny (mam dużą rodzinę, więc święta byłyby obfite :D ) - coś jak w Klanie. Niestety aż tak dobrych kontaktów z nimi nie utrzymujemy, siedzę przy stole tylko z mamą i ojcem, który w zeszłym roku zasiadł do kolacji pod wpływem alkoholu... aż nie chcę myśleć co w tym roku wymyśli.

Święta to dobry czas na marzenia, fakt. Migające światełka na choince, padający śnieg za oknem, w telewizji rytmy kolęd... to wszystko temu sprzyja.
- A ja lubię ten kawałek nieba...
- Ten kawałek nieba ma w du.pie, że go lubisz.

fbl.
Awatar użytkownika
Icannotfly.
Moderator

Cash on hand: 240,943.10
Imię: Agnieszka
Zwycięzca Konkursu (1) User Roku (1)

Postautor: User » wt 07 gru, 2010 13:34

No więc napiszę Wam moją wizję świąt....
W mojej bani wygląda to tak..
Kiedy ten czerwony jełop sobie leci w tym swoim zaprzęgu pełnym reniferów - napadają na Niego sadystyczne typy i strzałem prosto w czaszkę zabijają tego renifera który prowadzi (ten z czerwonym nosem) więc zaprzęg pikuje w dół i spada na ziemie. W trakcie upadku giną następne renifery. Te co zostają zostają przerobione na karmę dla psów - żywcem zostaną obrane ze skóry i umierają w długich męczarniach.
Co do tego czerwonego jełopa - jest ranny - aczkolwiek żyje. Dopadają Go dwa brutale - zaciągają go do sali tortur. Bo to lubią. Wyrywają mu brodę - powoli, że aż czuje każdą wyrywaną przez nich cebulkę. Wkładają mu granat w gębę i palnikiem podsmażają mu stopy. Czekając aż coś krzyknie - jak krzyknie odbezpieczy się granat i będzie booom!.
......... po chwili........
... słychać BOOOOOOM!

[ Komentarz dodany przez: HaGie: Wto 07 Gru, 2010 ]
To nie jest temat, gdzie opisujemy wizję swoich świąt,a świąteczne marzenia. Wypowiadaj się na temat.
User

Cash on hand: Locked
Bank: Locked

Postautor: Zorza » wt 07 gru, 2010 15:56

User, a tak poza tym to się dobrze czujesz? ;)

Jeśli chodzi o moje marzenia w Święta, to nie odróżnię się zbytnio od poprzedników jeśli napiszę, że marzą mi się lepsze święta. Prawda jest taka, że raczej w tym roku w ogóle ich nie będę obchodzić przy kolacji przy stole... Choinki też nie będzie. Po prostu to nie ma sensu. Mam nadzieję, że kiedyś będę obchodziła święta takie "prawdziwe", w końcu trochę lat życia człowiekowi jeszcze zostało... A co do wspomnianej magii, to myślę, że taką pełną magię można odczuwać tylko jako dziecko. To podniecenie kiedy się czeka na prezenty, ubieranie choinki. Ajjj :)
Obrazek
Nic nie zdarza się dwa razy tak samo
Awatar użytkownika
Zorza
Extra marzyciel

Rozmarzony (1)

Postautor: User » wt 07 gru, 2010 15:58

Zorza pisze:User, a tak poza tym to się dobrze czujesz? ;)

Jak najbardziej. Nie wszyscy muszą mdlić jakie to święta są fajne. Jak wszyscy fajniusio siedzą sobie przy stole śpiewając kolędy i łamią się opłatkiem.
User

Cash on hand: Locked
Bank: Locked

Postautor: Magdalenka » wt 07 gru, 2010 21:16

Mnie marzą się święta spokojne i bezstresowe. Marzy mi się w końcu wigilia wolna od pracy. Już nie pamiętam kiedy miałam wolne 24-go. Może w tym roku mi się uda :| . A moja wizja świat jest taka- domek na odludziu . zasypany po dach , tak aby nikt nie mógł dojechać, ani ja się nie mogła nigdzie wydostać, kominek, cieplutko i tylko ja i mój mąż. Spokój, cisza. I tak całe święta, bez pracy , pośpiechu , szefa teściowej ehhhhh. Ale to chyba nie w tym życiu. Skończy się na tym że 24-go pójdę do pracy, potem ganianie po kuchni przy garach, potem szybka wigilia, 2 szybko przemijające dni świąteczne i znów szara rzeczywistość, ble :zalamany:
Magdalenka
Początkujący marzyciel

Postautor: Bogini Śmiechu » wt 07 gru, 2010 22:01

User pisze:Nie wszyscy muszą mdlić jakie to święta są fajne. Jak wszyscy fajniusio siedzą sobie przy stole śpiewając kolędy i łamią się opłatkiem.

No nie muszą, bo to chyba nie temat o tym.
Gdy cierpisz na bezsenność, nic nie wydaje się być prawdziwe. Wszystko jest kopią kopii.
Awatar użytkownika
Bogini Śmiechu
Marzyciel

Postautor: Panda » śr 08 gru, 2010 19:04

Co roku zawsze marzę o świętach w kochającej rodzinie,gdzie wszyscy są mili,uprzejmi.Święta z prezentami.Ale to tylko tylko bajka,i zawsze jest tak samo
Panda
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: QueenDream » śr 08 gru, 2010 20:03

Można powiedzieć, że święta w moich marzeniach nie duzo odbiegają od tych, które sa w rzeczywistości :) Rodzinka się spotyka, na kolędowanie, przez cały okres swiat(zreszta nie tylko) panuje wśród członków tej najblizszej jak i dalszej rodziny taka miła atmosfera ;)
" Nikt nie zapala światła po to, aby je ukrywać za zamknietymi drzwiami. Celem światła jest roztaczanie blasku, otwieranie oczu, ukazywanie cudów, które dzieją się dookoła"
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Cash on hand: 93,274.05
Imię: Aldona

Postautor: Peggy_Brown » śr 08 gru, 2010 20:20

Najbardziej czego nie lubię w święta to tej miłej atmosfery o której mówiła BeEmka.
Bo co z tego, że na jeden okres w roku ktoś będzie dla ciebie miły, ktoś zauważy(albo i też nie zauważy) że w ogóle jesteś...
Jeszcze najlepiej to zrób wigilię u siebie i obsługuj wszystkich. (u siebie czyli czytaj u mnie:D) a nie raz takie sytuacje się zdarzały, kiedy druga strona rodziny się zjeżdżała do nas.
Nie chcę czegoś takiego powtarzać.
" Ej Mała- nie płacz.
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Rozmarzony (1)

Postautor: Bogini Śmiechu » śr 08 gru, 2010 20:25

Peggy_Brown pisze:Jeszcze najlepiej to zrób wigilię u siebie i obsługuj wszystkich. (u siebie czyli czytaj u mnie:D) a nie raz takie sytuacje się zdarzały, kiedy druga strona rodziny się zjeżdżała do nas.

Dlatego my zawsze do kogoś jedziemy:D Zwariowałabym jakbym potem jeszcze miała zmywać, sprzątać, nie chciałoby mi się...:p
Awatar użytkownika
Bogini Śmiechu
Marzyciel

Postautor: Peggy_Brown » śr 08 gru, 2010 20:30

Bogini Śmiechu pisze:Dlatego my zawsze do kogoś jedziemy:D Zwariowałabym jakbym potem jeszcze miała zmywać, sprzątać, nie chciałoby mi się...:p
Ja nie lubię do kogoś jeździć. Z resztą umarłabym jakbym miała przyjechać na gotowe i nie mieć wglądu do tego jak ta wigilia będzie przebiegała. Jak ze wszystkim z resztą. Dlatego kiedyś zawsze u nas wigilie robione były.

I nawet z tym sie wiąże pewna historia, bo zanim skończyłam roczek, przed wigilią właśnie mama, babcia i ciocia były w pokoju i pakowały prezenty a ja z męską częścią rodziny siedziałam w kuchni. Na podłodze. I kiedy babcia (albo ciocia) wyszły do łazienki i zostawiły drzwi otwarte, mała Ania sobie wstała i pomaszerowała do pokoju:D
Zdziwili się wszyscy jak to ładnie córcia chodzi :rotfl:

[ Komentarz dodany przez: HaGie: Sro 08 Gru, 2010 ]
Troszkę odeszłaś z koleżanką od tematu.
" Ej Mała- nie płacz.
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Rozmarzony (1)

Postautor: cayman » śr 08 gru, 2010 22:24

święta to u mnie nastrój niepowtarzalny...a te przygotowania i strojenie dzewka to juz cała magia świąt...nie marzę o niczym innym aby tylko zdrowie było i apetyt to wszystko zjeść co się przygotuje
cayman
Marzyciel-Gaduła+

Cash on hand: 539.00

Postautor: Enia » śr 08 gru, 2010 23:21

Melduję, iż zeszłoroczne marzenia zostały zrealizowane, jednak moim aktualnym marzeniem jest cofnąć się do Wigilii 2009 :)
Ach, znowu zjedzie się 3/4 rodziny i będą dziać się dziwne rzeczy.Uwielbiam te momenty ^^
Ciekawi mnie, co Mama wymyśli jako wegetariańskie potrawy wigilijne.Czy będę musiała głodować :rotfl:
"Glany to takie trampki" :D

"Człowiek może stać się na prawdę silny dopiero wtedy, gdy postanowi ochraniać coś bardzo dla siebie ważnego."
-Haku

Obrazek
Awatar użytkownika
Enia
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: Peggy_Brown » śr 08 gru, 2010 23:25

Enia pisze:Ciekawi mnie, co Mama wymyśli jako wegetariańskie potrawy wigilijne.Czy będę musiała głodować :rotfl:
u mnie nigdy nie ma mięsa na wigilii. Więc można powiedzieć że są wegetariańskie.

Co do drzewka to już mnie zmusili do przystrojenia w sklepie. Ubrałam choinkę, chociaż nie wyznaję tak wczesnego momentu na ozdoby. Ale no jak już ma być klimat to niech będzie.
" Ej Mała- nie płacz.
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Rozmarzony (1)

Postautor: Lussi-M » śr 08 gru, 2010 23:28

Peggy_Brown, o potrawach wigilijnych rozmawiamy w innym wątku. Tak przypominam.
Nie rozmawiam z użytkownikami poprzez Prywatną Wiadomość. Wszelkie wiadomości będą ignorowane.
Awatar użytkownika
Lussi-M
V.I.P

Cash on hand: 13,333.05
Rozmarzony (1)

Postautor: babka cukrowa » śr 15 gru, 2010 14:03

Kiedy już zrobiłam świąteczne porządki to teraz zaczynam marzyć i pisać:Jest taki jeden dzień w roku,
W którym nie możemy doczekać się zmroku.
Ciągle przez okno zerkamy,
Bo na pierwszą gwiazdkę czekamy.

Zasiądziemy do stołu pięknie nakrytego.
Odmówimy modlitwę do Pana Naszego.
Połamiemy się opłatkiem i uśmiech sobie damy.
Bo to jest jedyna chwila w roku,że całą rodziną do stołu
siadamy.

Ja pamiętam z dzieciństwa że siano pod stołem leżało.
Choinkę pachnącą lasem i iskrzącą świeczkami.
Za oknem było mrozno,biało i tak strasznie wiało.
Dom pachniał świeżością i brzmiał przez nas śpiewanymi kolędami.

Nie pamiętam żebym prezent pod choinkę dostała.
Dlatego każdą wigilie z dzieciństwa w sercu będę miała.
Zostaliśmy miłością i dobrym słowem obdarowani.
To jest wart więcej,jak nie jeden prezent,przyznacie sami.

Teraz choinka jest sztuczna,kolędy z płyty puszczają.
Ludzie o tradycji ojców i dziadów zapominają!!!
babka cukrowa
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: Tristezza » śr 20 lip, 2011 20:13

Oczywiście w czasie świąt także marzenia mnie nie opuszczają, pojawiają się nowe, jednak stare pozostają na miejscu xD
Przeszywa mnie chłodny dreszcz. Nie wywołuje go zimno, lecz to czego nie wiem.
I co boję się odkryć.

Oczy zapiekły mnie od łez. Bez chwili namysłu rzuciłam się w dół.

- A ty dokąd?
- Idę... idę... idę...
- Na razie stoisz - mruknął Radek.

http://www.miastomgly.blogspot.com
Awatar użytkownika
Tristezza
Bujający w obłokach

Cash on hand: 379.00

Wróć do Sfera naszych marzeń