| Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim |
|---|
|
Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz! |

Mi się też to udaje.ajwenhou pisze:być silniejszą.

) - coś jak w Klanie. Niestety aż tak dobrych kontaktów z nimi nie utrzymujemy, siedzę przy stole tylko z mamą i ojcem, który w zeszłym roku zasiadł do kolacji pod wpływem alkoholu... aż nie chcę myśleć co w tym roku wymyśli. 

. A moja wizja świat jest taka- domek na odludziu . zasypany po dach , tak aby nikt nie mógł dojechać, ani ja się nie mogła nigdzie wydostać, kominek, cieplutko i tylko ja i mój mąż. Spokój, cisza. I tak całe święta, bez pracy , pośpiechu , szefa teściowej ehhhhh. Ale to chyba nie w tym życiu. Skończy się na tym że 24-go pójdę do pracy, potem ganianie po kuchni przy garach, potem szybka wigilia, 2 szybko przemijające dni świąteczne i znów szara rzeczywistość, ble :zalamany:

User pisze:Nie wszyscy muszą mdlić jakie to święta są fajne. Jak wszyscy fajniusio siedzą sobie przy stole śpiewając kolędy i łamią się opłatkiem.

Rodzinka się spotyka, na kolędowanie, przez cały okres swiat(zreszta nie tylko) panuje wśród członków tej najblizszej jak i dalszej rodziny taka miła atmosfera 

Peggy_Brown pisze:Jeszcze najlepiej to zrób wigilię u siebie i obsługuj wszystkich. (u siebie czyli czytaj u mnie:D) a nie raz takie sytuacje się zdarzały, kiedy druga strona rodziny się zjeżdżała do nas.

Ja nie lubię do kogoś jeździć. Z resztą umarłabym jakbym miała przyjechać na gotowe i nie mieć wglądu do tego jak ta wigilia będzie przebiegała. Jak ze wszystkim z resztą. Dlatego kiedyś zawsze u nas wigilie robione były.Bogini Śmiechu pisze:Dlatego my zawsze do kogoś jedziemy:D Zwariowałabym jakbym potem jeszcze miała zmywać, sprzątać, nie chciałoby mi się...:p

u mnie nigdy nie ma mięsa na wigilii. Więc można powiedzieć że są wegetariańskie.Enia pisze:Ciekawi mnie, co Mama wymyśli jako wegetariańskie potrawy wigilijne.Czy będę musiała głodować

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości