Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Kiedy zacząłeś/zaczęłaś marzyć i co cię do tego przekonało?

Masz marzenia? Pewnie tak, skoro tu jesteś. Podziel się nimi. Nieważne czy bezsensowne, drobne, czy ogromne. Nieważne jaki jesteś, o czym marzysz, jak patrzą na to inni. Marzenia nie znają ograniczeń, są dla każdego, są tylko Twoje.

Kiedy zacząłeś/zaczęłaś marzyć i co cię do tego przekonało?

Postautor: Leah » wt 30 lis, 2010 16:40

Co sprawiło, że zaczęliście marzyć? Jakiś powód musiał być, nie? W końcu nie każdy lubi bujać w obłokach. U mnie to się zaczęło od książek :)
Leah
Marzyciel-Gaduła+

Cash on hand: 0.00

Postautor: QueenDream » wt 30 lis, 2010 16:44

Można powiedzieć, że być może z tego nie zdajemy sobie sprawy, ale tak naprawdę zaczynamy marzyć już jako małe dzieci ;) Przecież niejedna osoba marzyła by coś dostać itp. sprawy ;) Tak naprawdę nie musi być żadnej inicjacji z naszej strony bądź ze strony otoczenia do marzeń, one same przychodzą
" Nikt nie zapala światła po to, aby je ukrywać za zamknietymi drzwiami. Celem światła jest roztaczanie blasku, otwieranie oczu, ukazywanie cudów, które dzieją się dookoła"
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Cash on hand: 93,274.05
Imię: Aldona

Postautor: Zorza » śr 01 gru, 2010 04:05

Myślę, że pierwszym krokiem do marzeń są dziecięce fantazje typu - bawię się teraz w lekarza, wczuwam się w rolę, więc nim jestem. U mnie pojawiło się takie śnienie na jawie. Siadałam sobie z walkmanem na uszach (taaaak, nie było mp3! :D) i wyobrażałam sobie różne rzeczy. Że jestem na dyskotece, że z kimś rozmawiam, itd. Teraz juz tak nie mam, chociaż każdemu zdarza się pewnie czasem wyobrazić, że na przykład przytula się do ukochanej osoby. Teraz marzenia przybierają raczej formę jakiejś listy rzeczy/okoliczności uszczęśliwiających jakie chciałoby się zdobyć/doświadczyć.
Obrazek
Nic nie zdarza się dwa razy tak samo
Awatar użytkownika
Zorza
Extra marzyciel

Medals: 1
Rozmarzony (1)

Postautor: kioketsuke » śr 01 gru, 2010 15:49

od dziecka miałam tak jakieś swoje małe marzenia. ale co sprawiło, że zaczęłam marzyć? nie mam pojęcia ; O.
ねぇ 君が望む様に生きてきたはずなのに
どれくらい血を流せば許してくれるかな?...
kioketsuke
Extra marzyciel

Postautor: Bogini Śmiechu » czw 02 gru, 2010 11:16

Nie pamiętam, czy jako dziecko miałam dużo marzeń.
Po prostu nie podobało mi się kiedyś moje życie, chciałam mieć lepsze i zaczynałam marzyć:)
I tak mi do tej pory zostało;D
Gdy cierpisz na bezsenność, nic nie wydaje się być prawdziwe. Wszystko jest kopią kopii.
Awatar użytkownika
Bogini Śmiechu
Marzyciel

Cash on hand: 107,438.95
Imię: Sylwia
Medals: 2
Partia Zboczuchów (1) Rozmarzony (1)

Postautor: anielica19 » czw 02 gru, 2010 16:02

Nie ma takiego momentu, aby człowiek zaczął marzyć.
Chyba, że od urodzenia(może te pierwsze lata, które sprzyjają rozwojowi tak nie, ale w wieku lat 4, to już powoli marzymy)
Czasem te marzenia były błahe, z biegiem lat stają się poważniejsze.
Człowiek zawsze marzy.
Niemy świat
to dziś
konieczność ,
ból i męka
jest jego godłem ,
a ludzie
widząc bliźniego
w potrzebie
są obojętni...
Awatar użytkownika
anielica19
Extra marzyciel

Cash on hand: 106.00
Rozmarzony (1)

Postautor: Icannotfly. » pn 06 gru, 2010 00:59

Marzenia towarzyszyły mi od kiedy pamiętam. Każdy pewnie je ma od najmłodszych lat. Najpierw marzy się jakiejś zabawce, o byciu zauważonym w jakiejś grupie, byciu jakimś swoim idolem/postacią z telewizji (w przedszkolu była faza na powerrengers :D ... potem przechodzi się do co raz bardziej poważnych marzeń.
- A ja lubię ten kawałek nieba...
- Ten kawałek nieba ma w du.pie, że go lubisz.

fbl.
Awatar użytkownika
Icannotfly.
Moderator

Cash on hand: 240,943.10
Imię: Agnieszka
Medals: 2
Zwycięzca Konkursu (1) User Roku (1)

Postautor: Magdalenka » wt 07 gru, 2010 22:35

Marzyć zaczęłam chyba w wieku 12 lat. wszystko zaczęło się od tego iż stałam się posiadaczką wymarzonego radiomagnetofonu jamnika, ehhh, to były czasy. Załączało się kasetę , siadało, wsłuchiwało w ukochany zespół i marzyło. I chyba ten mój jamniczek, który nadal mam i który osiągnął już pełnoletność ( ale nadal świetnie działa w nim radio ) sprawił że zaczęłam marzyć :)
Magdalenka
Początkujący marzyciel

Postautor: cayman » wt 07 gru, 2010 22:51

cóż jestem realistą co stąpam twardo po ziemi a w chmurki się czasami zapatruję jak sobie maszerują po niebie..więc nie marzę tylko spełniam i realizuję swoje zachcianki....ale do tego dojdziemy w dalszej części poznawania mnie...
cayman
Marzyciel-Gaduła+

Cash on hand: 539.00

Postautor: Rita » czw 09 gru, 2010 14:06

Marzę od małego dziecka i zawsze marzyłam dużo, lecz na początku były to marzenia w miarę zwykłe, ot umieć czarować, czy być ulubioną postacią z filmu. Normalne marzenia dziecka.
Jednak tak na prawdę marzyć takim moim największym marzeniem zaczęłam 25.10.2010r. Pamiętam dokładną datę i dokładnie pamiętam, co się wydarzyło. Nie zdradzę Wam tutaj, ale rzeczywiście miało miejsce coś, co na zawsze odmieniło moje wnętrze.
Rita

Postautor: persecutoria » czw 09 gru, 2010 15:07

Szczerze mówiąc ten temat jest głupi. Każdy człowiek marzy, tak samo jak każdy w mniej lub bardziej skomplikowany sposób myśli. To naturalne. To tak, jakbym ja zapytała Was, kiedy zaczęliście jeść i co Was do tego skłoniło xP
Lord, who made the lion and the lamb,
You decreed I should be what I am;
Would it spoil some vast eternal plan,
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 169,752.55
Imię: Ignac.
Zwycięzca Konkursu (1)

Re: Kiedy zacząłeś/zaczęłaś marzyć i co cię do tego przekona

Postautor: mikiqu » ndz 10 kwie, 2011 15:41

Leah pisze:Co sprawiło, że zaczęliście marzyć? Jakiś powód musiał być, nie? W końcu nie każdy lubi bujać w obłokach. U mnie to się zaczęło od książek :)

No kurcze, nawet nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Byłam taka od zawsze. Od małego głowa w chmurach. To była moja ucieczka od ponurej rzeczywistości już jako dziecko i tak zostało do dziś. Czasem aż za bardzo żyję fantazjami, ech.
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia.
Zabijam nudę.
Awatar użytkownika
mikiqu
Początkujący marzyciel

Postautor: NitrO » ndz 10 kwie, 2011 15:42

Kiedy miałam dziesięć lat zaczęłam interesować się motoryzacją :)
Spoglądam śmierci w oczy, śmiejąc jej się w twarz.
NitrO
Bujający w obłokach

Postautor: V » ndz 10 kwie, 2011 20:26

Zacząłem marzyć gdy sie urodziłem. Tak po prostu.
`Nie czuj się zobowiązana wyrazić zachwyt moją osobą. John zrobił to już na wszelkie możliwe w języku angielskim sposoby.`
Awatar użytkownika
V
Redaktor

Cash on hand: 102,943.55
Imię: Eljot
Medals: 3
Zwycięzca Konkursu (1) Rozmarzony (1) User Roku (1)

Postautor: NitrO » ndz 10 kwie, 2011 21:05

No i tym samym zaczęłam marzyć o byciu zawodowym kierowcą.
Spoglądam śmierci w oczy, śmiejąc jej się w twarz.
NitrO
Bujający w obłokach

Postautor: Ufo » pt 15 kwie, 2011 19:29

Kurczę, ja marzę odkąd pamiętam :D
Nienawidzę być bezradna...
Awatar użytkownika
Ufo
Spełniacz Marzeń

Rozmarzony (1)

Postautor: DexKanon » pt 15 kwie, 2011 20:29

Wydaje mi się, że temat jest lekko bez sensu, bo marzyć zaczynamy gdy tylko zaczynamy myśleć - a dzieje się to już w dzieciństwie - a skłania nas do tego głownie zazdrość, gdy widzimy coś u rówieśników.
Dlatego też trudno jest powiedzieć, od kiedy marzymy - bo skłoniła nas do marzenia chęc posiadania czegoś, to pewne.
[center]Ja jestem Cisza! Milcz dumny! Zabiorę Cię do trumny![/center]
Awatar użytkownika
DexKanon
Spełniacz Marzeń

Rozmarzony (1)

Postautor: Disney » pt 29 kwie, 2011 21:17

DexKanon pisze:Wydaje mi się, że temat jest lekko bez sensu, bo marzyć zaczynamy gdy tylko zaczynamy myśleć - a dzieje się to już w dzieciństwie - a skłania nas do tego głownie zazdrość, gdy widzimy coś u rówieśników.

Tak. Marzenia to coś nad czym nie da się zapanować. Pomyślę sobie "Chce mieć taką lalkę jak moja koleżanka" i to już jest marzenie.
Awatar użytkownika
Disney

Postautor: Kotarzyna » ndz 01 maja, 2011 13:15

persecutoria pisze:Szczerze mówiąc ten temat jest głupi. Każdy człowiek marzy, tak samo jak każdy w mniej lub bardziej skomplikowany sposób myśli. To naturalne. To tak, jakbym ja zapytała Was, kiedy zaczęliście jeść i co Was do tego skłoniło xP

Zgadzam się. Nie da się odpowiedzieć na te pytania. Temat lekko niemądry, oczywiście bez obrazy ;)

mikiqu pisze:No kurcze, nawet nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Byłam taka od zawsze. Od małego głowa w chmurach. To była moja ucieczka od ponurej rzeczywistości już jako dziecko i tak zostało do dziś. Czasem aż za bardzo żyję fantazjami, ech.

Skąd ja to znam? ;) Miałam kiedyś podobne podejście, ale na szczęście częściowo 'dorosłam' i zaczęłam stąpać twardo po ziemi. Chociaż zdarza mi się czasem za daleko odlecieć marzeniami, to jednak za chwilę powracam na ziemię, otrząsam się..
Awatar użytkownika
Kotarzyna
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: Tristezza » śr 20 lip, 2011 20:02

Od zawsze marzę i nie wiem jak to się zaczęło :D
Przeszywa mnie chłodny dreszcz. Nie wywołuje go zimno, lecz to czego nie wiem.
I co boję się odkryć.

Oczy zapiekły mnie od łez. Bez chwili namysłu rzuciłam się w dół.

- A ty dokąd?
- Idę... idę... idę...
- Na razie stoisz - mruknął Radek.

http://www.miastomgly.blogspot.com
Awatar użytkownika
Tristezza
Bujający w obłokach

Cash on hand: 379.00

Postautor: Ink » sob 23 lip, 2011 21:21

Marzę od zawsze, nie pamiętam, czy kiedykolwiek było inaczej.
(...)jedno, co można zrobić, to podejść do rzeczy filozoficznie, czyli powiedzieć sobie: "Srał to pies". To jest handel, raz się zyska, raz się straci.
Awatar użytkownika
Ink
Extra marzyciel

Cash on hand: 3,273.00
Bank: 0.00
Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: gawron » pn 05 wrz, 2011 09:33

Ale można założyć, że zaczęliśmy marzyć wtedy, kiedy nasz świat, w którym żyliśmy, zaczął odbiegać od tego, w którym chcielibyśmy żyć... Kiedy zaczęło nam czegoś brakować (w dzieciństwie np, jakieś zaczarowanej krainy z bajki...), zaczęliśmy sobie wyobrażać, że to mamy i tak zaczęliśmy marzyć...:)
Awatar użytkownika
gawron
Początkujący marzyciel

Cash on hand: 1,150.00

Postautor: Yenlikasio » ndz 30 paź, 2011 22:13

Co do mnie, wieku dokładnego wam nie podam, ale pamiętam swoje pierwszy marzenie jeśli tak to można nazwać. A mianowicie, wieczorem siedząc w pokoju z siostrą zachciało nam się po... batonie! Ale nie, nie to była naszym marzeniem. Poniosła nas wyobraźnia, zaczęło się od pudełka batonów, później skrzynki, później sklepu ze słodyczami. Następnie stwierdziliśmy iż przydałby się taki sklep w domu. No ale nie zmieściłby się, prawda? Więc nasz dziecinny geniusz wymyślił "Skrzynkę" w ścianie, której mówi się co chce a ona to podaje. :D Tak tak... ponad 2 godziny rozprawialiśmy o tym co byśmy sobie zażyczyli. A tak właściwie, takie cudeńko przydałoby się i teraz.... ;) Ile lat miałem wtedy nie pamiętam, ogólnie "rozmowę" tą znam tylko z opowiadań mamy, która byłą przy tym ( w pokoju obok ) i z zafascynowanie słuchała naszych bredni cały czas...
W życiu piękne są tylko chwile...
Awatar użytkownika
Yenlikasio
Marzyciel-Gaduła

Cash on hand: 10,763.70
Imię: Maciek

Postautor: Mientus123 » ndz 30 paź, 2011 22:42

Tych marzeń było tyle że nie pamiętam kiedy zacząłem marzyć i dlaczego, ale pewnie musiało mi się bardzo nudzić i zacząłem marzyć :]
Więc łapię chwile ulotne jak ulotka
Ulotne chwile łapię jak fotka
Dbam, by chwile ulotne jak notka
Nie uleciały jak ulotna plotka
Awatar użytkownika
Mientus123
Początkujący marzyciel

Cash on hand: 4,354.70
Imię: Adrian

Wróć do Sfera naszych marzeń