| Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim |
|---|
|
Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz! |

anielica19 pisze:Mężczyzna często ucieka w zajęcia zastępcze, albo w używki.
Jednak pod względem siły fizycznej, to uważam, iż mężczyźni z natury już są silniejsi.

Oyen pisze:Mentalnie faceci starają się ukryć problem, który ich dotyczy. Nie dzielą się z nikim, bo uznają to jako porażkę, a duma nie pozwala na to, żeby okazywać słabość.

Oyen pisze:Babeczki mają to do siebie, że mówią o wszystkim co im leży na wątrowie dookoła.

ARmy pisze:Kobiety słabą płcią?
Potrafią długo przetrwać w emocjonalnej agonii, znoszą ból porodowy, przy którym facet dostałby zawału serca i potrafią przejrzeć na wylot faceta, zanim ten powie jak się nazywa... choć nigdy tej prawdy od niej nie usłyszy.
kobiety nie sa słabe ,one tylko udają i grając rolę ofiary liczą na litość...ale nie ze mną te numery..

cayman pisze:one tylko udają i grając rolę ofiary liczą na litość...

To tak na marginesie. 

Icannotfly. pisze:Tata chory, albo lekko go coś boli to leży tylko i wszyscy muszą koło niego ganiać, bo on nie ma siły i jest tak strasznie biedny.
Należy mu się wygodne łóżko,herbatka i święty spokój!

Icannotfly. pisze:Mama chora, a i tak ugotuje, posprząta, upierze, zajdzie na zakupy. Tata chory, albo lekko go coś boli to leży tylko i wszyscy muszą koło niego ganiać, bo on nie ma siły i jest tak strasznie biedny.
![Kwadratowy :]](http://nasze-marzenia.eu/images/smilies/splash.gif)

ale momentami ją podziwiam. Wraca z roboty i jeszcze chce jej się gotować, prać, wkurzać mnie chęcią odkurzenia...

V pisze:To zależy w jakim sensie - fizycznym czy psychicznym. Fizycznym - tak. Kobiety są przeważnie słabsze od mężczyzn. Psychicznie - różnie bywa. Raz kobieta jest bardzo wrażliwe, i jedno źle wypowiedziane słow potrafi ją zniszczyć na cały dzień. Innym razem używa swojej kobiecości i wrodzonych wdzięków, by przejąć kontrolę nad innymi.

Można. Tak jak można oceniać na zasadzie pozostałych cech charakteru, podejścia do pewnych spraw, światopoglądu.kropla rosy pisze:Pytanie chyba postawione nie właściwie . Nie mozna na zasadzie kto silniejszy oceniac płci.
Mogę spytać, co masz na myśli?kropla rosy pisze:jesteśmu INNI.Tylko albo aż INNI. Nie silniejsi, slabsi ale INNI
kropla rosy pisze:Zadaniem mężczyzn było bronic kobiety i swojego gniazada z zewnątrz. Kobieta czyni gniazdo mocnym wewnętrznie.
Tutaj masz na myśli rodzinę. Ok. Ale co z pracą, karierą? Gdy mężczyzna i kobieta stają do biegu po stanowisko? Wygrywa silniejszy.kropla rosy pisze:Konkurencja nie ma sensu raczej. A wzmacnianie kobiecości przez meskiego partnera i męskości wmężczyźnie przez kobietę. Jedni na tle drugich i od drugich zyskuja

V pisze:Ale co z pracą, karierą? Gdy mężczyzna i kobieta stają do biegu po stanowisko? Wygrywa silniejszy.

Niekoniecznie. Poza tym, odniosłem się do metafory.TrisHka pisze:Chyba chciałeś napisać mądrzejszy (;

kropla rosy napisał/a:
Pytanie chyba postawione nie właściwie . Nie mozna na zasadzie kto silniejszy oceniac płci.
Można. Tak jak można oceniać na zasadzie pozostałych cech charakteru, podejścia do pewnych spraw, światopoglądu.
HMm własnie napisalam, jak dwie polowki jabłka sa inne tak kobieta i mężyczna sa inni. Kobieta urzekająca i w tym jej sila. Męzyzna waeczny i w tym jegojesteśmu INNI.Tylko albo aż INNI. Nie silniejsi, slabsi ale INNI
Mogę spytać, co masz na myśli?
kropla rosy napisał/a:
Zadaniem mężczyzn było bronic kobiety i swojego gniazada z zewnątrz. Kobieta czyni gniazdo mocnym wewnętrznie.
kropla rosy napisał/a:
Konkurencja nie ma sensu raczej. A wzmacnianie kobiecości przez meskiego partnera i męskości wmężczyźnie przez kobietę. Jedni na tle drugich i od drugich zyskuja
Tutaj masz na myśli rodzinę. Ok. Ale co z pracą, karierą? Gdy mężczyzna i kobieta stają do biegu po stanowisko? Wygrywa silniejszy.

kropla rosy pisze:Pewne postrzeganie świata wynikające z roznic plci. Innaczej widza kobiety inaczej mężczyźni.Kobiety mają w sobie opiekuńczosć troskę. I przez ten pryzmat zobaczą problem. Męzczyxni obrońcy wlaczni podejdą do problemy od tej strony. W czym kobieta nie będzie dawać rady zastąpo ja męzczyzn,i odwrotnie. Stawianie znaku równości chyba nie najlepsze wiec. W jednym jestesmy slabsze w innymsilneijsze. Cechy osobowe oczywiście odgrywaja tu wazną rolę.Ale wlasnie w ramach plci..
kropla rosy pisze:Wiedze te róznice na pewnym forum. W tematach politycznospoecznych, hostorycznych z rzadka pokazuja się kobiety. Nie nie datego ze maja mniejsza wiedze. Ale.. no ale jak sadzicie dlaczego? Ja sama nad tym sie zastanawiałam
HMm własnie napisalam, jak dwie polowki jabłka sa inne tak kobieta i mężyczna sa inni. Kobieta urzekająca i w tym jej sila. Męzyzna waeczny i w tym jego

Wróć do Nasz charakter, wygląd
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości