Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Kobiety- uosobienie słabości?

Tutaj możemy nieco dokładniej opisywać swój wygląd, charakter. Nie umieszczamy w tym dziale zdjęć - służy do tego album.

Postautor: kropla rosy » śr 18 maja, 2011 19:23

Równi tak ale nie tacy sami. Te nasza innośc wzajemna zaczęto w pewnym momencie ludzkości różnicować. Wazniejszy , mniej ważna. Teraz nastały czasy feminizmu ale niestety nie wyzwolily sie kobiety z tego. Dalej same czują sie chyba nizsze i na siłę przejmują role męskie. Chca pokazać ,ze potrafią.
I takie postrzeganie nie jest korzystne dla nas samych kobiet. Ani dla świata. Uwazając że mężczyźni i kobiety myśla funkcjonuja tak samo powoduje brak zrozumienia wzajemnego i w konsekwencji prowadzi do konfliktów
Wszystko wskazuje że jednak roznimy sie sposobem spostrzegania. Inaczej rzeczy widzą kobiety inaczej męzczyźni.
Tu mala humorystyczna, choc oddająca dobrze istote sprawy scenka

http://www.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs
Doświadczenie to nie jest to co ci się przydarza. Doświadczenie to jest to, co robisz z tym, co ci się przydarza."
Aldous Huxley
kropla rosy
Początkujący marzyciel

Cash on hand: 0.00

Postautor: Pytalska » śr 18 maja, 2011 19:27

A podobno w niektóych krajach jest tak, że to kobieta nosi to, co ciężkie za mężczyznę...
Awatar użytkownika
Pytalska
Bujający w obłokach

Cash on hand: 39,063.80
Imię: Joanna

Postautor: kropla rosy » śr 18 maja, 2011 19:34

ba nawet go przepuszcza przed sobą w drzwiach :D
Doświadczenie to nie jest to co ci się przydarza. Doświadczenie to jest to, co robisz z tym, co ci się przydarza."
Aldous Huxley
kropla rosy
Początkujący marzyciel

Postautor: poly » śr 18 maja, 2011 19:59

kropla rosy pisze:Równi tak ale nie tacy sami.

Nikt nie jest taki sam, więc "tacy sami" nie pasuje do ludzi.
Równi to najwyższe określenie.

kropla rosy pisze:Te nasza innośc wzajemna zaczęto w pewnym momencie ludzkości różnicować. Wazniejszy , mniej ważna. Teraz nastały czasy feminizmu ale niestety nie wyzwolily sie kobiety z tego. Dalej same czują sie chyba nizsze i na siłę przejmują role męskie. Chca pokazać ,ze potrafią.

Dobre 5 minut szukałam w swojej głowie potrzeby pokazania, że jestem lepsza, czy tego, że czuje się od mężczyzn gorsza. Jednak nic nie znalazłam.
Szkoda. Więc się nie zgadzam.

kropla rosy pisze:I takie postrzeganie nie jest korzystne dla nas samych kobiet. Ani dla świata. Uwazając że mężczyźni i kobiety myśla funkcjonuja tak samo powoduje brak zrozumienia wzajemnego i w konsekwencji prowadzi do konfliktów
Wszystko wskazuje że jednak roznimy sie sposobem spostrzegania. Inaczej rzeczy widzą kobiety inaczej męzczyźni.

Nie uważam, że rozumują tak samo, czy tak samo reagują. Skądże. Do tej pory mówiłaś tylko o tym, że jedni są głównie wrażliwi, drudzy silni. Z tym się nie zgodziłam, a ten "argument" nie wynika z tamtego. To zupełnie dwa różne aspekty.
Rozwój emocjonalny kobiet i mężczyzn, wiadomo, jest różny. Banalne byłyby nasze relacje gdyby był taki sam.
Lubię Cię Edgar. Masz styl i klasę, zostań moim przydupasem.
Awatar użytkownika
poly
Redaktor

Cash on hand: 158,999.55
Imię: Iwona
Medals: 1
Rozmarzony (1)

Postautor: kropla rosy » czw 19 maja, 2011 14:29

Kobiety poprzez swoje emocje reaguja i spostrzehaja świat wokól siebie. Męzczyźni bardziej precyzyjni. I nie jest ani to ani to gorsze, to sie uzupelania..
Nie twierdze że mężczyźni nie są wrażliwi. Ale nie ta cecha jest elementem przez który oceniają sytuacje. Wiesz ja to wnosze na podstawie moich obserwacji i tego co mówia inni o tym.
To , ze nie znalazłas u siebie nic co by wskazywało na potrzebe bycia lepszą czy gorszą od mężczyzn to znaczy że juz powoli dochodzimy do tego że normalnieje świat. Ale czy to nie wyjdzie wtedy kiedy np będziesz musiała wybierać między rola matki a karierą? Jeśli nie bedzie tu obiekcji to chyba to będzie znaczyło, że wiesz co robic i nie ma w Tobie sprzeczności.Ale te sprawy odczuwa sie dopiero po latach. Wydaje mi sie, że to widać w przypadku kobiet ktróe wybierają bycie "przy mężu"
Ocena tych kobiet często jest nie przyjazna im.
JA przedstawiam tylko moje zdanie na ten temat i nie chcę Ciebie ani nikogo przekonywać do mojego zdania. Dyskusja to wymiana poglądów a nie nawracanie na jedynie słuszną racje.. ;)
Aldous Huxley
kropla rosy
Początkujący marzyciel

Re: Kobiety- uosobienie słabości?

Postautor: Dafne » czw 29 gru, 2011 16:22

Co za bzdura. Nie znam silniejszej babki od mojej mamy. Mimo tego, że nie należy do osób najzdrowszych [jest w I grupie inwalidzkiej], nie poddaje się i nigdy nie załamuje. Kobiety to silna płeć, niezależnie od wieku i doświadczeń życiowych. Mężczyźni, doceńcie nas!
Świat nie kończy się na firmamencie. Nie krąży tylko po najwyższych piętrach. Nie liczy się nic, liczą się przyspieszone tętna.

Nieważne są żadne słowa, nasza miłość jest piękna.
Awatar użytkownika
Dafne
Marzyciel

Cash on hand: 771,886.15
Bank: 0.00
Imię: Becia
Medals: 4
Zwycięzca Konkursu (2) User Roku (2)

Re: Kobiety- uosobienie słabości?

Postautor: Strawberry » sob 28 kwie, 2012 19:44

Myślę, że kobiety czasami bywają silniejsze od facetów. stereotyp, ze baby sa słabe jest nieprawdą, bo znam wiele kobiet, które zawstydziłyby nawiększych twardzieli. To czy kobieta lub facet jest silny lub słaby zależy od danej osoby, a nie płci
Niektóre stare rany nigdy się nie zabliźniają i krwawią przy najmniejszym nawet zadrapaniu.

Większość ludzi woli przeważnie zaprzeczać okrutnej prawdzie, niż spojrzeć jej w oczy.

Jeśli zabijesz człowieka niechcący, będzie tak samo martwy jak wtedy, gdy zrobisz to celowo.

George.R.R.Martin
Awatar użytkownika
Strawberry
Marzyciel-Gaduła

Cash on hand: 35,230.55
Imię: Justyna

Poprzednia

Wróć do Nasz charakter, wygląd