Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Czy marzenia są częścią Was?

Marzenia towarzyszą nam każdego dnia, ale czy warto marzyć? Czy w dzisiejszym świecie jest jeszcze miejsce i czas na marzenia? Może właśnie wszystko co nas otacza to tylko wytwór naszej wyobraźni.

Re: Czy marzenia są częścią Was?

Postautor: Dafne » ndz 08 sty, 2012 22:33

Eskel pisze:Mi marzenia i wyobraźnia na co dzień pomagają w życiu, bez tych dwóch czynników trudno byłobymi się odnaleźć. A Wam?
Mi tak samo... Nie powiem, żeby moje życie było oparte na marzeniach, ale marzenia pomagają w życiu i umacniają człowieka w pozytywnym nastawieniu do niego.
Świat nie kończy się na firmamencie. Nie krąży tylko po najwyższych piętrach. Nie liczy się nic, liczą się przyspieszone tętna.

Nieważne są żadne słowa, nasza miłość jest piękna.
Awatar użytkownika
Dafne
Marzyciel

Cash on hand: 771,886.15
Bank: 0.00
Imię: Becia
Medals: 4
Zwycięzca Konkursu (2) User Roku (2)

Postautor: Luck316 » ndz 22 sty, 2012 11:47

Ja to bardzo często zacząłem od pewnego czasu marzyć i teraz wiem, że marzenia bardzo wpływają na moje życie i postrzeganie rzeczywistości. Bez marzeń nie był bym wiecznym optymistą.

Ortografia. Muszol
"Te świątynie będą pełne głębokiej wiary w dobro świata, tak by karmiły ludzkosć ambrozją sposobów osiągania nieśmiertelności. A mocą tych wielkich dzieł wspomogę tych wszystkich, którzy opadają z sił w oceanie istnienia."- Jayarvarman VII, król Imperium Khmerów- o Angkor Wat.
Awatar użytkownika
Luck316
Bujający w obłokach

Cash on hand: 76,606.30
Imię: Łukasz

Postautor: ...feniks » wt 14 lut, 2012 21:11

Eskel pisze:Czy marzycie tylko w stylu 'marzę o pięknym, przystojnym facecie' albo 'chciałbym mieć duży dom, być bogatym i mieć 4 dzieci', czy też wasze marzenia są zespojne jakoby z Waszą osobowością? Tak, że bez marzeń nie moglibyście żyć?
Mi marzenia i wyobraźnia na co dzień pomagają w życiu, bez tych dwóch czynników trudno byłobymi się odnaleźć. A Wam?

O żadnych przystojniakach nie marzę, za to gdy jest mi smutno lub ciężko czasami uciekam w marzenia...
Oczywiście do lasu... nawet wyobrażony uspokaja.
Uczymy się całe życie, a i tak głupi umieramy.
Awatar użytkownika
...feniks
Marzyciel-Gaduła+

Cash on hand: 0.40
Imię: Krystyna

Postautor: Maros » pt 17 lut, 2012 12:13

Myślę, że tak, lubię marzyć, a w dodatku te marzenia pomagają mi w codziennym życiu, bo wciąż jest we mnie optymizm. ; )
Awatar użytkownika
Maros
Łapacz chmur

Cash on hand: 4,348.00
Bank: 0.00

Postautor: Melancthe » pn 20 lut, 2012 21:40

Eskel pisze:czy też wasze marzenia są zespojne jakoby z Waszą osobowością?

Dziwne gdyby było inaczej. Moje marzenia zdecydowanie są częścią mojej osobowości, kształtują się razem z nią.
Obrazek
Awatar użytkownika
Melancthe
Moderator

Cash on hand: 254,450.00
Imię: Wiola
Medals: 1
Rozmarzony (1)

Postautor: T85 » wt 21 lut, 2012 12:21

Na pewno moje marzenia są częścią mnie. I te marzenia potrafią ta samo jak i ja rozwijać się i zmieniać, bo na pewno nie marzę zawsze o tym samym. Tylko co jakiś czas zmienia się priorytet moich marzeń. I jeszcze powiem ta że bez marzeń nie było by mnie :cool:
Miłość piękna jest
Każdy o tym wie
Ale czasem gorsza jest niż śmierć

Brudne dzieci Side- Benia
T85
Łapacz chmur

Cash on hand: 129,082.70
Imię: Tomasz

Postautor: UmiUmi » wt 28 lut, 2012 19:05

Gdybym nie miała mojego małego "świata marzeń", w którym dobro, miłość i współczucie są na porządku dziennym, na 100% byłabym jedną z pustych lalek ze szkoły. Mój świat nauczył mnie jak żyć. Od zawsze byłam inna i nienawidziłam tego. Teraz widzę korzyści. Czasem nawet przenoszę się tam na lekcjach, mimo że wiem, iż powinnam być uważna, bo szkoła się przyda. Jednak nie mogę nad tym zapanować. Tam, w tym moim świecie są moi przyjaciele. Ci PRAWDZIWI. Mówcie co chcecie, ale nigdy nie przestane ich odwiedzać.
Tym są dla mnie marzenia. Inną rzeczywistością. I dlatego napisze książkę( troszkę realniejsze to niż przeniesienie się do "świata marzeń" na stałe), żeby ludzie mogli poznać moich przyjaciół. są wspaniali, uwierzcie mi, nie da się ich nie pokochać.

~ powiedział Forever Alone >.<
You can't live without the fire
It's the heat that makes you strong
'Cause you're born to live and fight it all the way
~Within Temptation - Iron
Awatar użytkownika
UmiUmi
Marzyciel-Gaduła

Cash on hand: 10,818.00
Imię: Umi

Postautor: Guśka » ndz 01 kwie, 2012 13:49

Eskel pisze:Czy marzycie tylko w stylu 'marzę o pięknym, przystojnym facecie' albo 'chciałbym mieć duży dom, być bogatym i mieć 4 dzieci', czy też wasze marzenia są zespojne jakoby z Waszą osobowością? Tak, że bez marzeń nie moglibyście żyć?
Mi marzenia i wyobraźnia na co dzień pomagają w życiu, bez tych dwóch czynników trudno byłobymi się odnaleźć. A Wam?

Nie marze tylko tak, a właśnie w ten sposób w jaki wymieniłaś to marze najmniej.
Moje marzenia są związane również z moją osobowością. Nie mogłabym żyć bez marzeń, bo w końcu co to za życie bez marzeń.
Tak samo jak Tobie, marzenia i wyobrażenia o życiu codziennym pomagają mi żyć i byłoby mi źle bez tych czynników.

"Tell me what you know about dreams, tell me what you know about night terrors, nothin’. You don't really care about the trials of tomorrow, rather lay awake in a bed full of sorrow." ~ K.C.
Awatar użytkownika
Guśka
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 405,373.30
Imię: Dagmara
Medals: 1
Gaduła (1)

Postautor: ho » pn 02 kwie, 2012 03:36

Tak, marzenia są częścią mnie w równym stopniu co sentymenty, wspomnienia. A może na równym poziomie, o. Bo proporcje bardzo ciężko wymierzyć.
' umrę ci kiedyś.

Oczy mi zamkniesz, i wtedy — swoje, smutne, zdziwione, bardzo otworzysz. '
Awatar użytkownika
ho
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 173,845.60
Bank: 249,990.00
Imię: Olga
Medals: 4
Marzyciel (1) Zwycięzca Konkursu (2) Gaduła (1)

Postautor: Cornel » śr 25 kwie, 2012 00:33

Nie. Marzenia są dupkowate.
Awatar użytkownika
Cornel

Cash on hand: 3,420.00
Imię: Michał

Poprzednia

Wróć do Marzenia w rzeczywistości