| Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim |
|---|
|
Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz! |

ExtraMarzycielka pisze:dlaczego łatwiej zawierać (wielu osobom) znajomości w świecie wirtualnym niż w realu?

ExtraMarzycielka pisze:Czy ludzie w sieci mogą byc samotni?
ExtraMarzycielka pisze:Co dają im rozmowy z całkowicie obcymi ludźmi, dlaczego łatwiej zawierać (wielu osobom) znajomości w świecie wirtualnym niż w realu?

ExtraMarzycielka pisze:Czy ludzie w sieci mogą byc samotni?
ExtraMarzycielka pisze:Co dają im rozmowy z całkowicie obcymi ludźmi, dlaczego łatwiej zawierać (wielu osobom) znajomości w świecie wirtualnym niż w realu?

Icannotfly. pisze:Nie uważam tego za coś złego

Sądzę, że część osób ma blokadę w rozmowach z nowo poznanymi. Część też boi się kontaktu z drugim. Jak zostanie odebrany itp. Różne są przypadki. I nie jest to powiedziane, że jest to reguła. Bo są też tacy, którzy w realu sobie doskonale radzą w nawiązywaniu znajomości.ExtraMarzycielka pisze:dlaczego łatwiej zawierać (wielu osobom) znajomości w świecie wirtualnym niż w realu?

Nomadin pisze:Rozmawiamy z osobą a ta osoba rozmawia z nami i to nie jest samotność

Itak pisze:Nie zgodzę się.

babka cukrowa pisze:Przecież po to są różne Fora, gdzie znajduje się wielu przyjaciół,gdzie można porozmawiać na nurtujące nas tematy

Wiem,że możemy porozmawiać,pośmiać się,może nawet wybranemu userowi z całego grona, zwierzyć się. Na takich wielotematykach czytając, patrzysz jakie ludzie mają podejścia do różnych spraw i jak jest widziany Twój punkt widzenia. QueenDream pisze:Wiadomo dyskusja dyskusjom,ale potem milo jest sie spotkac z ciekawa osoba w realu(tak jak np. ja spotkalam sie kiedys z Atena)

TrisHka pisze:Wyłączasz komputer i coś się zmienia obok Ciebie? Nie..

). Zgodzę się,że pogadać możemy,pisałam o tym,że to zabija czas,który-jeżeli chodzi o samotność,nie jest dobry. Więc jakiś plus w tym jest. Dla mnie np.zabija nudę w pracy,jak nie mam co robić. Jest to jakieś wyjście,ale żeby od razu myśleć,że tu ma się "przyjaciół" bla,bla,bla.. jakoś nie dla mnie.QueenDream pisze:ale naleze do takich osob, ktorym nie jest potrzebny jakis kontakt fizyczny, wzrokowy itp.
QueenDream pisze:Mowisz ze na forach ogolnych nic nie mozna sie dowiedziec,

TrisHka pisze:Jasne,że możesz się dowiedzieć wielu rzeczy..Człowiek całe życie się uczy i nawet w "głupiej" rozmowie ,możesz wyłapać kilka mądrości.

TrisHka pisze:No dobrze,może nie potrzebujesz,ale na jak długo Ci to starczy? Cały czas będziesz się czuła tym usatysfakcjonowana? Mhm?

QueenDream pisze:Jakby na to nie patrzeć to jednak caly czas nie siedze w sieci i nie tylko mam znajomych z sieci. Czasem wyjde, spotkam sie z kims badz cos w tym stylu, wiec w gruncie rzeczy takie znajomosci przeplatane z zyciem realnym moga wystarczyc na bardzo dlugo.
Potrzebujesz i masz znajomych poza siecią,więc w sieci nie poszukujesz przyjaciół i nie powinno się "znajomych z sieci" nimi nazywać.

Wróć do Marzenia w rzeczywistości
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości