Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Wesołe miasteczko

"dzieciństwo jest jedyną porą, która trwa w nas całe życie", więc cofnijmy się trochę swoimi myślami do tego właśnie okresu. Przypomnij sobie jak było beztrosko, jak wszystko wydawało się być prostsze, jak cieszyły drobne rzeczy, a dorosłość aż tak nie przerażała.

Postautor: QueenDream » sob 13 sie, 2011 08:46

Ja raz byłam w domu strachów (od 18 lat ten dom strachów był) i w sumie nie żałuję, że tam weszłam, choć przyznam, że w paru momentach było bojno iśc, szczególnie, jak po zakupie biletu dowiedziałam się(przed samym wejściem), że sa tam w środku ogromne pająki(a ja takich panicznie boję), na szczęscie okazało się, że był to sztuczny pajak który nawet nie leciał na ludzi, tylko byl z boku :P
" Nikt nie zapala światła po to, aby je ukrywać za zamknietymi drzwiami. Celem światła jest roztaczanie blasku, otwieranie oczu, ukazywanie cudów, które dzieją się dookoła"
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Cash on hand: 87,011.05
Imię: Aldona

Postautor: Ink » ndz 14 sie, 2011 15:16

Byłam tylko raz, podczas pobytu na kolonii. Wesołe miasteczko małe, zaledwie kilka atrakcji, więc zabawa taka sobie. Potem już nie miałam okazji, a zawsze chciałam się zabawić na takim z prawdziwego zdarzenia, które miałaby wszystkie bajery: dom strachów, diabelski młyn, kolejkę górką itp.
(...)jedno, co można zrobić, to podejść do rzeczy filozoficznie, czyli powiedzieć sobie: "Srał to pies". To jest handel, raz się zyska, raz się straci.
Awatar użytkownika
Ink
Extra marzyciel

Cash on hand: 3,273.00
Bank: 0.00
Medals: 1
Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: vestido » pt 19 sie, 2011 20:52

Byłam raz i świetnie się bawiłam, niezapomniane wrażenia na Dance Twisterze: lecące z nóg buty i wiatr we włosach, to jest to! :D
vestido
Marzyciel-Gaduła+

Cash on hand: 0.00

Postautor: dreamy » pt 19 sie, 2011 20:53

Kiedyś jak byłam mniejsza jeździliśmy co roku na początku wakacji, teraz już tradycja zaginęła, wraz z wiekiem :D
Ale mam ochotę się wybrac :P
a dzisiaj radość przywiał mi wiatr, przez okno się wdarł, wraz z zapachem wiosny...
Awatar użytkownika
dreamy
Bujający w obłokach

Cash on hand: 27,876.00

Postautor: MusicGirl » wt 23 sie, 2011 10:32

Nigdy nie bylam i nigdy mnei do takiego miejsca nie ciągnęło, tym bardziej, że wiele razy widziałam jak ludzie (w filmach) po róznych atrakcjach wymiotuja, wiec po prostu podziękuje wizycie w takim miasteczku, nie jest mi to do szczęścia w ogole potrzebne.
MusicGirl
Marzyciel-Gaduła

Cash on hand: 80.00

Postautor: TrisHka » wt 23 sie, 2011 13:43

MusicGirl, może warto iść i się samej przekonać czy coś jest fajne czy nie? ;) To co w filmach jest pokazane, nie zawsze jest prawdą. :P

vestido pisze:Dance Twisterze

Na tym to szalałam w galerii handlowej ;D
Czad! ;P
Czasem przeoczę ten moment, w którym powinnam się ugryźć w język.
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 323,232.25
Imię: Patrycja
Medals: 2
Miss Forum (1) Partia Zboczuchów (1)

Postautor: persecutoria » wt 23 sie, 2011 13:53

Na filmach muszą pokazać wymiotowanie, bo nie byłoby ciekawie.
Ja zasuwam na najgorszych karuzelach i nigdy nawet nie było mi słabo. Kocham to <3
Lord, who made the lion and the lamb,
You decreed I should be what I am;
Would it spoil some vast eternal plan,
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 169,752.55
Imię: Ignac.
Zwycięzca Konkursu (1)

Re: Wesołe miasteczko

Postautor: Dafne » pt 16 gru, 2011 15:24

QueenDream pisze:Byliście kiedyś w wesołym miasteczku :) ?

No pewnie!

QueenDream pisze:Jak wspominacie wizytę tam?

Zawsze bawiłam się tam super, podobała mi się adrenalina, którą odczuwałam podczas przejażdżek na karuzeli.

QueenDream pisze:Podobało się ?

No ba!

QueenDream pisze:W jakim mieście znajdowało się/znajduje się to miasteczko?

Najbliższe jest w Chorzowie.

Zawsze chciałam wejść do sali luster, ale niestety, nie udało mi się jej spotkać.

Obserwuj, słuchaj, rzadko oceniaj i nie chciej za dużo.
Awatar użytkownika
Dafne
Marzyciel

Cash on hand: 731,248.85
Imię: Becia
Medals: 3
Zwycięzca Konkursu (1) User Roku (2)

Postautor: QueenDream » pt 16 gru, 2011 15:33

W Chorzowie jak ja bylam to ta sala luster była w remoncie, wiec pewnie niebawem ją otworza ;)
" Nikt nie zapala światła po to, aby je ukrywać za zamknietymi drzwiami. Celem światła jest roztaczanie blasku, otwieranie oczu, ukazywanie cudów, które dzieją się dookoła"
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Postautor: Dafne » pt 16 gru, 2011 15:36

W wesołym miasteczku byłam straaaasznie dawno temu, więc nie wiem, czy ta sala luster w końcu będzie, ale wiem, że od dawna jest tam rollercoaster.

Awatar użytkownika
Dafne
Marzyciel

Postautor: QueenDream » pt 16 gru, 2011 15:42

Robe-Rose pisze:rollercoaster.

Jak zobaczyłam tam w Chorzowie pierwszy raz "ten sprzet" to postanowiłam, ze na noego pojde, by po prostu przekonac sie czy rzeczywiscie jest tak strasznie jak niektorzy mówia, w sumie dopoki nie wsiadlam do wagoniku to bylo wszystko ok, ale najgorzej było jak wsiadłam i mnie zapieli a ta kolejka zaczęła ruszac ;P Myslałam ze serce mi wyskoczy, ale potem nie było wcale strasznie, bylam chyba 3 albo 4 razy :P
ale lepsze jest to:
http://www.youtube.com/watch?v=AxJSMy3MI98
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Postautor: Dafne » pt 16 gru, 2011 15:49

Mi się wydaje, że gorszy o rollercoastera jest "shake", nie wiem czy widziałaś. Takie kubeczki, których się siedzi i kręcą się na wszystkie strony w oszałamiająco szybkim tempie.

To co podałaś, to diabelski młyn?

Chyba najfajniej wspominam przygodę w domu strachów :D.

Awatar użytkownika
Dafne
Marzyciel

Postautor: QueenDream » pt 16 gru, 2011 15:51

Ja tego "shake" nie widzialam w Chorzowie, albo po prostu byo wylaczone, nie to co podalam, to nie jest diabelski mlyn :P To jest cos bardziej ekstremalnego, a w Chorzowie bylo to bardziej ekstremalne, bo sie prawie rozlatywalo :P
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Postautor: Dafne » pt 16 gru, 2011 15:55

Chyba byłam na tej karuzeli, co podałaś. Ona się obracała tak do tyłu, do przodu, szarpała czasem? Jak tak, to pamiętam. Pamiętam też jakąś karuzelę na sznurkach. A na diabelskim młynie nie było mi tak fajnie, bo za wolno.
Tego "shake" nie ma raczej w Chorzowie, do mnie, na osiedle przyjechał kiedyś cyrk z karuzelami i wtedy to było.

Awatar użytkownika
Dafne
Marzyciel

Postautor: Karolajn » wt 03 sty, 2012 17:52

Też miałam się wybrać kiedyś, ale jednak nie, jestem strasznie strachliwa bałabym się na cokolwiek wsiąść.
Obrazek

Są tacy, co potrafią, a są tacy, co nie potrafią. W tym cała rzecz.

Szalenie zakochana. ♥
Awatar użytkownika
Karolajn
Bujający w obłokach

Cash on hand: 39,739.85
Imię: Karolina

Postautor: Guśka » wt 27 mar, 2012 18:05

Byłam, zawsze lubiłam tam chodzć i do tej pory lubię. Ostatnio byłam w Hyde Park w Niemczech.. ohh ta zabawa ta adrenalina :D

"Tell me what you know about dreams, tell me what you know about night terrors, nothin’. You don't really care about the trials of tomorrow, rather lay awake in a bed full of sorrow." ~ K.C.
Awatar użytkownika
Guśka
Moderator

Cash on hand: 405,373.30
Imię: Dagmara
Gaduła (1)

Postautor: marzanna » śr 09 maja, 2012 14:18

Jak byłam mała,ale już chodziłam do 1 lub 2 klasy,mama zabierała mnie i moja siostrę do Wesołego Miasteczka.Jeździłysmy do niego do Chorzowa,potem byłam w nim w Warszawie,Monachium,teraz ostatnio byłam we Wiedniu..Lubiłam jeździć na wszystkim co tylko było możliwe. W Monachium na Octoberfeście -/Święto Piwa w m-cach koniec września początek pażdziernika,każdego roku/ także prawie jechałam na wszystkich cudach,jakie tylko tam były.Wrażenia niezapomniane.Polecam każdemu. :hurra:
marzanna
Marzyciel-Gaduła

Cash on hand: 16,982.00
Imię: Julia

Poprzednia

Wróć do Kraj dzieciństwa i młodości