Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Straszenie w dzieciństwie

"dzieciństwo jest jedyną porą, która trwa w nas całe życie", więc cofnijmy się trochę swoimi myślami do tego właśnie okresu. Przypomnij sobie jak było beztrosko, jak wszystko wydawało się być prostsze, jak cieszyły drobne rzeczy, a dorosłość aż tak nie przerażała.

Straszenie w dzieciństwie

Postautor: BabaJaga » śr 09 cze, 2010 16:23

Kim lub czym straszono was w dzieciństwie forumowicze?
Baliście się? Czy puszczaliście to mimo uszu?
BabaJaga
Bujający w obłokach

Cash on hand: 132.00

Postautor: persecutoria » śr 09 cze, 2010 18:28

Straszono dziadem, ale nie pamiętam, czy się bałam. W każdym razie kiedyś podobno na widok jakiegoś bezdomnego staruszka na ulicy powiedziałam po cichu, że to dziad :niepewny:
Lord, who made the lion and the lamb,
You decreed I should be what I am;
Would it spoil some vast eternal plan,
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 169,752.55
Imię: Ignac.
Medals: 1
Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: Ayuto » czw 10 cze, 2010 12:53

Hmm nie pamiętam czym mnie straszono. Możliwe że tego nie robiono bo w pewnym okresie dzieciństwa mieliśmy pewien nieciekawy problem brrr strach o tym myśleć.
Ja za to straszyłam młodszą koleżankę która jest teraz moją przyjaciółką :hyhy: Zawsze jak nadchodziła burza a wszystkie dzieciaki z ulicy siedziały w jednej klatce to wmawiałam jej razem z bratem i kolegą że w nocy przyjdzie ktoś tam ( nie pamiętam już) i że ją porwie :P
Awatar użytkownika
Ayuto
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 2,178.05
Rozmarzony (1)

Postautor: Malutka » czw 10 cze, 2010 15:56

Mnie rodzice straszyli Babą Jagą albo starym chłopem bądź cyganem który chodzi po wsi i zabiera takie małe dzieci jak ja do wora, zawsze im w to wierzyłam i nie raz przez to bałam się z domu wychodszić
Malutka
Marzyciel-Gaduła+

Cash on hand: 0.00

Postautor: Lana » śr 16 cze, 2010 20:17

Kudysiem^^ ?e przyjdzie do mnie kudyś jak nie postprzątam w pokoju^^
Innym razem że oddadzą mnie sąsiadowi, którego strasznie sie bałam bo cierpiał na jakąs chorobe i ciągle pluł i gadał do siebie.
Po marzenia wystarczy siegnąć- mogą byc tak blisko...^^
Buziaki dla wszystkich, którzy odważyli sie marzyć. :*
Lana
Bujający w obłokach

Postautor: MichalDreamG » pt 02 lip, 2010 16:04

Malutka pisze:Babą Jagą albo starym chłopem bądź cyganem który chodzi po wsi i zabiera takie małe dzieci jak ja do wora

Mnie też :P
MichalDreamG
Marzyciel-Gaduła+

Cash on hand: Locked

Postautor: akiram » ndz 04 lip, 2010 16:06

Pamiętam tylko, że babcia mnie straszyła, że jak nie będę jadłam to przyjdą Cyganie i mnie zabiorą. I tak to nie działało ;)
Poza tym nic innego sobie nie przypominam.
„(...) bo ja mogę pozwolić sobie na ten luksus, żeby być opuszczony, choć ja nigdy opuszczony nie jestem, ja jestem tylko sam, by móc żyć w zaludnionej myślami samotności, bo ja po trosze jestem entuzjastą nieskończoności i wieczności, a Nieskończoność i Wieczność chyba gustują w takich ludziach jak ja.”
Awatar użytkownika
akiram
Extra marzyciel

Postautor: Lussi-M » wt 07 wrz, 2010 16:44

Pamiętam, jak zawsze byłem niegrzeczny, to rodzice mnie straszyli pijakami, którzy przyjdą i mnie wezmą jak się nie uspokoję :D
Nie rozmawiam z użytkownikami poprzez Prywatną Wiadomość. Wszelkie wiadomości będą ignorowane.
Awatar użytkownika
Lussi-M
V.I.P

Cash on hand: 13,333.05
Rozmarzony (1)

Postautor: Malbert » wt 07 wrz, 2010 16:50

Mnie dziadkowie straszyli cyganem, który ukradnie dzieciaka... ;p Rodzice w zasadzie to chyba nie straszyli mnie niczym, co najwyżej że Pambu będzie zły. A to i tak rzadko bywało. Za to z kolegami się często straszyliśmy nieźle... Jako że ogniska jako takiego zrobić nie można było, to siadaliśmy w krzakach i opowiadaliśmy straszne historie... Brr. Biorąc pod uwagę to, że mam aż nazbyt bujną wyobraźnię niektóre historie zapadały w pamięć... ^^
Malbert
Bujający w obłokach

Postautor: Śnieżny » wt 07 wrz, 2010 23:05

Mnie brat straszył ufo, i tak zostało do dziś z moją obawą ;)
Śnieżny
Początkujący marzyciel

Postautor: Nostalgia » śr 08 wrz, 2010 16:47

Buka i ufo nie straszne mi były w dzieciństwie ;P

Śmiertelnie bałam się tylko pająków i tego, że zabiorą mi moje ukochane książeczki (co z resztą zostało mi do dzisiaj :))
Nostalgia
Marzyciel-Gaduła

Postautor: Aniequ » pn 25 paź, 2010 01:12

Mnie straszono dziadkiem mrozem, który zawsze był w ciemnej piwnicy i tylko czekał aż będę na tyle nie grzeczna, aby przyjść i zabrać mnie do swojego świata.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Aniequ
Łapacz chmur

Cash on hand: 405.00
Rozmarzony (1)

Postautor: HUNTER » ndz 31 paź, 2010 12:36

Mnie babcia straszyła babą jagą! :P Mam traume po tym :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
HUNTER
Sponsor

Cash on hand: 2,801.20

Postautor: słodka idiotka » czw 11 lis, 2010 22:20

Mnie najpierw straszono marynarzem. Miałam chyba 2 latka jak pierwszy raz byłam nad morzem ale ten marynarz długo nade mna krążył. U mnie w domu w pokoju na ścianie tuż pod sufitem była mała dziurka. I przez nią, wedle moich rodziców, marynarz obserwował czy jestem grzeczna. Straszono mnie jeszcze facetem, który weźmie mnie do pasienia gęsi jak nie będę grzeczna. Na wsi babcia jak nie chciałam jeśc straszyła mnie wilkiem "Wilku, wilku przybywaj...". Ale najgorszą chyba traumę przezyłam mając chyba 6 lat na letniskach na wsi (dzisiejsze wczasy agroturystyczne). Cała dumna ze swojej samodzielności chodziłam z dzbankiem na wieś po mleko od krowy. Przeważnie w drodze powrotnej wiejskie dzieciaki i oskarżały mnie, że ukradłam motylom jajka i oni donisą to na milicję (były lata 60te). Do dzis pamietam mój paniczny strach.
Wiek dojrzały charakteryzuje sie tym, że wąska talia i szeroki umysł zamieniaja sie miejscami
słodka idiotka
Początkujący marzyciel

Postautor: Melancthe » ndz 14 lis, 2010 20:12

Od kiedy pamiętam straszono mnie następującymi rzeczami:
- odbiorą mi kolekcje(nie pytajcie czego...)
- nie będę mogła przeprowadzać swoich "eksperymentów"
- odłączą TV i nie oglądnę anime(to był najcięższy kaliber gróźb)

Reasumując nie straszyli mnie Babą Jagą, bo była to moja ulubiona postać w bajkach, stary dziad czy pijak też straszny mi się nie wydawał :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Melancthe
Moderator

Cash on hand: 254,450.00
Imię: Wiola
Rozmarzony (1)

Postautor: Enia » pn 27 gru, 2010 18:13

Mnie niczym nie straszono, bo byłam grzeczna. Za to panicznie bałam się księdza i ministrantów, jak przychodzili z kolędą xD
Za to w zerówce dzieciaki były straszone przez moją osobę clownem z kosą, co mieszka za domestosem w toalecie. Do tej pory jak spotkam jakąś koleżankę z tamtych lat to drży z przerażenia na samo wspomnienie krwiożerczego clowna :rotfl:
"Glany to takie trampki" :D

"Człowiek może stać się na prawdę silny dopiero wtedy, gdy postanowi ochraniać coś bardzo dla siebie ważnego."
-Haku

Obrazek
Awatar użytkownika
Enia
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: Peggy_Brown » pn 27 gru, 2010 18:16

Teraz jeszcze mi się niedawno przypomniało coś niesmacznego z dzieciństwa. nie straszono mnie tym ale pewnie na samą myśl byłam przerażona.
Otóż zawsze na Wigilię sąsiadka gotowała zupę z głowy karpia. I mi mówiono, że w tej zupie pływają oczy jego :rotfl:
I teraz w pracy wystrzeliłam z takim tekstem o tej zupie, że w niej oczy pływają, bo mi się z dzieciństwa skojarzyło:D
Ale ludzie mieli śmiechu i zwątpienia patrząc na mnie :hyhy:
" Ej Mała- nie płacz.
Rób wszystko- pij, pal, klnij ile wlezie, wal pięścią o ścianę, gryź wargi z bólu- ale nie płacz.
Nie pozwól zaszklić się oczom, pokaż że potrafisz być silna".
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Cash on hand: 166,593.30
Rozmarzony (1)

Postautor: TrisHka » pn 27 gru, 2010 18:28

No mnie straszono czarną dłonią i czarną stopą :] Jak nie mogli mnie utrzymać w miejscu,bo wiecznie gdzieś chciałam iść ,zobaczyć,dotknąć to mi mówili,że jak pójdę to "Tam jest taka czarna,duża dłoń/stopa,która Cię porwie,a my nie będziemy wiedzieli gdzie Ty jesteś" :rotfl: A ja się tego bałam,bo jakby nie było nie chciałam się zapaść pod ziemię...
Czasem przeoczę ten moment, w którym powinnam się ugryźć w język.
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 323,232.25
Imię: Patrycja
Medals: 2
Miss Forum (1) Partia Zboczuchów (1)

Postautor: Q » pn 27 gru, 2010 18:38

Brat wymyślał jakieś głupie historie o duchach w naszym domu i czerwonych oczach, wyzierających spod łóżka. Skutkowało to tym, że niejedną noc spędziłem z głową pod kołdrą. W ekstremalnych przypadkach biegłem do sypialni rodziców.
Reszta jest milczeniem.
Awatar użytkownika
Q
Marzyciel

Rozmarzony (1)

Postautor: ajwenhou » pn 27 gru, 2010 18:45

nigdy niczym nie byłam straszona. kompletnie nie rozumiem jaki w tym cel :zdziwko:
niczego też się bałam, żadnych lalek, clownów, baby jagi, potworów, staruch.. chyba, że mam sklerozę.
"nikt nie jest na własność, ludzie się od czasu do czasu zaczynają nienawidzić, a miłość? jeszcze nie wiem"
~ ajwenhou
Awatar użytkownika
ajwenhou
V.I.P

Cash on hand: 305,320.70
Medals: 4
Zwycięzca Konkursu (2) User Roku (2)

Postautor: Peggy_Brown » pn 27 gru, 2010 18:50

aż dziwne, że wcześniej jeszcze w temacie nie wspomniałam o żabach w brzuchu.
Do dzisiaj nie piję wody z kranu, bo mama mi zawsze mówiła, że jak będę ją piła to mi się żaby zalęgną w żołądku :rotfl:
podziałało:)
Więc straszenie się dobrze odbiło:)
" Ej Mała- nie płacz.
Rób wszystko- pij, pal, klnij ile wlezie, wal pięścią o ścianę, gryź wargi z bólu- ale nie płacz.
Nie pozwól zaszklić się oczom, pokaż że potrafisz być silna".
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Cash on hand: 166,593.30
Rozmarzony (1)

Postautor: Vizi » pn 28 mar, 2011 22:35

Mnie straszono Babą Jagą i jakimś 'Dziabągo' o ile dobrze pamiętam ;>.
Właściwie to nie bałam się ani tego, ani tego.
Vizi

Cash on hand: Locked
Bank: Locked

Postautor: TrisHka » wt 29 mar, 2011 09:08

Vizi pisze:'Dziabągo'

To chyba coś takiego jak u mnie 'czarna dłoń' :rotfl:
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Postautor: Acid » wt 29 mar, 2011 10:57

Pamiętam jak mój starszy kuzyn gdy szliśmy gdzieś wieczorem straszył mnie, że gdzieś w krzakach czai się "czarna dama" :rotfl: Mały wtedy byłem, miałem może z 7 lat więc trochę ryło mi to banię :P Po tym jak już opowiedział swoją historyjkę zawsze uciekał i zostawiał mnie samego. Na początku bałem się tego że ona naprawdę gdzieś tam jest i mnie porwie, jednak za którymś razem z kolei po prostu podszedłem do tych krzaków, byłem zmobilizowany na maksa :rotfl: Okazało się że w krzakach nic nie ma i od tamtej pory nie bałem się chodzić po ciemku.
Każdy ma marzenia. Michael Jackson chciał być biały, a ja chce być żółty no.
Awatar użytkownika
Acid
Marzyciel

Cash on hand: 22,426.30
Rozmarzony (1)

Postautor: Lyssa » wt 29 mar, 2011 17:05

Straszono mnie tylko Babą Jagą, że mnie zabierze do kotła. I Czarnym Dziadem, tego się bałam. I jak byłam mała, to bałam się... piórek! Dlatego, jak chciałam włączyć rano TV, bo były Teletubisie, to kładziono obok po prostu piórko, a ja uciekałam. :rotfl:
[center]Pierwszym objawem tego, że zabijamy w sobie marzenia jest brak czasu.
~P. Coelho
[/center]
Awatar użytkownika
Lyssa
Łapacz chmur

Rozmarzony (1)

Postautor: V » pn 11 kwie, 2011 17:39

Mnie straszono Panem. 'Bo przyjdzie pan i cię zabierze'. Poza tym dziadem.
`Nie czuj się zobowiązana wyrazić zachwyt moją osobą. John zrobił to już na wszelkie możliwe w języku angielskim sposoby.`
Awatar użytkownika
V
Redaktor

Cash on hand: 100,008.40
Imię: Eljot
Medals: 3
Zwycięzca Konkursu (1) Rozmarzony (1) User Roku (1)

Postautor: Ewka » czw 05 maja, 2011 18:32

Ja w dzieciństwie bardzo bardzo bałam się Edwarda Nożycorękiego, wystarczyło że ktoś powiedział jego imię i od razu wybuchałam płaczem.

Obrazek
we never change
Awatar użytkownika
Ewka
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: partyk19 » czw 19 maja, 2011 00:24

Mnie straszono psem bez głowy na łańcuchu i ślepą z oczami :D Kiedyś się tego nie rozumiało tak jak teraz :p
A ja najbardziej się bałem 'zuluguli" (taki program w TV dawniej leciał) :D wystarczyło, że usłyszałem jak się zaczyna, albo ktoś powiedział, że zaraz będzie, to od razu był spokój :D
'Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie już na świecie. A skurwy.syny będą zawsze.'
Awatar użytkownika
partyk19
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 12,887.05
Bank: 0.00

Postautor: myslawchmurach » pt 20 maja, 2011 10:44

Mnie straszono Baba Jaga, Wielkim pajakiem ktory, mnie obserwuje i jak bede niegrzeczna to mnie porwie i wiecej nie zobacze taty.
Gdy nie chcialam jesc babcia strszyla mnie Czarnym Dziadem ,ktory idzie po schodach i mnie porwie.
Moja prababcia czasami straszyla mnie takim typkiem ktory zawsze przywozil wegiel do babci. Balam sie go bo byl caly czarny od wegla i mial nie za przyjemny glos i zeby.
Pamietam ze raz moj wujek nastraszyl mnie krasnalem ogrodowym. Tak sie go balam ze do ogrodu wychodzilam dopiero jak tata schowal Guciola (tak go nazwalam) do szopy. Mam go do tej pory heh;d Teraz ja strasze nim moja mlodsza siostre.:) :hyhy:
:hyhy:
Marzenia zwykle się spełniają, ale nie tak i nie wtedy, kiedy tego pragniemy.
myslawchmurach
Początkujący marzyciel

Postautor: TrisHka » pt 20 maja, 2011 12:01

Gdzieś czytałam, że nie powinno się dzieci straszyć.
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Następna

Wróć do Kraj dzieciństwa i młodości