| Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim |
|---|
|
Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz! |

piagizela pisze:I bladego pojęcia nie mam dlaczego mi to cieszenie się radzisz - może dlatego że nie zrozumiałaś. Bo ja w Twojej logice pogubiłam się już całkowicie.Proszę klarownie.

Do "boju wojowniczko piagizelo" podbijaj z uśmiechem świat 

nutellafly pisze:Powinno się ich ratować od takiego życia.

Melancthe pisze:nutellafly pisze:Powinno się ich ratować od takiego życia.
Dlaczego? Jeśli są z tym szczęśliwi? Nie lepiej pozwolić im żyć tak jak chcą?

nutellafly pisze:Wydaje mi się, że niektórzy żyją bez nich, ale tylko dlatego, że kiedyś mieli jakieś i one się nie spełniły, a oni stracili nadzieję. To są ludzie, którzy chcą tylko przeżyć kolejny nudny dzień, robić zaplanowane czynności, iść spać, a budząc się powtarzać ten sam schemat. Powinno się ich ratować od takiego życia.
Al_Hadzi pisze:Bird pisze:Przesiadując na tym forum zaczął zastanawiać mnie pewien problem, czy jest możliwe życie bez marzeń?
Czy jest możliwe życie bez tworzenia swego małego świata?
Jest możliwe, ja nie marze, bo mnie to zbyt wiele kosztowało gdy je traciłem (te marzenia), ale żyć się da.

myśka pisze:bez nich nic byśmy nie osiągneli, niczego byśmy od siebie nie wymagali..

Trochę za szybko wyciągasz wnioski. To, że ktoś powtarza codziennie schematy nie jest nieszczęśliwy. Niedawno rozmawiałam z kimś o tym, że właśnie te codzienne czynności sprawiają radość. I kiedyś człowiek do nich dorasta.nutellafly pisze:Wydaje mi się, że niektórzy żyją bez nich, ale tylko dlatego, że kiedyś mieli jakieś i one się nie spełniły, a oni stracili nadzieję. To są ludzie, którzy chcą tylko przeżyć kolejny nudny dzień, robić zaplanowane czynności, iść spać, a budząc się powtarzać ten sam schemat. Powinno się ich ratować od takiego życia.
A tu się mylisz. Mam motywację do działania, jak pewnie większość osób bez zbędnych marzeń.Majeczka pisze:Nie da się nie marzyć, bez marzeń nie było by pragnień, motywacji i tak dalej.

Bird pisze:Przesiadując na tym forum zaczął zastanawiać mnie pewien problem, czy jest możliwe życie bez marzeń?Czy jest możliwe życie bez tworzenia swego małego świata?

Wróć do Marzenia w rzeczywistości
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości