| Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim |
|---|
|
Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz! |

kobiety mają marzenia, żeby ciągle im jakieś prezenty dawać...niedawno były walentynki, a zaraz 8 marca. na szczęście znalazłem stronke, gdzie są w przystępnej cenie CIACH!. facet tak jakoś nie oczekuje obdarowywania prezentami... jedyne marzenie, to spokój i zimne piwko
to nie są zbyt duże marzenia 

Kiedy ma sie dużo marzeń, czy można je wszystkie spełnić?

Szalona_Kotka pisze:Czy jest możliwe, aby człowiek miał zbyt wiele marzeń?
zJeżeli tak to w jakiej kolejności? By niektóre marzenia(cele) nie uciekły nam spod nosa?

Dlatego też zbyt wiele marzeń człowiek po prostu nie może mieć... Aczkolwiek zależy w jakim sensie. Jeśli dana osoba żyje marzeniami i ulotnymi chwilami niczym jakimś życiodajnym płynem, to bardzo źle. W tym wypadku może wyjść ten "nadmiar marzeń".

Malbert pisze:Zacznijmy od tego, że 95% marzeń jest zbyt ulotne i absurdalne, aby były możliwe do spełnieniaDlatego też zbyt wiele marzeń człowiek po prostu nie może mieć... Aczkolwiek zależy w jakim sensie. Jeśli dana osoba żyje marzeniami i ulotnymi chwilami niczym jakimś życiodajnym płynem, to bardzo źle. W tym wypadku może wyjść ten "nadmiar marzeń".
Ponadto, jeśli marzenia są motorem do działania, jednak w wyniku zbyt wielkiej ich ilości jakim cudem marzenia mogą takim silnikiem być?![]()
Wydaje mi się, że ugryźć ten temat jest nieco trudno, bo samo pytanie jest nieco bezsensowne, a odpowiedź jest indywidualna dla każdego z nas... po prostu
Pozdrawiam.

Malbert pisze:Jeśli to masz na myśli, to uważam, że każda osoba może mieć tyle marzeń ile jej się podoba. To, że ktoś zazdrości świadczy tylko o tej osoby ograniczonym umyśle... Albo zbyt konkretnym podejściem do sprawy, jaką jest marzenie

Może to nie rozwiązanie, jednak przed lata szkolne przewinęła mi się masa sytuacji przez które byłem niemal bity, a szantaże i wyzwiska były na porządku dziennym. Także mówiąc krótko, trzeba być twardym, bo wielu rzeczy nie da się udowodnić, zaś większość z nich, trzeba trzymać głęboko w sercu
Aby nie uleciały z nas zbyt szybko 

Teraz takich problemów absolutnie nie mam, jednak powtarzam raz jeszcze. Indywidualizm zawsze denerwował prostaków. Taki głównie był powód problemów. 

Bo to, że tak to ujmę, prostak skończył w rowie, a ja w normalnym życiu
Jednak to chyba nie o tym jest topic... 

zJeżeli tak to w jakiej kolejności? By niektóre marzenia(cele) nie uciekły nam spod nosa?

Wróć do Marzenia w rzeczywistości
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości