Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Zbyt wiele marzeń

Marzenia towarzyszą nam każdego dnia, ale czy warto marzyć? Czy w dzisiejszym świecie jest jeszcze miejsce i czas na marzenia? Może właśnie wszystko co nas otacza to tylko wytwór naszej wyobraźni.

Postautor: V » ndz 10 kwie, 2011 21:07

Marzeń możemy mieć nieskończenie wiele. Ale nie wszystkie nam się spełnią.
`Nie czuj się zobowiązana wyrazić zachwyt moją osobą. John zrobił to już na wszelkie możliwe w języku angielskim sposoby.`
Awatar użytkownika
V
Redaktor

Cash on hand: 100,008.40
Imię: Eljot
Medals: 3
Zwycięzca Konkursu (1) Rozmarzony (1) User Roku (1)

Postautor: Saya » pn 11 kwie, 2011 01:49

V pisze:Marzeń możemy mieć nieskończenie wiele

Podpisuje sie pod tym wszystkimi kończynami :D
Marzeń mozemy mieć tyle ile zapragniemy, nie wszystkie mozliwe do spełnienia, nie wszystkie możliwe do spełnienia spełnimy.
Ilość zależy od człowieka, od jego wyobraźni czy samej checi do marzenia.
powiedziałbym ze czym więcej tym lepiej, ale ilość moze nam przesłonić jakość, czyli te najważniejsze marzenia, takie jak rodzina, miłość itp, i mozemy ich nie spełnić.
Awatar użytkownika
Saya
Marzyciel

Cash on hand: 19,290.55
Medals: 1
Rozmarzony (1)

Postautor: Tristezza » pt 15 lip, 2011 19:56

Nie sądzę by można mieć zbyt wiele marzeń i by one ze sobą kolidowały. Jak dla mnie nie ma także do końca kolejności ich spełnienia, przynajmniej tak jest u mnie, ogólnie staramy się o spełnienie lub w nie wierzymy, a im więcej marzeń, tym więcej szczęścia możemy przeżyć :D
Przeszywa mnie chłodny dreszcz. Nie wywołuje go zimno, lecz to czego nie wiem.
I co boję się odkryć.

Oczy zapiekły mnie od łez. Bez chwili namysłu rzuciłam się w dół.

- A ty dokąd?
- Idę... idę... idę...
- Na razie stoisz - mruknął Radek.

http://www.miastomgly.blogspot.com
Awatar użytkownika
Tristezza
Bujający w obłokach

Cash on hand: 379.00

Postautor: Perła_Mroku » pn 25 lip, 2011 01:28

Im więcej marzeń tym mniej rzeczywistości...marzenia nie są dla wszystkich, bo łatwo popaść od skrajności po monotonie.
Dla mnie 'zbyt wiele' marzeń świadczy o dużej niechęci zmierzenia się z rzeczywistością, w szczególności gdy tylko się marzy i nie robi nic w celu realizacji tych marzeń, bo w marzeniach jest tak idealnie. Mam swoje marzenia, w których nie ma kolejności, bo nie wiem co przyniesie jutrzejszy dzień, być może spełni jedno z nich.
Bujający w obłokach

Cash on hand: 3,400.00
Imię: surrealizm_

Re: Zbyt wiele marzeń

Postautor: Guśka » ndz 01 kwie, 2012 14:13

Szalona_Kotka pisze:Czy jest możliwe, aby człowiek miał zbyt wiele marzeń?Kiedy ma sie dużo marzeń, czy można je wszystkie spełnić?zJeżeli tak to w jakiej kolejności? By niektóre marzenia(cele) nie uciekły nam spod nosa?

Każdy człowiek ma sporo marzeń, trzeba je rozdzielić na te ważniejsze i mniej ważniejsze. Te wazniejsze spełnić pierwsze, a później zająć się tymi mniej ważniejszymi. Można je wszystkie spełnić, jesli się chce, wystarczy cierpliwości i trochę czasu.

"Tell me what you know about dreams, tell me what you know about night terrors, nothin’. You don't really care about the trials of tomorrow, rather lay awake in a bed full of sorrow." ~ K.C.
Awatar użytkownika
Guśka
Moderator

Cash on hand: 405,373.30
Imię: Dagmara
Medals: 1
Gaduła (1)

Poprzednia

Wróć do Marzenia w rzeczywistości