Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Bujanie w obłokach

Masz marzenia? Pewnie tak, skoro tu jesteś. Podziel się nimi. Nieważne czy bezsensowne, drobne, czy ogromne. Nieważne jaki jesteś, o czym marzysz, jak patrzą na to inni. Marzenia nie znają ograniczeń, są dla każdego, są tylko Twoje.

Bujanie w obłokach

Postautor: QueenDream » sob 17 paź, 2009 23:33

Jak często zdarza Wam się bujać w obłokach?
Kiedy najczęściej?
I o czym wtedy najczęściej marzycie?

Mi ostatnio dość często zdarza sie oderwac od Ziemi i marzyć, marzyc o rzeczach bardziej przyziemnych(związanych z miłościa czy też z szczęściem, albo także[co najczęsciej się zdarza ostatnio]marzyc o szczęściu z pewną osobą). Lubię marzyć o każdej porze dnia i nocy, marzenia są częścią mego życia, są nieoderwalną częścią mnie.
" Nikt nie zapala światła po to, aby je ukrywać za zamknietymi drzwiami. Celem światła jest roztaczanie blasku, otwieranie oczu, ukazywanie cudów, które dzieją się dookoła"
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Cash on hand: 87,011.05
Imię: Aldona

Postautor: Ekri » ndz 18 paź, 2009 12:20

oj często ;d
zawsze mnie wtedy szturchają, machają rękami przed oczami, a ja nic
najczęściej w szkole na nudnych lekcjach
sumie nie powinnam, ale nie mogę się powstrzymać ; D
kiedyś takie "odlatywanie" częściej mi się zdarzało
pamiętam nawet sytuację, że wróciłam do rzeczywistości dopiero, jak cała klasa (30 osób) się na mnie wydarła xd
a o czym marze? o swojej przyszłości na przykład, a jak mi się bardzo nudzi to wymyślam historie, niezwiązane ze mną
Biżuteria z modeliny

"Jeśli możesz o czymś marzyć,
możesz także tego dokonać."
Walt Disney
Awatar użytkownika
Ekri

Cash on hand: 0.00

Postautor: magdusia » wt 27 paź, 2009 16:44

Zdarza mi się bujać w obłokach. Lubię oderwać się od rzeczywistości i myśleć "co, by było gdyby...". Najczęściej rozpływam się patrząc na Księżyc i gwiazdy.
Zielonaa i Seqe - Uwaga!!!
magdusia
Spełniacz Marzeń

Postautor: CirrS » wt 27 paź, 2009 16:52

Często. Hmm, najczęściej przy gitarze, w wannie, patrząc w niebo.
eXiorare Aliquis Nostris eX Ossibus Ultor
Obrazek
CirrS
Extra marzyciel

Postautor: Portfolio » wt 27 paź, 2009 17:18

U mnie to jest tak, że jeżeli by karali za marzenia to musiałbym dostać karę śmierci. Mam czasem tak samo jak Ekri, że jak odpłynę to ciężko jest mnie z powrotem do rzeczywistości przywołać. Moje popędy do marzeń czasami spotykają z niewielkim niezrozumieniem :)
Portfolio
Łapacz chmur

Postautor: Bogini Śmiechu » sob 02 sty, 2010 14:19

Bujać w obłokach zdarza mi się bardzo często. Najczęściej na nudnych lekcjach, w łazience, przed zaśnięciem. Marzę wtedy o różnych ciekawych sytuacjach, gdyż wiem, że nigdy się one nie spełnią, o miłości, o lepszym życiu. Trudno jest mnie "wybudzić" właśnie z takiego stanu marzeń.
Gdy cierpisz na bezsenność, nic nie wydaje się być prawdziwe. Wszystko jest kopią kopii.
Awatar użytkownika
Bogini Śmiechu
Marzyciel

Cash on hand: 107,438.95
Imię: Sylwia
Medals: 2
Partia Zboczuchów (1) Rozmarzony (1)

Postautor: Q » pt 08 sty, 2010 22:29

Przez ostatni tydzień odlatuję za każdym razem, gdy siadam do nauki. Jestem strasznie rozkojarzony po świętach i mimo, że gonią mnie terminy zaliczeń, to wciąż wracają do mnie sprawy, które powodują, że się wyłączam.
Na wykładach/ćwiczeniach to samo- myślę o pierdołach, zamiast skupić się na tym, co ważne. Nie podoba mi się taki stan rzeczy...
Reszta jest milczeniem.
Awatar użytkownika
Q
Marzyciel

Medals: 1
Rozmarzony (1)

Postautor: Evenessa » sob 09 sty, 2010 20:26

Oj często, lubię ten stan.
Choć nie sprzyja on mi czasami, pare razy zdarzyło mi się, że przez moje "zamyślenie" o mało co nie wylondowałam pod samochodem, całe szczęście, że mieszkam w małym miasteczku gdzie nie ma ruchu samochodowego xP
Zdarza mi się często, że się wyłaczam, mam ten swój świat i bujam sobie w obłoczkach xD
"?wiat to potwór zębaty, gotów gryźć, gdy tylko zechce." S. King
Evenessa
Marzyciel-Gaduła+

Cash on hand: 2,288.50

Postautor: BabaJaga » czw 20 maja, 2010 12:26

Uwielbiam bujać w obłokach, szczególnie jak jest bardzo ładna pogoda i mogę popatrzeć na chmury ;)
BabaJaga
Bujający w obłokach

Cash on hand: 132.00

Postautor: feel_free » czw 20 maja, 2010 17:07

Praktycznie zawsze bujam przed spaniem, to jest leżąc już w łóżku. :)
Awatar użytkownika
feel_free
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: Cream » pt 23 lip, 2010 18:20

Uwielbiam bujac w obłokach ;) Szczegolnie wtedy kiedy jest mi nudno ;)
Cream
Bujający w obłokach

Postautor: Miharunia » czw 29 lip, 2010 11:00

Bujanie w obłokach... Zwłaszcza, gdy rozmawiam, a rozmowa nie za bardzo mnie kręci. Często po prostu myślę o tym, co mogłabym teraz robić a także jak mogłoby wyglądać moje życie, gdyby niektóre sprawy potoczyły się całkiem inaczej...
http://lastfm.pl/user/Miharunia
Chodzi mi o to, aby język giętki powiedział wszystko, co pomyśli głowa Juliusz Słowacki
Ludzie atakują się wzajemnie okruchami prawdy niczym odłamkami rozbitego szkła Jean Sulivan
Awatar użytkownika
Miharunia
Bujający w obłokach

Postautor: Icannotfly. » czw 29 lip, 2010 12:38

Miharunia pisze:Zwłaszcza, gdy rozmawiam, a rozmowa nie za bardzo mnie kręci.

Jak ja nie lubię jak ktoś tak robi. :D

Najczęściej bujanie w obłokach dopada mnie w szkole na lekcjach. Niezbyt dobrze się to kończy, bo nie mam pojęcia co się dzieje, czasem nawet nie słyszę, że jestem wywoływana do tablicy.
- A ja lubię ten kawałek nieba...
- Ten kawałek nieba ma w du.pie, że go lubisz.

fbl.
Awatar użytkownika
Icannotfly.
Moderator

Cash on hand: 239,303.10
Imię: Agnieszka
Zwycięzca Konkursu (1) User Roku (1)

Postautor: Cute » czw 29 lip, 2010 12:59

U mnie zazwyczaj (w roku szkolnym), gdy siedzę przy oknie w ławce. :] No ale teraz postaram się raczej uważać na lekcjach. (;

A jeśli chodzi o dom - to po prostu, siadam w fotelu, czasem muzyka w słuchawkach i marzymy sobie, marzymy...
Cute
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: ExtraMarzycielka » śr 13 paź, 2010 18:28

Ostatnio często bujam w obłokach na lekcjach, oczywiście tych nudniejszych typu historia czy religia:)
ExtraMarzycielka
Marzyciel-Gaduła

Postautor: Laurelin » śr 13 paź, 2010 19:42

Marzyć mogę w prawie każdym momencie, chociaż u mnie to bardziej fantazjowanie.
Czasem sobie wymyślam inne koleje losu, co by się stało gdybym zrobiła inaczej.
Exstasowa muzyka

"Fuzzy Wuzzy was a bear. Fuzzy Wuzzy had no hair. Fuzzy Wuzzy wasn't very fuzzy was he."

Moje gg: 823139
Awatar użytkownika
Laurelin
Grafik

Cash on hand: 94.00
Bank: 49,960.00

Postautor: Rosemary » sob 16 paź, 2010 08:29

Ja często marzę przed snem. Snuję sobie wtedy nierealne moim zdaniem historie, wspaniałe historie oczywiście. Mają piękne zakończenie i się wręcz idealne. Potrafię nawet uronić łzę szczęścia, kiedy tak bardzo przeniosę się wyobraźnią w opowieść. Gorzej jest jednak wtedy, kiedy trzeba powrócić do szarej rzeczywistości. Uśmiech jakimś dziwnym trafem znika.

całkiem spokojnie wypiję trzecią kawę
    więc nie dzwoń do mnie
    kiedy będę stara
Awatar użytkownika
Rosemary
Początkujący marzyciel

Postautor: Gosiak » wt 19 paź, 2010 13:12

Marzyłam bardzo często...praktycznie całymi dniami. Potrafiłam siedzieć przy lekcjach uczyć się i oderwać się nagle od tego wszystkiego i zacząć marzyć.
Moje marzenia, które kryją się w moim sercu i wychodzą codziennie generalnie są o miłości, życiu w szczęściu z drugą osobą...a także o szczęściu przyjaciół...
Gosiak

Postautor: Jubar » śr 20 paź, 2010 21:08

Ja to jestem marzycielem od urodzenia. Łatwo w życiu nie miałem, wiec takich sytuacji było sporo. Teraz to tylko po pracy, włączam muzykę, wsłuchuję się w tekst i marzę o wielu rzeczach. W zależności od utworu, bo z każdą muzą mi się coś kojarzy.
Jubar

Postautor: Leah » sob 27 lis, 2010 17:42

Marzę bardzo często, ale staram się jednocześnie zachować świadomość tego co dzieje się wokół mnie... rzadko mi to wychodzi, ale zdarza się. Najczęściej marzę przed snem lub jak mi się nudzi. Zwykle myślę o rzeczach nierealnych, których po prostu nie da się spełnić.
Leah
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: Świruska » wt 17 maja, 2011 11:57

Często, mało powiedziane.
Lubię pobujać w obłokach zazwyczaj wtedy kiedy nie powinnam z róznych powodów, dla mnie bujanie w obłokach jest oderwaniem od rzeczywistości, oderwaniem sie od problemów, od tego co rzeczywiste, przeniesienie się w świat gdzie wszystko jest tak jakbym zawsze chciała.
Świruska
Marzyciel-Gaduła

Postautor: TrisHka » czw 19 maja, 2011 23:58

Nie bujam w obłokach. Nie marzę, więc nie potrafię tego robić. Poza tym to nie znaczy, że nie myślę o tym co było miłe. Ale miało to swoje miejsce, a nie wyobrażam sobie nie wiem czego...
Czasem przeoczę ten moment, w którym powinnam się ugryźć w język.
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 323,232.25
Imię: Patrycja
Miss Forum (1) Partia Zboczuchów (1)

Postautor: Peggy_Brown » pt 20 maja, 2011 00:21

TrisHka pisze:Poza tym to nie znaczy, że nie myślę o tym co było miłe.
Ale to nie jest bujanie w obłokach tylko wspomnienia.
Ostatnio się do nich przyzwyczaiłam. Szczególnie przed zaśnięciem. Wspomnienia tego co miłe są pożyteczne, bo mi pozwalają lepiej spać.
Ale przy tym nie bujam w obłokach. Bo co mi to stworzy? Wolałabym właśnie przekształcić to bujanie we wspomnienia, przynajmniej uśmiech na twarzy się pojawia na samą myśl o drobnym szczególe.
" Ej Mała- nie płacz.
Rób wszystko- pij, pal, klnij ile wlezie, wal pięścią o ścianę, gryź wargi z bólu- ale nie płacz.
Nie pozwól zaszklić się oczom, pokaż że potrafisz być silna".
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Cash on hand: 166,593.30
Rozmarzony (1)

Postautor: Shane » sob 21 maja, 2011 00:28

Marze bardzo często, ale kiedy sytuacja tego ode mnie wymaga , potrafię zachować trzeźwość umysłu :) . Uwielbiam to robić, bo gdy zaczynasz marzyć, otwierasz swój własny świat w którym jest wszystko co daję Ci szczęście i poczucie własnej wartości .
"Chciałabym zadośćuczynić każdej prośbie, otrzeć każdą łzę, pocieszyć słówkiem każdą zbolałą duszę, być dobrą zawsze dla wszystkich a najlepszą dla najnieszczęśliwszych".
Bł. Bernardyna Jabłońska
Awatar użytkownika
Shane

Postautor: Pytalska » pn 23 maja, 2011 18:24

Marzę wówczas o tym, że wróżki istnieją, że jest liczba wegetarian jest o wiele liczniejsza niż teraz. To tyle - wiem, że oba te marzenia zupełnie od siebie odbiegają, no ale co tam.
Awatar użytkownika
Pytalska
Bujający w obłokach

Cash on hand: 39,063.80
Imię: Joanna

Postautor: InfernalTear » czw 26 maja, 2011 20:40

A dość częstu, jak się tak zastanowić.
W sumie nie wiem o czym, o wszystkim i o niczym... to chyba zależy od humoru, pogody xD no i myśli, które zaprzątały moją głowę jakiś czas wcześniej.
"I don't believe in fairy tales, but I believe in u and me..."
Awatar użytkownika
InfernalTear
Łapacz chmur

Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: Eranor » czw 26 maja, 2011 20:44

Baaardzo często. Praktycznie co dłuższy spacer (10min+). Spacerując z psem, idąc do sklepu, na zajęcia, gdziekolwiek. Prawie zawsze wówczas gdzieś odlatuję myślami.
O czym najczęściej? Hmm... o życiu, o sobie, o innych, o opkach, o rzeczach które się nie wydarzą :P Przeróżnie.
"Idealizmy przestają być piękne, gdy doda się do nich pierwiastek o nazwie rzeczywistość."

Jeśli już czytasz mój post to przynajmniej przeczytaj to, co jest napisane, a nie to, co chcesz zobaczyć...
Awatar użytkownika
Eranor
Sponsor

Postautor: Tristezza » śr 20 lip, 2011 19:45

Niekiedy mi się zdarza ;D, dość często nawet xD niekiedy o sprawach przyziemnych, lecz z reguły jakoś błądzę wokół magii i jakby to było gdyby się w pewnym sensie objawiła :)
Przeszywa mnie chłodny dreszcz. Nie wywołuje go zimno, lecz to czego nie wiem.
I co boję się odkryć.

Oczy zapiekły mnie od łez. Bez chwili namysłu rzuciłam się w dół.

- A ty dokąd?
- Idę... idę... idę...
- Na razie stoisz - mruknął Radek.

http://www.miastomgly.blogspot.com
Awatar użytkownika
Tristezza
Bujający w obłokach

Cash on hand: 379.00

Postautor: TrisHka » śr 20 lip, 2011 22:36

No dobra. W sumie to nie wiem czy to jest bujanie w obłokach czy już tęsknota dobrała mi się do tyłka, ale coraz częściej się łapie na tym, że się zamyślam. Odlatuje myślami do znajomych, rodziców i pracy. Niby wiem co się obok mnie dzieje, ale potrzebuje jakieś 'kopa', aby wrócić tu gdzie teraz jestem i do tego co robię, o.
Czasem przeoczę ten moment, w którym powinnam się ugryźć w język.
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 323,232.25
Imię: Patrycja
Miss Forum (1) Partia Zboczuchów (1)

Re: Bujanie w obłokach

Postautor: |3lue.Sky » ndz 30 paź, 2011 21:59

Często. Bardzo często. Kilka razy dziennie zapewne.Najczęściej wtedy marzę o przyszłości, miłości, o tym jaka to ja będę kiedyś, czy się zmienię i o tym, jakich ludzi poznam, naprawdę jest tego dużo.
|3lue.Sky

Cash on hand: 1,046.10
Imię: Kasia

Następna

Wróć do Sfera naszych marzeń