cayman pisze:.rozbieżność interesów rodzi nieporozumienia co do wymagań...
Dokładnie. I czy jak ktoś mówi, że nie ma szans na coś, bo tak jest (nie z zazdrości!), to czemu niektórzy po prostu nie mogą sobie wrzucić jałowego?

| Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim |
|---|
|
Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz! |
cayman pisze:.rozbieżność interesów rodzi nieporozumienia co do wymagań...

Marzymy, aby poczuć się w innym świecie, niż jesteśmy rzeczywiście. Sprawia nam to frajdę, bo możemy w marzeniach być, kim chcemy, robić, to co pragniemy najbardziej i z kim. Bujanie w obłokach jest przyjemne z uwagi na tą banalność, w każdej chwili możemy poczuć, że mamy w czymś władzę, że kontrolujemy coś w pełnym stopniu.QueenDream pisze:Dlaczego marzymy?

]
To by było na tyle teraz.

Iluminacja pisze:Nie mają sensu

sepän poika pisze:W zasadzie w dużym stopniu jestem skłonny się z tym zgodzić. Najczęściej dostarczają tylko powodów do rozczarowań.

poly pisze:sepän poika pisze:W zasadzie w dużym stopniu jestem skłonny się z tym zgodzić. Najczęściej dostarczają tylko powodów do rozczarowań.![]()
Bzdura.
Rozczarowania dostarcza rzeczywistość. Marzenia są jedyną, pozytywną odskocznią od rzeczywistości.

Iluminacja pisze:poly pisze:sepän poika pisze:W zasadzie w dużym stopniu jestem skłonny się z tym zgodzić. Najczęściej dostarczają tylko powodów do rozczarowań.![]()
Bzdura.
Rozczarowania dostarcza rzeczywistość. Marzenia są jedyną, pozytywną odskocznią od rzeczywistości.
Dopóki nie chcesz ich realizować

gdyby nie one... to wtedy byłoby bezsensu. Zdecydowanie w większości trudnych chwil ratują mnie przed upadkiem. Pamiętam do dziś, jak to gdy byłam młodsza odliczałam do godziny 21, żeby pójśc spac i zwyczajnie puścic wodze fantazji. 

Iluminacja pisze:a potem uświadamiasz sobie, że nigdy się tak nie stanie i sens zabity,

Na prawdę nie wszystko jest w naszym zasięgu, nawet choć nie wiem ile byśmy się staraliniewolnicy_fikcji pisze:to oznaka słabości, bo jeśli naprawdę dąży się do czegoś, można osiągnąć wszystko, bez względu na to ile razy się upadło ..

), natomiast jeśli marzenia są realne, jak np wyjechać za granicę, zdobyć wysokie wykształcenie, mieć dobrą i interesującą pracę.. itd itd , to tak, da się wszystko zrealizować z czasem 

QueenDream pisze:Dlaczego marzymy?
Czemu nam służą marzenia?
Maja one sens?

Wróć do Marzenia w rzeczywistości
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości