| Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim |
|---|
|
Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz! |

I to jest przykre. 

na świecie teraz najwięcej materialistów ![Kwadratowy :]](http://nasze-marzenia.eu/images/smilies/splash.gif)

Szczęśliwa pisze:Dawniej ludzie marzyli o tym, aby nastąpił koniec wojny, jakiegoś konfliktu. marzyli o tym, aby mieć co jeść...
A teraz?

Fantazja pisze:Wydaje mi się, że współcześni ludzie marzą przede wszystkim o byciu szczęśliwymi, a co za tym idzie: miłość, rodzina, zdrowie, dobra praca, pieniądze.

))

ja myślę, że zależy od tego gdzie ci ludzie się znajdują. Jeżeli by spojrzeć np na ludzi w Iraku marzą właśnie o końcu wojny, Ludzie w krajach 3 świata marzą o tym, żeby przeżyć kolejny dzień i by nie być głodnym.BoginiMarzeń pisze:O czym marzą współcześni ludzie?
a widziałeś przykład miłości bez pieniędzy? Najesz się nią? ubierzesz dzieci itp? zdrowie też jak masz pieniądze się nie liczą. Gorzej jak je stracisz... Wtedy jak najbardziej zaczynają się liczyć...autor nieznany pisze:A pieniadze nie sa takie ważne jak miłość.

są ważne i nie mów, ze nie. Często przecież z ich braku w małżeństwach dochodzi do kłótni a nawet rozwodów.autor nieznany pisze:Pieniądze naprawde nie są ważne gdy ludzie się kochają,
A co do tego wszystkiego ma optymizm? Dlaczego więc jest wielu emigrantów, którzy wyjechali bo właśnie pracy nie ma? To gdzie podział się ich optymizm i to, że kiedyś pracę znajdą??autor nieznany pisze:trzeba być optymistą gdy ktoś nawet nie ma pracy to naprawde gdy jej szuka to znajdzie.
teraz tak mówisz bo masz 18 lat...autor nieznany pisze:Mi nie zależy na pieniądzach wole czuć się wolny.Pieniądze bardzo ograniczają
że co przepraszam?? A co z powiedzeniem idź na studia będziesz wykształconym bezrobotnym?? Znam wiele osób, które skończyły już studia a pracują w McDonaldzie więc właśnie widzę jak np pani pedagog tam właśnie kształtuje dzieci. A posyłają rodzice dzieci na studia dlatego, żeby miały właśnie lepsze zawody i większy zysk w życiu a nie pracowały w magazynach supermarketów.autor nieznany pisze:ale jeśli ktoś się uczył studiował kilka lat to nie będzie miał z tym problemu, dlatego rodzice posyłają dziecko na studia by pieniądze nie były najważniejsze w życiu
przeczysz sam sobie teraz.autor nieznany pisze:Zdrowie tak naprawde ma niewiele wspólnego z pieniędzmi.Oczywiście leki są drogie i trzeba za coś je kupić.
Najesz się wiarą w siebie? Kupisz buty za optymizm?? Nie więc nie ma mowy że pieniądze w życiu ważne nie są. Ok zgodzę się, że najważniejsza jest rodzina miłość szczęście. Ale litości pieniądze też.autor nieznany pisze:Trzeba po prostu wierzyć w siebie.A wiara w siebie jest darmowa, optymizm też i jeszcze pare innych rzeczy których za pieniądze się nie kupi.

no nie zawsze. Dobrze, że zawsze udawało ci się znaleźć właśnie te wyjście ale są sytuacje gdzie tego wyjścia nie widać.autor nieznany pisze:z każdej sytuacji jest wyjście.

czyli co, jak ktoś ma marzenia materialne to co o nim znaczy, że jest gorzej wychowany? czy może, że jaką wyznaje religię?autor nieznany pisze:Marzenia ludzi zależą od wychowania, od hierarchi wartości a nawet od wyznania
Nigdy nie powiedziałam, że są one najważniejsze a jedynie jedne z tych bardziej (podkreślam to słowo) ważnych.autor nieznany pisze:Jasne, że pieniądze są potrzebne ale nie są w życiu najważniejsze.
Czasami jest też tak, że ta osoba nie chce miłości drugiej, żeby ta druga nie musiała cierpieć i przechodzić przez to samo. Słyszałam już takie słowa dlatego błagam nie mów, że są to sporadyczne przypadki i jakieś nie wiem osoby, które nie myślą to mówią. Nie jest fajnie coś takiego słyszeć i ja bym wtedy nie zostawiła tej osoby. No cóż życzeń nie spełniam.autor nieznany pisze:Czasami jest ktoś śmiertelnie chory nie da się go wyleczyć, jest on bogaty ale nie ma lekarstwa.
Tylko miłość do drugiej osoby trzyma go przy życiu.

Wróć do Marzenia w rzeczywistości
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości