Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Dwa światy

Marzenia towarzyszą nam każdego dnia, ale czy warto marzyć? Czy w dzisiejszym świecie jest jeszcze miejsce i czas na marzenia? Może właśnie wszystko co nas otacza to tylko wytwór naszej wyobraźni.

Dwa światy

Postautor: QueenDream » ndz 31 maja, 2009 19:06

Czy nie macie czasem wrażenia, że żyjecie w dwóch światach?
Świecie marzeń i świecie rzeczywistym?
Czy uważacie, że te światy tworzą jedną całość, dopełniają się a może są czymś czego nie można ze sobą łączyć?
Ostatnio zmieniony ndz 17 kwie, 2011 16:35 przez QueenDream, łącznie zmieniany 1 raz
" Nikt nie zapala światła po to, aby je ukrywać za zamknietymi drzwiami. Celem światła jest roztaczanie blasku, otwieranie oczu, ukazywanie cudów, które dzieją się dookoła"
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Cash on hand: 87,011.05
Imię: Aldona

Postautor: Anioł Ciemności » ndz 31 maja, 2009 20:33

Heheh... ja nigdy czegoś takiego nie odczuwałem...
Anioł Ciemności
Początkujący marzyciel

Cash on hand: 0.00

Postautor: truskawka » ndz 31 maja, 2009 21:15

A ja? Hmm kiedyś powiedziałabym, że żyję w jednym świecie i jest to świat marzeń :oczami:. Potem zaczęłam w końcu dostrzegać jeszcze ten rzeczywisty, lepiej późno niż wcale :).
truskawka
Łapacz chmur

Postautor: M » pn 01 cze, 2009 18:04

ja tak mam. mam świat normalny, rzeczywisty, czyli szkoła, rodzice itp. i ten drugi, tylko mój, marzenia, marzenia, marzenia.
Kłamstwa mogą wygrać sprint, ale to prawda wygrywa cały maraton.
M
Bujający w obłokach

Postautor: Saya » pn 01 cze, 2009 18:06

Oczywiście że mam swój drugi świat, gdzie dostęp mam tylko ja i tyko ja kreuje to co się tam dzieje. Tak jest łatwiej żyć
Ostatnio zmieniony pn 22 cze, 2009 11:06 przez Saya, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Saya
Marzyciel

Cash on hand: 19,290.55
Medals: 1
Rozmarzony (1)

Postautor: Peggy_Brown » pn 01 cze, 2009 23:03

Hm ja potrafię odróżnić świat rzeczywisty od świata marzeń i to bardzo dobrze. Wiem, że marzenia moje raczej się nie spełnią. A szczególnie jedno dlatego nie wplatam go w codzienne życie. Nie pamiętam o nim przez cały dzień jedynie nocą nachodzą mnie czasami pewne wnioski dot. marzeń.
Tak jest łatwiej żyć
może i łatwiej ale rzeczywistość jest jednak inna. Ja się niedawno przekonałam, że jednak nie warto mieć głowy w chmurach tylko realnie i twardo stąpać po ziemi. Chyba już tu nie pasuję.
Ostatnio zmieniony pn 22 cze, 2009 11:06 przez Peggy_Brown, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Cash on hand: 166,593.30
Rozmarzony (1)

Postautor: QueenDream » wt 02 cze, 2009 15:22

Chyba już tu nie pasuję.

Przecież powiedziałaś, że jednak nachodzą Cię wnioski dotyczące marzeń. Marzenia to nie tylko bujanie w chmurach ale dążenie do jakiegoś obranego celu w życiu.
Ostatnio zmieniony pn 22 cze, 2009 11:07 przez QueenDream, łącznie zmieniany 1 raz
" Nikt nie zapala światła po to, aby je ukrywać za zamknietymi drzwiami. Celem światła jest roztaczanie blasku, otwieranie oczu, ukazywanie cudów, które dzieją się dookoła"
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Postautor: Master Jedi » wt 02 cze, 2009 16:13

Kiedyś miałam taki drugi, własny świat. Wyobrażałam sobie różne przygody, zdarzenia, osoby. Ale to było dawno, gdy byłam dzieckiem. Teraz żyję tylko w jednym świecie. :D Ale oczywiście pozwalam sobie na marzenia. ;)
Master jest tylko jeden... ja!
Awatar użytkownika
Master Jedi
Łapacz chmur

Rozmarzony (1)

Postautor: Fantazja » wt 02 cze, 2009 20:18

Również żyje w dwóch światach, pierwszy to ten realny kiedy twardo stąpam po ziemi, a drugi to taki który istnieje tylko w mojej głowie, kiedy marzę, rozmyślam etc.
Nie łączę tych światów i nie mam problemów w odróżnieniu ich, real to real, a marzenia to marzenia. Proste.
Głupotę to tu możesz kupić nawet jak chcesz w sklepie,
Sprzedawca Cię poklepie po ramieniu, bo ty płacisz,
Jak chcesz mamy w promocji tu kopa w dupę gratis
Awatar użytkownika
Fantazja
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 18,027.65
Rozmarzony (1)

Postautor: Lord Darth » śr 03 cze, 2009 19:54

Każdy ma swój świat w którym zatapia się w swoich marzeniach itp. W niektórych przypadkach się dopełniają bo czasem pozostają tylko marzenia które pchają cie do przodu, a czasem nie wolno ich łączyć. Trzeba wiedzieć kiedy je łączyć a kiedy rozdzielać
http://www.purina-one.made-in-mind.pl/d ... kto=rabena

Pamiętnik mojego kota, kto chce go poznać zapraszam :P
Lord Darth
Marzyciel

Postautor: Bogini_Seksu » pn 22 cze, 2009 20:59

Ja mam swój świat i swoje zabawki :P
Oczywiście, czasem muszę wrócić do rzeczywistości, ale...wolę swój mały, piękny świat :)
Sex is not the answer!
Sex is the question.
"Yes" is the answer.

~~~

"Wydrylujesz śliną mnie.
Otoczysz sprężystą łydką.
Upadniemy razem tak,
Jak jeszcze nigdy nisko." :)
Bogini_Seksu
Spełniacz Marzeń

Postautor: Ahyy » wt 23 cze, 2009 15:01

Ja czasem zamykam się w świecie moim i Cullenów (czyli książki) <3
Ostatnio zmieniony czw 25 cze, 2009 17:21 przez Ahyy, łącznie zmieniany 2 razy
Obrazek
Ahyy
Extra marzyciel

Postautor: Karolfcia » wt 23 cze, 2009 17:06

Ja mam nawet trzy światy ;D: jeden to ten świat kiedy jest normalny zwykły dzień, myślę o tym co się dzieje jest tak normalnie, a drugi świat: mam dobry humor, wszystko mnie je*ie, bawię się, używam świata, baniuje; trzeci świat; to świat wspomnień, świat kiedy wszystko przychodzi od nowa, świat w którym widzę osoby które kocham najbardziej na świecie a które zostawiły mnie sama.
Ostatnio zmieniony czw 25 cze, 2009 17:21 przez Karolfcia, łącznie zmieniany 1 raz
Obrazek
Karolfcia
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: Yue » śr 24 cze, 2009 13:58

Właśnie trafione w samo sedno.
Zazwyczaj czuję się jak z dwóch osobnych światach, których nie można połączyć, choćby się bardzo chciało- świat marzeń, w którym wszystko jest możliwe i cudowne, i ten drugi- rzeczywisty.
Ahyy, kiedyś też moim największym i najwięcej zabierającym czasu światem był świat Cullenów- i nie mogłam nikomu o nim powiedzieć, bo by mnie wyśmiał, niestety. Dlatego mam dwa światy, a podwójne życie jest trudno pogodzić, przynajmniej w moim przypadku.
Ostatnio zmieniony czw 25 cze, 2009 17:22 przez Yue, łącznie zmieniany 2 razy
Yue
Początkujący marzyciel

Postautor: kaRmi » ndz 29 lis, 2009 19:05

jak bym marzyła o czymś a tak naprawde nie starała się spełnic tych marzeń to bym zyła w dwóch swiatach a że robie wszystko żeby je spełnić to światy sie łączą ;]
ja żyje w marzeniach i marzeniami a jednoczesnie to jest ten sam świat jaki wy macie za oknem ;] wszystko zalezy od punktu widzenia ;)
kaRmi
Początkujący marzyciel

Postautor: Bogini Śmiechu » ndz 29 lis, 2009 21:05

Tak, żyję w dwóch światach. Jeden jest to świat rzeczywisty, to co się naprawdę dzieje. A drugi to świat marzeń, do którego często powracam. Jest on zupełnie inny od tego realnego. Ostatnio próbuję jednak ograniczać moje powroty do świata marzeń, bo dociera do mnie fakt, że on nigdy nie stanie się prawdziwy, zawsze pozostanie tylko tym wymyślonym światem. Wolę skupić się na tym, co się dzieje tu i teraz.
Gdy cierpisz na bezsenność, nic nie wydaje się być prawdziwe. Wszystko jest kopią kopii.
Awatar użytkownika
Bogini Śmiechu
Marzyciel

Cash on hand: 107,438.95
Imię: Sylwia
Medals: 2
Partia Zboczuchów (1) Rozmarzony (1)

Postautor: Peggy_Brown » ndz 29 lis, 2009 21:21

Ja teraz jestem tak jakby w dwóch światach. Tym tutaj który na co dzień, w którym śpię, jem, pracuję, uczę się i wszystko inne. Oraz ten drugi świat na który czekam od kiedy On odjedzie do czasu kiedy przyjedzie bądź kiedy ja przyjadę. W tym drugim świecie robię wszystko to co w pierwszym ale w pierwszym niestety nie można mieć drugiego.
" Ej Mała- nie płacz.
Rób wszystko- pij, pal, klnij ile wlezie, wal pięścią o ścianę, gryź wargi z bólu- ale nie płacz.
Nie pozwól zaszklić się oczom, pokaż że potrafisz być silna".
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Cash on hand: 166,593.30
Rozmarzony (1)

Postautor: Portfolio » ndz 29 lis, 2009 21:57

No to ja powyższą wypowiedź mógłbym skopiować bo mam tak samo :)
Portfolio
Łapacz chmur

Postautor: akiram » śr 02 gru, 2009 19:53

Wiem, o czym mowa... Takie małe rozdwojenie jaźni mnie również dotyczy... jest jeden świat, ten rzeczywisty... oraz drugi, wyimaginowany, w którym ja jestem... no, co tu dużo ukrywać, lepsza. Mam na myśli to, że w realnym świecie ludzie dosyć szybko mnie irytują, trudno mi powstrzymać się od złośliwości... A w tamtym świecie jestem takim dobrym, szlachetnym dzieckiem. Nikt mi nie mówi, co mam robić, jestem tam tylko ja i moje marzenia. Kiedy mam wszystkiego dość, po prostu niejako "przenoszę się" do tego drugiego świata. Jednak wiem, że to tylko moje wyobrażenia, że trzeba żyć tu i teraz. Więc staję oko w oko z rzeczywistością, pamiętając jednak, że zawsze mogę tam wrócić ;D
Ostatnio zmieniony wt 08 gru, 2009 19:04 przez akiram, łącznie zmieniany 1 raz
„(...) bo ja mogę pozwolić sobie na ten luksus, żeby być opuszczony, choć ja nigdy opuszczony nie jestem, ja jestem tylko sam, by móc żyć w zaludnionej myślami samotności, bo ja po trosze jestem entuzjastą nieskończoności i wieczności, a Nieskończoność i Wieczność chyba gustują w takich ludziach jak ja.”
Awatar użytkownika
akiram
Extra marzyciel

Postautor: QueenDream » śr 09 gru, 2009 17:05

Dawniej widziałam większe rozgraniczenie między światem marzeń a rzeczywistością w moim zyicu, teraz juz te dwa światy zaczynają na siebie powoli nachodzić, ponieważ powoli realizuję swoje każde marzenie jedno za drugim, nie bujam przesadnie w obłokach i co najważniejsze znalazłam szczęście.
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Postautor: feel_free » śr 09 gru, 2009 23:34

Ja tam żyję cały czas żyje w jednym świecie. :)
Pewnie dlatego że jestem osobą twardo stąpająca po ziemi. :P
Ostatnio zmieniony czw 10 gru, 2009 00:19 przez feel_free, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
feel_free
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: Nandelle » czw 10 gru, 2009 00:19

feel_free pisze:Pewnie dlatego że jestem osobą twardo stapającą po ziemi. :P

To raczej tutaj nie ma nic do rzeczy.
Nandelle

Cash on hand: Locked
Bank: Locked

Postautor: Muoda » pt 18 gru, 2009 19:09

?wiecie marzeń i świecie rzeczywistym?
Czy uważacie, że te światy tworzą jedną całość, dopełniają się a może są czymś czego nie można ze sobą łączyć?

No ja mam swoje dwa światy :] Ale niestety za nic one się nie łącza...
Puchatku! - Co, Prosiaczku? - Nic rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę, chciałem się tylko upewnić, czy jesteś.
Muoda

Postautor: Mitsu » sob 19 gru, 2009 17:30

To zaczynam swoją wypowiedz:
żyję w dwóch zupełnie różnych światach:
1. świat rzeczywisty, gdzie wszystko odgrywa się na żywo, gdzie emocje dają górę i nie myślę o tym co będzie tylko o tym co jest.. Tu dostosowuję się do innych i staram się nie utrudniać życia innym. Jedynie co mogę sobie zaszkodzić egoistycznym i roztropnym postępowaniem..
2. świat mojej wyobraźni, w nim wszystko jest idealnie wymyślone i poukładane, tam się dzieją rzeczy takie jakie w realu nigdy by nie zaszły. Tam beztrosko hasam po kwiecistej łące i robię to co chcę.. Muszę jeszcze przyznać, że toczę bezowocną wojnę z mim drugim światem, bo czasem za dużo sobie wyobraża, a ja nie lubię niedotrzymanych obietnic :]
Ten drugi świat jest o niebo lepszy... o wiele nieb :rotfl:
Raz tylko zlały się i nie chcę tego powtarzać, ciekawie było :)
- to fikcja nie magia
wieczność pryska jak bańka -
Awatar użytkownika
Mitsu
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 2,006.00
Rozmarzony (1)

Postautor: Pasteżsk8 » czw 04 lut, 2010 19:37

Ja odczuwam istnienie tych dwóch światów jednak przynajmniej w moim wypadku nie chcą się połączyć chociaż pragnę by się tak stało niestety z miernym efektem......
Pasteżsk8

Postautor: bufonada » pn 08 lut, 2010 22:13

dla mnie drugim światem jest bardziej przeszłość, rzeczy, które wspominam, do których mogę uciekać.
świat jest do du** więc mam do niego stosunek analny.
bufonada
Extra marzyciel

Rozmarzony (1)

Postautor: Wodzu » pt 12 lut, 2010 02:48

Ja powiem tak, nie świat marzeń i rzeczywisty, a świat wyobraźni i rzeczywisty (różnica jednak trochę jest).

I tak, żyję w takich dwóch światach. Wystarczy zamknąć oczy i...
Awatar użytkownika
Wodzu
Początkujący marzyciel

Postautor: Bird » sob 12 cze, 2010 15:27

Nigdy nie miałam wrażenia że żyję w dwóch światach ;)
Po prostu u mnie te dwa światy niezauważalnie się przenikają i samoistnie dopełniają i to jest piękne.
Bo ludzi można ocenić tylko z lotu ptaka
Bird
Bujający w obłokach

Cash on hand: 47.00

Postautor: MarzycielDyzio » ndz 18 lip, 2010 13:29

Nigdy nie żyłem w dwóch światach, dla mnie te dwa światy, czyli świat marzeń i rzeczywisty się uzupełniaja, scalaja się w jedno.
MarzycielDyzio

Cash on hand: Locked
Bank: Locked

Postautor: Icannotfly. » pt 27 sie, 2010 23:11

U mnie granica między światem realnym, a tym z marzeniami jest bardzo cienka. Często rozmarzam się w najmniej oczekiwanym i nieodpowiednim momencie. Przenoszę się wtedy do swojego świata, do którego nikt nie ma wstępu, zamykając się przed tym rzeczywistym. Wtedy inni myślą, że jestem smutna, a ja po prostu gdzieś odpłynęłam.
- A ja lubię ten kawałek nieba...
- Ten kawałek nieba ma w du.pie, że go lubisz.

fbl.
Awatar użytkownika
Icannotfly.
Moderator

Cash on hand: 239,303.10
Imię: Agnieszka
Medals: 2
Zwycięzca Konkursu (1) User Roku (1)

Następna

Wróć do Marzenia w rzeczywistości