Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Wymarzone zycie

Marzenia towarzyszą nam każdego dnia, ale czy warto marzyć? Czy w dzisiejszym świecie jest jeszcze miejsce i czas na marzenia? Może właśnie wszystko co nas otacza to tylko wytwór naszej wyobraźni.

Postautor: Peggy_Brown » pt 06 maja, 2011 22:08

Acid pisze:Po prostu przeżyć życie i spocząć w grobie. Nie pozostawiając nic po sobie, tak po prostu odejść w ciszy i samotności.
Ale chyba odbiegamy od tematu wątku, więc lepiej na tym skończę, bo moderacja będzie zła :]
Nie odbiegamy za bardzo, bo jest to poszukiwanie wymarzonego życia.
Przecież chyba nie tylko chodzi o to, żeby pisać jakie kto ma swoje plany, tylko o dyskusję na ten temat. A jeśli ich nie ma to się trochę odbiega. (jejciu chyba serio zaczynam mieć wytłumaczenia na wszystko co nie tak:D)
A wracajac to ja bym nie chciała odejsć tak bez pozostawienie czegoś. CHciałabym żeby po odejściu ludzie smucili się że stracili kogoś i żeby brakowało czegoś w ich życiu.
To mój plan na koniec życia.
" Ej Mała- nie płacz.
Rób wszystko- pij, pal, klnij ile wlezie, wal pięścią o ścianę, gryź wargi z bólu- ale nie płacz.
Nie pozwól zaszklić się oczom, pokaż że potrafisz być silna".
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Cash on hand: 166,593.30
Medals: 1
Rozmarzony (1)

Postautor: TrisHka » pt 06 maja, 2011 22:24

Acid pisze:A jeśli nie ma tego zarysu? Jeśli tak na dobrą sprawę nie wiesz co ze sobą zrobić, co wtedy?

Nie masz zarysu? Nie wiesz czy chcesz pozostawić po sobie dziecko? Nie wiesz czy chcesz wybudować sobie dom? Nie wiesz, że chcesz np. powiększyć swoją działalność? Nie wiesz nic? Trudno mi w to uwierzyć...
Czasem przeoczę ten moment, w którym powinnam się ugryźć w język.
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 323,232.25
Imię: Patrycja
Medals: 2
Miss Forum (1) Partia Zboczuchów (1)

Postautor: Acid » pt 06 maja, 2011 22:56

TrisHka pisze:Nie masz zarysu?

Na tą chwilę nie mam. Nie wiem zupełnie co ze sobą zrobić, co zrobić ze swoim życiem. Można powiedzieć, że jestem w totalnej dup*e.

TrisHka pisze:Nie wiesz czy chcesz pozostawić po sobie dziecko?

Nie wiem, nie czuję takiej potrzeby, przynajmniej teraz.

TrisHka pisze:Nie wiesz czy chcesz wybudować sobie dom?

Po co? Żeby mieszkać w nim sam?

TrisHka pisze:Nie wiesz, że chcesz np. powiększyć swoją działalność?

Rozwinąłem :| I to chyba jedyny powód do radości.

TrisHka pisze:Nie wiesz nic? Trudno mi w to uwierzyć...

Dlaczego trudno? Nigdy nie miałaś tak w życiu, że sama zastanawiałaś się do czego to wszystko zmierza? Nie miałaś nigdy żadnych obaw? Jeśli tak to szczerze Ci zazdroszczę :|
Każdy ma marzenia. Michael Jackson chciał być biały, a ja chce być żółty no.
Awatar użytkownika
Acid
Marzyciel

Cash on hand: 22,426.30
Rozmarzony (1)

Postautor: TrisHka » pt 06 maja, 2011 23:06

To były tylko ogólne pytania jakie mogę Ci zadać. Nie znam Cie na tyle, nie wiem co siedzi Ci w głowie. Nie chce mi się wierzyć, że nie wiesz czego chcesz. Pewnie wiesz, tylko nie dopuszczasz tych myśli do siebie.
Acid pisze:Dlaczego trudno? Nigdy nie miałaś tak w życiu, że sama zastanawiałaś się do czego to wszystko zmierza? Nie miałaś nigdy żadnych obaw? Jeśli tak to szczerze Ci zazdroszczę :|

A dostanę odpowiedź na to pytanie? Nie dostanę. I mogę sobie planować nie wiem co i nie wiem ile, a jutro może zginę w wypadku samochodowym. O to chodzi, że zakładasz sobie jakiś cel i do jego realizacji dążysz. A myśląc po co to wszystko i na co, nic nie zdziałasz.
Czasem przeoczę ten moment, w którym powinnam się ugryźć w język.
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 323,232.25
Imię: Patrycja
Medals: 2
Miss Forum (1) Partia Zboczuchów (1)

Postautor: nieogarniety » sob 14 maja, 2011 18:55

W sumie nie wymagam od życia chyba zbyt wiele. Chciałbym znaleźć jakąś w miarę dobrą pracę. Taką przy której nie zmarnuję swojego potencjału ;p (jakiś chyba mimo wszystko drzemie gdzieś tam), założyć rodzinę. Mieć kogoś dla kogo byłbym kimś naprawdę ważnym, dla kogo warto byłoby się starać. Takie szczegóły jak to jaki chciałbym mieć dom, ile razy do roku wyjeżdżać na jakiś zaczepisty urlop itp. nie mają dla mnie na tą chwilę znaczenia.
Awatar użytkownika
nieogarniety
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 241,132.10
Medals: 3
Mister Forum (1) Rozmarzony (1) Pomocnik (1)

Postautor: InfernalTear » ndz 15 maja, 2011 12:50

Ja chciałabym mieć fajny domek z ogródkiem, gdzieś na obrzeżach miasta, gdzie żyłabym sobie z moim obecnym ;) Poza tym dwa psy: wilczura i husky, oczywiście szczury i może jeszcze inne zwierzaki.
Praca: Marzę o zostaniu bestsellerową pisarką <rozmarzona>, ale jeśli praca pisarki nie przyniesie mi wystarczającego dochodu, to chciałabym być fotografem i dorabiać jako pisarka xD Dzieci ogólnie nie lubię, a przynajmniej takich - 3-4. No ale czemu nie, jakoś przecierpie tych pierwszych parę lat.
"I don't believe in fairy tales, but I believe in u and me..."
Awatar użytkownika
InfernalTear
Łapacz chmur

Cash on hand: 0.00
Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: Tristezza » pt 15 lip, 2011 19:16

Ja na razie nie mam za bardzo marzeń co do przyszłości, no może poza tym, że chciałabym skończyć dobry uniwersytet, na razie jeszcze nie snuję dalekich planów, a żyję dniem dzisiejszym (ewentualnie jutrzejszym :) )
Przeszywa mnie chłodny dreszcz. Nie wywołuje go zimno, lecz to czego nie wiem.
I co boję się odkryć.

Oczy zapiekły mnie od łez. Bez chwili namysłu rzuciłam się w dół.

- A ty dokąd?
- Idę... idę... idę...
- Na razie stoisz - mruknął Radek.

http://www.miastomgly.blogspot.com
Awatar użytkownika
Tristezza
Bujający w obłokach

Cash on hand: 379.00

Poprzednia

Wróć do Marzenia w rzeczywistości