Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Wymarzony dom

Masz marzenia? Pewnie tak, skoro tu jesteś. Podziel się nimi. Nieważne czy bezsensowne, drobne, czy ogromne. Nieważne jaki jesteś, o czym marzysz, jak patrzą na to inni. Marzenia nie znają ograniczeń, są dla każdego, są tylko Twoje.

Wymarzony dom

Postautor: Saya » pt 01 maja, 2009 13:10

Macie jakiś swój wymarzony dom?? Jak on by wyglądał??
Ostatnio zmieniony pt 01 maja, 2009 13:16 przez Saya, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Saya
Marzyciel

Cash on hand: 19,290.55
Medals: 1
Rozmarzony (1)

Postautor: Ania » pt 01 maja, 2009 13:17

Dom dwu-piętrowy z dużym, zadbanym ogrodem. Najlepiej jakby ten domek był postawiony w spokojnym miejscu, dalej od drogi. Najlepiej jakby był zbudowany z ciemniejszej cegły.
W środku powinno być przytulnie, nastrój ciepły. Urządzony wspólnie z moim przyszłym partnerem.
Ostatnio zmieniony pt 01 maja, 2009 13:20 przez Ania, łącznie zmieniany 1 raz
"W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu."
Awatar użytkownika
Ania
Bujający w obłokach

Cash on hand: 9,985.80

Postautor: QueenDream » pt 01 maja, 2009 13:19

Wymarzonym domkiem jest mały dom, tak aby była w nim kuchnia, łazienka, pokój gościnny, oraz sypialni. ?adnie urządzony i przede wszystkim aby było w nim miło i przytulnie.
" Nikt nie zapala światła po to, aby je ukrywać za zamknietymi drzwiami. Celem światła jest roztaczanie blasku, otwieranie oczu, ukazywanie cudów, które dzieją się dookoła"
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Cash on hand: 87,011.05
Imię: Aldona

Postautor: Niviella » pt 01 maja, 2009 13:45

Ja też chciałabym mieć mały domek z ogródkiem, w moich marzeniach są tam trzy pokoje, kuchnia, łazienka, osobna toaleta. Kuchnia urządzona przeze mnie w stylu angielsko- japońskim, salon w stylu staroangielskim, co do reszty nie mam jeszcze pomysłu, ale chcę by był przytulny, aby panowała w nim miła atmosfera, gościnność i przewijało się przez niego wielu ludzi i to mi wystarczy, a wygląd powiem tak nie musi być ten z mojego opisu, byleby byli w nim moi bliscy.
"Uczmy się marzyć Panowie, wówczas może poznamy prawdę" Friedrich August Kekule

Witam z powrotem ;)
Niviella
V.I.P

Cash on hand: 0.00

Postautor: Bogini Nocy » pt 01 maja, 2009 20:19

Mój domek będzie wyglądał tak: nie musi być wielki, parter i jedno piętro to chyba starczy. Na parterze pokój gościnny, kuchania, łazienka, na piętrze sypialnia ,pokoje dla dzieci. Mały tarasik też by się przydał . A urządzenie go będzie zależało nie tylko ode mnie, ale i od mojego partnera. ;)
wehikuł czasu to byłby cud
Bogini Nocy
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 17,905.15
Medals: 2
Miss Forum (1) Rozmarzony (1)

Postautor: Ten Typ » pt 01 maja, 2009 20:48

Zdecydowanie dom dwu-piętrowy z basenem i ogrodem.W piwnicy spory garaż , bo marzy mi się wiecej , niż 1 samochód. Co najmniej 2 łazienki : 1 gościnna na parterze , druga moja własna z jacuzzi i prysznicem. ?rednia kuchnia , ze względu na to ,że nie lubię i nie potrafię gotować. Do tego pokój gier z bilardem , maszynami do grania ( nie wiem jak to się dokładnie nazywa , bo mało w to gram :) ale warto coś takiego mieć ). Co do sypialni , salonu nie mam jakiś specjalnych wymagań.

Proszę używaj klawisza alt. Niviella
Ostatnio zmieniony pt 01 maja, 2009 21:12 przez Ten Typ, łącznie zmieniany 1 raz
Ten Typ
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: Master Jedi » sob 02 maja, 2009 19:11

Wielka willa. :D Z całą posesją. Oczywiście ogród, basen i kort tenisowy. W domku dużo pokoi, a jego kolor? Chyba kremowy. :D
Master jest tylko jeden... ja!
Awatar użytkownika
Master Jedi
Łapacz chmur

Rozmarzony (1)

Postautor: Saya » sob 02 maja, 2009 19:15

Hmm... Nie musi być wielki, raczej przytulny. Pomieszczenia w stylu japońskim, ogród tak samo. Po prostu zrobiłbym sopbie mała Japonie w moim domu. Innych wymagań nie mam
Awatar użytkownika
Saya
Marzyciel

Cash on hand: 19,290.55
Rozmarzony (1)

Postautor: truskawka » sob 02 maja, 2009 21:33

Przyznam się, że parę zdań przekopiowałam z mojego profilu na marzymy.pl. Resztę dopisuję :D. A więc moim marzeniem jest piękny dom w jakiejś ładnej okolicy, a wokół niego koniecznie wielki, piękny ogród. Domek nie musi być jakiś nadzwyczajnie duży, ważne żeby był taki jak ja go sobie wymarzyłam (duży salon, rzeźbione meble, miękkie fotele, kominek, jasna kuchnia, łazienka z wymalowanymi na ścianach morskimi stworami itp. itd.) Muszę mieć też koniecznie jadalnię z wielkim stołem. W salonie takie dywany "pusi-pusi" ;). Schody muszą układać się w formie duuużej spirali. Dużo tego jest, ale w obecnie brak czasu na zbytnie rozpisywanie się :).
truskawka
Łapacz chmur

Postautor: Peggy_Brown » sob 02 maja, 2009 22:27

Ja bym chciała mieć dom pełen ludzi. Taki, w którym nie byłoby problemów większych, w którym panowałaby zgoda i miłość. Biegałaby gromadka dzieci, dziadek z babcią siedział przy kominku, a ja w tym wszystkim....

A co do wyglądu, bo jak widzę chyba o to chodziło, to byłby to duży dom, tak żeby się wszyscy mogli w nim pomieścić:D i dużym ogrodem, w którym mogłabym spełniać się jako ogrodnik, bo to ostatnio jedno z moich ulubionych zajęć. Obowiązkowo kominek, i duuuuuuża jadalnia, żeby się wszyscy przy jednym stole zmieścili i mogli duuużo zjeść:D
" Ej Mała- nie płacz.
Rób wszystko- pij, pal, klnij ile wlezie, wal pięścią o ścianę, gryź wargi z bólu- ale nie płacz.
Nie pozwól zaszklić się oczom, pokaż że potrafisz być silna".
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Cash on hand: 166,593.30
Rozmarzony (1)

Postautor: magdusia » ndz 03 maja, 2009 14:01

Może być nawet drewniany, gdzieś na uboczu... byle był ciepły i przytulny, aby panowała wśród domowników miłość, szacunek i zrozumienie ;*
magdusia

Cash on hand: Locked
Bank: Locked

Postautor: CirrS » ndz 03 maja, 2009 14:03

Jednorodzinny domek w spokojnym otoczeniu, ale blisko wszelkich udogodnień życia... Ciepły i taki, do którego zawsze będę chciał wracać. Do swoich bliskich...
CirrS

Postautor: Aniołek » pn 18 maja, 2009 15:35

Domek dwupiętrowy z dużą kuchnią pokojem dziennym, dwoma pokojami dla dzieci no i sypialnią dla rodziców plus do pokoju mała garderoba czy coś podobnego. Dwie łazienki, spiżarka, dwa pokoje gościnne, biblioteka i pracownia dla mnie :)
Domek oczywiście otoczony dużym ogrodem sam położony w cichym i spokojnym miejscu.
Tylko w milczeniu słowo
Tylko w ciemności światło
Tylko w umieraniu życie
Na pustym niebie
Jasny jest lot sokoła
Aniołek
Spełniacz Marzeń

Postautor: Paskudaa » sob 30 maja, 2009 12:37

Mam swój wymarzony domek, o to jego projekt! :)

Obrazek
:/ :/ :/
Paskudaa
Marzyciel-Gaduła

Postautor: Kris » sob 30 maja, 2009 21:31

Mój wymarzony dom ..hmmm to przytulny i przestronny domek z widokiem na morze. W ciepłym kraju. Urządzony według mojego gustu i uznania. Dom w którym jest dużo miłości i szczęścia ;)
Kris
Początkujący marzyciel

Postautor: mora » pt 05 cze, 2009 17:33

Mój wymarzony dom na pewno jest 2/3 piętrowy z dużym basenem i ogrodem...Oczywiście przytulny i w moim guście ;] Z 2 pokojami dla dzieci, 1 dużą sypialnią, 2/3 pokoje gościnne, 4 łazienki: 1 do dużej sypialni, 1 wspólna dla dzieci, 1 wspólna dla gości oraz 1 dla wszystkich(na dole), 1 duża kuchnia połączona z jadalnią, 1 sala kinowa - w domku, 1 pokój "ciszy", gdzie można odpocząc, 2 pracownie, 1 sala z róznymi "grami" no i w ogóle duża posiadłośc ^-^ oraz "parking" na 6 samochodów i duży garaż :] a na podwórku jeszcze miejsce do siatkówki, kosza itd. Mogłabym jeszcze mówic co w jakim pokoju, ale by mi zajęło dużo czasu xD
Obrazek
mora
Marzyciel-Gaduła

Postautor: Marta » pn 08 cze, 2009 19:08

Duży dom, najlepiej dwupiętrowy + poddasze. Przede wszystkim przytulny, urządzony tak jak ja chcę, z dużym pokojem gościnnym i kominkiem, 2 łazienki, na zewnątrz olbrzymi ogród z basenem i dwoma torfowiskami.
Marta
Spełniacz Marzeń

Postautor: Magali » pn 08 cze, 2009 19:51

Mój wymarzony dom? Wielka kuchnia, sypialnia na poddaszu, pralnia i gabinet kosmetyczny :D żebym nie musiała już więcej przyjmować klientek w kuchni :D
Magali
Początkujący marzyciel

Postautor: Fantazja » pn 08 cze, 2009 22:36

Piętrowy, z poddaszem, najlepiej taki w góralskim stylu. Położony w ładnej i cichej okolicy.
Głupotę to tu możesz kupić nawet jak chcesz w sklepie,
Sprzedawca Cię poklepie po ramieniu, bo ty płacisz,
Jak chcesz mamy w promocji tu kopa w dupę gratis
Awatar użytkownika
Fantazja
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 18,027.65
Rozmarzony (1)

Postautor: akiram » pn 27 lip, 2009 21:16

mały dom, koniecznie z poddaszem... w stylu japońskim, z ogródkiem w tym samym stylu... nic więcej. Nie zależy mi na tym, żeby był wyposażony w jakie? supernowoczesne sprzęty, może nie być zmywarki, telewizora... ważne, aby był przytulny... i żeby był tam jeszcze kto?, do kogo będę wracać każdego dnia :)
„(...) bo ja mogę pozwolić sobie na ten luksus, żeby być opuszczony, choć ja nigdy opuszczony nie jestem, ja jestem tylko sam, by móc żyć w zaludnionej myślami samotności, bo ja po trosze jestem entuzjastą nieskończoności i wieczności, a Nieskończoność i Wieczność chyba gustują w takich ludziach jak ja.”
Awatar użytkownika
akiram
Extra marzyciel

Postautor: Pasiekk » pn 27 lip, 2009 22:38

Malutki, ciepły, pełen radości i miłości :))
Ostatnio zmieniony sob 01 sie, 2009 14:09 przez Pasiekk, łącznie zmieniany 1 raz
'Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie.'

Paulo Coelho

;)))
Pasiekk
Bujający w obłokach

Postautor: zielona » śr 29 lip, 2009 06:51

Phi... willa z basenem. Duża, bajkowa, niezwykła... No i sprzątaczka w komplecie. :P
Okręt jest bezpieczny gdy cumuje w porcie. Ale nie po to buduje się okręty.
zielona
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: autor nieznany » śr 29 lip, 2009 17:43

Dom w dolinie 5 stawów cały z drewena w środu kominek, by było ciepło w jesienne i zimowe wieczory. :P
autor nieznany
Bujający w obłokach

Postautor: magdusia » śr 29 lip, 2009 17:50

Ostatnio marzył mi się mały domek nad potokiem. Cichutko, tak aby było słychać tylko szum wiatru. Drewniany, wokół którego rosłoby milion mleczy :)
magdusia

Postautor: Yue » śr 29 lip, 2009 20:56

Wymarzony dom? Willa z basenem, wielkim TV, sprzątaczką, kucharką i pokojówką. :) Pałacem też nie pogardzę. I jeszcze cudowny widok z ogromnego tarasu :)
Yue
Początkujący marzyciel

Postautor: Mezi » sob 01 sie, 2009 10:29

Z uwagi na to że mój ojciec ma firmę budowniczą pozwoliłem go sobie kiedyś poprosić aby przysłał do mnie któregoś z architektów, żeby wziął laptopa i zaprojektował dom z tego jak ja bym go widział.. choć wiem, że w przyszłości pozwolę żonie wybrać, jak ma on wyglądać, bo najważniejsze dla mnie będzie, żeby ona się tam dobrze czuła. Moje plany za to są takie:

Obrazek

Skromny domek pod lasem, cisza spokój i bezpieczeństwo.
Ostatnio zmieniony sob 01 sie, 2009 14:08 przez Mezi, łącznie zmieniany 1 raz
Pijesz ty piję ja i ekipa cała
A kto nie wypije tego we dwa kije
?upu cupu łupu cupu cała Polska pije
Mezi
Bujający w obłokach

Postautor: Bogini Śmiechu » pn 11 sty, 2010 19:13

Mój wymarzony dom powinien być położony gdzieś na uboczu. Obok niego płynąłby sobie strumyczek. Dom najlepiej jakby był dwu lub trzypiętrowy, kolorowy i przytulny.
Gdy cierpisz na bezsenność, nic nie wydaje się być prawdziwe. Wszystko jest kopią kopii.
Awatar użytkownika
Bogini Śmiechu
Marzyciel

Cash on hand: 107,438.95
Imię: Sylwia
Medals: 2
Partia Zboczuchów (1) Rozmarzony (1)

Postautor: Emily3 » pn 11 sty, 2010 19:43

Mój wymarzony to taki domek gdzieś w ładnej okolicyy....w Ameryce na przedmieściu oo:D
Albo gdzieś niedaleko jeziora taki ładny ze schodami przytoulny ale i przestronny:)
Emily3

Postautor: Mitsu » wt 12 sty, 2010 18:47

Musi być duży bym mogła po nim biegać, dalej musi być zróżnicowany czyli w jednym pokoju czerń - w drugim biel. Muszą być schody, koniecznie. Cały zdystansowany w jednym prostym ale stylu mebli. Samych mebli ma być niewiele, tak skromnie. ?ciany mogą wołać o pomstę do nieba ponieważ mogę coś na nich namalować (po to czerń i biel :P ) nie może być za dużo okien... zero dywanów, sama drewniana podłoga. Sama chata położona gdzieś na uboczu aby jacyś durni sąsiedzie nie wpadli mi w środku nocy z prośbą o wyłączenie muzyki... I najlepiej by było żeby to ubocze było gdzieś blisko morza :)
- to fikcja nie magia
wieczność pryska jak bańka -
Awatar użytkownika
Mitsu
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 2,006.00
Rozmarzony (1)

Postautor: Q » wt 12 sty, 2010 23:10

A ja bym chciał mieszkać w zabytkowej kamienicy, położonej w centrum miasta (byleby nie w Warszawie). Odrestaurowana i urządzona w starym stylu. Koniecznie w całości dla mnie- sąsiedzi nie są mi do szczęścia potrzebni.
Reszta jest milczeniem.
Awatar użytkownika
Q
Marzyciel

Rozmarzony (1)

Następna

Wróć do Sfera naszych marzeń