Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Pierwszy dzień szkoły

"dzieciństwo jest jedyną porą, która trwa w nas całe życie", więc cofnijmy się trochę swoimi myślami do tego właśnie okresu. Przypomnij sobie jak było beztrosko, jak wszystko wydawało się być prostsze, jak cieszyły drobne rzeczy, a dorosłość aż tak nie przerażała.

Pierwszy dzień szkoły

Postautor: Saya » ndz 26 kwie, 2009 10:51

Pamiętacie swój pierwszy dzień w szkole?? Jak było?? Jak się czuliście?
Awatar użytkownika
Saya
Marzyciel

Cash on hand: 19,290.55
Medals: 1
Rozmarzony (1)

Postautor: QueenDream » ndz 26 kwie, 2009 11:01

Pamiętam tylko to, że byłam bardzo zdenerwowana, nowe otoczenie, nowy budynek, nowi ludzie. Byłam ubrana (teraz mozna byloby powiedzieć) staromodną sukienkę i biała bluzkę :) Nie wiedziałam co robić.

To zdenerwowanie towarzyszy mi za każdym razem, kiedy zmieniem szkołe(nawet na początku tego nowego roku szkolnego-kiedy szłam do liceum), ale mam nadzieję, że jak pójdę na studia to już to minie.
" Nikt nie zapala światła po to, aby je ukrywać za zamknietymi drzwiami. Celem światła jest roztaczanie blasku, otwieranie oczu, ukazywanie cudów, które dzieją się dookoła"
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Cash on hand: 87,011.05
Imię: Aldona

Postautor: Niviella » ndz 26 kwie, 2009 22:08

Nie pamiętam pierwszego dnia ani w podstawówce, ani w gimnazjum, z liceum mam zaledwie jakieś przebłyski, ale też nie wiele więc nie mam co pisać :P
"Uczmy się marzyć Panowie, wówczas może poznamy prawdę" Friedrich August Kekule

Witam z powrotem ;)
Niviella
V.I.P

Cash on hand: 0.00

Postautor: Saya » ndz 26 kwie, 2009 22:11

NIe pamietam, ale wiem ze napewno były bardzo stresujące.
Awatar użytkownika
Saya
Marzyciel

Cash on hand: 19,290.55
Rozmarzony (1)

Postautor: Lukas » ndz 26 kwie, 2009 22:14

Też nie pamiętam, pewnie trochę się stresowałem, chociaż pójście do nowej szkoły to na pewno nie jest wielki powód by szczególnie jakoś to przeżywać.
Lukas
Spełniacz Marzeń

Postautor: Master Jedi » pn 27 kwie, 2009 17:06

Pamiętam, ze byłam bardzo zestresowana i zagubiona. Wszystkiego się bałam... Wydawało mi się, że sobie nie poradzę. :D A potem wszystko się ułożyło. ;)
Master jest tylko jeden... ja!
Awatar użytkownika
Master Jedi
Łapacz chmur

Rozmarzony (1)

Postautor: Fantazja » pn 27 kwie, 2009 21:59

Szczerze mówiąc to nie pamiętam, ale z pewnością się stresowałam, jak zawsze przed jakimś ważnym wydarzeniem.
Głupotę to tu możesz kupić nawet jak chcesz w sklepie,
Sprzedawca Cię poklepie po ramieniu, bo ty płacisz,
Jak chcesz mamy w promocji tu kopa w dupę gratis
Awatar użytkownika
Fantazja
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 18,027.65
Rozmarzony (1)

Postautor: magdusia » sob 02 maja, 2009 16:57

Pamiętam, pamiętam... Wielki budynek i pełno przerażonych dzieciaczków i siebie trzymającą mamę za rękę ;)
magdusia

Cash on hand: Locked
Bank: Locked

Postautor: CirrS » sob 02 maja, 2009 16:58

Ubrałem się ładnie, poprawiłem krawat, podrapałem się po tyłku i zapytałem ojca, gdzie stoją Ci idioci.
CirrS

Cash on hand: Locked
Bank: Locked

Postautor: Bogini Nocy » sob 02 maja, 2009 21:41

Ehm..tak dobrze to nie pamiętam..Coś mi się tam kojarzy. Oczywiście granatowa spódniczka, biała bluzeczka . Włosy spiętę coś w stylu koka. Pamiętam jak rozpłakała się moja koleżanka. W sumie to tyle pamiętam xD
wehikuł czasu to byłby cud
Bogini Nocy
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 17,905.15
Medals: 2
Miss Forum (1) Rozmarzony (1)

Postautor: Ten Typ » sob 02 maja, 2009 22:22

Przyznam się ,ze lekko bylem stremowany i bardzo chciałem poznać nową szkołę. Pamiętam jak nie mogłem znaleźć klasy , do której miałem się udać , bo była na zadupiu szkoły.
,,Murzynek bambo w Afryce mieszka ,
tak mówiła nam na polskim nauczycielka ,
ale teraz ta jędza , co słucha radia i księdza
mówi murzynowi , żeby z Polski spieprzał"
Ten Typ
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: truskawka » ndz 03 maja, 2009 13:04

Pierwszy dzień szkoły - można interpretować wielorako :). Jeśli chodzi o szkołę podstawową to niewiele z tego dnia pamiętam, prawdę powiedziawszy nic XD. Widocznie nie było to dla mnie jakieś wielkie przeżycie. W trzeciej klasie przeniosłam się do innej szkoły, ale stamtąd pamiętam jedynie jak stałam na korytarzu i dumałam nie wiadomo nad czym :looka:.
Potem chodziłam cały czas do tej samej szkoły (także przez gimnazjum). Następnie był "pierwszy dzień szkoły" tyle, że w liceum :hyhy:. I to pamiętam doskonale, wszyscy wydawali mi się tacy nieskończenie inteligentni, dostaliśmy najorginalniejszego wychowawcę ubranego na czarno od stóp do głów. Dyrektor paplał strasznie długo. Eh piękne czasy :P.
truskawka
Łapacz chmur

Postautor: Peggy_Brown » ndz 03 maja, 2009 18:57

w szkole podstawowej pamiętam apel na boisku i że nie byłam wyczytana jako uczenn ica żadnej klasy, choć wcześniej było wszystko załatwione tak, żemiałam chodzić z moja największą kumpelką z tamtego czasu. Ale to była mała pomyłka i jednak byłam na liście tylko nazwisko mi przekręcili. Później klasa. Tego to już za dobrze nie pamiętam, ale kojarzy mi się coś, że polubiłam tę klasę tak na pierwszy rzut oka.

Gimnazjum tez pamiętam. Znałam kilka osób, z którymi byłam w klasie ale to były może jakieś 3 osoby. A reszta znała się z podstawówki. Tak więc czułam się tak trochę nieswojo, nieznając nikogo. Późniejsze dni były o wiele lepsze.

A liceum. łooo to dopiero był najlepszy dzień. Pamiętam spotkanie przed katedrą, poznawanie się nawzajem. To było śmieszne. Myślenie co to za jedna, skąd jest ten koleś itp. Teraz jak wspominamy pierwszy dzień to mamy niezłą bekę z tego wszystkiego jakie kto na kim wywarł pierwsze wrażenie. Ale fajny to był dzień. Dodam, że znałam osoby w tej klasie ale za nimi nie przepadałam. Taki mały uraz gimnazjalny, bo wiele o nich wtedy słyszałam, A teraz to jesteśmy jednymi z lepszych znajomych.
" Ej Mała- nie płacz.
Rób wszystko- pij, pal, klnij ile wlezie, wal pięścią o ścianę, gryź wargi z bólu- ale nie płacz.
Nie pozwól zaszklić się oczom, pokaż że potrafisz być silna".
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Cash on hand: 166,593.30
Rozmarzony (1)

Postautor: Mistiness » pn 04 maja, 2009 17:07

Pamiętam tylko przedszkole i liceum.
W przedszkolu cały czas płakałam i nie chciałam puścić mamy. W końcu powiedziała, że idzie kupić mi zeszyt i nie wróciła.
W liceum byłam przerażona, autentycznie. Wszyscy rzucali się sobie na szyję, witali się po wakacjach, a ja nie wiedziałam, co ze sobą zrobić. Ale jakoś poszło.
- Proszę, jak masz na imię ? - zapytała. - Ja jestem Koralina.
- Koty nie mają imion - odparł.
- Nie ? - spytała Koralina.
- Nie - potwierdził kot. - Wy, ludzie, macie imiona.
To dlatego, że nie wiecie, kim jesteście.
Awatar użytkownika
Mistiness
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: Ania » pn 04 maja, 2009 18:54

A ja pamiętam dzień jak szłam do pierwszej klasy podstawowej. Byłam z mamą, jedna koleżanka zabrała mi krzesło i przez to z nerwów się popłakałam, ale emocje szybko minęły.
Pierwszy dzień w szkole średniej nie należał do najgorszych czy stresujących. Nowa szkoła, nowi ludzie. Wszystko było nowe, ale strach mnie nie pokonał (:
"W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu."
Awatar użytkownika
Ania
Bujający w obłokach

Cash on hand: 9,985.80

Postautor: M » ndz 17 maja, 2009 18:55

ja pamiętam podstawówkę. taka zdezorientowana weszłam z rodzicami do klasy, a tu patrzę, dwie moje koleżanki z przedszkola. jakoś poszło. :) w gimnazjum pamiętam tylko tłum ludzi i moją koleżankę ze złamaną nogą siedzącą na ławce. :)
Kłamstwa mogą wygrać sprint, ale to prawda wygrywa cały maraton.
M
Bujający w obłokach

Postautor: Ufo » śr 20 maja, 2009 21:57

Pamiętam nie pierwszy dzień w szkole a oglądanie szkoły przed rozpoczęciem roku szkolnego.
Ten zaciekawiony a zarazem przestraszony wzrok xD
Nienawidzę być bezradna...
Awatar użytkownika
Ufo
Spełniacz Marzeń

Rozmarzony (1)

Postautor: Aniołek » pt 22 maja, 2009 16:27

Jak było w podstawówce ze mną nie pamietam, najpewniej bałam się i stresowałam.
Teraz do gimnazjum... ogólnie zaciekawienie jak to będzie, z kim bedę chodzić do klasy, postanowienie by dac z siebie wszystko i pokazać się z jak najlepszej strony. Jako że gimnazjum mam w tym samym budynku co szkoę i teraz jestem już 9 rok w tym samym budynku, szkole nie czuam żadnego strachu przed nauczycielami, klasami itp a raczej fascynację nowymi przedmiotami które doszły i zainteresowanie nimi. Pamietam jak wybierałam zeszyty do danego przedmiotu... geografia to zeszyt z górami, bioogia taki zielony w listki lekcja gdzie mieliśmy wg mnie żabki kroić a chemia to była dla mnie lekcja z doświadczeniami.
Ogólnie nie bałam się, teraz jednak liceum i starch będzie na pewno.
Tylko w milczeniu słowo
Tylko w ciemności światło
Tylko w umieraniu życie
Na pustym niebie
Jasny jest lot sokoła
Aniołek
Spełniacz Marzeń

Postautor: Muerta » śr 10 cze, 2009 18:28

Pamiętam podstawówkę ... Byłam mała , szłam z mamą , która trzymała mnie za rękę. To był pierwszy dzień. Gdy miała mnie tam zostawić był wielki płacz , ale w końcu się przyzwyczaiłam :)
Gimnazjum też pamiętam ... Siedziałam sama , zestresowana w ostatniej ławce i nikogo nie znałam. Wokół pełno obcych ludzi , którzy także patrzyli na wszystkich przerażonym wzrokiem. Takie chwile są niezapominanie :)
Muerta

Postautor: Maybe. » śr 10 cze, 2009 18:42

Mile wspominam 1. dzień szkoły. Pamiętam, że padało, ale mimo tego był to niezmiernie wesoły dzień. Tata za rękę odprowadził mnie pod samą klasę, na pożegnianie mocno przytulił, życzył powodzenia i zostawił mnie z przyjacielem. Pamiętam też, że na tej długiej przerwie chyba 20-minutowej przyszedł do mnie brat z kolegami i zaczął mnie im przedstawiać, to chyba był moment w którym najbardziej się zestresowałam.
B e H a p p y !
Maybe.
Początkujący marzyciel

Postautor: Marta » śr 10 cze, 2009 19:20

Niewiele pamiętam z tego dnia. Byłam wtedy zdenerwowana. Byłam tam razem z mamą.
Marta
Spełniacz Marzeń

Postautor: Iza92 » śr 17 cze, 2009 10:06

ja pamietam ze sie cieszylam ze ide do szkoly :D
jednak ta radosc szybko zniknela^^ xD
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Iza92
Extra marzyciel

Postautor: Ufo » śr 17 cze, 2009 17:24

A ja przeciwnie xD Bałam się
Nienawidzę być bezradna...
Awatar użytkownika
Ufo
Spełniacz Marzeń

Rozmarzony (1)

Postautor: Irma » śr 17 cze, 2009 17:46

Kompletnie nie pamiętam mojego pierwszego dnia w szkole. Może i dobrze. W dzieciństwie nie cieszyło mnie pójście do szkoły i być może byłam trochę smutna widząc bandę dzieciaków. Przebywałam raczej z dorosłymi i do tej pory nie mam zbytnio kontaktów z dziećmi, nie mówiąc już o maluchach.
Irma
Bujający w obłokach

Postautor: Mar » czw 18 cze, 2009 20:40

Szczerze mówiąc, kompletnie nie pamiętam jak to było :) Mam tylko kilka zdjęć z tego dnia no i raczej mi się podobało bo na wszystkich się zabójczo śmieję :P :D
je fais de toi mon essentiel!
Obrazek
Mar
Marzyciel-Gaduła

Postautor: Bogini_Seksu » ndz 21 cze, 2009 22:57

Ja pamiętam. Było tylko tak: "tatooo...idź już, idź, idź..." :P i poznałam moją klasę, w ciągu tego jednego dnia było tyle wspólnych zabaw - byłam zadowolona jak nigdy :P (prawie nigdy :evil: )
Sex is not the answer!
Sex is the question.
"Yes" is the answer.

~~~

"Wydrylujesz śliną mnie.
Otoczysz sprężystą łydką.
Upadniemy razem tak,
Jak jeszcze nigdy nisko." :)
Bogini_Seksu
Spełniacz Marzeń

Postautor: CirrS » pn 22 cze, 2009 09:50

Pierwszy dzień szkoły? W przedszkolu spokojnie, w podstawówce wkurzony spytałem ojca, gdzie Ci debile stoją... W gimnazjum w sumie mi to wisało, w technikum pełny luz, spoko ludzie.
eXiorare Aliquis Nostris eX Ossibus Ultor
Obrazek
CirrS
Extra marzyciel

Postautor: maadzia13 » czw 20 sie, 2009 22:08

Jeśli chodzi o pierwszy dzień w szkole podstawowej, to była to jedna wielka katastrofa. Pamiętam jak dziś, chyba nie zapomnę tego do końca życia ;P Mama mnie zaprowadziła... to był szok. tyyyle dzieci wkoło. każdy się bawi, a ja taka zestresowana, nawet nie umiałam się bawić :rotfl: Mama mnie zostawiła i poszła...ale oczywiście ja pobiegłam za nią z płaczem i słowami: "nie zostawiaj mnieeee..." i za nic w świecie nie chciałam zostać w szkole. i za jakimś setnym razem zostałam, bez Mamusi :hyhy: No a w gimnazjum, liceum? już radziłam sobie sama :D więc nie było tak źle. W gimnazjum trochę stresu się najadłam, natomiast w liceum było całkiem przyzwoicie.
"Daj rękę, pójdziemy wstecz po naszych wspólnych śladach, pozwól, że poprowadzę cię raz jeszcze.” Halina Poświatowska
Awatar użytkownika
maadzia13
Bujający w obłokach

Cash on hand: 4,733.05
Imię: magdalena

Postautor: Bogini Śmiechu » czw 20 sie, 2009 22:48

Pierwszy dzień w podstawówce... Jejku, w ogóle go nie pamiętam... Nic, a nic... Ale chyba nie byłam zbytnio zestresowana i w ogóle, raczej się cieszyłam :) Radość mija z wiekiem xD I w dodatku miałam jednego dobrego kolegę na wstępie, którego znam od niepamiętnych czasów. I trzymaliśmy się razem, pamiętam jak bawiłam się samochodzikami i koralikami :P
Natomiast pierwszy dzień w gimnazjum już pamiętam. Lekki stres: ciekawe, gdzie jest szatnia, kto będzie wychowawczynią, jak tam jest, gdzie łazienka i w ogóle xD Ale cieszyłam się, że już kończę podstawówkę i idę do gimnazjum. Zresztą wszyscy, których znałam z podstawówki szli razem ze mną do gimnazjum. Tylko kilka osób podochodziło. Jakoś się od razu zaaklimatyzowałam, miałam starszą koleżankę, która mnie pooprowadzała.
A co do pierwszego dnia w technikum to opowiem we wrześniu ;)
Gdy cierpisz na bezsenność, nic nie wydaje się być prawdziwe. Wszystko jest kopią kopii.
Awatar użytkownika
Bogini Śmiechu
Marzyciel

Cash on hand: 107,438.95
Imię: Sylwia
Medals: 2
Partia Zboczuchów (1) Rozmarzony (1)

Postautor: Mitsu » pt 21 sie, 2009 09:52

pierwszy dzień podstawówki :) nie pamiętam go :P za dużo stresu :D
a pierwszy dzień gimnazjum... koszmar :D byłam z moją przyjaciółką i nie było aż tak źle, ale najgorsze było to że nie mogłyśmy znaleźć żadnej klasy XD profesjonalistki :P a nasza klasa była bosska... jakieś 19 osób, w tym klasa ukraińska, uciśniętych w jakiejś dziwacznej klasie języka niemieckiego, której to władczynią jest pani Antosia (gestapo w spódnicy xD - rosjanka która uczy niemieckiego w Polsce :P) becznie było :) "tylko pomagajcie mi bo nie znam polskiego" - a kto tu zna :cool:
Ostatnio zmieniony pt 21 sie, 2009 09:59 przez Mitsu, łącznie zmieniany 1 raz
- to fikcja nie magia
wieczność pryska jak bańka -
Awatar użytkownika
Mitsu
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 2,006.00
Rozmarzony (1)

Następna

Wróć do Kraj dzieciństwa i młodości