Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Wyśmiewanie się z cudzych marzeń.

Marzenia towarzyszą nam każdego dnia, ale czy warto marzyć? Czy w dzisiejszym świecie jest jeszcze miejsce i czas na marzenia? Może właśnie wszystko co nas otacza to tylko wytwór naszej wyobraźni.

Wyśmiewanie się z cudzych marzeń.

Postautor: QueenDream » pt 03 kwie, 2009 18:29

Czy spotkaliście się z ludźmi, którzy wyśmiewali Wasze marzenia?
A może Wy wyśmiewaliście się z kogoś marzeń?

Ja nie wyśmiewam się z cudzych marzeń, choć może czasem są to zwariowane marzenia, to jakoś staram się pomóc w spełnianiu tych marzeń.
A jak jest z Wami?
" Nikt nie zapala światła po to, aby je ukrywać za zamknietymi drzwiami. Celem światła jest roztaczanie blasku, otwieranie oczu, ukazywanie cudów, które dzieją się dookoła"
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Cash on hand: 87,011.05
Imię: Aldona

Postautor: persecutoria » sob 04 kwie, 2009 00:08

Nie wygwizduję, mogę trochę komuś podokuczać w ramach żartu, ale to nie tylko na tym polu. Pomagać raczej nie pomagam, nie wnikam w to, kto o czym marzy.
Lord, who made the lion and the lamb,
You decreed I should be what I am;
Would it spoil some vast eternal plan,
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 169,752.55
Imię: Ignac.
Medals: 1
Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: Saya » sob 04 kwie, 2009 00:19

Hmm.... U ile pamiętam nigdy nikogo nie wyśmiałem z powodu jego marzeń i chyba nie spotkałem się z wyśmianiem moich marzeń. Marzenia to sprawa indywidualna każdego człowieka i nikogo nie powinno śmieszyć owo marzenie.
Niestety często spotkałem się z wyśmieniem samej idei marzenia, wiele osób z mojego otoczenia uznaje marzenia za rzecz zbędną.
Awatar użytkownika
Saya
Marzyciel

Cash on hand: 19,290.55
Rozmarzony (1)

Postautor: persecutoria » sob 04 kwie, 2009 00:26

Tacy twardo stąpający po ziemi?
Nie rozumiem takich ludzi, nikt nie każe leżec do góry brzuchem i myśleć o podróży na chmurze gapiąc się w niebo, ale z drugiej strony zycie bez marzeń jest trochę puste.
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: Saya » sob 04 kwie, 2009 00:39

perscecutoria pisze:Tacy twardo stąpający po ziemi?

Tak, nie mają marzeń, wyznaczają sobie nieodległe cele które wiedzą że mogą spełnić.
perscecutoria pisze:zycie bez marzeń jest trochę puste.

Dla nas, dla których marzenia są ważne to może się tak wydawać, jadnak nie wiemy co czują ludzie żyjący bez marzeń.
Ostatnio zmieniony sob 04 kwie, 2009 01:08 przez Saya, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Saya
Marzyciel

Rozmarzony (1)

Postautor: persecutoria » sob 04 kwie, 2009 00:56

Zjeśc, wypić, wysrać się, spać. Kupić samochód i coś do żarcia. I iść do roboty, odbębnić swoje. I nie myśleć o niczym tylko o tym, że za 2 godziny wracam z roboty do domu, a w domu nie będę myślał, tylko oglądał mecz/serial. Dla nich to nie jest puste, bo sa pod tym względem uposledzeni. Człowiek musi myśleć, marzenia to też swego rodzaju myślenie i na pewno dużo więcej daje niż rozwalenie się na kanapie z piwskiem w jednej łapie i zmieniarką do TV w drugiej.
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: Saya » sob 04 kwie, 2009 01:10

Tak, masz rację. Marzenia sa dużo lepsze niż takie zycie jak opisałaś. Problem w tym że oni chcą takiego życia, albo zbyt się do niego przyzwyczaili aby cokolwiek zmianiać.
Awatar użytkownika
Saya
Marzyciel

Rozmarzony (1)

Postautor: QueenDream » sob 04 kwie, 2009 08:48

Tak ja było wyżej powiedziane życie bez marzeń byłoby puste, nasze codzienne czynności stałyby się monotonne, nudne z czasem myślę że zabrakłoby nam chęci do życia.
" Nikt nie zapala światła po to, aby je ukrywać za zamknietymi drzwiami. Celem światła jest roztaczanie blasku, otwieranie oczu, ukazywanie cudów, które dzieją się dookoła"
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Postautor: persecutoria » sob 04 kwie, 2009 12:22

Wątpię, czy faktycznie chcieli/chcą takiego życia. Za jakiś czas zdadzą sobie sprawę, że czegoś im brakuje i nie będą mogli dojść, czego właściwie.
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: QueenDream » sob 04 kwie, 2009 12:26

Tylko właśnie najgorsze jest to, kiedy ta świadomośc do nich dojdzie, nie rozumiem ludzi, którzy uważaja marzenia za coś zbędnego, niepotrzebnego w swym zyciu.
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Postautor: Saya » sob 04 kwie, 2009 13:13

Ja też ich nie rozumiem... Ale wiem że oni istnieją. I nie wszyscy sobie uświadomia że w ich życiu czegoś brakuje i dalej będa prowadzić swoje monotonne życie
Awatar użytkownika
Saya
Marzyciel

Rozmarzony (1)

Postautor: QueenDream » sob 04 kwie, 2009 13:15

I to jest najgorsze że tacy ludzie nie chcą aby im pomóc i do tego wyśmiewają się idei marzeń.. Według mnie to trochę nienormalne podejście do życia...
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Postautor: Saya » sob 04 kwie, 2009 13:27

Nienormalne to napewno jest... Postępują tak, bo być może nie chcą marzyc lub nie potrafią marzyć. Wyśmiewają coś czego oni nie moga osiągnąć. A nam marzenia dają energię, a im pozostaje własne życie.
Awatar użytkownika
Saya
Marzyciel

Rozmarzony (1)

Postautor: Kapslarz » sob 04 kwie, 2009 18:50

Ayashi pisze:Problem w tym że oni chcą takiego życia, albo zbyt się do niego przyzwyczaili aby cokolwiek zmianiać.

A może to życie zmusza ich do takiego trybu? ?atwo się ocenia jak się nie pracuje, nie ma rodziny na utrzymaniu.
Kapslarz
Bujający w obłokach

Cash on hand: 0.00

Postautor: truskawka » sob 04 kwie, 2009 22:31

Nie wiem czy wyśmiewają, prosto w twarz nie. Ja też nie wyśmiewam, bo rzecież każdy człowiek jest inny, o czym innym marzy, do czego innego dąży. Zastanawiam się tylko jak można o niczym nie marzyć? Znam przecież dużo ludzi "niemarzycielskich", którzy jednak też do czegoś dążą. Nie nazywają tego marzeniami, czasem może nie dopuszczają do siebie myśli, że chieliby to czy tamto, a jednak gdzieś tam w głębi mają nadzieję, że coś sie wydarzy dobrego.
truskawka
Łapacz chmur

Postautor: Niviella » ndz 05 kwie, 2009 23:11

Nigdy nikogo nie wyśmiewałam i moich marzeń chyba też nikt nigdy nie wyśmiewał w sumie nie wiem i tak bym się tym nie przejęła.
Myślę, że każdy ma jakieś nawet małe marzenia tylko, że je ukrywają.
"Uczmy się marzyć Panowie, wówczas może poznamy prawdę" Friedrich August Kekule

Witam z powrotem ;)
Niviella
V.I.P

Postautor: Infira » ndz 03 maja, 2009 19:43

zdarzyło się na pewno, nie raz. ale co, taka jest natura ludzka. ?miech innych mnie nie powstrzyma przed realizacją marzeń. śmiałam pewnie też nie raz, po prostu mnie to śmieszyło, co ja na to poradze...
Musisz odnaleźć nadzieję i nieważne, że nazwą Ciebie głupcem.
Infira
Początkujący marzyciel

Postautor: Demi » sob 23 maja, 2009 16:18

Wyśmiewanie się z czyichś marzeń jest normalne, bo nie zdarzy się, aby każdy, kogo spotkamy, był przekonany, że zdołamy coś zrobić czy że jest to w ogóle możliwe. Grunt, to nie dać się takiemu gadaniu ;)
Demi
Marzyciel-Gaduła

Postautor: Tina » ndz 24 maja, 2009 15:31

Gdybym w mojej klasie powiedziała że marzę o kotku orientalnym to na pewno połowa klasy by mnie wyśmiała. :( Ostatnio jeden chłopak narysował kota na szubienicy i mi dał tą karteczkę bo wie że lubię koty. :kwasny: Niby nic w tym marzeniu nie ma śmiesznego, ale muszę uważać z kim rozmawiam na ten temat. :niepewny:
Tina
Początkujący marzyciel

Postautor: persecutoria » ndz 24 maja, 2009 23:24

?miać się, bo ktoś chcialby kota?! Chore x_x
To jakie marzenia są wg nich normalne? Mieć dziewczynę/chłopaka, zaj*bistą brykę i iPoda? =_=
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: Mara » wt 09 cze, 2009 16:49

Szczęśliwa pisze:I to jest najgorsze że tacy ludzie nie chcą aby im pomóc i do tego wyśmiewają się idei marzeń.. Według mnie to trochę nienormalne podejście do życia...

To trochę tak, jakby ateiści też wymagali pomocy. W czym niby trzeba im pomagać? Marzenia to świadomy wybór, ktoś nie chce, to nie marzy, prywatna sprawa przecież. I nie uważam też, żeby było to nienormalne podejście do życia. Ja na przykład marzę wyłącznie o sprawach przyziemnych i realnych, i mówienie, że ktoś kto nie marzy ma nieormalne podejście do życia, jest, z całym szacuniek pani administratorko, trochę bezsensu. ?ycia bez bujania w obłokach może być tak samo piękne i przyjemne jak życie marzycieli.
Do tematu: nie wyśmiewam nikogo z powody jego marzeń, ani nigdy nie zostałam wyśmiana. Zresztą mnie to nie obchodzi, co tam komu w głowie siedzi. :P
Mara
Marzyciel-Gaduła

Postautor: fly.to.rakuen » śr 10 cze, 2009 19:45

jeżeli ktoś preferuje życie bez marzeń i nigdy nie przywiązywał do nich większego znaczenia, i w dodatku nigdy za nimi nie tęsknił, nie pragnął ich... to chyba mu się żyje normalnie. ja nigdy nie brałam kokainy, nie chcę brać i potrafię bez tego żyć, nawet mnie do tego nie ciągnie i nigdy nie będzie. więc człowiek, któremu nie chce się marzyć i nie ciągnie go do marzeń, też jakoś żyje. tak myślę. zwyczajnie mu to obojętne.
nie wyśmiewałam nigdy niczyich marzeń. sama dużo marzę i nie zamierzam obrażać 'swoich' xd
paint me a room
when I can dream
fly.to.rakuen
Marzyciel-Gaduła

Postautor: Verese » pt 12 cze, 2009 14:40

Każdy ma swoje marzenie realne i te mniej i nie powinniśmy się z nich wyśmiewać jak my byśmy się czuli w takiej sytuacji?
Verese
Początkujący marzyciel

Postautor: Bogini_Seksu » pt 26 cze, 2009 13:56

Mam rozumnych znajomych i z rozumnymi się spotykam :] Nigdy nie spotkałam się z tym, by ktoś wyśmiał moje pragnienia i marzenia. I dobrze. Bo każdy jakieś tam marzenia ma, każdy czegoś pragnie, nie ważne czego, nie można się z tego śmiać. Bo i po co? Trzeba najpierw pomyśleć, zanim się zrobi. Wyśmiewając marzenia, możemy je zniszczyć. A marzenia, to jedna z najważniejszych rzeczy, dla których żyje człowiek. ?yjemy by się spełniać, żeby spełniać marzenia. Nie psujmy tego nikomu. Każdy chce żyć, chce kochać, marzyc...Więc dlaczego mamy to wszystko niszczyć, jednym, głupim, ironicznym uśmiechem?
Sex is not the answer!
Sex is the question.
"Yes" is the answer.

~~~

"Wydrylujesz śliną mnie.
Otoczysz sprężystą łydką.
Upadniemy razem tak,
Jak jeszcze nigdy nisko." :)
Bogini_Seksu
Spełniacz Marzeń

Postautor: ludek » pt 05 lut, 2010 17:00

Nigdy nie wysmiewałem się z cudzych marzeń, jeśli jakieś marzenia są dla mnie abstrakcyjne po prostu odnoszę się do takich marzeń z dystansem, nie chcę nikogo urazic swoim śmiechem prosto w oczy, bo przeciez to co dla mnie może wydawać się bardzo abstrakcyjne dla innego człowieka może być rzeczą bardzo poważną.
ludek

Cash on hand: Locked
Bank: Locked

Postautor: Czarnula16 » pt 21 maja, 2010 17:03

czasem spotkałam się z takim wydarzeniami ale ja sama nie dokuczam ani nie śmieje się z kogoś marzeń bo to są jego marzenia ja też mam swoje :)
Czarnula16
Początkujący marzyciel

Postautor: Lana » sob 22 maja, 2010 16:55

Ta... ludzie nie wierzą że uda mi się być aktorką lub pisarką. Mówią ze się nie nadaję i jestem głupia że marzę o takich rzeczach :(

To trochę głupie, ale z drugiej strony być może to tylko prawda a ludzie po psostu walą nią prosto w twarz i dlatego tak boli...
Po marzenia wystarczy siegnąć- mogą byc tak blisko...^^
Buziaki dla wszystkich, którzy odważyli sie marzyć. :*
Lana
Bujający w obłokach

Postautor: persecutoria » sob 22 maja, 2010 18:23

Nie spróbujesz, to nie zobaczysz.
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: Bogini Śmiechu » sob 22 maja, 2010 22:16

Nigdy nie wyśmiewałam się z czyichś marzeń. No bo niby po co? Wiadomo, że każdy o czymś marzy i to nie jest powód do kpin. Moje marzenia również nie były nigdy wyśmiane, bo nikt ich nie zna ;>
Gdy cierpisz na bezsenność, nic nie wydaje się być prawdziwe. Wszystko jest kopią kopii.
Awatar użytkownika
Bogini Śmiechu
Marzyciel

Cash on hand: 107,438.95
Imię: Sylwia
Medals: 2
Partia Zboczuchów (1) Rozmarzony (1)

Postautor: persecutoria » ndz 23 maja, 2010 00:07

Z jednej strony niby po co, a z drugiej w równoległej klasie w liceum wszyscy leżeli z mojej koleżanki, bo chciała studiować filologię japońską. Ze mnie nikt się nie śmiał, ale też patrzyli jak na idiotkę, no bo jak można w domu trzymać szczury. Ba, jeszcze płacić prawie stówę za jednego, jak w sklepach zoo są po 12 zł xD
Kij z nimi. Moje dziecki są cudne i przynajmniej mam z nimi o czym pogadać :hyhy:

O, i jeszcze z mojego jeżdżenia na wystawy też była beka i głupie docinki, no bo kto by ze szczurem jechał na drugi koniec Polski żeby go pokazywać... Beka się skończyła, jak wróciliśmy i okazało się, że szczur zdobył dwie nagrody i otarł się o nominację do championatu. Trzeba umieć wyśmiewaczom zamknąć gębę :]
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Zwycięzca Konkursu (1)

Następna