Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Wyśmiewanie się z cudzych marzeń.

Marzenia towarzyszą nam każdego dnia, ale czy warto marzyć? Czy w dzisiejszym świecie jest jeszcze miejsce i czas na marzenia? Może właśnie wszystko co nas otacza to tylko wytwór naszej wyobraźni.

Postautor: Ayuto » ndz 23 maja, 2010 10:53

No tak, też się nasłuchałam głupich docinek mego "kochanego" braciszka który słysząc najpierw o mym wyjeździe na koncert na który tyle czekałam a potem o wyprowadzce do Krakowa i nie wierzył i twierdził że sobie nie dam rady. A tu co? On się kisi w zasmrodzonym Zabrzu nie mając wiele z życia a ja jestem górą! :hyhy:
Awatar użytkownika
Ayuto
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 2,178.05
Medals: 1
Rozmarzony (1)

Postautor: Oyen » czw 03 cze, 2010 01:58

marzenia marzeniami, bo trzeba liczyc sily na zamiary. oczywiscie nie wysmieje ale podejde z dystansem do kogos kto ma male szanse na realizacje planow. przypomina mi sie kolega z lat dziecinstwa, ktory chcial byc politykiem i rzadzic w kraju - teraz jest bezrobotny i szuka swojej szansy na emigracji.
Mój blog o wszystkim i o niczym.

http://kudelification.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Oyen
Extra marzyciel

Cash on hand: 37.00
Imię: Kuba
Rozmarzony (1)

Postautor: slavass04 » śr 14 lip, 2010 19:23

Nie nabijam się z nikogo własnych marzeń. Każdy ma prawo mieć swoje i nawet jeśli mogą nam się wydawać głupie, to należy je uszanować.
Ja jednak nie doświadczyłem tego, że ktoś nabija się z moich, bo mówię o nich tylko mojej przyjaciółce. Boję się reakcji innych na moje marzenia i tylko Jej o tym mówię, bo jestem pewien, że ona to uszanuje :)
"Szacunek dla tych, którzy dla swoich marzeń poświęcają życie... Oni od dawna są na szczycie!"
slavass04
Bujający w obłokach

Cash on hand: 0.00

Postautor: megan » czw 15 lip, 2010 18:48

nigdy nie śmiałam się z niczyich marzeń bo moje dla kogoś także mogą być śmieszne =]
Czy kochałeś kogoś tak, że nie mogłeś oddychać?

?ukaszku Kocham Cie Skarbie :*
megan
Marzyciel-Gaduła+

Re: Wyśmiewanie się z cudzych marzeń.

Postautor: Leah » pt 10 gru, 2010 21:12

BoginiMarzeń pisze:Czy spotkaliście się z ludźmi, którzy wyśmiewali Wasze marzenia?
A może Wy wyśmiewaliście się z kogoś marzeń?

Tak, kilka razy wyśmiano moje marzenia, było to dosyć dawno, nie pamiętam dokładnie jakie to były marzenia, ale choćby były nie wiem jak głupie, myślę, że nie zasługiwały na taką reakcję.

Nie wyśmiewam się z marzeń innych. Każdy ma prawo marzyć o czym chce i nie widzę w tym nic zabawnego. Dla mnie nie ma marzeń głupich, do wyśmiania.
Leah
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: ChocolateMousse » pt 10 gru, 2010 21:30

Jedno z tych najbardziej infantylnych zachowań. Każdy z nas ma marzenia i prawo do do nich i nikt nie powinien zachowywać się w ten sposób, bo mogłoby być tak że to z jego marzeń się ktoś śmieje, i jak się wtedy czuje gdy jest się wyśmiewanym?
"Dwa ciała... Dwie dusze połączyły się tworząc jedną wielką burze wzruszeń...
Nadała... mi szczęście, będzie pojawiać się w mych myślach coraz częściej..."

Wredna, sukowata księżniczka? Możesz mnie nazwać jak chcesz ale przyznaj że i tak zawsze bedziesz mi zazdrościć!!! ;]
Awatar użytkownika
ChocolateMousse
Bujający w obłokach

Cash on hand: 2,902.00

Postautor: RozmarzonaAnia » wt 01 lut, 2011 17:04

Nigdy nie smiałam sie z cudzych marzeń, choc czasem niektore wydawały sie smieszne a czasem nie tyle smieszne co banalne, chodzi o to ze myslałam ze ja to bym zaraz takie marzenie spełniła, jesli ludzie szanowali moje marzenia i moje podejscie do nich to ja szanowałam ich i sie do tego nie wtracałam
Awatar użytkownika
RozmarzonaAnia
Marzyciel-Gaduła

Postautor: teshi » wt 01 lut, 2011 18:25

Każdy ma prawo marzyć ; )
Nigdy się z nich nie śmiałam, śmieje się z ludzi którzy się z nich śmieją bo to oni tak na prawdę nie potrafią marzyć, a wystarczy to docenić :]
Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Awatar użytkownika
teshi
Extra marzyciel

Cash on hand: 36,807.05

Postautor: TrisHka » śr 02 lut, 2011 12:13

Ja wychodzę z założenia,że każdy ma swój (jakiś tam) rozum,swoje podejście do życia,swoje ambicje i plany. Nie wtryniam się w to,bo mnie to nie dotyczy. :]
Jeżeli ktoś sobie marzy,nawet o czymś w ogóle nierealnym,to niech to robi! Przecież za marzenia nie każą,nie trzeba za nie płacić,każdemu wolno marzyć.

Lepiej trzeba się zastanowić-czy samemu się marzy o czymś, co jest realne :PPP
Czasem przeoczę ten moment, w którym powinnam się ugryźć w język.
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 323,232.25
Imię: Patrycja
Medals: 2
Miss Forum (1) Partia Zboczuchów (1)

Postautor: rozmarzony1 » sob 12 lut, 2011 13:04

Nie śmiejmy się z niczyich marzeń. One są pragnieniem czyjegoś serca
Jeśli marzysz o porządnej zapalniczce - zapraszam ;)
rozmarzony1

Postautor: Kasale » wt 22 mar, 2011 15:07

Można mieć swoje zdanie na każdy temat, ale ja z pewnością nie preferuję wyśmiewania na głos czyichś dążeń. Jakby mi się coś nie podobało, to wolę zachować to dla siebie i nie komentować niepotrzebnie.
Za to nie lubię jak moje plany są krytykowane. Może nie pamiętam, czy ktoś je wyśmiał, ale wprost nie cierpię, jak opowiadam o czymś co mnie cieszy drugiej osobie, a ona to krytykuje, nie ma nic gorszego :kwasny:
egoiści, łamacze serc...
Awatar użytkownika
Kasale
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: warsylia » wt 05 kwie, 2011 19:36

często się z tym spotkałem, ale nie praktykowałem
Totalna degrengolada, ot co.!
Awatar użytkownika
warsylia
Marzyciel-Gaduła

Postautor: V » ndz 10 kwie, 2011 21:05

Nie przypominam sobie, żeby ktoś śmiał się z moich marzeń. Może dlatego, że z nikim się nimi nie dzielę.
`Nie czuj się zobowiązana wyrazić zachwyt moją osobą. John zrobił to już na wszelkie możliwe w języku angielskim sposoby.`
Awatar użytkownika
V
Redaktor

Cash on hand: 100,008.40
Imię: Eljot
Medals: 3
Zwycięzca Konkursu (1) Rozmarzony (1) User Roku (1)

Postautor: NitrO » ndz 10 kwie, 2011 21:06

Tak.
Było ich kilku :zly:
Spoglądam śmierci w oczy, śmiejąc jej się w twarz.
NitrO
Bujający w obłokach

Postautor: Saya » pn 11 kwie, 2011 01:32

Bywało tak, gdy nieostrożnie wybierałem osoby aby podzielić się z nimi moimi marzeniami. Teraz moje marzenia znaja tylko 2-3 osoby, nawet rodzice nie wiedzą o czym w skrytosci ducha marze.
Każdy ma prawo do swoich, nawet dziwnych, marzeń, a wysmiewanie ich jest moim zdaniem przykre, mi sie zrobiło przykro i smutno jak ktoś dosłownie zaśmiał mi sie prosto w twarz. Co innego skrytykować a co innego wyśmiać.
każdy ma prawo do swoich marzen, bo one mimo wszystko chyba coś o człowieku mowią.
Awatar użytkownika
Saya
Marzyciel

Cash on hand: 19,290.55
Rozmarzony (1)

Postautor: Tristezza » pt 15 lip, 2011 19:57

Nie wyśmiewam się z cudzych marzeń, gdyż sądzę, że to jest indywidualna sprawa, nie spotkałam się także (na szczęście) by ktoś moje marzenia wysmiewał
Przeszywa mnie chłodny dreszcz. Nie wywołuje go zimno, lecz to czego nie wiem.
I co boję się odkryć.

Oczy zapiekły mnie od łez. Bez chwili namysłu rzuciłam się w dół.

- A ty dokąd?
- Idę... idę... idę...
- Na razie stoisz - mruknął Radek.

http://www.miastomgly.blogspot.com
Awatar użytkownika
Tristezza
Bujający w obłokach

Cash on hand: 379.00

Postautor: Dafne » ndz 08 sty, 2012 22:48

Nigdy nie wyśmiewałabym się z cudzych marzeń... Bo wiem, że marzenia są cząstką nas samych i gdyby śmiać się z cudzych marzeń, to tak jakby komuś odebrać najważniejsze, co mają w życiu.

Obserwuj, słuchaj, rzadko oceniaj i nie chciej za dużo.
Awatar użytkownika
Dafne
Marzyciel

Cash on hand: 731,248.85
Bank: 0.00
Imię: Becia
Medals: 3
Zwycięzca Konkursu (1) User Roku (2)

Postautor: Guśka » ndz 01 kwie, 2012 13:51

QueenDream pisze:Czy spotkaliście się z ludźmi, którzy wyśmiewali Wasze marzenia? A może Wy wyśmiewaliście się z kogoś marzeń?

Czy w ogóle jest sens wyśmiewać się z cudzych marzeń? Nie, każdy ma prawo marzyć o czym tylko chce, w końcu to jego marzenia, a my nie powinniśmy mieć nic do tego.
Nie wyśpiewam się z niczyich marzeń. Wręcz czasem (o ile mogę) pomagam w realizacji czyiś marzeń.

"Tell me what you know about dreams, tell me what you know about night terrors, nothin’. You don't really care about the trials of tomorrow, rather lay awake in a bed full of sorrow." ~ K.C.
Awatar użytkownika
Guśka
Moderator

Cash on hand: 405,373.30
Imię: Dagmara
Gaduła (1)

Poprzednia

Wróć do Marzenia w rzeczywistości